Şimdi Ara

(Beta Çıktı) SW Knights of the Old Republic 2 The Sith Lords Türkçe Yama Çalışması Başladı! (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
706
Cevap
37
Favori
117.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 tür de olur herkes yararlanır

  • Yamayı beklemektense ingilizceyi geliştirmek daha mantıklı çıkacağı yok

  • mguven55 kullanıcısına yanıt

    Yamayı bekleme diye bişey yok yama hazır zaten sadece animus yamayı salmıyor.

  • Bakıyorumda herkes yamadan ümidi kesmiş ama hatırlayın birçoğumuz bu oyunu küçüklüğünde ne hatıralarla oynadı şimdi yama hazırken türkçe olarak oynama hakkıdır bence darth traya darth bane ve nicelerinin hatrına

  • Harbiyeli_ H kullanıcısına yanıt

    Sadece bu yamadan değil, Animus çeviri ekibinin söz verdiği ve yarım kalan tüm yamalardan ümit kesilmiş durumda. Kaç aydır yamanın yayınlanmasını ya da en azından güzel bir açıklama yapılmasını bekliyoruz ancak hiçbir şey yapılmadığı gibi umurlarında da olmuyoruz. Sırf bu sebepten dolayı bile Donanım Haber Forum yetkililerinin yarım kalan yama projeleri ve proje sorumlularının forum hesaplarına dair bir yaptırım uygulayabilir diye düşünüyorum. Sonuçta iptal olan, askıya alınan ya da farklı nedenlerden dolayı artık yama dosyalarına erişilememesi halinde proje sorumlularının bunu duyurması gerektiğini düşünüyorum.


    En azından Beta sürümüyle oynayalım, belki başka bir grup %100 hale getirebilir diyoruz ancak ekibin hazırladığı sistemden dolayı yamaya diğer yollarla da ulaşılamıyor. Yani hiçbir şekilde yama kırılamıyor ve yama dosyalarına erişilemiyor. Bu nedenle Türkçe yamanın Beta sürümüne de erişemiyoruz. Animus çeviri ekibinin yarım bıraktığı ve hala yayınlanmayan projelerle ilgili sadece bu değil, birçok forumda konular açılmış ve bir çözüm yöntemi bulunmaya çalışılmış ancak maalesef ki %100 işe yarayan bir çözüm bulunmuyor. Zaten bulunması da zor.


    Bu saatten sonra da Animus ekibinden bir şey beklemek yerine, diğer çeviri gruplarına istekte bulunup ya da biraz baskı yapıp; Animus ekibinin yarım bıraktığı projelere sıfırdan başlayabilirler diye düşünüyorum. Hatta şimdiye kadar oyunun büyük bir çoğunluğunu çevirirlerdi bile. Tabii bunun için yoğun bir istek ve baskı oluşturulması gerekiyor.





  • aylık gelirim 22-23 bin TL.... bu Anonymous mu bilmem ne projesi isimli topluluğa 5 kuruş vermedim, vermeyeceğim.... bu da benim kararım.... Yamanın da turşusunu kursunlar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanPortakal -- 2 Mart 2023; 22:32:52 >
  • KanPortakal K kullanıcısına yanıt

    Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords oyununu çevirmeye başlayan ama çeviriyi yarı yolda bırakıp, uzun zamandır bekleyen kişileri hayal kırıklığına uğratan çeviri grubunun ismi; Animus Projesi. Sadece bu oyun değil, birçok oyunu yarım bıraktılar. Üzerinden kaç ay geçmesine rağmen de hala güzel bir açıklamada bulunmadılar. Sizin yazdığınız Anonymous ise yine Türkçe yama yapan ancak Animus Projesi ekibinden tamamen bağımsız bir ekip. Yani Animus Projesi ile Anonymous'u 2 ayrı çeviri grubu olarak görebilirsiniz.


    Yani Anonymous'un bu yarım kalan çeviriler ile ilgili herhangi bir bağlantısı bulunmuyor. Sadece bu yanlışı düzeltmek istemiştim. Zaten Anonymous ekibinin şimdiye kadar bir Türkçe yama projesini uzun bir süre boyunca yarım bırakıp, askıya aldığını veya tamamen projeyi iptal ettiğini ne gördüm ne de duydum. Üstelik çeviri kalitelerini de baya takdir ediyorum. Keşke bu oyuna da el atsalar artık.


    Bu arada bu oyunun çevirisiyle ilgilenen Animus Projesi ekibi zaten ödeme sistemini de tamamen kapatmış durumda. Yani isteseniz bile ödeme yaparak, yamayı elde edemiyorsunuz. Yama dosyasını bir şekilde elde etseniz bile ödeme sistemi ile kendi sunucuları kapalı olduğu için gerekli olan dil dosyalarını yine indiremiyor. Bu nedenle ister ödeme yaparak ister ödeme yapmadan hiçbir şekilde Türkçe yamaya erişilemiyor. Asıl sıkıntı burada zaten. Yoksa gelirle bir ilgisi de yok. Bu nedenle artık Animus Projesini beklemektense sizin yazdığınız gibi Anonymous ekibine ya da diğer büyük çeviri gruplarına istekte bulunmak, biraz baskı oluşturmak daha mantıklı geliyor bana. Zaten ufak bir araştırma yaparak bu oyunun Türkçe çevirisini ne kadar fazla kişinin beklediğini de görebilirler bence.





  • Blinkhorn kullanıcısına yanıt

    Hayır sadece suçlu Animus değil konu sahibi HK 47 adlı kişi de suçludur. Bütün her şeyin sorumluluğunu artık aktif olmayan bir yama ekibine atmak doğru değil. En başta adam gibi tek başına başladığı bu çeviriyi yine başka bir ekibe devretmek yerine kendi devam ettirip bitirseydi bunların hiçbiri olmayacaktı zaten. Keza başından beri takip etseydiniz aslında bütün suçun HK 47'de olduğunu da benim gibi bilirdiniz. %80'e kadar tek başına getirip sonra işin içine Animus'u dahil eden kendisiydi gereksiz yere. En başından beri Animus zaten bu çeviri de yoktu bile. Sonlarında dahil oldular.

  • @STENSTEN gibi insanların kullanamamasına gülüyorum , çatlıyorlar aahahahah

  • Türkçe yama projesi başladığından itibaren takip etmiyordum ama dediğiniz gibiyse tamamen haklısınız. Aslında HK47'nin de çeviri kalitesini ve yaptığı işi oldukça iyi buluyorum. Kotor 1'in Türkçe yaması bence gayet güzel hazırlanılmıştı ama dediğiniz gibi yamanın bitmesine yakın noktalarda işin içine Animus Projesi'nin dahil olması hem gereksiz bir karar olduğu gibi büyük bir talihsizlik de olmuş. Tıpkı evilhuman'ın yaptığı gibi ilerlenmiş olsaydı eğer geç bile olsa sonunda yamaya kavuşur ve kaliteli bir çeviri ile karşılaşırdık. Harcanan onca zamana ve emeğe çok yazık oldu.


    Mass Effect 1 ve Legendary Edition yamalarının ilerleyişi de çok yavaş yol kat ediyor ancak konuları neredeyse ilk açıldığından beri takip ediyorum yavaş ilerlense bile son derece kaliteli bir iş çıkıyor ortaya. Önemli olan da zaten kaliteli ve özenle yapılmış bir yama ile karşılaşmak. Keşke bu tarz bir durum yaşanmamış olsaydı ama işte... Elimizden de beklemek ve diğer gruplara istekte bulunmak dışında başka bir şey gelmiyor maalesef çünkü Türkçe yamanın dil dosyalarına erişilebilmesi için akla gelebilecek her türlü yolun denendiğini gördüm. İşin içine sonradan Animus Projesi dahil olsa bile HK47'nin bir şekilde çevirilmiş dil dosyalarını yedekte tutması gerekirdi diye düşünüyorum.





  • HamzaSas kullanıcısına yanıt

    Hocam yanlış anlaşılmasını istemem ama çok gereksiz bir yorum olmuş ve düşünülmeden yazıldığını zannediyorum. Bu oyunun Türkçe yamasını kaç seneden beri bekliyorum ve eminim ki benden çok daha uzun bir süredir bekleyen bile vardır. Türkçe yama da tam çıkacak diye beklerken, büyük bir umutla sevinirken bu tarz bir durum yaşanıyor. Daha önce herhangi bir konuda hayal kırıklığı yaşadıysanız, durumu anlamanız lazım.

  • Blinkhorn kullanıcısına yanıt

    senin bu STENSTEN dediğin adamı tanımadığın o kadar belli ki . Bu yüzden bir şey demiyorum adamı iyi tanımanı isterim

  • Blinkhorn kullanıcısına yanıt

    Yama en başta ücretsiz olacaktı sözde. Sonra bitimine doğru yamanın sahibi ücretli yama yapan bir ekibi işe dahil etti. Bu noktadan sonra bu yaşanan sonucun gerçekleşeceğini tahmin etmek zor değildi. Animus'un kapanma muhabbeti biraz beklenmedik görünebilir ama ortada zaten bir yalan var. Yama asla ücretsiz yayınlanmayacaktı Animus kepenkleri indirmese bile. Ayrıca HK 47 adlı kişinin tüm bu süreçlerde ilgisizliği ve yamasına sahip çıkmaması üstüne üstlük gelip takipçilerine bir açıklama bile yapmaktan aciz olması da tühü dikti yamanın üstüne. Ben şahsen yamayı 1 yıl önce bıraktım beklemeyi ve iki kere de raporladım konunun silinmesi için yönetim takmadı. Beklediğim ya da kudurduğum falan yok. Zamanıda zaten İngilizce olarak oynayıp bitirdiğim bir oyun bu. Türkçe yaması çıksa tekrar oynamak için sebebim olurdu çıkmazsa hiçbir kaybım olmuyor şu noktada.


    Hamza adlı arkadaş benim hakkımda bir şeyler gevelemiş. Kendisi tanımam ve muhabbetim yoktur. Beni tanımanızı da söylemişte kendisine bir şey yapmadım ama bu kadar hınçlandığına göre geçmişte demek ki hatırlayamasam bile sert bir münasebetim olmuş olabilir kendisiyle acısını hala çekiyor ki böyle saçmalıyor arkadaş.





  • Yamayı kendimiz yaptık yayınladık. Keyifli oyunlar.

    https://sinnerclownceviri.com/threads/star-wars-knights-of-the-old-republic-ii-the-sith-lords-tuerkce-yama-yayinlandi.2698/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinnerclown kullanıcısına yanıt

    Yaptık derken makine çeviri mi, normal çeviri mi?

  • Sarmisak2 S kullanıcısına yanıt

    Kaliteli makine malum yama çıkmadı bizde dayanamadık yaptık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinnerclown kullanıcısına yanıt

    Anladım tamamdır. Ben ısınamadım bü türlü makine yamalara helede rpg ve macerada illa ruh istiyor çeviri. Ama hiç yoktan iyidir oynayanlara iyi eğlenceler.

  • Yamanın çıkmaması üzerine ilaç gibi oldu yamanız, ellerinize sağlık.

  • Sarmisak2 S kullanıcısına yanıt

    Tabiki herkes seçimlerinde özgür umarım normal yama ile oynarsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinnerclown kullanıcısına yanıt

    Hocam bu paylaşım onca bekleyişin ardından ilaç gibi geldi resmen. Makine çeviri ile oynamak istemem aslında ama bu saatten sonra normal elle çevirinin ne zaman geleceği de belli olmadığı için denemek istiyorum. Uğraşınız için teşekkürler. Birde konuda test edilmediği belirtilmiş. Acaba test edilecek mi? Dediğim gibi normalde makine çeviri ile oynamak istediğim bir oyun değil ama bazı makine çevirileri zaman içerisinde test edilerek ve gelen geri bildirimler ile güncelleme alıyor. Böylece makine çevirisi bile olsa daha doğru, daha düzgün çeviriler ile karşılaşıyoruz. Bu paylaştığınız yama da belirttiğim örnekteki gibi güncelleme alacak mı? Ya da güncelleme almaya müsait mi? Eğer öyle bir durum var ise yine beklerim. V2 olarak filan yayınlandığı zaman denerim.


    Birde eklemeyi unutmuşum. Bu makine çevirisi oyunun Restored Content modu ile uyumlu mu? Gerçi test edilmedi dediğiniz için büyük ihtimalle denenmemiştir ancak varsa bilginiz paylaşırsanız çok iyi olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blinkhorn -- 4 Mart 2023; 22:40:39 >




  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.