Şimdi Ara

Beynin bittiği yerdeyim....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. benim sata diski tanıtma ve sistem yükleme sorunum var. sorun demiyelimde bilmiyorum demek daha doğru. 5-6 senedir kullandığım 160 gblik ide hdd dolduğu için geçen hafta 2x1.5 tblik sata2 hdd satın aldım. niye aldım onuda anlamadım ya ( 160 gb 5-6 senedir yetiyordu, 3 tb hdd ye ne koyacağımda dolacak?) ben sata diskin ide gibi formatlanamayacağını ve sistem kurulamayacağını biliyordumda bu kadar gıcık bir şey olduğunu hiç düşünmemiştim.

    İlk denememi anlatayım; eski hddyi söktüm yeni iki diski taktım bios ayarı, raid 0 yapıp windows 7 yükledim. sistem acıldı, aa bukadar kolaymıymış dedim..... demez olaydım. raid 0 da tek hdd ve toplam boyut görükmesi gerekirken bende iki hdd de hiç bir şey olmamış gibi karşımda duruyordu ve birinin boyutu 2 tb diğerininki 100 mb ?!!?!?!?!!* bu sırada windows 7 kendini güncellemiş beni tekrar başlatırmısın diye rica edince kıramadım bi restart çakı verdim alete... zaten bu son görüşmemiz oldu. Ayrıldık, bir daha da görüşmedik kendisiyle

    İkinci denemem; ee ne mi yaptım. taktım eski hddyi, zaten xp duruyor üstünde, açtım canavarı verdim çoşkuyu....!!! ee o iki salak nerede? yine kayıplar. bakındım biraz buldum sonra. bilgisayar-yönet-bilgisayar yöneticisi(o benim)- disk yönetimi biri 2tb, diğeri 100mb hala. format,biçimlendir kendine geldi 5 saat sonra diskler, biri 1.5tb temel biri 1.5tb dinamik olarak.

    Sonra elimde ne kadar data var eski diskte dvd ve cdlerde verdim birincil yazan temel sata hdd ye. ikinci olan dinamik sata hdd yede 100e yakın film attım. dedim şimdi oldular ben birincil ve temel olana windows 7 kurayım sonra keyfini çıkarırım. (nahhh çıkarırsın) kurdum çalıştı meret. hatta açılışta artistlik yaptı efendim xp alırdınız, w 7 mi? dedim ver bir w7.. ohh gel keyfim gel. sonra kapadım xp yı açtım onda da problem yok. bu işlemi 3-4 kere denedim, bir xp bir w7 :))) dedim bu bu sefer tamam o zaman. eski diski söktüm bios boot ayarı v.s hoooooop "DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK PRESS ENTER" yazdı. Yine olmadı anlaşılan.

    ŞİMDİ ARKADAŞLAR SORUNUM ŞU: Ben;
    1- Şu andaki durumumu nasıl düzeltirim. (ide hddyi söküp w7 kurulu sata diskle açılış yapma)
    2- Sıfırdan başlayarak sata hdd ye nasıl sistem yüklenir, en ince ayrıntısına kadar hangi yolu izlemem gerekiyor
    3- Bu işin daha basit yolu varmı? (sata sürücülü sistem v.s)


    BENİ OKUMAYA KATLANDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM







  • ide diskinizi soktugunuzde ilk boot sektoru oraya yazdigi icin disk boot failure almissiniz bu normal. tek disk ile kurulum deneyin. 1500gb dir elinizdeki diskler. 1500gb / 1044 diyeceksiniz yaklasik 1.3tb disk olur. 2 ile carptiginizda 2.6tb olur. 100mb alan hepimizde var on yukleme alanidir windows icin takas alani olarak kullanir(linuxtaki gibi).
    yani diskleriniz 100mb falan degil birlikte calistiklari icin on yukleme bolumunu gormus bir diskin 100 mb olarak ayrildigini sanmissiniz herhangi bir problem yok. siz istiyorsaniz tekrar raid yapin yeni bastan. c icin ne kadar alan ayiracaksaniz o kismi ayirip tekrar bolumlersiniz diskinizi..
  • Vayy be yani ilk denemem başarılımı olmuştu? Boş ver sen onu bunuda exeter arkadaşım sen ilk soruma cevap verirsen. 1-) Bu şekilde sistemimi kurtarma yolum varmı? 2-) Benim aklıma ide olanı sistemden sökmeden format atmak geliyor. bu işlemi yapsam başıma ne gelebilir?
  • ide olani sokmeyecekseniz ilk diski sata olana cevirip oyle format atmaniz gerekir. yani hdd siralamasinda w7 nin oldugu sata disk 1. sirada olacak
  • HDD Boot ayarından bahsediyorsun ki o nu yaptım zaten. Ama yinede o Disk Failed....... hatasını aldım işte dorunum bu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.