Şimdi Ara

Beyler Hiçbir Şey Satın Alamıyoruz Farkında mısınız? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
5
Favori
31.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
569 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu millete her şey müstehak kardeşim. Buradaki yorumlardan onu görüyorum. Bazı arkadaşlar pahalılıktan oldukça memnun. Aferin, aynı bu şekilde devam...

  • En fakir insanın evinde 2 tane tv varmış 😅 en fakir aileyi görmemiş bunlar demek ki. ulan dünyanın en dandik 32 inçi 500 tlye alıyorsun çünkü yıl 2020 be geri kalmış kardeşim. Adamın evinde 2 tane tvsi var bir de geçen aylardan biriken borçlar artı taksitler var. Tv almak telefon almak artık bir lüks değil dünyanın hiçbir yerinde. En dandiğini 3 ay taksitle alabiliyorsun. Asıl mesele bu ülkede pazar alışverişi yaparken servet ödüyorsun. Et yemek artık kesinlikle bir lüks. Her şeyi geçtim insan açar bakar o zamanlarda dolar kaç tlymiş. Şu an dolar 7 lira euro 8. Artı olarak her şeye zam geliyor artı olarak her şeye vergi geliyor ama insanların maaşları enflasyona nazaran resmen yerinde sayıyor. İnsanlar bu zamana kadar biriktirdikleri kenarda ayırdıkları olmasa nasıl atlatacaktı bu krizi? Halen devam etmekte olan krizi. Nasıl daha iyi olabilir her şey? Şimdiki araba fiyatlarıyla eskisini karşılaştır en basitinden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan457 -- 24 Haziran 2020; 17:11:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • akla ziyan yorumlar yapan akp pembe gözlüklülerini yok sayın. sayıları fazla değil, yorum sayıları çok. çünkü çok kişilik sorunları var. bir kişi beş kişi gibi yazıyor. yoksa onlar da farkında alım gücü bitti bitiyor, ülke teke dönüyor, akp dibi boyluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o memnun olanlar 30+ veya 50+ X kuşağı tayfa. Bunların fikri asla değişmez, önemsemeyiniz. Umut gençliktedir, z kuşağı geliyor.

  • Arabayı geçtim millet lastik alamıyor.

    Gecenlerde sicak firsatlarda "karpuz sıcak fırsatları" diye konu vardi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ailenizi napin ne edin oy verdirmeyin o zaman.Onlarin yüzünden geleceğimiz gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu zihniyet bitsinde ne olursa olsun bozmadiklari bir barolar kalmişti onuda bitirecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoksi

    Arabayı geçtim millet lastik alamıyor.

    Gecenlerde sicak firsatlarda "karpuz sıcak fırsatları" diye konu vardi
    Tam da lastik fiyatlarına baktığım şu saat diliminde bu mesaj. Karma sistemi gerçekten işliyor sanki. Dumur oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Haziran 2020; 17:3:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Cidden durum kötü ,gidişat daha da kötü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BMW ve akülü arabası karşılaştırması yanlış olmuş. Hiç kimse akülü araba dururken BMW almaz.



    BMW:


    *Çok yakar

    *Vergisi çok

    *Sanayiden çıkmaz

    *Parçasının gelmesi aylar sürer



    Akülü araba:


    *Prize tak şarj et gidebildiğin kadar git

    *Vergisi yok

    *Sanayiyle işi yok

    *Parça sorunu yok

    *Yüksek hız yapamazsın dolayısıyla daha güvenli

    *Atlayıp tatile gidemezsin bu yüzden seni tatil masrafından kurtarır

    *Park sorunu yok kucakla eve çıkar

    *Bakımı kolay vs...

  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt

    Bence dolar kurunun gerilemesi ülke refahına kısmi katkı sağlar. Tabii ki alım gücü konusunda tüm sebep döviz değil, fakat Türkiye maalesef ki ithalat bağımlısı bir ülke yani memlekette cari açık var. Buda ülke olarak dış boç ödemeleri açığını kapatmak için sürekli bir döviz girdisine ihtiyaç duyduğumuz anlamına geliyor. İthalat bağımlılığıda her ürün ve hizmeti içeride üretemediğimiz için kur artışı ile birlikte enflasyona sebep oluyor. Sonuç olarak kur yükseldikçe alım gücümüz zayıflıyor hem dış ürünlere hemde, içeride enflasyondan dolayı iç piyasada alım gücü kaybı yaşıyoruz. Sürekli istikrarlı bir fakirleşme sürecindeyiz maalesef.


    Ben gençkende bu teknolojileri satın almak çok zordu. Ama şu anki zorluk ekonominin istikrarlı gerilemesinden kaynaklanıyor. şu anda bence devlette kendi vergi gelirleriyle bu düzeni zor çeviriyor. Bu kadar fahiş bir vergi sistemi olmasına rağmen hala devlet cari açıkla baş edemiyorsa üzülerek bu sürecin artarak kötüleşeceğini öngörmek lazım.


    Devletimiz zarar eden ama işini sürekli faizli kredi ile çeviren bir işletme gibi borçla borç kapatan vatandaşın hali niceyse, şu anda devlette aynı mentalitede, Allah sonumuzu hayır etsin.





  • En basiti çinden bile azıcık eli ayağı düzgün mouse almaya çalışsam 15-20$ para harcamam lazım o adamın 20$ a aldığı (adam 20 lira veriyor) bizde 150₺ ye çıkıyor birde aynı malı Türkiyeden alayım dersen 300-350₺ ye çıkıyor fiyat. Senin o attığın fotoğraftaki mouse o adamlar için sakız parası

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • irfanmatak İ kullanıcısına yanıt
    işte o yazdığınız durumda biz vatandaşlar soruyoruz: o kadar paralar nereye gitti? babalar gibi sattılar , paralar ortada yok. ülkenin geleceğine ipotek koydurdular, o paralar da yok. şimdi de çalışanın kıdem tazminatına göz koydular. kendine vatandaş diyen bunlara oy vermez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt

    Zengin daha da zenginleşiyor.


    Fakir daha da fakirleşiyor.


    Sebep tam olarak bu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • irfanmatak İ kullanıcısına yanıt

    Mesajım silinmiş. İki kere yazdım ikisi de silinmiş. Cevap vermiyorum. Sağ olun ama bunları bana anlatmanıza gerek yok.


    Bu saatten sonra doların eski seviyelerini görmesi zor. Kendi kendine yetmeye bakacaksın. 2001'de 1.2 idi alım gücü ortada.


    İki gündür aynı şeyi anlatıyorum basma kalıp sözleri ezberlemişler iki farklı cümle görünce hönk diye kaldılar. bana neyi kanıtlamaya çalışıyorsun diye mesaj atıyorlar. Benim yazdıklarımdan bunu nasıl çıkarıyorsunuz anlamıyorum zaten. Sözüm size değil hocam




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 24 Haziran 2020; 17:57:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rose.life

    shshsh cinsiyetçiliğe gerek yok, sadece forumda hep beyler diye hitap ediliyordu. artık ona doldum birazcık sorry

    Beyler Hiçbir Şey Satın Alamıyoruz Farkında mısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    Ben lisedeyken ilk seçimlerine girdiler. Ozamanlar bas bas bağırdım sakın ha bunlara oy vermeyin. Sene 2002 idi. Benimde ilk oyumu kullandığım seçim. Aha şimdi herkes gördü göreceğini. 18 senedir bir kere bile bunları bırak sağ hiçbir partiye oy vermedim.

    Zaten bu ülkenin bir yere varmasını isteyen sağ partiye oy vermez. En kötü sol parti bile sağ partiden daha çok vatanı milleti düşünür. O örnek gösterdiğiniz ülkeler hep sosyalist partiler yada rejimlerle yönetiliyor.

    CHP'de akp ile aynı ekonomiyi savunur. Geçen gün eski disk başkanı yeni CHP milletvekili Kani Beko vardı. Adam emeklilerin maaşlarının artırılmasını savunuyor en düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı diyor... Kiliçtaroglu ve diğerleri de böyledir emekli maaşlarına artmasını savunurlar. CHP ne istiyorsa Akp yapmıştır zaten (sadece geçiş garantili yol köprü hastane istemedi CHP eğer başta olsa onun yerine başka şey olurdu muhtemelen)


    Gencler kendilerini soyan calismanin karşılığını almasını engelleyen ihtiyarları savundukca 2050 yılın kadar bu sistem düzelmiyor ( emeklilik sistemi 2050 yılında , şimdiki gençler emeklilik yaşına geldiklerinde düzeliyor tabii iş bulurlarsa veya 800 lira emekli maaşı alarak)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Haziran 2020; 18:1:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çinden ısı ayarlı havya aldım 11$+2$kargo
    13$ tuttu bu ve ben 90₺ ödedim üzerine 15₺ vergi ödiycem. Eğer 1.5₺=1$ gibi bir durum olsa benim 20₺ ye Alıcağım ürün 1$=7₺ olduğu için direk 7 ile katlanarak geliyor benim param 7 kat değer kaybediyor evet alıyorum ama 7 katı fazla ödeyerek alıyorum! Nasıl bir kafadır bu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekooinominin kötü olmasında ufakta olsa sizin gibilerinde payı var. Kendin öğrenciyim diyorsun kredi çekeyim diyorsun bir de. Hem çalışmıyorsun hem öğrencisin kredi çekmekten bahsediyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam evi, arabayı geçtim. Kardeşim(14) güzel bir lise kazandı. Hem lise dersinde kodlama yapabilmek için hem de arada eğlenmek için bir bilgisayar toplayalım dedi. Vallahi içim gidiyor. Ben bundan 1 sene ya 1 sene önce 180 liraya aldığım kasa 300 olmuş. 200'e aldığım psu 400 olmuş. Çocuk bursluluğu da kazandı ama verdikleri para ile anca bir akşam yemeği yersin. Halimiz vahim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.