Şimdi Ara

Bilgisayardan anlayan herkez lütfen girip konuya bi baksın yardımı dokunabilcek herkeze ihtiyacım va

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet Arkadaşlar öncelikle konuya girip okudugunuz ıcın teşekkür etmek istiyorum ve benm sormak istedigim birkaç soru var.

    Bende Acer 6930G LAptopum var

    İşlemci Tipi : Intel Core 2 Duo
    İşlemci Hızı : 2.20 GHz
    İşlemci Veri yolu hızı : 800 Mhz
    İşlemci ön belleği : 2 MB
    İşlemci Modeli : T6600
    Bellek Hızı : DDR2 667 Mhz
    Bellek miktarı : 4 GB

    ÖZellikleri bu sorularım ise şunlar...

    Ben bu bilgisayarı işlemcisini ve ramlerını degiştirebilirimiyim ram degişio o kolay biliorum ama ram iyıne 4 gb ama bellek hızını daha yuksek alırsam bu bana performans olarak çok bişey kazandırırımı mesela DDR 3 alsam yada yıne DDR 2 ama 800 mhz yada daha hızlısı varsa onlardan alsam.Oyunlarda yada işlemlerım sırasında baariz farklılıklar olurmu?

    işlemci içinde aynı sorum gecerlı core 2 duo yine ama hızı 2.53 yada daha hızlı veri yolu 1033mhz yada 1333 mhz falan bu tarz bişe alsam degiştirme şansım mumkunmudur ve fiyatları ne civardadır.

    ve son sorum şuan ki sisteme overlock yapma şansım yok sanırm cunku biostan baktım bulamadım öncekı masaüstü pc mde overclock yapıodum ama bu laptopta bulamadm programlarla falan yapsam sorun cıkartırmı sonucta acer ların genelınde ısınma sorunu var parça yapma şansım o yuzden yuksek ve overlock ısıne pek sıcak bakmıorm malum ögrencıyım ve aslında işlemcıyı degiştirmek cok pahalı memlalara mael olcagını düşünüorum onların 2ncı ellerın ı bulmam mumkun olurmu forumda acaba..

    Konuda yardımcı olabılcek bilgisi olabilcek herkezden yardım bekliorum TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM...







  • DDR2 ram slotuna DDR3 ram takamazsın . Ayrıca istersen 8 GB 'a yükselt , herhangi bir performans artışı olmayacaktır. Yani ram için yapabileceğin birşey yok. İşlemcini değiştirebilirsin ama biraz tuzlu olur ve değmeyebilir. P7350 'yi 150 liradan sattıklarını düşünürsek.(P7350 , T6600 ile yakın bir işlemci) İyi bir işlemci için en azından 300-400 lirayı gözden çıkarman gerekli. Çeşitli programlarla ekran kartına ve işlemcine oc yapabilirsin. Voltajı arttırmadan , fazla sıcaklık artışı olmadan stabil bir değer yakalayarak laptopunu tam kapasite kullanabilirsin..

    İşlemciye örnek :

    http://www.sahibinden.com/t_9400_notebook_cpu_6mb-26WQQaXQQ23511420WQQpXQQdisplayitem?
    http://www.sahibinden.com/intel_core_2_duo_t9550_2_66ghz_6mb_cache_1066mhz_fsb-77WQQaXQQ23177314WQQpXQQdisplayitem?
    http://www.sahibinden.com/p8700_islemci_hiz_canavari_sifir_dir_qosmiodan-21WQQaXQQ22403106WQQpXQQdisplayitem?

    Son ilandaki "oyunlarda tam performans sağlar" denmesine aldırış etme. İlan sahibi çok güzel sallamış. Ayrıca her Core 2 Duo uymayabilir. Almadan önce araştır..




  • oyunlarda yüksek performans için ekran kartıda önemlidir. ekran kartının özelliklerinide yazsaydın iyi olurdu onu degiştirebilirsin (onboard değilse).
  • Ekran kartım HD 4650 1Gb ram destegiyle beraber 2798 mb ta kadar artıo yanı suan ben pu pc yi yam performansa ulastrmak için oc mi yapaım ekran kartına ve işlemciyte ve sızce buna en uygun oc yı yapmak ıcın hangı programa ihtiyacım var ve resımlı anlatım olursa süper olur.. cevaplarınız ıcın tesekurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.