Şimdi Ara

Benzinlikte ruhsatı rehin bıraktım (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
0
Favori
13.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kuyumcukent-Yenikapı hattında çalışan bir İETT şoförü gözümün önünde Türkiye Gazetesi Ticaret Lisesine giden kızı otobüsten indirdi. Olay aynen şöyle gerçekleşti.

    Kızın akbili yoktu. Veya o anda üzerinde değildi. Şoför akbil bastı onun için. Kız 1 TL verdi. O zamanlar indirimli hatlar için akbilsiz binenler şoföre 1 TL verirdi. Ücret 90 kuruş idi. 10 kuruş şoföre kalırdı.

    Şoför, hattın indirimli olmadığını, 50 kuruş daha vermesi gerektiğini söyledi. Kız, başka param yok dedi yavaşça. Vay sen misin param yok diyen. Kıza açtı ağzını, yumdu gözünü. Güya kızı rezil etti. 1 TL'sini de aldı. Kızı akşam karanlığında arabadan indirdi. O kadar zoruma gitti ki, bugün bile hala neden eksik parayı ben vermedim diye hayıflanıyorum. Sanırım şokun etkisi ile ortaya çıkamadım. basiretim bağlandı. Ben dahil, hiç bir yolcu da yaptığının insanlığa sığmadığını söylemedi şoföre.

    Kendime gelince yaptığından dolayı şoförü şikayet etmek için arabanın plakasını ve saatini almıştım. Ama şikayet etsem ne olacak. Sadece uyarı alır. Olan kızcağıza oldu.

    Hiç bir kız çocuğu akşam karanlığında arabadan indirilir mi gerizekalı diyeceksin yüzüne aslında.




  • herkes fikir vermiş, ben de öyle yapacağım ama farklı bir şey olmayacağı için yazmıyorum. ama insanlık hali, herkesin başına gelebilir.
    ancak benzikliktekine de kızmamak lazım. günde kaç kişi ile karşılaşıyor ki çekmece ruhsat dolu. benim de eczacı bir arkadaş o da aynı durumda. o da gelene ilacı veriyor, adamın canı söz konusu 3 kuruşun lafını mı edecek ama aylık toplam çok tutuyor. Başka bir eczanede epilepsi olan çocuğunun ilacını almamış, ilaç alması gerek. ancak belgeleri eksik, mesai günü de değil. eczacı kadına diyor ki" bak ben biliyorum, sen bir daha gelmeyeceksin ama çocuğunun hatırına ilacı veriyorum" dedi.
    şimdiye kadar kaç şerefsiz para taktı ki bardağı taşıran son damla oldu. ama anadolu da bir yerde aynı olay olsa kesin sizi "canın sağolsun abi, sonra ödersin" der gönderirlerdi. kaç kere bozuk para olmadığı için sonra ödeme yaptığım alış verişim oldu. hatta param olmadığını direk söylediğim "şunu şimdi alıyım ama param yok sonra veririm" dediğim bile oldu.

    son olarak çocuğa bozuk yok diye kek vermeyen bakkal batmaya mahkumdur. mahallede bakkalda işler markettekinden farklı yürür. sürekli alış veriş yaptığın yerle ilişkin farklıdır. karşılıklı ilişkiler 3-5 kuruş paradan daha değerlidir. küçük esnaf insanlığı ile, yumuşak ve güler yüzü ile iş yapar. bizim insanımızın da istediği budur. sıcak bir gülümseme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 27 Ekim 2011; 13:28:18 >




  • Üzücü bir durum. Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın.
  • Cep bank FTW imdadima yetisiyor valla :D
  • bu düzenbazların yüzünden iyi niyetli insanların ceza çekmesi nekadar acı demi
  • Km 35, yolun yarısı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cianni

    Km 35, yolun yarısı

    Bunu yazan adam 42. km'de ölmüştü galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shockwave23

    Gecmis olsun benzeri basima geldi gece 4 te mazot aldim kredi karti calismadi calisma varnis bankanin telefonlari rehin biraktik cevreden para bulduk kabus gibiydi istasyon bp bu arada sehir izmir. Ayni sekilde adamda bir cekmece dolusu kimlik vardi :-)

    İzmirde iken benimde başıma geldi. kavuklar shell de 20 tl lik gaz aldım. Kartta paramda vardı ama banka onay vermedi, çalışma varmış. Bende ruhsatı rehin bırakıp parayı çekip gelmiştim.

    O gün bugündür önce kartla geçerim sonra aldığım fiş ile yakıt almak için pompacıya giderim.
  • Geçmiş olsun, siz bir de hastaneleri görseniz. Kimlik yuvası..
  • 35 km yol yurunurmu aga yaa

    Neyse gecmis olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen gün 100 liralık gaz+zor durum için benzin aldım bir baktım cüzdan diye ruhsatı almışım usta dedim böyle müdürü aradı adam camdan çıktı.

    Arkadaş ne acelesi var yarın getiriverirsin.
    Küçük şehir olunca böyle oluyor. Ha izmirde olsam durum farklı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle durumlarda Minibusculer den cekinmenize gerek yok. Inanin bu gibi durumlarda kimse kucumseyerek bakmiyor. Insanlik hali diyip elimden geldigince yardimci olmaya calisiyorum. Cebimden para vermisligim bile var minibuste

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya o acil durum parası bende işe yaramıyor arabanın bi yerine saklıyorum lazım olur diye bidaha para gereksede bulamıyorum ya yıkamacı arkadaşlar bayram yapıyorlar yada gerçekten baya iyi saklıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7he mcRp

    Boyle durumlarda Minibusculer den cekinmenize gerek yok. Inanin bu gibi durumlarda kimse kucumseyerek bakmiyor. Insanlik hali diyip elimden geldigince yardimci olmaya calisiyorum. Cebimden para vermisligim bile var minibuste

    Acele çıkmış parayı evde unutmuştum,minübüsçü canın sağolsun dedi.buraya kadar normal ama inerken ısrarla para vermeye çalıştı,sanki kardeşim,aileden biri ;zorda kalma dedi durdu.baktım çok ısrar ediyor çalıştığım yeri gösterdim ve problem yok orada bir arkadaştan borç alırım diye şoförü zor ikna ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu konuda çok takıntılıyımdır. Gittiğim mekanda kart geçiyor mu, kartlarımda ne kadar kullanılabilir limit var, cebimde ne kadar nakit var bunları mekana oturmadan yada alışveriş yapmadan önce hep kontrol ederim.
    Artık kartta kullanmadığım için cebimde her zaman güven verecek miktarda nakit para bulundururum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi we[AGRA] -- 19 Ekim 2013; 8:35:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nakit bulundurmak sart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecmis olsun bazen aksilikler ust uste gelir. O gun Murphy kanunlari gecerli olmus, sizin icin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden memlekette param yok rehin bırakıym dediğinde esnaf alınır laf çarpardı usülen deftere yazması kafi idi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

    genelde cüzdanın kartlık bölümlerinden birine 50 tl sıkıştırıp bırakıyorum ve unutuyorum. Acil durumlarda işe yarıyor.

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taksim tepebaşı otoparkta 4 lira bulamadığım için bana da kimlik bırak denmişti(hesap 10tl, bende 6 çıkıyor yanımda da kız var), arkada sıra olunca para arama bahanesiyle az ileri aldım, bekliyorum.. yola baktım boş, ışıklara baktım yeşil ve tam gaz kaçış patinaj çeke çeke. aynada adamın şaşkın bakışları hala aklımda pişman mıyım, asla değilim, 4 lira için kimlik falan veremem valla, 20 tl için aynı benzinlikte olsam ruhsat bırak falan denilse gene aynısını yapardım
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.