Şimdi Ara

bilgisayar güç kaynagından çeviri işlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şimdi bir adet güç kaynagım var.ben onun akusunu sokupde yerıne arabanın akusunu taksam uzatma kaplasu ıle 220 ye cevırpde kullanma olasılıgımnedır aku zaten 12v 40 ıle 150 amper arası deısmekde sıkıntım şuki amperleri yuksek bu akulerı takdıgımda guc kaynagına veya akuye zararı olurmu bilgisi olanlarda bir yorum beklıyorum Tşklr arkadaşlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektro1manyeto -- 16 Ağustos 2013; 0:11:54 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro1manyeto

    şimdi bir adet güç kaynagım var.ben onun akusunu sokupde yerıne arabanın akusunu taksam uzatma kaplasu ıle 220 ye cevırpde kullanma olasılıgımnedır aku zaten 12v 40 ıle 150 amper arası deısmekde sıkıntım şuki amperleri yuksek bu akulerı takdıgımda guc kaynagına veya akuye zararı olurmu bilgisi olanlarda bir yorum beklıyorum Tşklr arkadaşlar..

    Bahsettiğiniz güç kaynağı sanırım ' kesintisiz güç kaynağı '. Bu güç kaynaklarının aküleri jel aküdür. Bakım gerektirmezler. Ve bu güç kaynaklarında orjinal aküsünün kapasitesine göre şarj ünitesi bulundurur. Siz daha yüksek kapasiteli bir akü taktığınızda Güç kaynağınızı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz (güç kaynağının kaldırabileceği max yüke kadar), fakat esas önemli sorun ise, taktığınız yüksek kapasiteli aküyü şarj etmek olacaktır. Mesela içerisinde 12V 7AH akü bulunuyordur, siz dışarıdan 12V 72AH akü takarsınız, gayet güzel verimli bir şekilde kullanırsınız. Kendi orjinal aküsüyle 1 saat çalışabiliyorsa, bu taktığınız akü ile yaklaşık 10 saat kesintisiz çalışacaktır. Fakat diğer aküye göre 10 kat daha yavaş şarj olacaktır. İşin sakıncalı kısmı ise bu şarj ünitesi bu aküyü şarj ederken aşırı yükten korumaya geçebilir, bozulabilir ve hatta patlayarak çevreye zarar verebilir. Ve de kullanacağın araç aküsü kurşun-asit olanlarından ise sağlık açısından çok zararlı. Bu aküler yük altında ve şarj esnasında zehirli gaz salınımı yaparlar. Bu sebeple açık alanda kullanıma uygundurlar.
    Ayrıca akü ile UPS bağlantısında kullanacağın kabloları da kalın seçmen gerekir. Fazla uzun olmamalı, ve öz iç direnci küçük olmalı. Ama şöyle dersen;
    Ben aküyü dışarıdan şarj cihazıyla şarj edecem, O zaman gayet güzel olur derim, forumda da bu şekilde yapan pek çok arkadaşımız var. Şimdiden kolay gelsin




  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    kardeşim çok saol ben zaten traktör veya arabadan takarak kulanmayı dusunuyordum.yani şarj etmeyi başka yol ile hallederim veya araç çalışırken baglarsamda olur sanırsam @IItwentysixII amper farkından korkuyordum olur diyorsun deneyim bakalım ozaman tşklr.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.