Şimdi Ara

Bilgisayarım başlattan kapanıyor ama shutdown komutuyla kapanmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarda sadece pcb için Kullandığım eski bir masaüstü amd Gigabyte GA-F2A68HM-DS2 bilgisayar var. buna usb kontrollu kesintisiz güç kaynağı bağladım, sonra programından elektrikler kesilince kaydedip kapanmaya ayarladım fakat bir süre sonra her elektrik kesildiğinde akülerinin boşaldığını farkettim. Sonra takibettiğimde ups ve programın görevini yaptığını ama ups in programında bulunan bat dosyasındaki shutdown /s komutunda sistemin hata verdiğini anladım, çünkü başlattan "kapat" dediğimde bilgisayar normal kapanıyor. Program bilgisayarın kapanması için "shutdown /s" komutunu kullandığı için cmd den de bu komutu girdiğimde ekran kapanıyor ama bilgisayar kapanmıyor ve bilgisayarın fanları çalışmaya devam ediyor. Bir haftadır registry kayıtları, dahil eski shutdown.exe dosyaları, denetim masası güç seçenekleri ayarları v.s denedim olmadı. Hatta win10 ve win7 yükledim değişen bir şey olmadı, bir uyumsuzluk var ama nedir. Başlat menüsü kapatmayı nereden kontrol ediyor onu bulmak lazım.Ben çözüm bulamadım umudum ustalarda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinxx -- 11 Ekim 2022; 10:48:0 >







  • Çalışan bios versiyonu 2018 di eski 2016 sürümünü indirip yükledim herşey düzeldi. Her yenilik iyi değilmiş, bir daha anlamış oldum.

  • metinxx M kullanıcısına yanıt

    Başkası gelip soru soruyor cevabı alınca ortalıktan kayboluyor. İnsan gelir, geri bildirimde bulunur, teşekkür eder. Ama yok. Cevabını alıp gidiyor. Siz sorup siz cevaplamışsınız.  Çözümü paylaştığınız için teşekkür ederim. İhtiyacı olan birine faydası olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.