Şimdi Ara

Bıktım Motorsiklet'li Trafik Canavarlarından (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
7.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Motor kullanıcısıyım , otomobillerden ve diğer taşıtlardan çok motorculardan tırsıyorum. Yanıma yaklaştıklarını görünce ya şerit değiştiriyorum ya da hızımı düşürüyorum yani uzaklaşmaya çalışıyorum. Yol şerit nedir bilmezler , araç aralarından kayıp gitmek hakmış gibi davranırlar , araç sağlamaya bayılırlar .

  • Cosmic Love kullanıcısına yanıt

    Merak etme arabalar kaldırımda gidebilse inan bu ülkede giderlerdi. Kaldırımda gitmek yanlış olduğundan değil, yapamadıklarından gitmiyorlar. Ayrıca kaldırımda gidemiyorlar ama kaldırma park etme konusunda üstlerine yok.


    Bu ülkenin sorunu motorcular değil, bu ülkenin sorunu insanının genel olarak ahlaksız ben bencil oluşu.

  • AzuLA kullanıcısına yanıt

    Bunlar yani motorcular işlerine geldiğinde otomobil, işlerine geldiğinde yaya, işlerine geldiğinde makam aracı ve işlerine geldiğinde de ambulans muamelesi görmek istiyor :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EGM'nin kesinlikle motorsikletler üzerinde durması gerekiyor. Bunun için özellikle eds kameraları aktif çalışması gerekir. Gerçekten trafiği çok tehlikeye düşürüyorlar. Motosiklet denetimleri artmalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • farego kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle yapılmalı. Çok başı boş kaldılar laflara bakarmisin sanki kendine tahsis edilmiş her yol.
  • Hem ağır vasıta hem motorsiklet kullanan biri olarak söylemliyimki arkadasa bazı konularda hak veriyorum. Bizim ülkede motor kullanan çoğul kişiler hep 16 22 yaş arasındaki çocuklar. Bunlar Genel olarak trafik okuma bilgisine sahip olamayan daha önce hic araç kullanmamış motoru kız tavlamak için babasına aldıran eğitimsiz çocuklar. Tüm motorcular için kullanmıyorum bu lafı. Ama sizinde genelleme yapmanız yanlış olmuş. Her motorcudan bir motorcunun veya iki motorcunun hatası yüzünden nefret edilmez. Bende çok önyargılıydım lakin araç fiyatlardından dolayı motora yöneldim ve iyikide yönelmişim hiç dışardan gözüktüğü gibi değil. Motor sürmek ayrı bir zevk ama şimdi trafikten herkes birinden nefret etseydi en çok araç sürücülerinden nefret edilirdi. Ben sadece emniyet şeridini kullanan biri olarak söylüyorum bazen okadar sinirleniyorki insan ya 4 şeritli yolda bile emniyet şeridini kullanarak o yolu kapatıyorlar e doğal olarak motorcuda kendini orta boşluklara atmaya çalıyor. Trafikte sadece o bu suçlu değil. Devlet suçlu. Kısaca üç beş cocuk için tüm motorcuları suçlamayın ve yargılamayın.





  • Lancess kullanıcısına yanıt
    Ben kesinlile trafikte araçların aralarından usulünce geçenlere saygı duyarım her zamanda yardımcı olurum,benim sorunlu dediğim kesim en sol şeritte bile trafik varken mermi gibi geçen motorsikletliler yada bu trafikte hemen emniyet şeridine girmeleri

    Ayriyetten şehir içi trafikte akıcı trafikde caddeler aralardan dalıp tamponun dibinde olanlara olan ben kesinlikle hepsini kastetmiyorum ama her 10 motorcudan abartısız 9'u bu şekilde malesef ve ben otomobil sürücüleri çok iyi motorcular düzeni bozuyor gibi bişeyde demedim

    ama konuya gelen çoğu motorcu arkadaş hatasını otombil sürücüleri çokmu iyi çokmu düzgün şeklinde yazıp benzer hatalarını yaptıklarını yapmayada devam edeceklerini söylüyor

    Trafikte saygı sevgi kural olduğu sürece sorun olmicak.

    Bugün bile 1 saatlik bir yola gidip geldim otobanda motorun üstünde 2 kisi diger motorda sadece sürücü makas atıyorlar otabanda tam gaz ilerde ne olduysa kadın sürücüyü 2 km civarı el kol yaparak rahatsız ettiler kadin özellikle yavaşladı uzaklaşsın diye,şimdi bunu okuyan çoğu motorcu arabalarda şöyle yapıyor böyle ediyor diye savunmaya geçer görürsün 🙂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 12 Mayıs 2021; 23:21:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Locaste Siarnaq

    Eski bir araban olacak kiracaksin bacağını araba pahalı yoksa acımam

    Kardeşimin şirketinde tır ve kamyonlar var. Kamyonların hafriyat tipi olanları özellikle yerden bayağı yüksek. Senin içinde bulunduğun otomobilin üstünden geçerken tampon demiri bile eğilmez. Eski olmasına bile gerek yok:) hafif bir sarsıntı olur...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 yıldır motosiklet kullanırım çok şükür daha bir kaza olmadı. Bu yazılanların çoğuna katılmakla birlikte bazı konulara az çok tecrübeli biri olarak değinmek istiyorum.


    Ülkemizde motosiklet kültürü maalesef oturmuş bir kültür değil, işini hakkıyla yapan kuryeleri tenzih ederim ancak çoğu maganda gibi sürüyor ve bu durum benim gibi hobi motorcularini cidden çok üzüyor.

    Sadece kuryeler de değil, hobi olarak motosiklet kullananan genelde genç kesim bir takım youtube videoları ve saçma sapan instagram sayfaları yüzünden bindiği motordan zevk alıp tadını çıkarmak yerine anlamsız hareketler ve şov peşine düşüyor.

    Hani bir söz vardır ya, Barut icat oldu mertlik bozuldu diye aynısı GoPro için geçerli. Kamerayı takan kendini her türlü haklı çıkaracak bir kutsal eşyaya sahipmiş gibi davranıyor.


    Uyuz olduğun listeler konusunda Emniyet şeridi ve Korna haricinde diğerlerini hiç yapmıyorum, emniyet şeridi ve korna da inanın çok gerekli motosikletler için tabi abartılmadığı sürece. Çünkü araba sürücüleri de ayna kullanmaktan bi haber maalesef.. Hepsi demiyorum ancak bir çoğu öyle.


    Çok uzattım bir yere de bağlayamadim ama kısacası bu sorunların çoğu kültürümüzün oturmamasi ve sosyal medya etkisi + son dönemde aşırı çoğalan kurye furyasindan dolayı tecrübesiz motosiklet sürücüleri. Bu durum nasıl çözülür gibi bilge adam rolünde tavsiye verebilecek biri kesinlikle değilim ancak şahsi kanaatim ülkece kafa yapımız değişmediği sürece, eğitimler verilmediği sürece hem araç sürücüleri hem de motosiklet sürücüleri birbirini şikayet etmeye devam edecektir.


    Bu devran böyle geldi böyle gidecek maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cumadangeldim -- 13 Mayıs 2021; 0:27:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Bu boyle devam ederse gider yakinda..
    Malligin da bir sınırı var..
    Bir de kanal acip video yukluyorlar..

    Bu arada bu yorumlar vs atismalar forumda da trafikde de bitmez..

    Bunun vb yeni yetme cahil motorcular yuzunden herkesi ayni kefeye koyuorlar..

    Konuda ki yorumlara bak, suan bu ulkede arac bile kullanmak cok zor iken, motosiklet hic kullanmamak lazim..

    Hem motosiklet hem arac kullananlar daha iyi bilir empati kurar..

    Gerisi boş yorumlarin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L30N -- 13 Mayıs 2021; 0:50:22 >
  • Cezalar arttırılmalı en ufak ceza 30-50 bin tl olmalı taksilerde o şekil kullanıyor.

  • 2012den beri motosiklet kullanan biri olarak şunu söylüyorum . Aynı zamanda 2016dan beri arabamda var .
    Bende uyuz oluyorum makas atana arabada olsa motorda olsada . Kornaya basma konusuna katılmıyorum arabalar pek sallamadığından bol bol kornaya basmak durumunda kalıyorsunuz çünkü bizim millet ne kavşağa girmeyi bilir ne sinyal verip şerit değiştirmeyi o sebepten bol bol korna.
    Kırmızı ışıklarda bırak önüne geçsin hani çok uyuzsan sende motor sür.
    Bu arada iki kazaya karıştım motosikletle karşı şeritten gelen araba sinyal vermeden aniden dönünce kafa kafa girdik hızım 50-60 arasıydı.
    2.si dönen kavşaktan çıkarken taksi geldi vurdu.iki kazada da hatalı karşı taraf çıktı. İnsanlar arabaya odaklandığın dan motosikleti farketmiyorlar. Korna iyidir .


    Hatta motora binin sizin de kedicileriniz olsun 😁



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarleyDavidson -- 13 Mayıs 2021; 4:48:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Emirgandaki bisiklet yoluna motor park etmeyin, öfke birikiyor, birinize bi gün kafa göz dalacam.

    Her yere çıkabiliyor ve sığabiliyor oluşunuz size her yere park etme hakkı vermez.

    Herif gidiyor tarabyadaki dardanel'in hizasındaki daracık kaldırıma motor park ediyor.
    Ulan hayvan. Yer mi var orada? Millet yürürken denize düşecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 13 Mayıs 2021; 9:1:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L30N kullanıcısına yanıt

    Hem motorum var hem arabam. Yıllardır işe motorla gidip gelirim. İstanbul'da 30km uzaklıktaki işime hep motorla gittim. İki tarafı da anlayabiliyorum. Motorcular %90 kötü kullanıyor. %40 lik kesim ise gerçekten berbat kullanıyor. Gelen tepkileri anlıyorum ve fazlasıyla hakediyorlar. Bu kesimin savunulacak tarafı yok.


    Ben de kötü kullanan kesimdeyim ama yayalara, insanlara azami dikkat ederim. Yeri gelir kaldırıma park ederim, yeri gelir yaya yolundan geçerim ama kimseyi rahatsız etmemeye, önceligi yayalara vererek yaparım. Yaya varsa durur o geçince devam ederim. Korna vs asla çalmam. Onun dışında aradan geçme, emniyet şeridi kullanma vs yaparım. Bunları yapmayacak motorcu sayısı çok az. Hatta bu bir nevi motor kullanma amacımız. Araba gibi şeritte trafik çekeceksek daha güvenli olan arabayla giderim neden motorla gideyim? Arabada açarsın klimayı ama motorda ekipmanla, güneşin altında, kaskın içinde sıcakta çekilmez trafik.


    Motorsiklet bir tutku. Alışınca bırakmak kolay olmuyor. Askere giderken borcumu kapatayım diye motoru sattım. Cuma akşamı maslaktan İzmit'e gittim. 5gibi işten çıktım. Minibüs, 500t, gebze İzmit, izmit ten ev derken 21.45oldu saat. O kadar trafik, kalabalık motordan sonra kafayı yedirdi. Ertesi gün gittim 10 taksitle motor aldım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Trafikte milletin keyfine göre hareket ediliyor sinyal vermeden geçen mi dersin önüne kıran mi dersin bir ton saçma sapan şoför var sinyal ver bir kaç dk bekle şoför bir görsün ondan sonra güm kasa trafik kilit aceleci millet malesef tabak hane ye bok yetiştiriyorlar.. Getir firması demişsiniz alırsın plakasını saatini ararsın müşteri hizmetleri böyle böyle dersin gerekli uyarıları yaparlar zaten.. Benim tek sinir olduğum çocuklu babalar bilir evladın uyuyormu arabada yanından abart egzozlu araba ve motorsiklet yanından bağırta bağırta gidipte çocuğun korkup uyanması gerçekten arkalarından saydirmaya bayılıyorlar.. Yani o arabayı motorsikleti bagirtmak nedir yaa neyin havası bu !

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 18 lik malın altına 50 cc motorda versen aynı 1000cc versen de aynı. Motordaki kendini haklı görür, araç kullanan haklı görür. Motosiklet dediğin şey araçtır, şeridin üstünden gidemezsin otomobilleri sağlayamazsın. Gel bu zeka kusurlu arkadaşlara bunu anlat.


    2012 yılından bu yana supersport motosiklet kullanıyorum. Ulaşımı otomobil ile sağlayıp, motosiklet ile sadece çok erken ya da geç saatlerde eğlence için çıkıyorum.


    İstediğiniz kadar eğitim verin, bu ülkede 4 teker 2 teker düzelmez.

  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

    darisi diger trafik terorlerinin basina

  • Yılların arabacısı son 2 senenin de motosikletçisi olarak öncelikle her 2 tarafta da sığır gibi sürücüler var.

    Eskiden bende sizin gibi motorlulara gıcık oluyordum ama artık her 2 tarafıda anlayabiliyorum.

    Tavsiyem bugün bir 50cc sıfır scooter cep telefonu parasına alınabiliyor. Bütçeniz varsa hem bu deneyimi yaşayın ve ne kadar keyifli olduğunu görün hemde trafiği hem 4 tekercinin hemde 2 tekercinin gözünden yaşayın.

    İnsana trafiğe dair çok ciddi bir vizyon katıyor ve daha iyi bir sürücü olmanızı sağlıyor.

    Eskiden ışıkta falan beklerken sağdan motorcu geçince çok kızıyordum ya vurursa çarparsa diye geriliyordum ama farkettim ki sadece 5 cm daha sağda durmak bile motorcunun rahatça geçmesini ve otomobilini güvenceye almanı sağlıyor.

    Tabi tek avantajı bu değil dediğim gibi trafik vizyonunuz çok genişliyor madde madde saysam çok uzar ama elimde yetki olsa B sınıfı ehliyet almak için önce A1 ehliyet almayı ve en az 500 kilometre motosiklet kullanmayı şart koşardım.

    Böyle bir durumda daha az kaza,daha az road rage olacağından yüzde 100 eminim. Tabi bu bilinçli şöförler için geçerli yoksa eşşeğe ne yapsan yine eşşek.

    Birde motosiklet ve bisiklete ciddi teşvik verirdim çünkü trafiği ciddi anlamda azaltabilirler. Tek kişi bir otomobilin trafikte işgal ettiği yeri 4-5 motosiklet ancak işgal eder.



    Dipnot: Hala otomobilim var ama elimden gelen her fırsatta otomobil yerine motosiklet tercih eder oldum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir gün bu motorculara vuracağım. Ana yoldayım en sağ şeritten çıkacağım adam sağımdan soluma geçmeye çalışıyor. Oradan geçilir mi?

    Bir başkası sıkışık trafikte tam sağına soluna sürterek geçmeye çalışır hiç dikkat etmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    1-2 kaza videosu izleyeyim dedim de böyle mal motorcular varken maalesef savunulacak pek bir şey yok. Angutun her kazası ofsayt.


    Bu arkadaş sürücü falan değilmiş ,düpedüz gerizekalı bu yoksa benzer kazaları defalarca yapmazsın. Zaten yakında doğal seleksiyona uğrar bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.