Şimdi Ara

Bıktım Motorsiklet'li Trafik Canavarlarından (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
7.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Ne yiyip ne içiyorsunuz anlamıyorum trafikte olan sorunu ee oda böyle yapıyor diye savunmak nedir ?

    Ben kalabalık bir cadde'de 30-40 km ile öndeki aracı takip ediyorum motorcu bir sağ bir sol sanki kovalamacada beni sıkıştırıyor bunun neyini savunuyorsunuz

    Emniyet şeridinden giden aracı savunduk'da motorumu eleştirdik ?

    Iyi o zaman bende yarindan itibaren motorcuları sıkıştırıyim emniyet şeridine dalıyım ışıklardan geçiyim sonra savunma şeklim onlarda yapiyordu desem çocuk beyinlimisin derler adama onlar kendini köprüden atsa sendemi atıcaksın derler

    Bu ülkenin sorunu bu zaten hataya hata diyemezler deseler bile evirir çevirir net olamazlar umarım bir gün bir bir tarfik magandasiyla başın derde girmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 11 Mayıs 2021; 1:42:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sanki adam gibi otomobil kullanıyorlar da gitmişler motosiklet sürücülerine laf atıyorlar. Her iki aracı 20 yıldan fazladır kullanıyorum. Motosiklet kullananlar uzaydan gelmedi. Onlar da bu toplumun insanları. Bu ülkede otomobil nasıl kullanılıyorsa motosiklette o şekilde kullanılıyor. Aaaa pardon forumdakiler dört dörtlük trafik kurallarına uyar... Bırakın bu masalları buraya yazanların %95'i sinyal bile vermiyor. Kendini insan sanan standart 5 paralık arabasına tapan birisi de motosikletli birisi yaralandı diye gülüyor. Sonra da insanım diye geziyor. Hata bile yapsa karşında insan var! Ama kime ne diyeceksin! Duvar olsa laftan anlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boraycan kullanıcısına yanıt
    Hadiya ben uzaydan geldi sanıyordum zaten bizde otomobil yapabilir motorcu yapamaz demiyoruz bu toplumun insanlarıymış bu topluma trafikte saygıları olsun o zaman vicdanı olmayanların en ufak bir hareketi yüzünden motorcular asfalta kazılıyor dinsizin halkından imansız gelebiliyor bazen ama kimse burda motorcular böyle kötü otomobilciler dört dörtlük demedi sadece sana benzer kuru sıkı arkadaşlar sıkıyor paso anlamsızca.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz spesifik konuda haklısınız.


    Metroya binerken, kargo taşırken, yemek yaparken, fayans döşerken vs vs her alanda insanların eğitimi az olanı böyle


    bilinçli haydutluklar yapıyor ama aşırı miktarda tabana yayılmışlık var. Bir tek siz sorun yaşamıyorsunuz.


    Motorcu olarak bizde bu tiplerle sorun yaşıyoruz zaten ama trafikte insanlarla cebelleşmenin sonu yok, bu trafik böyle ne yazık ki.

  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Türkiyedeki trafiğin en büyük sorunu bencillik ve saygı,tamamen eğitimsizlikten olduğuna katılıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O kadar saçma buluyorum ki şu aletleri, sürenler er geç ölüyor bugün kurtulsa yarın kesin ölüyor arkasından bir sürü ailesi ağlıyor üzülüyor. Kullanmaları zaten facia hiç bir kurala uymadan bizide tehlikeye atıyorlar yanlışlıkla en ufak dokunsan ölecek bizide suçlu edecekler. Kafalarına bir kamera takıyorlar varsa yoksa artistlik polisten otoyol gişesinden kaçma vs vs söylenecek çok şey var tutkunuzu anlıyorum bu hız sevdası güzel şey ama ya kendiniz ölüyor ya bizim başımıza bela oluyorsunuz yazık hepimize.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Canbey96

    Türkiyedeki trafiğin en büyük sorunu bencillik ve saygı,tamamen eğitimsizlikten olduğuna katılıyorum

    Konuyu açtığından beri adam gibi yazmaya çalışmışsın ama son cümlede kaliteni belli edip hakaret etmişsin. Benim yazdıklarımı neden üzerine aldın? Konuyu sen açtın diye sana yazmadım. O kuru sıkı yazıyor dediklerineydi yazdıklarım. Senin ne dediğini anlamadığımi sanarak bana atar yapmışsın ergen ergen...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kavga etmeyin forumdaşız.

  • boraycan kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlaşılma olabilir fakat üslubun hoş değil ergen ergen kelimesi, adam gibi kullanmiyorlar kelimesi gereksiz hangi mesajimda hakaret var yada bu konuda kim senin benzerin bir şekilde karşı tarafa benzer üslupla konuşmuş neyse uzatmaya gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 11 Mayıs 2021; 3:46:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir de Getir, Götür, bilmemne Go başladı artık iyice işin içinden çıkılmaz bir hal alır. Ayrıca hep bir acitasyon ya bakalım işin sonucu nereye varacak.

  • Zaten motor kullanmanın tek sebebi trafiğe takılmamak. Yoksa kuryelere de doblo versinler pizzalar 3 saatte gelecek diye bakarsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine tek bir açıdan bakılan. Trafiği okunma bilgisi olmadan açılmış bir konu. Böyle konulara hep yazıyorum motorcular olarak aleti size 1 2 saat versek acaba aynı şeyi düşünecek misiniz yine?

    Emniyet şeridi kullanmak

    -Sıkışık trafikte 2 saat motor kullan sadece 2 saat. Bakalım şeridinde kalabiliyor musun?

    Yaya yollarını kullanmak

    - Bu konuda sonuna kadar haklısınız.

    Ters yönden gitmek

    - Bunu siparişi 2 saniye gecikince laf yapan insanlara söyleyin.

    En uyuz olduğum kornaya basa basa gitmek

    - O zaman ayna kullanmaya ne dersiniz mesela? Motorcu yerini belli etmek için korna çalar ki görülsün. Millet ayna kullanmadığı için kaç kaza atlattım

    Makas atmak

    - Sağ şeritte 110 ile giderken bile sıkıştırılsan kendini güvene almak için hızlı gidersin.

    Tamponun dibinden gelmek

    - Çünkü normal bir ara bırakınca araya hemen bir araba ya da taksici girmeye çalışıyor

    Bide dayı dayı konuşup kaçmaları

    - Her gün trafikte birbirinden gereksiz insan üstüne kırsın, sana çarpsın, sen motorcusun bilmem ne yap diye konuşsun sen ne yaparsın?

    Gerçekten motor kullanmayanlar için hayat çok rahat ama kimse kendine bakmıyor. Kapladığınız küçücük yeri bile sahiplenmek isteyen taksicinin sizi sıkıştırmasını, tam dönüş yaparken doblonun şeridinizi kapmak için sizi yoldan atmasını vs vs Özetle kimse zevkine böyle kullanmıyor bu aleti. Tabi bu anlattıklarımdan kekoları ayırıyorum onlar gerçekten gerizekalı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • commandx C kullanıcısına yanıt

    ‘Bizim’ trafiğimizi çekmek istemiyorsanız tüm motorsikletleri trafikten çekelim, biz de rahatlayalım, siz de.


    Hep söyledim yine söylüyorum, motorsikletler trafikten yasaklanmalı. En ucuz arabalarda artık ABS, AIRBAG gibi güvenlik donanımı standart iken, iki teker üstünde sürücüyü kaporta yapan ve üstüne üstlük sürücülerinin hemen hiç biri trafik kurallarına uymayan araçların trafikte yeri yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • entigin E kullanıcısına yanıt

    Motorsikletleri yasaklamak size bir şey kazandırmaz, çok şey kaybettirir. Trafiğin artar, motorsikletle nakliyesi yapılan şeylerin süresi üzer, fiyatı artar.


    Evet, motosikletler güvenli değil, bunu göze alıyoruz. Arabanın içinde, stresli hayat yaşayacağımıza daha özgür, daha zevkli ama riskli hayatı seçiyoruz. Ölürsek de ölürüz ne yapalım. Size neden bu kadar dert oluyor?

  • Şu pandemi döneminde bir çok insana ilaç oldu bu kuryelik mesleği. Ne çok insan işsiz kaldı, ne yapsınlar?

    Ben her hataya karşı biraz daha sabırlı ve onları korumak adına gözü açık olmamız gerektiğini düşünüyorum. Onları sabırsız görüyorsanız bunu biraz da kurye sistemlerinin çalışma şekline ve puantajlarına bağlayın lütfen. Dünyanın her yerinde bu merkezi kurye sistemleri insanları sömürüyor.

    Bu gençlerin şu zor dönemde işe ihtiyacı var. Geçen bir arkadaş evine topallayarak gelen kuryeden bahsediyordu, kaza yapmış ama işe devam etmek zorunda. Yaşlıların ve evden çıkamayanların servise ihtiyacı var. Hata yapsalar da bu çocuklara birşey olmaması için gayret gösterelim.

    Sadece biraz sabır ve empati. Düşmanlaştırmayalım.

    K.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dawras kullanıcısına yanıt

    Şeritte gittiğin halde adam geliyor, seni umursamadan dibinden geçmeye çalışıyor. Adamın kafasında motorun şerit hakkı yok, o kadar cahil. Sonra motorcular şeritten gitmiyor, emniyet şeridinden gidiyor bıdı bıdı. Trafikte, sıcakta arabanın içinde kafayı yiyip, stres olup motorculara patlıyorlar, ömö dömpönümü çizecekler diye veryansın ediyorlar.

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Buradaki asıl sorun herkesin kendi açısından bakması. Kimse ne çektiğimizi bilmiyor çünkü. Müşteri görür görmez aynaya bakmadan en soldan sağ şeritte dalan taksiye milim kala durmalarımızı, motorcu ya o dursun vs diye durmadan üstümüze kırılmalarını, geri gelirken aynaya bakmadıkları için kaç kere üstümüze çıkıldığını... Özellikle istanbul için konuşmak gerekirse kimsenin trafik kurallarından bir haber olduğu bir ortamda motorculara patlayana kadar insanların kendini düzelteceği çok şey var...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Online siparişler arttıkça vızır vızır motosiklet çıkmaya başladı her yerden. Asıl sorun onları acele etmeye zorlayan sistem ve kural tanımazlıklarını cezasız bırakan yasalar. Motorlarına güvenip herkesin önüne atlıyorlar. Kimse birine zarar vermek istemez, canları malımızdan değerli ama onlar da kendi canlarına değer vermeli.

  • Kurallara uymazlar,sonra motosikletli trafikte saygı görmüyor rerere rororo.

    Saygı görmek istiyorsan kendini araç yerine koyup şeridinde gideceksin ilk önce

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.