Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği tüm zamanımı alıyor yine de çok zor geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
9.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bütün günüm derslerle geçiyor desem yeridir, yemeği bile uzatmıyorum hemen geçiyorum. İnanılmaz bir şey aklımda dersten başka hiçbir şey yok, sürekli çalışıyorum, uykumdan bile uyanıp çalışıyorum ama yine de çok aşırı zorlanıyorum, çoğu dersten güç bela geçiyorum 50 yle falan. Bu normal midir? Oturup da şöyle bi trt de pazar kovboy filmi bile seyredemedim... Makineleri öğrenecez diye makine olduk çıktık, robot gibi olduk. Ölsem de kurtulsam keşke ya. Cidden o kadar uğraşıyorum ve verdiğim çabaya hiç değmiyor. Mezun olmaya yetecek ortalama bile tutmayacak galiba. 4 senede bitirenlere şaşıyorum. Şeytan tüyü mü var, büyü mü var çözemedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Okulunun sıralaması ilk 10-15 binin içindeyse zorlanman normal de değilse malesef senden kaynaklanıyor hocam. Çalışma yönteminiz yanlıştır belki? Belki de teoriğe gömülü kalıyorsunuz da pratiğe daha az zaman ayırıyorsunuzdur? Belki de bu işi gerçekten öğrenmek isteyen birisi olarak kendinizi sınava çıkmış soruları ezberleyip içeriği boş yüksek notlar alanlarla bir tutuyorsunuzdur? Olabilecekler çok gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tıp okuyorum, sen bir de tıbbı görsen çok şükür bilgisayar mühendisliğindeyim dersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölümler alakasız olabilir. Ama insanla muhatap olduğun bölümlerin ayrı bir zorluğu vardır bence. Bilgisayar mühendisliğinde tek işin ders çalışmak, haksız mıyım? Ama tıpta öyle değil. Ders çalışmanın yanı sıra hastalarla ilgileniyorsun ve emin ol her çeşitten insanla muhatap oluyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şeyleri yanlış yapıyor olmalısın.
    Okul odtü falans belki ama diğer türlü o kadarda zor değil. Çoğu kişi son2hafta çalışıyor sınavlara.
    Gidip kitaptan mı çalışıyon sürekli 1200 sayfalık kitabı bitirmeye çalışıyorsan o yüzden olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Top devlet okulları çok zor itü falansa normal ama nişantaşı gibi yerlerde okuyorsan sende bi sıkıntı var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşaat makine yada elektrik okusan çıldırırdın demekki. Mühendislikler içinde en kolaylarından bilgisayar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50yle hangi üniversitede hangi ders geçiliyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mühendislik o kadar zor mu cidden ya. söverek tıp okuyorum keşke odtü makine yazsaydım diyorum yanlış mı diyorum o zaman

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu devirde okul okunmaz git emiönünde mısır sat daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F98FD276A

    Bu mesaj silindi.
    zorluk kıyası yapmanın lüzumu yok.

    cs okuyan arkadaşları görüyorum -odtü,bilkent vs- hiçbiri bizim kadar çalışmıyor.

    ateş olmayan yerden duman çıkmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubi Panis ibi Patria -- 19 Kasım 2019; 23:56:41 >
  • Öncelikle ders konusunu kafana takma bir şekilde hallolur. Ben de ilk zamanlar senin gibi düşünüyordum. Kaçıncı senendesin bilmiyorum ama tavsiyem derslerden daha çok, yönelmek istediğin alana göre uygulamalı çalışmalar yapman. Dersler konusunda çalışma stilinin ders ile uyuşmadığını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juggernaut005 -- 20 Kasım 2019; 1:19:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Demek ki eee veya makine olsa kafayi yerdin statics falan derken Dersler zor evet ama dedigin kadar olmasi imkansiz. Sunu unutma ki universitelere giris sistemi berbat ve herkes muhendis olacak diye bir sey yok. Cok zeki olabilirsin ama bu senin muhendis veya doktor beyinli oldugun anlamina gelmez. Emin ol cok kolay olup degersiz bir universiteden diploma almak daha kotu. Sonra niye issizim diye binlerce "muhendis" ortalikta geziyor. O dersler weed out dersleri yani ileriki yillarda daha zorlanacak olanlari eleme dersleri. Sanirim bolumu veya ogrendigin seyleri de sevmiyorsun aile baskisi vs. bir durum mu soz konusu. Son olarak hangi okuldasin? Ya da lisedeki gibi mi calisiyorsun derslere. Bolumu seviyorum ama yapamiyorum diyorsan ve eger hala 1. yildaysan ve havuz dersleri aliyorsan biraz dayanman gerekli baska cozumu yok maalesef. Eger gercekten psikolojik olarak zorlandigini veya burn out oldugunu hissediyorsan yil uzat. 5 yilda mezun olmak butun derslerden kalip 6-7 yilda mezun olmaktan daha iyidir.

    Burada sorulan sorulara cevap vermesen de bu surec boyunca kendinle durust olmalisin. Ust yillarla veya okulun danismaniyla vs konusabilirsin. Mezun olsan bile eger yaptigin seyi sevmiyorsan ve tutkun yoksa hele boyle bir piyasada is bulman zor. Is buldun diyelim hayatindan nefret edeceksin. Bunlari girmeden once dusunmen gerekiyordu ama artik girmissin, en az zararla nasil cikilir yollarina bakmalisin.




  • Diş hekimliğindeyim bende de aynı durum var hocam hayat genel anlamda zor. İnşallah mezun olunca rahatlarız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen önce bölümünü doğru seçtiğinden emin misin onu söyle? Sanki zoraki bilgisayar mühendisliğini okuyormuşsun gibi geliyor. Eğer bu şekildeyse kendine eziyet etme. Muhtemelen mezun olduğunda da neden iş bulamıyorum diye konu da açarsın.

    Yok eğer bölümü sevmene rağmen bazı dersleri yapamıyorsan farklı bir şekilde öğrenmeye çalış. Önünde google amca var. Programlama dilleriyse problem zibilyon tane video var farklı farklı anlatan. Matematikse onu temelde öğrenmiş öyle gelmiş olman lazımdı. Teorik dersler ise onların mantığını öğrenmen lazım. Onu başta kaçırdıysan başa dönüp yakalaman lazım. Yoksa kopar gidersin.
  • Tıptayım ben de.Henuz pek bir zorluğunu görmedim aksine ilk komiteden de 75 civarı bir şey aldım buna rağmen ben de mutsuzum derslere falan girmiyorum.Slaytlardan okur yaparım falan diyorum .Tabi bunda yalnızlığımın da etkisi var.Arkadasim olmasına rağmen yalnız hissediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliği nedir hocam mesela bitirince ne iş yapıcaksınız
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.