Şimdi Ara

Berat Albayrak Paypal Yasağı Kampanyası ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
17.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • astegon kullanıcısına yanıt
    -Birincisi sektör içerisinde 10 senelik mali müşavirim Vergi usul kanundaki kanun maddeleri üzerine firmaların Türkiye de vergi vermemek adına Türkiye deki işlemleri Devlet in yaptırımı ile durdurmalarını anlattım.
    -İkincisi Alipay meselesine gelince alipay Gelir idaresi üzerinden ödenecek vergilerde Union şirketi gibi devlete faturalandırılmış komisyon ödemeyi kabul etti ki zaten alipay üzerinden yapacağınız ödemelerde 1,75 TL komisyon kesileceği orda yazıyor.
    -Booking yurtdışından Türkiye üzerine yapılan işlemler için rezervasyon almaya devam ediyor fakat Türkiye içersindeki müşterilerin tekrar Türkiye üzerindeki otellerde konaklamasına ilişkin işlem yapmıyor ve bu işlemi yapan dünya kadar site var.Airnb de bunlardan biri
    -Siz ve sizin gibilerin yabancı bir şirketin ülkemizden vergi kaçırmak için attığı taklaları görmeyip bunu farklı yere bağlamanızı hayretle izliyorum.
    -Son olarak karşınızdaki insanı tanımadan bir yorum üzerinden 'Al bir tane daha' şeklinde yorum yazma hakkınız yok sizin gibi insanlar ile ağız dalaşına girmek istemiyorum mesajımı lütfen alıntılamayınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cross Marian

    Sizin tatlı dilinize istinaden ve yaşınıza hürmeten yazayım dedim.Ben ne devletin yasakçı politikasını savundum ne de şuan ki sistemin doğru olduğunu iddaa ettim.Gidipde belge felan beni önyargılarınız ile saçma siyasi kalıplarınızın içerisinde düşünmeniz komik.Benim şikayetçi olduğum şey insanların saçma serzenişleri.Bu forumda yaklaşık 10 yıllık üyeyim buradaki bazılarının yaşından yüksek bir sayı bu ve yüzlerce imza kampanyası gördüm.Hepsinde ortak nokta şu biz istiyoruz yapılsın.Ortada bir sorun var ve bu soruna çözüm bulan yok herkes bir şeyler istiyor e ozaman ortadaki sorunu kaldıracak birşey bulalım , üretelim dediğiniz de kimseden ses çıkmıyor.Bu benim gerçekten canımı sıkan bir problem.Paypal sorununa güncel bir çözümü olan varsa ortaya çıksın desin ki böyle bir planım var ama sesimi duyuramıyorum sonuna kadar destek çıkalım devlet büyüklerine mektuplar yazalım.Ama elinden şekeri alınmış çocuğun ağlaması gibi sağda solda kuru gürültü yaratmak şimdiye kadar kime fayda sağladı?

    Alıntıları Göster
    Paypal sorununa şöyle bir çözümüm var:

    1) Devlet baba ülkeden çıkan ve ülkeye giren malları ve faturalarını iyi incelesin.
    2) Nereden buldun yasası getirilsin.
    3) Mali denetimler sıkılaştırılsın.
    4) Elektronik fatura işi ciddiye alınsın. Günü geçtikten sonra, geçmiş tarihe boş bırakılmış faturayı doldurup, çakma fatura kesebilme durumu tarihe karışsın.
    5) Bu dört madde uygulanabilir olduğunda vergiler düşürülsün.
    6) Bu beş madde uygulanabilir olduğunda vergi kaçırma bir çeşit vatana ihanet suçu olsun, devamı halinde hapis cezası gerektirsin.

    Tüm bunları uygulayalım. Vergi kaçırılamayacağı için, Paypal sorunu da çözülmüş olur. Çözüm diyordun. Buyur sana çözüm.

    Ama, bunların hiçbiri yozluk sayesinde ayakta duran bir iktidarın yapabileceği şeyler değil. O yüzden hükümetimizin şu anki tavrını ikiyüzlü buluyorum. Bir de, yirmibirinci yüzyılda başarısızlığa mahkum. Neden mi? Çünkü:

    Günümüzde, bilgisayarınızın başında oturarak bazı ülkelerde şirket kurabiliyorsunuz. Bu şirket, bulunduğu ülkede paypal hesabına sahip olabilir. Çünkü şirket Türk şirketi değil. Siz Türk şirketi olarak bu şirkete satarsınız. Bu şirket son kullanıcıya satar. Bu noktada isterseniz bütün karı bu yabancı şirkete yaptırabilirsiniz. Hangi şirketin ne kadar kar edeceğine tamamen siz karar verirsiniz. Türk şirket, yabancı şirketinize pahalı satarsa Türk şirketiniz kar eder. Yabancı şirketiniz etmez. Ya da tam tersi... Vergi oranının %3 olduğu yerler var. Buna ağzı sulanacak bir tipseniz, karı yabancı şirketinize ettirirsiniz. Vergisi ödenmiş karınız yabancı şirketinizde birikir. Bunu resmi olarak şahsınıza çekerseniz, Türk yasaları açıktır:

    "Türkiye'de mukim Türk vatandaşları, yurtdışında elde ettikleri gelirin vergi farkını Türkiye'ye öder."

    Ama Türkiye'de nereden buldun yasası yoktur. Dolayısı ile yabancı şirketinizin içini el altından boşaltabilirseniz, bu parayı geri Türkiye'ye getirdiğinizde, kimse size bunun hesabını soramaz. Yeter ki resmiyette bu yabancı şirketten şahsınıza bir para aktarma gözükmesin.

    Gördünüz mü? Türkiyedeki yaklaşım neyi etkiledi? Neyi engelledi? Hiçbirşey. Aksine, bir çok insana yurtdışında şirket kurdurttu. Üstelik, Türkiye'de bozuk denetim ve kasten eksik bırakılmış yasalar sebebi ile, isteyen daha da kolay vergi kaçırabilir hale geldi. Çözüm basit. Çözüm geçmişte bir çok ülke tarafından uygulanmış, sonuç elde etmiş, başarı ile noktalanmış. Yeni bir şey değil. Biz de uygulayacağız. Bizim de işler bir mali düzenimiz olacak. Uygulamazsak, bozuk mali yapılı, yozluğa açık bir toplum olmaya devam edeceğiz.

    --------------------------

    Bu arada, ben şahsen, tüketici olarak paypal kullanıyorum. Kapandığı günden beri kullanmaya devam ediyorum. O günden beri 20 civarı alışveriş yapmış olabilirim. Yani, paypal kullanımı tüketici için de kapanmış değil. Paypal accountumu sildim. Malta merkezli bir sanal karta üye oldum. O sanal kartla Paypal Malta'da account aldım. İkinci kredi kartı olarak Türk kredi kartımı bu accounta tanıttım. Türk kredi kartımla paypal kullanarak kütür kütür alışveriş yapıyorum. Aldığım ürünleri de Türkiye'de adresime gönderiyorum. Hiç bir sorun olmuyor. Gümrüğe ürün taktığım da oldu. Vergimi ödedim. Ürünümü aldım.

    Kısaca, paypal yasağının tam olarak işlediği de söylenemez. Paypal Türkiye Türkiye'ye vergi vermek zorunda olan bir şirketti. Türk devletinin paypal'in vergisinde gözü vardı ise, onu da kaçırdı. SALAKÇA. Bak, ben bir Türk olarak, Paypal'ın Malta'daki şirketine para kazandırır oldum. Devlet baba biraz şapşal davrandı bu işte...

    Akıllı, iyi niyetli, çağın gereğine uygun hareket eden, NAMUSLU, SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜZEN KURMAK İSTEYEN bir yönetim yaklaşımı şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 15 Eylül 2018; 14:58:47 >




  • Cross Marian kullanıcısına yanıt
    Troy ve paypalin ayni kulvarda olduğunu sanan bir cahil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdulrezakbinberrak A kullanıcısına yanıt
    Hocam burası bir forum fikirlerimizi paylaşıyoruz. Öyle beni alıntılama ağız dalaşına girmek istemiyorum deme lüksünüz yok. Argumanınızı söylersiniz karşılıklı efendi bir şekilde tartışırız.

    İlk olarak vergi uzmanısınız. Kolaylıklar dilerim. Ben meselenin vergi olduğunu olmadığını söylüyorum. Bu işin içinde olan biri olarak. Vergi uzmanı değilim belki ama mesele sadece "Vergi ver kardeşim" değil. Ona bakarsanız global teknoloji firmalarının hepsinin vergisini vermesi gerekir. Çoğu bunu vermiyor ya da çok az veriyor. Transaction'ları az gösteriyorlar. Türkiye'nin isteği de , ki benim de isteğim, bu konuda şeffaf olunması. Allah aşkına şeffaf olunan bir mevzuatımız var mı? Kısacası tek problem vergi değil. Problem kimin nereye ne şekilde ödeme yaptığını lamba gibi görmek istiyor Türkiye.

    Gelir İdaresi'nin AliPay ile olan anlaşmasını bilmiyorum. Baktım sitesine hiç bir yerde yazmıyor. Nerede bu ibare merak ettim.

    Booking meselesi apayrı bir durum. TÜRSAB bu konuda gerekli açıklamaları yaptı. Ama bir wikipedia durumu daha olmadı mı sizce? Booking'de vergi vermedi o zaman. E kapatalım gitsin mi çözüm ? Bir mali müşavir olarak başka çözümlere gitmek gerekmez mi?

    Siz ve sizin gibiler lafını olduğu gibi iade ediyorum. Aynı ülkenin vatandaşlarıyız. Maksadını aşan bir cümle kurduysam kusuruma bakmayın ama burada envai çeşit insan gördüm akılları fikirleri kendi düz hayatları.

    Yabancı şirketlerin hiç biri vergi vermesin ne güzel takılalım diye bir düşüncem yok. Ama bir mali müşavir olarak farkında değil misiniz bu şekilde global bir çok marka kaçıyor ülkeden. Paypal yüzünden burada olsun başka platformlarda olsun bir çok kişi işlerinin hacmini azaltmak durumda kaldı. Çoğu sıkıntıda. İhracat yapabilecekken "Sen bize vergi ver" meselesi değil temelde yatan. Anlatmaya çalıştığım şey bu.

    Hadi onu geçtim bugün bir şahıs işletmesi kursanız devlet sizin kazancınızın %50'sine ortak oluyor. Benim nica tanıdığım var naylon fatura ile devleti dolandırma düzeninde. Hepsine kızıyorum ama sonra bakıyorum 100 TL fatura kesiyor, kendisine kalan 48 TL. Vergi meselesini daha adil almak lazım. Çok kazanan da aynı oranda veriyor neredeyse az kazanan da. Bordrolu olanların şansı yok zaten.

    Sonuç olarak benzer bakıyoruz ama ben "hepsi devletimize kurulmuş tuzak" diye bakmıyorum. Meseleleri çarpıtmadan güzel güzel tartışalım. Öyle "ofis açsın vergi alalım ehehehe" yapmadan katma değer yaratıp insanların para kazanmalarını, ihracat yapmalarını, üretmelerini teşvik etmek lazım. "Bana vergi vermiyor al sana yasak" diyerek değil. Yoksa bu kriz ortamında elimizde adam gibi bir ekonomi kalmayacak siz daha iyi görüyorsunuzdur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Paypal sorununa şöyle bir çözümüm var:

    1) Devlet baba ülkeden çıkan ve ülkeye giren malları ve faturalarını iyi incelesin.
    2) Nereden buldun yasası getirilsin.
    3) Mali denetimler sıkılaştırılsın.
    4) Elektronik fatura işi ciddiye alınsın. Günü geçtikten sonra, geçmiş tarihe boş bırakılmış faturayı doldurup, çakma fatura kesebilme durumu tarihe karışsın.
    5) Bu dört madde uygulanabilir olduğunda vergiler düşürülsün.
    6) Bu beş madde uygulanabilir olduğunda vergi kaçırma bir çeşit vatana ihanet suçu olsun, devamı halinde hapis cezası gerektirsin.

    Tüm bunları uygulayalım. Vergi kaçırılamayacağı için, Paypal sorunu da çözülmüş olur. Çözüm diyordun. Buyur sana çözüm.

    Ama, bunların hiçbiri yozluk sayesinde ayakta duran bir iktidarın yapabileceği şeyler değil. O yüzden hükümetimizin şu anki tavrını ikiyüzlü buluyorum. Bir de, yirmibirinci yüzyılda başarısızlığa mahkum. Neden mi? Çünkü:

    Günümüzde, bilgisayarınızın başında oturarak bazı ülkelerde şirket kurabiliyorsunuz. Bu şirket, bulunduğu ülkede paypal hesabına sahip olabilir. Çünkü şirket Türk şirketi değil. Siz Türk şirketi olarak bu şirkete satarsınız. Bu şirket son kullanıcıya satar. Bu noktada isterseniz bütün karı bu yabancı şirkete yaptırabilirsiniz. Hangi şirketin ne kadar kar edeceğine tamamen siz karar verirsiniz. Türk şirket, yabancı şirketinize pahalı satarsa Türk şirketiniz kar eder. Yabancı şirketiniz etmez. Ya da tam tersi... Vergi oranının %3 olduğu yerler var. Buna ağzı sulanacak bir tipseniz, karı yabancı şirketinize ettirirsiniz. Vergisi ödenmiş karınız yabancı şirketinizde birikir. Bunu resmi olarak şahsınıza çekerseniz, Türk yasaları açıktır:

    "Türkiye'de mukim Türk vatandaşları, yurtdışında elde ettikleri gelirin vergi farkını Türkiye'ye öder."

    Ama Türkiye'de nereden buldun yasası yoktur. Dolayısı ile yabancı şirketinizin içini el altından boşaltabilirseniz, bu parayı geri Türkiye'ye getirdiğinizde, kimse size bunun hesabını soramaz. Yeter ki resmiyette bu yabancı şirketten şahsınıza bir para aktarma gözükmesin.

    Gördünüz mü? Türkiyedeki yaklaşım neyi etkiledi? Neyi engelledi? Hiçbirşey. Aksine, bir çok insana yurtdışında şirket kurdurttu. Üstelik, Türkiye'de bozuk denetim ve kasten eksik bırakılmış yasalar sebebi ile, isteyen daha da kolay vergi kaçırabilir hale geldi. Çözüm basit. Çözüm geçmişte bir çok ülke tarafından uygulanmış, sonuç elde etmiş, başarı ile noktalanmış. Yeni bir şey değil. Biz de uygulayacağız. Bizim de işler bir mali düzenimiz olacak. Uygulamazsak, bozuk mali yapılı, yozluğa açık bir toplum olmaya devam edeceğiz.

    --------------------------

    Bu arada, ben şahsen, tüketici olarak paypal kullanıyorum. Kapandığı günden beri kullanmaya devam ediyorum. O günden beri 20 civarı alışveriş yapmış olabilirim. Yani, paypal kullanımı tüketici için de kapanmış değil. Paypal accountumu sildim. Malta merkezli bir sanal karta üye oldum. O sanal kartla Paypal Malta'da account aldım. İkinci kredi kartı olarak Türk kredi kartımı bu accounta tanıttım. Türk kredi kartımla paypal kullanarak kütür kütür alışveriş yapıyorum. Aldığım ürünleri de Türkiye'de adresime gönderiyorum. Hiç bir sorun olmuyor. Gümrüğe ürün taktığım da oldu. Vergimi ödedim. Ürünümü aldım.

    Kısaca, paypal yasağının tam olarak işlediği de söylenemez. Paypal Türkiye Türkiye'ye vergi vermek zorunda olan bir şirketti. Türk devletinin paypal'in vergisinde gözü vardı ise, onu da kaçırdı. SALAKÇA. Bak, ben bir Türk olarak, Paypal'ın Malta'daki şirketine para kazandırır oldum. Devlet baba biraz şapşal davrandı bu işte...

    Akıllı, iyi niyetli, çağın gereğine uygun hareket eden, NAMUSLU, SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜZEN KURMAK İSTEYEN bir yönetim yaklaşımı şart.

    Alıntıları Göster
    Şu maddelerden ilk olarak 2. maddeyi uygularsak belki bir nebze düzelme imkanımız olur. Amerikadaki gibi bir IRS olmalı bu ülkede de. Kimin ne kazandığını sorgulamamız lazım.

    Daha geçen hafta bir tanıdık anlattı, gölbaşı tarafında 3.5 milyona süper lüks villa satmış. Alan kişi iş adamı değil, zengin biri de değil. Bürokrat birisiymiş.

    Sonra Ankara'da neden evler pahalı, araçlar son model di mi. 2. madde bu ülkede çok ciddi uygulanmalı.

    Bir de malum tüm yazarkasalar maliye'ye bağlandı dijital olarak. Tüm fişlerin altına bir kod koyalım her ay çekiliş yapılsın insanları fiş/fatura almaya cesaretlendirsin sistem. Ben açıkcası nakit alacağım zaman fiş almasam kaça olur diye sormak zorunda kalıyorum. Ben de mi vatan haini oldum şimdi...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orcnd

    o milyonlarca yoldan birini paylaşabilir misiniz ?

    ayrıca mesele para almak değil. paypal para transferinde güvenlik hizmeti veriyordu.
    paypalın kalktığını öğrenen müşteriler artık gelmiyorlar bile .

    Alıntıları Göster
    Payoneer, çek alma, swift, bitcoin ve altcoin transferleri...



    Pek çok şey sayılabilir özellikle BTC ve türevi enstrümanlarla alışveriş hem daha ucuz hem de sanılanın aksine en az Paypal kadar güvenilir.



    Yanlış anlaşılmasın ben PayPali hala destekliyorum ama hayal kurmamak gerekiyor. Bu ülkede son 16 yıldır yurtdışı için hiç güzel bir iş yapılmadı, bundan sonra da açılması pek mümkün değil, alternatif yollara yönelelim.



    Yani yurtdışına satış yapmak hayal değil hevesiniz kırılmasın, dövizle kazanmak her zaman daha iyidir, PayPal yok diye öldük bittik yapmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • astegon kullanıcısına yanıt
    Seviyeli bir sohbet yada tartışmaya varım fakat genellemeler hiç hoş değil o sebeple önceki mesajınıza o şekilde cevap vermek durumunda kaldım

    Mali müşavirim devlet ile işletmeler arasında kalmış vergi aracısı diyelim bizim işimiz Türkiye de kaba taslak olarak işletmeleri devlete vergi ödemeye zorlamak bir nevi özellikle Türkiye de dedim çünkü insanların vergi anlayışı yok dünyanın en çok çeşitli vergisini çıkaran ve en çok vergisi olan ülkelerinden biriyiz lakin meslektaşlarımda okuyor ise katılacaklardır aldığımız ve topladığımız vergilerin %85 i dolaylı vergiler (ÖTV,KDV,MTV vs..) vergileridir bu vergiler mal ve tüketim üzerinden alınan vergilerdir ki bu vergilerin bile sadece ÖTV ve MTV sini toplayabiliyoruz KDV yi firmalar farklı yerlerden fatura edinmek sureti ile kapatıyorlar.İnsanlarımız da bu duruma göz yumuyorlar fatura istemiyorlar yada faturasız fiyat talep ediyorlar bu olay herhangi bir örnekle Amerika da olsa bunun ceza karşılığı Hapis cezasıdır.Ülkemizde öyle ki senelik cirosu 20 milyon/100 milyon olan şirketler bir bakkal dükkanı kadar gelir vergisi ödüyorlar. Eğer vergi dairelerine gitti iseniz girişte şöyle bir yazı vardır Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.Aynı fikirleri taşıdğımız arkadaşlarımız ile bu tarz işletmeler ile çalışmama kararı aldık.Vergi konusunda bir bilinç oluşturulması taraftarıyım eğer vergilerimizi düzgün öder isek bu dolaylı vergiler düşecektir dünyada bunun bir çok örneği var.

    Yukarıda belirttiğim hususları sizin düşündüğünüz gibi yabancı firmalar da düşünüyor alternatifimiz yok ve tüketici bizi istiyor şeklinde kendilerini pazarladıkları için en yüksek karda çalışmak istiyorlar.Bunu kendi firmalarımızda yapıyor bir kaç ay önce Türkiye nin en büyük firmaları vergilerinin affı için devlete başvurduklarında biz bunları ödemeyiz ödersek bu kadar insan çalıştıramayız diyip yüksek meblada vergilerini sildirdiler bunu internetten araştırıp bulabilirsiniz hatırladığım bir kaç şirket şunlardı Turkcell,Limak,Ekinciler

    Sonuç olarak başkalarının eli bizim cebimize girdiğinde sadece sesimiz çıkıyor Kaçak elektrik kullanımına çıkardığımız sesi vergi kaçıranlara da çıkarmış olsa idik refah seviyemiz ve toplum seviyemiz çok farklı yerlerde olabilirdi ben böyle düşünüyorum sizin için bir mükellefimin bilgileri ile sistem üzerinden gib e giriş yapıp alipay için ekran görüntüsü aldım telefon ile çektim umarım okunaklıdırBerat Albayrak Paypal Yasağı Kampanyası !




  • abdulrezakbinberrak A kullanıcısına yanıt
    Şaka gibi. Alipay için de "Kardeşim ofis açın" niye demiyorlar. Hmmm 1.75% de iyi oranmış. Parasını ödeyince tabi ofise gerek yok sanırım.

    Şu vergilendirme işini basit hale getirseler keşke. Envai çeşit kalem var e bu kakafonide problem de çok oluyor. Çok kazanan çok ödesin yahu. Evlerdeki kalorimetrelerde bile bu sistem var. Çok yaktın mı çok öde.

    Bunu çözmek için önce siyasetin finansmanını düzeltmek lazım ama zor.

    Kolay gelsin işlerinizde.

    Paypal umarım açılır ülkede. Troy ile BKM ile papara ile olacak şey değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alicho

    Payoneer, çek alma, swift, bitcoin ve altcoin transferleri...



    Pek çok şey sayılabilir özellikle BTC ve türevi enstrümanlarla alışveriş hem daha ucuz hem de sanılanın aksine en az Paypal kadar güvenilir.



    Yanlış anlaşılmasın ben PayPali hala destekliyorum ama hayal kurmamak gerekiyor. Bu ülkede son 16 yıldır yurtdışı için hiç güzel bir iş yapılmadı, bundan sonra da açılması pek mümkün değil, alternatif yollara yönelelim.



    Yani yurtdışına satış yapmak hayal değil hevesiniz kırılmasın, dövizle kazanmak her zaman daha iyidir, PayPal yok diye öldük bittik yapmayın.

    Alıntıları Göster
    paypal sadece bir ödeme yöntemi değildi. aynı zamanda pazarlama aracıydı.
    paypalın yaygınlaşmasının yegane sebebi güvenlik sağlamasıydı.
    yabancı müşteri sunum ne kadar kötü olursa olsun paypal simgesini görünce güvenip şans veriyordu.

    şimdi ki kurlarda bizim ürünler onlar için çerez parası durumunda olacaktı.

    paypal kapatılınca ilk 2 ay müşteriler sormaya devam etti. artık hepsi kapatıldığını bildiği için sormuyorlar bile.
    şimdi istesem de o kişilere birşey satamam. paypal yarın açılsa kim bilir eski müşteri kitlesi ne zaman gelir.


    perakende ürün satan için yurt dışı yolu kapanmıştır. kurumsal iş yapan zaten yüklü meblağları swift le de alsa koymaz.
    dolayısıyla paypalın kapatılması en çok küçük esnafı vurdu.




  • ayrıca paypal vergi vermiyordu diyenlere şunu sormak istiyorum.
    koca koca şirketler vergi aflarından faydalanırken. her 2-3 yılda bir vergi affı gelirken.
    pazarlık yaparken ilk cümlesi fiş almasam kaç olur diyen vatandaşlar varken.
    paypalın vergisi mi sorun oldu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proprietor

    Troy ve paypalin ayni kulvarda olduğunu sanan bir cahil
    Tabiki Paypal bir günde kurulan bir kuruluş değil o yüzden Troy Paypal seviyesinde değil ve kesinlikle kısa zaman içerisinde de olmayacak.

    Okuduğunu anlamaktan mı acizsin yoksa aptal taklidi mi yapıyorsun?
  • Cross Marian kullanıcısına yanıt
    Sen yine beni anlamamisisn paypal ile bkmexpress aynı kulvarda olabilir



    Troy ise mastercard visa ile

    Kullanım miktarindan bahsetmiyorum amaci kullanim şekli aynı değil diyorum



    Yani paypal ile troyun bir alakasi yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz araştırında konu açın Paypalın kapanmasının Türkiye ile alakası yok. Ödeme kuruluşlarının birincil ve ikincil sistem gerekliliklerini sıralayan tebliğ, ana ve yedekleme yapacak sunucuların Türkiye’de olma zorunluluğunu ön görüyor. Ama paypal buna sadece bizim ülkede karşı çıkıyor. Paypal bütün geçerli olduğu ülkelerde bu kurala uyduğu halde bizim ülkemizde uymuyor. Bu kuralı kaldırırsak isteyen 30 milyon doları olsun hesabında devletin bundan haberi bile olmaz yani paypal bütün illegal işlerin döndüğü bir kuruma dönüşür ülkede. Gidin paypala tweet atın cahiller..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proprietor

    Sen yine beni anlamamisisn paypal ile bkmexpress aynı kulvarda olabilir



    Troy ise mastercard visa ile

    Kullanım miktarindan bahsetmiyorum amaci kullanim şekli aynı değil diyorum



    Yani paypal ile troyun bir alakasi yok
    Troy , BKMExpress , YTH ve diğer tüm sistemler Bankalar Arası Kart Merkezi dediğimiz sisteme bağlı amaç ise tek Paypal'dan alınamayan bilgi ve vergiyi almak ve kullanıcıyı denetlemek.İlk yazımın ana noktasıda buydu zaten hükümetin neden Paypal'ı yasaklayıp bu sistemlere yönlendirmeye çalıştığı.Troy bunun örneğiydi Paypalın rakibi veya Paypala denk olan bir sistemin değil.O yüzden sordum okuduğunuzu anlamakta sıkıntı mı yaşıyorsunuz diye.
  • Cross Marian kullanıcısına yanıt
    Troy ile visa aynı

    Troyun vergilendirmeye ekstra bir yararı yok

    Senin visa ile yaptığın harcamaların hepsi devlet tarafından görülüyor troy ile yapılan da



    Paypal ise ödeme aracısı visa yada mastercardinizi ekliyelerek iş yerine ödeme yaparsınız ama yine bir mastercard visa american express discover troy logolu bir kartınız olması gerekli



    Yani troy ile paypalin hiçbir alakası yok



    Bak şimdi cuzdanindan bir kart çıkar ve sag alt kosesine bak orda bir simge var troy da onlar gibi sağ altta paypal simgesi olan kart yok

    quote:

    Kartınız hangisi olursa olsun, sağ alt köşesinde Troy olsun!




    Sabaha kadar anlatsam da anlamiyacaksin gerçi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orcnd

    paypal sadece bir ödeme yöntemi değildi. aynı zamanda pazarlama aracıydı.
    paypalın yaygınlaşmasının yegane sebebi güvenlik sağlamasıydı.
    yabancı müşteri sunum ne kadar kötü olursa olsun paypal simgesini görünce güvenip şans veriyordu.

    şimdi ki kurlarda bizim ürünler onlar için çerez parası durumunda olacaktı.

    paypal kapatılınca ilk 2 ay müşteriler sormaya devam etti. artık hepsi kapatıldığını bildiği için sormuyorlar bile.
    şimdi istesem de o kişilere birşey satamam. paypal yarın açılsa kim bilir eski müşteri kitlesi ne zaman gelir.


    perakende ürün satan için yurt dışı yolu kapanmıştır. kurumsal iş yapan zaten yüklü meblağları swift le de alsa koymaz.
    dolayısıyla paypalın kapatılması en çok küçük esnafı vurdu.

    Alıntıları Göster
    Dostum işte benim dediğimin tam tersini diyorsun inatla, bu kadar çabuk pes etmeyin.



    Ne iş yapıyordun bilmiyorum ama bir çok yolu var en kötü paypalini paylaşan insanlara komisyon verir yine işine devam edersin.



    Madem yurtdışında da işine yarayabilecek bir meziyetin/ürünün var, ödeme yöntemi yok diye pes etmek olmaz.



    Maksadım PayPala laf etmek değil ülkedeki böyle yetenekleri böyle çözülebilir sorunlarla korkutmamak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >






  • Bu ne biçim yorum ya? Bu ne ya?



    Paypalla yurtdışına mal veya hizmet satmayı bekleyen tonla insan var. Sana mı kaldı bunu söylemek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6CB62D8CE



    Bu ne biçim yorum ya? Bu ne ya?



    Paypalla yurtdışına mal veya hizmet satmayı bekleyen tonla insan var. Sana mı kaldı bunu söylemek?
    Maalesef bazı kişiler herşeye mualif,
    ben bir paypal son kullanıcıyım ancak bu işten ekmek yiyen binlerce internet üzerinden iş yapan kişi vardı onu bıraktım e bayden ürün alacaksınız alamıyorsunuz çeşitli yollardan dolanmanız lazım bir alışveriş için.
    Bu arada konuyu daha fazla kişi öne çıkardıktan sonra change.org da imza kampanyası açıcam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cattlerage

    Biraz araştırında konu açın Paypalın kapanmasının Türkiye ile alakası yok. Ödeme kuruluşlarının birincil ve ikincil sistem gerekliliklerini sıralayan tebliğ, ana ve yedekleme yapacak sunucuların Türkiye’de olma zorunluluğunu ön görüyor. Ama paypal buna sadece bizim ülkede karşı çıkıyor. Paypal bütün geçerli olduğu ülkelerde bu kurala uyduğu halde bizim ülkemizde uymuyor. Bu kuralı kaldırırsak isteyen 30 milyon doları olsun hesabında devletin bundan haberi bile olmaz yani paypal bütün illegal işlerin döndüğü bir kuruma dönüşür ülkede. Gidin paypala tweet atın cahiller..
    Bu dediğinizi kanıtlar mısınız? İkincil sunucular Paypal kullanan tüm ülkelerde yerli ve milli farmlarda mı saklanıyormuş. Hadi güzel arkadaşım kanıdını sun o zaman.




  • Sana mı kaldı beni eleştirmeye cüret etmek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.