Şimdi Ara

Bıktım Motorsiklet'li Trafik Canavarlarından (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
7.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla benim umrumda degil.
    Carpiyorum geciyorum
    Hatta biri olecekti altima sictim ama ölmedi.

    Motorcular umrumda degilsiniz.
    Apaci gibi gezmeyin sagimda solumda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Canbey96

    Yanlış anlaşılma olabilir fakat üslubun hoş değil ergen ergen kelimesi, adam gibi kullanmiyorlar kelimesi gereksiz hangi mesajimda hakaret var yada bu konuda kim senin benzerin bir şekilde karşı tarafa benzer üslupla konuşmuş neyse uzatmaya gerek yok.

    "Sana benzer kuru sıkı arkadaşlar" işim olduğu için...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendine cok dert etmissin.. nasilsa eninde sonunda o surus sekliyle o motordan 150 km hizla giderken dusup her tarafi kirilacak.. yer onu dove dove bir et cuvali haline getirecek vucudunda saglam kemik zaten kalmayacak.. sen yuruyen bir oluyle konusmussun yani.. belki de omrunu tekerlekli sandalye de gecirir kimbilir.. kara yazisi simdiden belli olan bir adam o geciniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 11 Mayıs 2021; 10:19:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim kaportamız kendi canımız diyip aralardan derelerden geçmek ne kadar mantıklı.Koca araç bile kör noktamızda kalabiliyorken motor ondan kat kat fazla kör noktamızda kalır,aynaya bakıyorsun birşey yok 2sn sonra yanından deli gibi giden bi motor geçiyor.Motor görünce yolu veriyorum geçsin gitsin benden uzak olsun diye.Efendi gibi kullananı illaki var ama yinede tedbirli olmakta fayda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de gördüğü her motosikletliyi genelleyenlerden bıktığım için motosikleti 4 yıl önce bıraktım.

  • araçların arasından aynalara çarpa çarpa gidiyorlar, adam gibi ışıkta sıranı bekle diyince, "motorculara saygı yok" edebiyatı yapıyorlar, sırf böyle andavallar yüzünden motora başlamaya korkuyor insan.

  • Bu ülkeden ve insanlarından bir cacık olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce de benzer bir konu açılmıştı orada da yazdım motosiklet sürücüleri yüzünden trafikte araç kullanmaya korkar oldum. Sağa döneceksin sağında motosikletli var, kırmızı ışıkta en önde duruyorsun 5-10 tane motosikletli gelip arabanı 30-40 cm mesafeyle sarıyorlar. En önde olduğun halde motorlular gitsinde kalkayım diye bekliyorsun. Kırmızı ışıkta durmazlar, yeşilde geçerken bile sağa sola bakıyorum bir motorlu fırlarmı acaba diye. En komiği otobanda hızımı 100 km'ye sabitledim gidiyorum bir tane motosikletli 101 km hızla beni geçecem diye 1 km filan yan yana gittik önüme geçer geçmez otobanın ortasında fren sıktı, refleksle frenlere asıldım arkasından ne yapıyorsun diye korna çaldım. Sağdaki dönüşten çıkıp otobandan ayrılacakmış el kol hareketi yapıyor.


    Motosikletli olsun olmasın trafikteki sürücülerin ciddi psikolojik sıkıntıları var. Motosikletli olanlar ise hiçbir kural tanımadığı için çok daha tehlikeli...





  • Bir tanesi bisiklet yoluna girip beni sıkıştırmıştı, dediğin gibi dayılanıp hem suçlu hem güçlü olan bu trafik magandasıyla tartışıp kavga ettik. Bisiklet kamerası ve çevredeki kamera görüntüleri ile davacı oldum, o aslan var ya kedi oldu kedi. Sonuç ne oldu, bana tazminat ödedi. 

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Neden olmasın hocam? Zaten trafiği çok olmayan bir yerde yaşıyorum. Arada e5'e çıkmam gerekiyor. O zaman da olabildiğince dikkatli olmaya çalışıyorum.

    Motor çok tehlikeli bir alet bana kalırsa. Bu yüzden şehir içi kullanım dışında kullanmak pek de mantıklı gelmiyor. Artık e5'e de çıkmaz oldum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Trafikte arabalar için o kadar kurallar yazıyorsun ama motor fiziki yapısı nedeniyle bunların hiçbirine uymuyor. Motorların zaten bu kadar yüksek hızlar ile trafikte olması baştan saçma.

  • Profes124 kullanıcısına yanıt

    Trafiğin olmadığı yerde aradan geçme vs konudaki şikayetler çok olmuyor. Kilit trafik olan yerlerde motorlar aralardan geçerek öne geçmeye çalışıyor. Trafik olmasa zaten şikayet olmaz bu kadar.


    Birinde minibüs yolunda efendice gidiyorum. Bir kurye sağımdan geçmeye çalıştı, önümde minibüs, yol vermedim. Minibüs de yolcu için durdu. Sonra sinirlendi, sol şeritte solumdan geçti. İleride kırmızı ışık var. Işıkta fren yaptı durdu. Manyak gibi sürdüğü için arkasına, aynasina vs bakma ihtiyacı duymadı. (Motorda kural şudur, önüne bakacaksın ama her tarafı göreceksin) Arkadan da kendisi gibi manyak bir passat sürücüsü geliyordu. Ben yine kural ihlali yaptım, kırmızı ışıkta geçtim. O sırada motorsikletin aynasından kurye motorunun 2 metre havalandigini gördüm. Passat ışığı faketmedi, motora çarptı.


    Özetle ben motordayken benim kuralım farklı. Benim için gerçek kural araçlara göre düzenlenen kurallar değil kendi güvenliğime uyan kuraldır.


    Polisler neden motorculara emniyet şeridinde bir şey demiyor? Çünkü onlar da durumun farkında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 11 Mayıs 2021; 11:50:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Siz de haklısınız. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

    Motoru bir kere çamur yüzünden devirdim. O zamandan beri sadece şehir içinde keyfi 3-5 tur atmak için kullanıyorum. Çok tehlikeli bir alet, kullananlara ben de dikkat etmeye çalışıyorum. Ancak dediğim gibi sola, sağa dönerken araç kullananlar -özellikle hızlı akan trafikte- arkasını göremiyor. Sinyal verdiğim halde geçeceğim yoldan beni sollamaya çalışığ hem kendini hem de beni riske atana da kızıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 11 Mayıs 2021; 12:2:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir bisiklet kullanıcısı olarak, yani motosikletlerle aynı şartlara ve aynı tehlikelere maruz kalan biri olarak, motor kullananları savunmam ve empati yapmam gerekir normalde.

    Ama inanın ki savunulacak bir yanları yok.

    Her 10 motorcudan en az 6-7 tanesi tam sopalık.


    Trafikte deli gibi makas atıyorlar. Her boşluğa hızlıca giriyorlar, sağımdan solumdan her yerden aniden çıkıveriyorlar.

    Ondan sonra yok efendim "bizi trafikte fark edin", yok bilmemne.

    Sen iki saniye önce yokken iki saniye sonra dibimde bitiyorsun, nasıl fark edeyim ulan?  

    Bir de mesela trafik tamamen tıkandı diyelim. Arabalar dururken herif sağdaki dar boşluktan 60-70 ile gitmeye çalışıyor.

    Ulan hayvan oğlu hayvan. ben sana gitme demiyorum ama insan gibi git.

    60-70 ile değil 10-15 km ile git.

    Ondan sonra otobüsten yolcu inerken motor çarpar, insanlar karşıdan karşıya geçerken motor çarpar. Hayvan gibi hızlı gidersen çarparsın tabi.


    Daha yazacak çok şey var da, yazı uzun olunca kimse okumaz.


    Neyse... Şuraya bir iki video bırakalım da belki üç beş kişinin daha "adam olmasına" vesile oluruz.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 11 Mayıs 2021; 12:38:10 >




  • Ha tabi ki sadece motorcuları suçlamak yanlış olur.


    Araba kullanan "umumhane çocukları" da az değil.


  • Bir yaya olarak, motorcularla şöyle bir derdim var. İstanbul trafiği malum, sıkışıklık her yerde. Bir yaya olarak sıkışık trafikte arabalar dururken rahat rahat karşıya geçebiliyordum. Yakın zamana kadar. Son zamanlarda iki kere saniyelik farkla sıkışık trafikte karşıya geçerken motor altında kalıyordum. Minibüsler, büyük araçlar sağ şeride tam yanaşmayıp orada boşluk bırakıyorlar sıkışık trafikte bu boşluktan motorlar son sürat gidiyor. En son Otobüsün önünden geçip kaldırıma çıkacaktım kıl payı ile kurtardım kendimi. Zbam diye önümden geçti.

  • Bence bu motor işi ya uzun yolda ya da çok yoğun-yavaş akan trafikte yavaş olarak kullanılması durumunda güvenli sadece.


    bizimki gibi 70-80 km's hızlarla, normal takip mesafesinin 3'te biri mesafeyle ve çok fazla şerit değiştirilen trafikte motor hakikaten iki taraf için de büyük tehlike.


    çünkü araç sürücüsü zaten çok fazla uyarıcıya mağruz ve motorun varlığı çoğu zaman araç sürücüsünün algı eşiğinin altında kalıyor.


    bu böyle olunca motorcu sanki diğer hiç kimse onu görmüyormuşcasına sürmeye başlıyor ve tehlike kar topu gibi gibi üstsel artıyor.


    Diğer taraftan dünyanın en iyi araç sürücülerini getirip, romada 5 yıl staj yaptırsak, üstüne 5 yıl da motor kullandırsak yine de sorun devam eder.


    Çünkü türkiyedeki motor sürücüsü hak değil imtiyaz talep ediyor, bunu da kimi zaman kafasındaki kask'a güvenip millete dayılanarak, kimi zaman başkasınının malına zarar verme tehditiyle çoğu zaman kendi canına karşın karşısındakinin geleceğine karşın oynadığı bir chicken game ile yapıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 11 Mayıs 2021; 13:24:9 >




  • bir arac surucusu olarak soyluyorum motorcular arac kullananlarin yaninda devede kulak kalir. soforler sinyal kolunu sus, tampona yapisip taciz etmeyi hobi, yerdeki yaya gecidini yola dokulmus boya, gobeklerde arabalarin hangi duzene gore girip ciktigini bilmeyecek kadar okuzler. motorlara sira gelene kadar yenmesi gereken tonlarda firin ekmek var.

  • Genel anlamda motorlu taşıtları kullanım tarzımızdan kaynaklı hatalar var. Kazalar onlarda olmuyor değil ancak amerika'da örneğin öndekiyle arada mesafe bırakmamanın, sollama sonrası şeride erken girmenin, geç şerit değiştirmenin, şeridi çiğneyerek gitmenin cezası var. Bizde bunların çoğu cezasız bırakıldığı için trafik işleyişimizde sorunlar var.


    Yukarıda arkadaş, Zafer Akçay'ın videolarını paylaşmış. İzledim ve çok yerinde tespitlere sahip. Trafikte sakin kalmak, sabırlı olmak, yol vermeyi öğrenmek, farkındalıklı bir sürüş sergilemek, akıcı araç kullanmayı alışkanlık haline getirmek hepimizin dikkat etmesi gereken hususlar.


    Önemli olan a noktasından b noktasına sağlam ve sağlıklı varabilmek.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.