Şimdi Ara

Bilgisayar Bilimleri mi Elektrik Elekronik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar bu sene YKS sınavına girdim ve yaklaşık 130K sıralama bekliyorum. Hedefim çok yüksek olmamakla beraber Dokuz eylül Üniversitesinde bilgisayar Bilimleri okumaktı. Bazı yerlerde gördüğüm yorumlar nedeniyle kafam karıştı biraz. Öncelikle Mühendis diplomasıyla mezun olunmadığı için iş bulmada sıkıntı yaşayabilirsin vb yorumlar okudum bazı yerlerde. Bu konuyu açma sebebim de budur var mı okuyanı ya da bu bölüm hakkında bilgi sahibi olan? Yeterli yazılım eğitimi veriliyor mu?İş olanakları neler devlet-özel sektor?
    (Tabii ki kendimi sadece üniversite odaklı ilerletmeyeceğim İnternet üzerinden de kendimi geliştirmeyi düşünüyorum.)

    Kafam karıştığı için İzmir içinde başka yerler düşünmeye başladım ve Bakırçay Üniversitesinde Elektrik Elektronik Mühendisliğine de girebileceğimi fark ettim. Üniversite yeni olduğu için ona da pek sıcak bakamadım Dokuz eylül'ün yanında, sonuç olarak mühendislik diyor insan. Sizce üniversite önemli mi bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.







  • En çok işsiz kalan bölümlere bakarsanız başı elektrik elektronik mühendisliği çekiyor. Tabi iyi bir üniversiteden mezun olursanız ya da sizi diğer insanlardan ayıran özellikler varsa işsiz kalmazsınız. Sadede gelicek olursak iki bölümdede işsiz kalma ihtimaliniz yüksek fakat bilgisayar bölümünde yazılım odaklı bir şeyler yaparsanız sizin için daha iyi olabilir. Öncelikle bölümlerin ders planına ve hocalarına bakmanızı tavsiye ediyorum. Hocaların nerelerden mezun olduğu nelerle uğraştığı da önemli kriterler arasında. Sizin bunlar arasında hangisine ilginiz varsa ona gitmelisiniz. Atıyorum yazılım benlik değil diyorsanız oraya gitmeyin ya da elektronik devreler vesaire ben bunlara uğraşamam derseniz de elektroniğe gitmeyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendini geliştirirsen elbet işe bulabilirsin ancak birçok ilanda mühendislik bölümünden mezun istiyorlar, istemeyenler ise düşük maaş teklif ediyor. Ben olsam bir yıl daha sınava hazırlanıp bilgisayar mühendisliği kazanmaya çalışırdım.
  • Öncelikle cevabınız için teşekkürler mühendislik diploması isteme kısmını uzunca araştırdım aslında benim de kafama çok takılmıştı. Çoğu ilanda üniversitenin mühendislik ve ilgili bölümlerinden mezun istediklerini fark ettim yani bilgisayar,yazılım ile ilgili bilgi sahibi ve bu konuyla ilgili bir bölüm bitirmiş olmayı yeterli görüyor çoğu firma. Bölümden mezun ve şu an iş sahibi olan,kendi işini kuran birkaç kişiyle görüştüm ve kendi çevresindeki çoğu kişinin sıkıntı yaşamadığını söyledi bu konuda.Hayırlısıyla girip okuyucağım bu sene bakalım 5 sene sonra ne olacağı da malum belli değil

    Hayırlı forumlar tekrardan,maalesef mezuna kalma şansım yok belirli sebeplerden dolayı.
  • up
  • Yazılım mühendisliği tutmuyor mu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.