Şimdi Ara

Bilgisayar Restart Atıyor(Mavi Ekran)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazen internette dolaşırken bilgisayarda mavi ekran görüyorum 1 saniyeliğine ve restart atıyor.Windows yeniden açıldığında verilen hata raporunda, bu hata temp klasöründe were38c.dir00\mini052111-01.dmp ve were38c.dir00\system.xml adlı dosyalar ile ilgili diyor.

    Virus, spyware taraması yaptım, bir tehlike bulunmadı, ayrıca sadece internette gezerken restart atıyor.Sorun ne olabilir virüs mü, ısınma mı(max 40-50 derecelerde pc), donanım mı?Yardımlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkhannn -- 21 Mayıs 2011; 8:43:48 >



  • Aynı problem bende de var 2-3 gündür. Özellikle flash içerikli sayfalar açtığımda -youtube, farmville vb.- bu hatayı veriyor, belki de bu sayfalarla ilgisi yoktur çünkü tarayıcıyı her açtığımda bu sayfalara giriyorum zaten.
  • Bende flash sayfalarda filan değil, her türlü sayfada restart atıyor, bu forumda gezerken veya googleda bile attı.Sinir bozucu olmaya başladı.
  • kasanın içini açtım temizledim, bi süre sorun çıkmadı ama sonra yine olmaya başladı. büyük ihtimalle sıcaktan dolayı oluyo. Bende de dereceler 40-50 arasında görünüyo ama kasanın içi cehennem gibi. Bi süredir kasayı kapağı açık kullanıyorum, kapanma falan olmadı. fan sayısını ikiye çıkarmam gerekiyo sanırım :(
  • Arkadaşlar blue screen yani mavi ekran da en sağlıklı çözüm işletim sistemini yeniden kurmaktır. Çünkü sistem dosyaları zarar görmüş. İstediğiniz kadar taratın kafa yorun ama bunun çözümü bu şekildedir. Sistemi yeniden kurduktan sonra almanız gereken önlemler var onlar ayrı. Ama işletim sistemini temiz bir cd dvd veya flash vb ile kurmanız gerekir. Hatalı cd dvd ve flash lar sistemi kurduktan hemen sonra bile hata almanıza ve sinir krizi geçirmenize neden olabilir. Kolay gelsin.
  • ben bu kapanma olayıyla karşılaştığımdan beri 2 kere format attım, ama yine de düzelmedi. Ben kesinlikle ısınmadan kaynaklıdır diyorum, çünkü zaten havalar çok sıcak, bi de bilgisayar masasının kasa bölümü kutu gibi bi yer hava da almıyo pek... doğal olarak makine ben ne zaman video/oyun vs. açsam restart veriyo.
  • Ram diyorum. Browser'lar ram'den çok alan yerler bu durumda ram gidik olabilir.
    Memtest ile dene.
  • Sıcaklık değerleri nedir? Cpu, Ram, Kuzey köprüsü, ekran kartı mesela ?
  • bendeki değerler böyle, dediğim gibi kasanın kapağını açtığımda bi gün falan hiç donup kapanmadı ikinci gün aynen devam :/

     Bilgisayar Restart Atıyor(Mavi Ekran)



    hunting unlimited 2011, call of duty black ops, sims 2 gibi oyunlar yüklüydü (bilen bilir sims özellikle download arşiviniz iyiyse baya kasar pc'yi, ben bi de sims açıkken photoshopla falan da uğraşırdım o derece) onları oynarken bile hiç bi problem yoktu, çok sinir bozucu bi durum. bi de bazen kapanırken eğer video ya da müzik açılıysa "dırrrrrrrr" gibisinden uyuz bitmek bilmeyen bi ses de çıkıyo ki sormayın. 2. fan ve termal macun üzerinde araştırma yapıyorum, onları yaptırınca düzelir inş.




  • bu hatanın sebepi donanımların kendini zorlamasından kaynaklanıyor en çok ekran kartı bu duruma sebep oluyor. oyun oynarken falan artık yetmiyen sistem özellikleri biraz zorlanınca bişeyler zarar görmesin diye kendini korumaya alıyor. ekran kartı sıcaklığını elinlen bi kontrol etmeni öneririm eğer alev püskürüyorsa fan takviyesi yapman gerekebilir
  • şimdi bilgisayarcıdan geldim. ekran kartının altında pasif soğutucu vardı, üzerine fan takacaktı ama fan ekran kartı üzerindeki çipleri tam kaplamadığı için yine bendeki pasif soğutucuyu taktı, ama altına bol bol termal macun sürdü. işlemci üzerindeki fanı da söküp temizleyip termal macun sürdü. bi de pc nin arkasında sadece pervane şeklinde basit bi fan vardı onun da fişi çıkıktı onu taktı, bi de kompresörle hava bastı kasaya cillop gibi oldu valla. Hepsi sadece 10 tl.


    bunlar da şimdiki ısı değerlerim

     Bilgisayar Restart Atıyor(Mavi Ekran)



    normalde olsa ben internet tarayıcısını daha açmadan 1000 kere donmuştu bilgisayar ama henüz bi donma yok, umarım ilerki günlerde de olmaz (:



    ancak bilgisayarın donması dolayısıyla peşpeşe attığım resetlerden olsa gerek bilgisayar çok çok geç açılıyor, onun da icabına format bakar (:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayko_fan -- 30 Temmuz 2011; 22:13:35 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.