Şimdi Ara

BESte Devlet Katkısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BES'te Devlet Katkısı ile ilgili pek çok şey yazılıp çiziliyor, bunların arasında En detaylı bilgiyi ise [/link] vermiş, Paylaşmak istedim.
    Yazının önemli bölümünü aşağıda alıntıladım. Sitede daha pek çok soruya yanıt bulabilirsiniz. Makalenin tamamı ise [link=http://www.addvice.com.tr/icerik/beste-devlet-katkisi]


    2013 yılbaşında uygulanmaya başlayan Devlet Katkısı ile sisteme yatırdığınız her katkının %25'i kadar ek bir tutar sözleşmelerinize bağlı devlet katkısı hesabınıza devlet tarafından yatırılıyor ve burada biriktiriliyor. Tasarruf sağlanıyor. Bir yılda ödenebilecek devlet katkısı ise yıllık brüt asgari ücretin %25'i ile sınırlı. Yani yıllık brüt asgari ücrete kadar, yatırdığınız her tutar için devlet de alt hesabınıza bunun %25’ini yatırıyor. Ayrıca katkı payının bir kerede ya da aylık olarak ödenmesinin hiçbir önemi yok.

    Devlet Katkısını almak için yapılması gereken herhangi bir işlem de yok. Birden fazla emeklilik sözleşmesine sahip olsanız dahi, her sözleşme için hesabınıza yatırılması gereken devlet katkısı tutarları Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından hesaplanıyor ve Hazine’ye bildiriliyor. Hazine de bir sonraki ay başında bu tutarları emeklilik şirketine toplu olarak iletiyor, emeklilik şirketi de sizin hesabınıza aktarıyor.

    Bu tutarlar devlet katkısı fonlarında, diğer Bireysel Emeklilik Fonları gibi yatırıma yönleniyor. Diğer fonlardaki gibi Takasbank, günlük değerleme gibi tüm kurallar aynen geçerli.

    BES ve Otomatik Katılım için devlet katkısı uygulamaları gelecekteki birikimlerinizi arttıran önemli bir unsur. Ancak devlet katkısını hesapta görseniz bile, ayrıldığınızda tamamını alamayabilirsiniz. Sistemde uzun süre kalmanızı teşvik etmek amacıyla devlet katkısı için kademeli hak kazanma süresi uygulanıyor.

    Bir sözleşme 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren,

    En az 3 yıl sistemde kalırsa devlet katkısı ve getirilerinin %15’ine,
    En az 6 yıl sistemde kalırsa %35’ine,
    10 yıl ve daha fazla sistemde kalırsa da %60’ına,
    Hak kazanıyor.BESte Devlet Katkısı







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.