Şimdi Ara

Bilgisayar evimde çalışmıyor, başka yerde çalışıyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
12.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evde sıkılmış işte halden anla biraz çık gezdir hava aldır biraz makineye ayıp sana bide gelmiş zavallıyı millete reklam ediyorsun


































  • Aynı olay başıma geldi. Asus Cuv8x gibi bir anakart sorunu idi.
    elektirik problemi. ama çözümü yok gibi. ya da ups ile düzelmeli. olmuyorsa anakarta yoğunlaşacaksın.
  • Elbette ilk defa insan şok olur neden böyle olur diye?.neden düne kadar aynı prizde çalıştı.?şimdi yok?
    Sorunun kesinlikle elektrikseldir. ne ramla ne slotla ne monitörle bir ilgisi yok.

    önce toprak hattınız olmalı.şimdi diyeceksin ki eskiden de yoktu ama çalışıyordu.220 volt geliyor mu?eğer bütün bunlar yerindeyse.o zaman power suply değiştieceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lord_day_walker

    bilgisayar statik elektirik yapmış olabilir. bunun için önce ramleri sonra ekran kartını sonra bios pilini sök. biraz benle 5 dakika kadar sonra bios pilini söktüğünde içinde bir metal dil olduğunu göreceksin onu bir tornavida ile kenardaki metalle deydir. sonra ramlari farkli slotlara takmak kaydı ile hepsini tak ve bütün işlem boyunca power kablosu sökük olsun sonra toprakli bir prize power kablosunu takarak pc aç.
  • 3-4 yıl önce bilgisayarı topladığım yere götürdüm. Birde orası baksın dedim. Orada taktık tabi çalıştı lanet alet :). Adamda şok oldu. Çok enteresan dedi. Daha sonra bir elemanını gönderdi benimle. Bizim evde denedik. Bu sefer evdede çalıştı :). Şu anda bilgisayar çalışıyor ve bu bilgisayardan yazıyorum bu yazıyı. Çok ilginç şeyler oluyor gerçekten. Neden çalışmıyordu ve şimdi neden çalışıyor ? Elektrikçilerde geldi bugün. Voltajı ölçtüler herşey mükemmel dedi. Hiç bir sorun yok yani. 232 Volt geliyormuş topraklardan. Zaten trafo apartmanın önünde bizim.

    Valla Bir tek dediki belki nötr olabilir dedi topraklamada ama kesin emin olamayacağım dedi. Ama herneyse şu anda sorunsuz UPS de Bilgisayarda çalışıyor. UPS de çalışmıyordu oda çalışıyor. Bilgisayarda çalışıyor.

    Gerçekten çok ilginç.. Yani akıl almaz bir olay.

    Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aydindril

    3-4 yıl önce bilgisayarı topladığım yere götürdüm. Birde orası baksın dedim. Orada taktık tabi çalıştı lanet alet :). Adamda şok oldu. Çok enteresan dedi. Daha sonra bir elemanını gönderdi benimle. Bizim evde denedik. Bu sefer evdede çalıştı :). Şu anda bilgisayar çalışıyor ve bu bilgisayardan yazıyorum bu yazıyı. Çok ilginç şeyler oluyor gerçekten. Neden çalışmıyordu ve şimdi neden çalışıyor ? Elektrikçilerde geldi bugün. Voltajı ölçtüler herşey mükemmel dedi. Hiç bir sorun yok yani. 232 Volt geliyormuş topraklardan. Zaten trafo apartmanın önünde bizim.

    Valla Bir tek dediki belki nötr olabilir dedi topraklamada ama kesin emin olamayacağım dedi. Ama herneyse şu anda sorunsuz UPS de Bilgisayarda çalışıyor. UPS de çalışmıyordu oda çalışıyor. Bilgisayarda çalışıyor.

    Gerçekten çok ilginç.. Yani akıl almaz bir olay.

    Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim.





    Bilgisyar hiç bir elektronik eşyaya benzemez.düşün ki üreticiler bile şurdan olabilr burdan olabilr diyor.Bir televizyonun sesi gelmiyorsa en fazla 3 nedeni olabilr.bilemedin 5.ama bilgisayar ne yazık ki böyle değil.Ben aslında bilgisyar aldığınız zaman ankart değil önce power suply düşeneceksiniz diyorum.
    Mavi ekran kartı hatalrınında çıkan kodları interntte yazıp araştırıyorum.microsftun kendi sitesinin verdiği bilgiyle arızanın hiç bir alaksı olmuyor.




  • sorun eve gelince çalışmıyor değildir. Benimde öyle çok oldu tamire götürdüğümde çaışıyo eve getirince çalışmıyo. Bu evde bir problemv ar anlamına gelmez. Bilgisyaardaki bazı arızalar böyle zaman zaman olurlar tesadüven evde o arıza gerçekleşmiş götürdüğünde gerçekleşemiştir. Bilgisayarın bios pilide dahil olmak üzere anakart üzerindeki herşeyi çıkart baştan tak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulutashus

    sorun eve gelince çalışmıyor değildir. Benimde öyle çok oldu tamire götürdüğümde çaışıyo eve getirince çalışmıyo. Bu evde bir problemv ar anlamına gelmez. Bilgisyaardaki bazı arızalar böyle zaman zaman olurlar tesadüven evde o arıza gerçekleşmiş götürdüğünde gerçekleşemiştir. Bilgisayarın bios pilide dahil olmak üzere anakart üzerindeki herşeyi çıkart baştan tak.


    Şu anda sorun haloldu sağolasın tavsiyen için zaten o dediklerini yapmıştım öncenden. Kompile dağıtıp tekrar topladım herşeyi yaptım. Benim şahsi fikrim mesele elektrik ile ilgiliydi bence. Çünkü UPS de çalışmıyordu. 2 aletinde aynı anda bozulup aynı anda çalışma ihtimali nedir ? :) Ve bunlarında tek ortak noktası elektrik.

    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 7 Ekim 2010; 3:12:48 >




  • Üzerinden epey zaman geçmiş bir konu ama aynı olay başına gelince en büyük yardımcınız internet oluyor tıpkı Nasreddin Hoca Fıkrası Gibi
    hoca damı aktarırken ayağı kayıp damdan düşmüştür. karısı, komşuları hemen başında toplanıp
    - hemen sana hekim bulalım!
    - yok yok kırıkçı bulalım
    - kırıkçı olmaz çıkıkçı bulalım
    derlerken nasrettin hoca müdahale edip: "siz bana daha önce damdan düşmüş birini bulun. beni halimden o anlar" der :)) misali arkadaşın yaşadığı sorunun çok büyük oranda benzerini bende yaşıyorum
    bilgisayarımı bir sene önce toplattırdım 7 - 8 ay sorunsuz kullandım ve bir gün aniden kasa çalıştığı halde monitor görüntüsü kayboldu biraz bekletip tekrar açtım birkaç gün çalıştı sonra tekrar edince toplattırdığım yere gittim nede olsa tüm parçaların garantisi devam ediyor diye virüs olabilir dedi format attı bir gün orda kaldı tık yok getirdim eve akşamı aynı şey tekrarlama sıklığı giderek azalmaya başladı voltajlardan dedik ups aldık banamısın demedi kesin bir sorunu var dedik götürdük tamire iki gün iki gece açık akldı kapanmadı işe getirdim şahane çalışıyor evde tüm prizleri denedim üçlüleri değiştirdim açarken amuda kalktım, dua ile açtım, sinirle açtım, severek açtım banamısın demedi topraklama diye bir şey duydum ev eski prizde sıfırlama denilen tehlikeli bir işe kalkıştım banamısın demiyor son eve topraklama yaptırmak ama oda 500 TL gibi bir rakam tutuyor laptop alırım daha iyi, pc'yi yakındır balkondan aşağıya fırlatacağım gerçekten böyle bir sorunla karşılaşan birilerinin olduğunu görmek en azından sorunumun çözümü konusunda beni ümitlendirdi yokmu bana yardımcı olacak birileri :))




  • Banada böyle bişe olmuştu daha 1 haftalık pc me o kadar heves varken içine etmişti ekrana görüntü gelmiyodu 20 kere calıştırınca 1 kere acılıyodu vs vs servise gönderdim ilkde ramleri değiştirdiler sonra yine aynı sorunu yaptı bu sefer evde sorun vardır dedim siz gibi cok uğraştım statik elektrik falan cok nadir acılıyodu bu seferde(50 kerede 1 kere) sonra tekrar gönderdim servise adam gibi baksınlar diye anakart ve psu yu tamir ettiler 4 ay oldu sorun yok kesin servise gönderin arkasındada durun çözülür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oflukaplan -- 27 Haziran 2011; 16:19:21 >
  • Bende aynı dertten muzdaribim arkadaşlar. 6 Aydır bilgisayarımı kullanamıyorum.
    Sorun genellikle açılırken pc nin reset atması. Açılış tuşuna basıyorum fan 2 saniye dönüyo sonra pc geri kapanıyo.Ardından periyodik olarak kendi kendine açıp kapatıyor açıp kapatıyor taki fişi prizden çekene kadar. Çok nadiren açılıyor ama 1 veya 2 saat sonra tekrar rset atıyor.
    pc yi 2 defa kendi servisine gönderdim ancak pc de sorun olmadığını söyleyerek geri yolladılar.
    Geçen hafta kasayı monitörü ve kendi kablolarımı alıp arkadaşa götürdüm canavar gibi çalışıyor 1 kere bile reset atmadı. Tekrar eve getirip taktığımda anında reset atıyor.
    Kesin elektriktendir diye düşünüp elektrikçi çağırdım. Voltajı ölçtüler gayet normal çıktı. Ancak pc yi açınca yine reset atıyor. Kasa şimdi arkadaşta. Yukarıda arkadaşın dediği yöntemi pazartesi uygulayayım bakalım düzelecek mi?

    Bu arada kasanın garantisi devam ediyor olurda düzeltemezsem bu sorun garanti kapsamına girer mi? Videolarını çektim kasanın reset atarken her türlü ispatlayabilirim.




  • o nasıl bişedir hocam arkadasında dediği gibi ramlere bak başka power falan dene
  • Bu olay toprak hattındaki yükten kaynaklanır sorunu başka yerde aramayın binada toprak hatıını kaçak kullanan bi daire vardır o daireyi bulun siz.
  • Toprak hattını kaçak kullanıyor derken o nasıl bi şey. kusura bakma elektrikten pek anlamam da.
    Apartmanımız 3 yıllık öyle sonradan topraklama falan yapılmış değil. Ev sahibine sordum topraklama var mı diye tabiki var dedi. biz dahil 4 daire bulunuyor zaten. 6 ay önce böyle bir sorun oldu odur budur reset atıyor benim evde
  • konuyu açan arkadaşın yaptığı gibi bilgisayarcı veya herhangi başka bir binada bizzat deneme şansınız war mı?
    hattaki voltajı ölçme şansınız var mı?
    kesintisiz güç kaynağı ile deneme şansınız war mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aydindril

    Merhaba arkadaşlar,

    Başlıktan da anlaşılacağı gibi çok ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. Google de bile çaresi yok :). Herhalde ilk bizim başımıza geldi. Durumu kısaca özetleyeyim ;

    Benim Bilgisayar + LCD Monitor yaklaşık 5 aydır Kıbrısta kapalı evde duruyordu. Hiç kullanılmadı 5 aydır. 2 Gün önce türkiyeye getirdim. Evime kurdum sistemi herşey normal. Fakat PC açılmıyor. Power a basıyorum fanlar felan dönüyor. Elektrik geliyor fakat Monitöre görüntü gelmiyor. Bende direk monitor + kasayı bilgisayarcıya götürdüm. Orada aynı kabloları kullanarak herşey aynı taktık ve ÇALIŞTI. İnanılmaz bir şey yani. Çok saçma. Bilgisayarcıda sorunsuz çalışıyor herşey, eve getiriyorum evde çalışmıyor.

    Bu sorunu çözebilene valla helal olsun. Hala kimse çözemedi. Bu bilgisayar ve monitoru aynı evde çok uzun süre kullandım yani. Ne değişmiş olabilirki evde ? Güç yetmese diyecem diğer şeyler çalışmaz evdeki. Aklıma bu geldi belki elektrik yetmiyor ama. 5 Tane klima var evde. 2 Tane büyük LCD TV var. Yani onlarda çalışmazdı o vakit.

    Evdeyken bilgisayarın power tuşuna basınca Ekran Kartın çok hızlı fan çalışıyor üflüyor çok hızlı bir şekilde ve o bir türlü yavaşlamıyor. Normalde zaten bilgisayara basınca ben o yüksek devirde çalışan fan hızını duyardım. En fazla 3 saniye sönerdi normal hızına dönerdi. ( Ekran Kartı: Nvidia GTX 275 ). Bu normal yani gayet ama o fan sesinin sürekli olarak devam etmesi ilgimi çekti. Bir sorun var, ama ne olduğunu kimse çözemedi...

    Yorumlarınızı ve teorilerinizi merakla bekliyorum, teşekkürler...

    Vatanbilgisayardan ses sistemi aldim evimde calismadi iaeye gotutdum orda calisti




  • cevap basit topraklama elektirile felan ilgili oluyo herhalde pc açiliyo mönitör görüntü yok degilmi herlde topraklama elektirik olmuyan yerlerdemi çalişmiyodu olanyerlerdemi ne bende pc sattım bi ara onlarda çalişmadi diger möitorumu verdim o çalişti idi
  • Aynı şey bizde de oldu. :D Sanırım monitörle alakalı bir sorundu. Sadece kasayı mı götürdün servise?
  • Evde 5 tane klima var diyorsun. Klimalardan birini sat yeni bi bilgisayar al :D
  • bence o kadarda tuhaf bir olay değil. Çünkü bilgisayar bu sonuçta yani.. 100 tane farklı sebebi olabilir bu durumun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.