Şimdi Ara

Bilim insanları dünyayı değiştirebilecek yeni bir malzeme keşfetti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
4.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xit kullanıcısına yanıt

    elektronik devrelerde yüksek sıcaklıkta çalışan anakartlarda bilimum işlemci üretiminde başabilirlerse yüksek mukavemek ve istikrar sağlamak için bu madde çok işe yarar

  • Çünkü parlak beyinler yurtdışına, gelişmiş, özgürlükçü ülkelere gidiyor. Neden acaba?

  • erniko34 E kullanıcısına yanıt
    Asıl sen hangi ülkede yaşıyon. Yaşadığın ülkenin yönetim biçiminden haberin yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Loji06 L kullanıcısına yanıt
    Yonetim bicimi degil kisinin kendisidir yonetim kisiye baglidir bos yapma orada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erniko34 -- 10 Mart 2023; 16:44:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • " yani oda sıcaklığında ve Dünya’nın atmosfer basıncının yaklaşık 10.000 katı olan 10 kilobarlık basınç altında süperileketlik gösterdiği saptandı"

    bu iş yatar agaBilim insanları dünyayı değiştirebilecek yeni bir malzeme keşfetti 

  • erniko34 E kullanıcısına yanıt
    Bak o konuda haklısın. Tayyip Erdoğan senin gibilerinin zihniyetinde olsaydı şimdi bayrak direğiğinin ipini artık kendimiz üretebiliyoruz diyerek manşet atan gazeteleri okuyup bunun çok büyük bir başarı olduğunu düşünüp bu habere sevinen bir millet olarak kalırdık. Senin zihniyetin Erdoğan öncesi bayrak direği ipini kendimiz ürettik diye sevinirken sen şimdi bizde böyle süper iletken maddeler icat eden ülkelerden olmalıyız diyorsun. Erdoğan senin bile ufkunu genişletmiş Allah ondan razı olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nickyazmakşartmı N kullanıcısına yanıt

    Bilim dil ile olur. Avrupa dil devrimini ortacagda yaptı. Lutherin çevirdigi incil bugün Almanya'da kullanılan temel Almancadır. Yani konuşma ve yazı dilidir. Bilim dilidir. Yine ingilizlerin KJV incili. Bu kitaplar o dönem milyonlarca basıldı. Bu toplumsal bir uyanıştır. Mesele biz kitabımızdan ne zaman faydalanacağız. Hep Arapça mı okuyacağız?

    Mimari yorumunuza da katılmıyorum.

    Vedat Dolakay'ın eseri Kral Faysal Cami. Pakistan'da her gun binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Neden bu cami pakistanda? Ülkemizde yapılan camilerin hepsi kopya. Yaratıcılık yok. Bizim muhafazakarlar sorunlu.

    Bilim insanları dünyayı değiştirebilecek yeni bir malzeme keşfetti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    boyutuna göre bir dizel araçta enjektör çıkış basıncı 2000-4750 bar arası.

  • nickyazmakşartmı N kullanıcısına yanıt
    Geçmiş bilgiler için teşekkür ederim. Şimdi soru şu: Günümüzde herhangi bir islam ülkesinin dünya teknolojik ilerlemesine bir katkısı var mı? Konunun din ile ne alakası var diyen arkadaşlar o kadar alakası var ki çünkü kitle kontrol silahı olan dinler yok olursa önümüz açılır ki bunların en tehlikelisi islamdır. Çünkü tebliğcidir. İnançsızın kellesinin vurulmasını emreder.

  • bilim insanları değiştirin artık Bilim insanları dünyayı değiştirebilecek yeni bir malzeme keşfetti şu dünyayı ya Bilim insanları dünyayı değiştirebilecek yeni bir malzeme keşfetti 

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    türkiye sadece müslümanlar yok ki bir çok dinsiz kafirde var. hani biz müslümanlar yapamıyoruz onlar yapaydı biz karşımı geldik yapacağız dediler de.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    oralar özendiriliyor öyle ya batı olmak için cumhuriyeti kurduk ee sonra heykellerle doldurduk her bir yanı. olamadık böyle bize tarımcı olun siz dediler biçilen rol buydu. adam okuyunca milletini küçümsüyor el oğlu da hazır okumuşu kapıyor bu özentileri. zamanında batıya gönderdiklerimiz o milletin ajanları elinde oyuncak olup geri döndü onları oraya ülkede atılım yapsınlar diye göndermiştik. onlarsa edebiyatcı olarak geldiler yurda , halkı küçümsedi hürriyet dedi önce sonra koca ülke elden gitti bizdeki durumu gören japonya gönderdiği adamın yanına cellat verdi tek hatasında öldürmek üzere adam gibi döndüler. bizde kendilerine aydın diyenler hala halkı küçümsemede. kötünü yırtmadan almanya zenginleşemedi biz hazıra konmayı sevdirdiler. uçak fabrikalarımız kapattılar . erzincan depreminde zarar gören ailelere (60bin üzeri vefat vardı) yardım olarak bu zihniyet 4 çivi gönderdi hepsi bu





  • bulcelik B kullanıcısına yanıt
    Bilimin dili matematiktir. Konuşma dilleri iletişimi sağlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erenizmir E kullanıcısına yanıt

    en mantıklı yorumlardan bir tanesi bu konudaki... Bilim insanları dünyayı değiştirebilecek yeni bir malzeme keşfetti 



    marmara üniversitesi matematik öğretmenliği mezunuyum... Bilim insanları dünyayı değiştirebilecek yeni bir malzeme keşfetti 

  • erenizmir E kullanıcısına yanıt

    Tıp fakültesini bitiren öğrenci doktor olur. Ne öğrenir? Tıp dili öğrenir. Gerekli davranışları kazanır.Siz şimdi tıp dilini de inkar edersiniz..

    Konuyu değiştirmeyin. Kuran'ı neden Arapça okuyorsunuz? Arapça okumanın bir sihri, mucizesi mi var? Gerçek mucize okuyup öğrenmektir. Bizi diğer canlılardan ayıran özellik budur. Dildir.

    Bu milleti cahil bırakmaya hakkınız yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelecek yakındır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birçok olguda olduğu gibi burada da düzenli ve sürekli bir öne çıkmışlık ve baskınlık beklemek hayalperestlik olur. İslamın yükselişine denk gelen dönemde orta asyadaki müslüman bilim insanlarının bilim alanındaki katkıları ile günümüz biliminin temellerinin atıldığını görmezden gelemeyiz. Keza onlar da kendilerinden önceki yunan bilim ve düşünce insanlarından beslenmişlerdir. Bilim bu şekilde ilerler ve farklı toplumlar farklı dönemlerde katkılar sağlamıştır. Şuan Yunanistan'dan böyle bişey görmüyor oluşumuz da bu gerçeğin üzerini örtemez.

  • Kaynakların linklerini eklediğiniz için teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.