Şimdi Ara

Bilgisayar Kapanmama Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kasamdaki güç kaynağını ekran kartını değiştirdiğim için HIGH POWER PLUS+ POWER 500W GÜÇ KAYNAĞI ile değiştirdim.PC min normal çalışıyor.Hiç bir sorun yok.Yanlız PC kapanmıyor.Bil. Kapat dediğimde kendi kendini tekrar baştan başlatıyor.Bazen bir kerede kapanıyor bazende 4 kere 5 kere kendi kendini baştan başlatıyor.Bütün işlemleri kendim yaptım bu sorun neden kaynaklanaıyor olabilir.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: greenbranch

    Kasamdaki güç kaynağını ekran kartını değiştirdiğim için HIGH POWER PLUS+ POWER 500W GÜÇ KAYNAĞI ile değiştirdim.PC min normal çalışıyor.Hiç bir sorun yok.Yanlız PC kapanmıyor.Bil. Kapat dediğimde kendi kendini tekrar baştan başlatıyor.Bazen bir kerede kapanıyor bazende 4 kere 5 kere kendi kendini baştan başlatıyor.Bütün işlemleri kendim yaptım bu sorun neden kaynaklanaıyor olabilir.



    Konu hakkında yardımcı olabilecek yok mu.forumda bu konuda herhangi bir şey göremedim
  • Psu ya da anakart ile ilgili bir soruna benziyor. Daha açık söylemek gerekirse devre elemanlarından biriyle ilgili bir sorun olması muhtemel. Eski PSU duruyorsa ekran kartını çıkartıp eski psu'yu bir dene. Yine benzer şebeklikler yapıyorsa anakart ile ilgili bir sıkıntı olması çok çok muhtemel. Ayrıca konu son derece can sıkıcı zira bu bir temassızlık göstergesi de olabilir. Yalnızca kapanmama sorunu olsa başka bir şey ama bu kendi kendine arka arkaya açılıp kapanmalar hayra alamet değil. PSU arızalı olabilir. Aldığınız yere götürüp (umarım büyük bir mağazadır) test etmelerini isteyebilirsiniz. PSU sorunu olması da büyük bir olasılık. Bu durumda derhal garanti kapsamında iade edin. 3 gün içerisinde götürdüğünüzde iade edebiliyorsunuz 3 günü geçerse tamire gönderirler. Geçmiş olsun.
  • daha once format cektinmi?
    Yazilimsal bir hata da olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: thunderwatcher


    Psu ya da anakart ile ilgili bir soruna benziyor. Daha açık söylemek gerekirse devre elemanlarından biriyle ilgili bir sorun olması muhtemel. Eski PSU duruyorsa ekran kartını çıkartıp eski psu'yu bir dene. Yine benzer şebeklikler yapıyorsa anakart ile ilgili bir sıkıntı olması çok çok muhtemel. Ayrıca konu son derece can sıkıcı zira bu bir temassızlık göstergesi de olabilir. Yalnızca kapanmama sorunu olsa başka bir şey ama bu kendi kendine arka arkaya açılıp kapanmalar hayra alamet değil. PSU arızalı olabilir. Aldığınız yere götürüp (umarım büyük bir mağazadır) test etmelerini isteyebilirsiniz. PSU sorunu olması da büyük bir olasılık. Bu durumda derhal garanti kapsamında iade edin. 3 gün içerisinde götürdüğünüzde iade edebiliyorsunuz 3 günü geçerse tamire gönderirler. Geçmiş olsun.



    İşletim sistemimi değiştirmedim.Sadece ekran kartını ATI 4830 yaptım.Monitörüde değiştirdim.Eski power ile kesinlikle böyle birşey olmamıştı.Ana kartım Asus p5ld2.Ana kartın Driverları eski olduğu için böyle birşey yapabilirmi.Birde dün bende kasanın içine baktım.Power supplydan anakasaya 2 tane kablo var.Bunlardan büyük olanınında küçük bir sorun var galiba.Plastik kablonun içinde küçük demir ,silindire benzeyen parçalar varya bunlardan biri eksik.Sadece plastik.Dün makinaya format attım.10 kere kapattım sadece bir kere yaptı.Onda da üst üste yapmadı bir kere restart yaptı ikinci dememde kapandı.Son olarak şöyle birşey gözlemledim makina normal çalıştığında kapanıyor.Lakin kasanın üzerinde işlem yapıldığında yanan ışık ben hiçbirşey yapmadığım halde kendi kendine 2 saniyede bir aynı aralıklarla ritmik olarak yanıp sönüyör bu başladığı zaman imkanı yok makinayı kapatamıyorum.Sürekli restarta başlıyor.Herhangi bir virüs buna sebep olabilir mi.Kusura bakma biraz uzun oldu.Teşekkürler




  • harddisk sorunu olabilir. Bende de geçen sene böle sanki yeniden başlata tıklamışım gibi yeniden açıyordu pc'yi en sonunda bi gün açtım pc'yi hdd püff... olmuştu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sessizmuzik

    daha once format cektinmi?
    Yazilimsal bir hata da olabilir.


    Hocam formattan önce vardı virüs olabilir diye format attım gene var yukarıda yazdım sadece bir kere oldu ama genede yaptı.Sistemim xp home edition.Virüs böyle bir şeye sebep olabilir mi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kovboy0095

    harddisk sorunu olabilir. Bende de geçen sene böle sanki yeniden başlata tıklamışım gibi yeniden açıyordu pc'yi en sonunda bi gün açtım pc'yi hdd püff... olmuştu.



    Heee birde hdd girdi işin içine hadi bakalım pcnin neresinden sorun çıkacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.