Şimdi Ara

BENZİNLİ VE DİZEL EN AZ YAKAN ARAÇLAR HANGİSİ ???? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
131.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mühendis

    senin verdiğin bu resimler palio 1 kasasının brezilyadaki üretimi.2006 model.

    bizdeki üretimden kasada sadece stop farları ve bagaj kapağı farklıdır.bir de yan hava yastıklı tipleri üretime başladı.

    benim resmini verdiğim ise 2007 model olarak üretilicek.

    yani palio 2

    bir söylentiye göre adı grande palio olucak.(kesin değil)

    g.punto da vana falan yok.periodik bakım geldiğinde mazot filteresi değişiyor.

    daha evvel dediğim gibi euro-diesel kullanırsan sorun çıkmaz.
  • Anlasildi AkincI, demek palio ciddi anlamda bir kasa degisikligine ugrayacak. Grande punto konusunda size guveniyorum. Kullandiginiz GP ile kaç km kat ettiniz?

    Eurodisel kullanildiginda problem cikartmamasi lazim. Bu arada teamgrandepunto sitesini de bastan sona okumaya calistim. GP nin kronik sorunlari bir yana da, hadi serviste teslim almadan da hallettik diyelim, su kabinin her yanindan tikirti gicirti sesleri geldigini soyleyenler kullanicilar var ya, iste benim asil kabusum bu tikirti ve gicirtilar olacak eger grande alirsam. Kullandikça gicirdayan bir karakter takinirsa bir arac, ben onu bayinin onunde gidip yakacak kadar öfkelenirim. Muzigin sesini yukseltmek tikirtilara ne kadar cozum oluyor bilmiyorum. Govde tasarimi olarak grande puntoyu begeniyorum ama.

    Beni en iyi anlayabileceklerden birisi sensin AkincI, eski paliocu ve guncel grandeci olarak. Fiyatlara tekrar baktim da simdi,

    GRANDE PUNTO 5K 1.3 MULTIJET 75HP ACTIVE DAB ABS AC 30.310 YTL

    YENİ PALIO 1.3 MULTIJET ACTIVE AC DAB ABS EBD 28.580

    Aradaki fiyat farki, 1700 YTL mertebesinde. Donanim farki ise su sekilde, GP lerde ek olarak;

    *elektrik ayarli dikiz aynalari
    *uzaktan kumandali kilit
    *yukseklik ayarli surucu koltugu
    *derinlik ayarli elektrohidrolik direksiyon
    *bagaj içi aydinlatma (palioda var mi belirsiz)
    *direksiyondan kumandali muzik sistemi

    Peki bu fiyat farkini vermeye deger mi diye dusununce, aslinda degecegi kanaatindeyim. Tabi GP için riski goze alirsak???




  • Ben daha almadım.

    zam gelince beklemeye girdim.zaten otomatik düşündüğüm için ekim e kadar bekliycem.

    tıkırtı yapan yerin bir iki arkadaşta torpido kapağı olduğunu biliyoruz.ayarlanınca düzeliyor.

    ayarsız kapılar zaten teslim edildiğinde ayarlanıp veriyor.ses yapıyorsa kesiliyor

    2007 modellerde şikayet edilmiş ve düzeltilmiş problemlerin rastlanıcağını düşünmüyorum

    sana tavsiyem git test sürüşü yap.beğenmezsen zaten almazsın.

    Ben 2 tip g.punto kullandım ve gerçekten tıkırtı falan duymadım.

    palio nun avantajı bizim yollara daha uygun olması.

    yine de senin tercihin.

    palio yu da kullan beğenirsen al.

    palio taş gibi bir ön takıma sahip.ben o arabayla dağ taş 80.000km yaptım.tık demedi.
  • Ben GP için sadece 1.3 MJ 90 HP modeli test edebildim. Diger 1.3 75 HP ilerleyen gunlerde deneyecegim. 2002 paliolarin benzinli versiyonunu kullanmistim kisa bir sure, tabi simdiki guncel versiyondan eskiydi.

    On takimlardan yana pek kuskum yok. Ben de tipo ile 140 000 km yaptim hemen hemen, sadece bir defa amortisorleri degistirdim komple. Mekanik olarak kollarda, salincaklarda vs... bir yamulma, egilme olmadi. Palio ve doblolarda halihazirda kullanilan on takimlar daha da iyilestirilmis vaziyette.

    GP nin bizim yollara daha uyumsuz olmasini hangi sebebe baglarsiniz? Yere daha yakin olmasina mi?
  • gp bizim yollara daha uyumsuz olması sadece alçaklığından değil.

    aynı zamanda amortisörleri daha sert.

    yol tutuşu artırmak için fiat bu sefer daha sert süspansiyon uyguladı.arabayı kullandığına göre hissetmişsindir.

    ayrıca senin de bildiğin gibi palio 8 senedir yerli olarak üretiliyor ve bizim yollarda uzun süre test edilerek yürüyen aksamı ayarlandı.

    ama bu demek değil ki g.punto bizim yollarda yürümez.

    dediğim gibi iki aracı da test et.öyle 5-10 km değil.sana yardımcı olucak bir bayi bulursun.
  • GP modeli için suspansiyonlarin sertliginden yana bir endisem yok. Nedenine gelince, ulkemizdeki yollarda dolasan milyonlarca otomobilin cok buyuk bir kismi bizim yol sartlarimiza gore revize edilmemistir. Yollarimiz kotu olmasina ragmen de suruculerin onemli bir kismi dikkatsizce yolda seyretmekte, araclarini hirpalayarak kullanmaktadir. Ama belki soyle bir baglanti kurulabilir mi, GP nin suspansiyonlari bizim yollar için gereginden fazla sert oldugundan aracta karsilasilan tikirti ve gicirtilarin ortaya cikmasinda rolu vardir???

    Diger yandan, umarim bu tikirti ve gicirtilar aracin montajindan kaynaklanan geometrik uyumsuzluklardan degil de, yerlerine iyice sabitlenmeyen kapi içlerindeki kablolardan vs... kaynaklaniyordur. Bir kisim kullanici da kapi tikirtilarindan bahsetmis cunku. Ben hala kullanicilarin seslerin kaynagini tam olarak tarif edebildiklerini veya anlayabildiklerini dusunmuyorum??
  • c3 yakıtta cimri olduğu kadar performansdan ödün vermeyen hatta sınıfının en az yakan ve en güçlü arabası. yakıt hassasiyeti de gerçekten multijet 13"ün dediği gibi çok yüksek. kötü yakıtı hemen tanıyıp motoru korumaya alıyor. bu durumdan sonra ya yakıtı boşaltacak yada yakıt bitene kadar performansdan ödün vereceksiniz. kendini korumaya alması (tam emin değilim ama turboyu devre dışı bırakarak) otomatik olarak kendisi yapıyor. benim başıma gelmişti denemek için totalden aldım yakıt kalitesiz çıktı bende uzun yola çıkmıştım mecburen yakıtı bitirene kadar 92 beygirlik arabayı 50 beygir gibi kullandım.
    sıfır alacaksan c3 gerçekten çok yüksek değerli bir araba ama ikinci elde çok makul fiyatlar var donanimda süper. 7 aydır kullanıyorum ve gayet memnunum. tavsiye ederim

    quote:

    Orjinalden alıntı: MULTIJET13

    C3 FRANSADA PEJO FABRİKALARINDA ÜRETİLEN BİR MODEL

    EVET YAKITTA CİMRİ.... AMA DEDİĞİM GİBİ 1.3 VERGİ DUVARINA TAKILIYOR, BU YÜZDEN EKONOMİK DEĞİL... AYRICA YEDEK PARÇASI PAHALI, BENİ YANLIŞ ANLAMAYIN, YEDEK PARÇA SIRF ARIZALANAN VEYA KAZA SONUCU İHTİYAÇ DUYULAN PARÇALAR DEĞİL, BENİM DEDİĞİM YEDEK PARÇA YAĞ, FİLTRE, HAVA FİLTRESİ, MAZOT FİLTRESİ, YAĞ FİLTRESİ. VS. FREN BALATASI.....

    BU PARÇALAR CITROENDE BAYA PAHALI .... AYRICA CITROENLERDE YAKIT ALIRKEN MOTORLARI YERLİ ÜRETİMLERE GÖRE DAHA HASSAS.... ÖRNEĞİN YERLİ BİR FORD RENO VEYA FIAT GİBİ DEĞİL... ÇOK DUYARLI....




  • arkadaşlar peki ford fiesta ne kadar yakıyor şehir içi ve şehir dışı yollarda?
  • ÇOK GENİŞ KAPSAMLI BİR SORU DAHA SPESİFİK BİR NOKTAYA YÖNELMEK GEREK...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Muhendis06

    GP modeli için suspansiyonlarin sertliginden yana bir endisem yok. Nedenine gelince, ulkemizdeki yollarda dolasan milyonlarca otomobilin cok buyuk bir kismi bizim yol sartlarimiza gore revize edilmemistir. Yollarimiz kotu olmasina ragmen de suruculerin onemli bir kismi dikkatsizce yolda seyretmekte, araclarini hirpalayarak kullanmaktadir. Ama belki soyle bir baglanti kurulabilir mi, GP nin suspansiyonlari bizim yollar için gereginden fazla sert oldugundan aracta karsilasilan tikirti ve gicirtilarin ortaya cikmasinda rolu vardir???

    Diger yandan, umarim bu tikirti ve gicirtilar aracin montajindan kaynaklanan geometrik uyumsuzluklardan degil de, yerlerine iyice sabitlenmeyen kapi içlerindeki kablolardan vs... kaynaklaniyordur. Bir kisim kullanici da kapi tikirtilarindan bahsetmis cunku. Ben hala kullanicilarin seslerin kaynagini tam olarak tarif edebildiklerini veya anlayabildiklerini dusunmuyorum??



    arkadaşım senin kullandığın test aracında tıkırtı var mıydı?

    her arabada torpido kapağında ayarsızlık yok.ya da kapıda merak etme.zaten olsa da düzeltip teslim ediyorlar artık.servisler punto müşterilerine çok önem veriyor.

    süspansiyonların gereğinden sert olmadığını kullandıysan görmüş olman lazım.zaten endişen yokmuş

    içine sinmeyen arabayı mercedes olsa bile alma .

    herşeyin hayırlısı.

    bayiye gidersin stilo alır çıkarsın.bu işler kısmet .




  • AkincI, ben araci bozuk yolda suremedim maalesef. Test guzergahi Ankara'da umitkoy-cayyolu arasindaki eskisehir yolunda idi. O zaman belediyenin yol calismalari da bugunku kadar ilerlememisti ve yollar hala duzgundu. Test sirasinda alisilmamis bir tikirti hissetmedim. Ozellikle radyo da kapali kullandim hatta. Ama nihayetinde bunlar test araclari, onceden bayi tarafindan kusurlari giderilmis de olabilir. Ben en kisa zamanda su 1.3 mj 70 hp yi de test edeyim bari. Ondan sonra devam ederiz gorusleri paylasmaya. Stilo vs hic dusunmuyorum valla, kismetse grande veya palio diyelim.

    Mercedes konusunda katiliyorum bu arada
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Muhendis06

    AkincI, ben araci bozuk yolda suremedim maalesef. Test guzergahi Ankara'da umitkoy-cayyolu arasindaki eskisehir yolunda idi. O zaman belediyenin yol calismalari da bugunku kadar ilerlememisti ve yollar hala duzgundu. Test sirasinda alisilmamis bir tikirti hissetmedim. Ozellikle radyo da kapali kullandim hatta. Ama nihayetinde bunlar test araclari, onceden bayi tarafindan kusurlari giderilmis de olabilir. Ben en kisa zamanda su 1.3 mj 70 hp yi de test edeyim bari. Ondan sonra devam ederiz gorusleri paylasmaya. Stilo vs hic dusunmuyorum valla, kismetse grande veya palio diyelim.

    Mercedes konusunda katiliyorum bu arada



    Ben de onu diyorum düzeltilen ufak şeyler canını sıkmasın.

    ok 75 lik kullan.bozuk yola gir ,tıkırtı burcunu sor.sana göstersinler.aslında o bir kusur değil bizim yollara ayar

    yapılıyor sadece.sana kolay gelsin.




  • benim bildiğim kia cerato dizel 100 km de 4lt yakıyormuş
  • Clio symbol 1.5 dCi
  • Beni birçok tanıdığım kişi bu övgüvle söylediğiniz araçlardan satın aldı hiçbiri memnun olmadı.
    Palio Multijet için:
    1)yerden çok yüksek virajlarda güven vermiyor.
    2)Tır geçsin hopluyor.
    3)Direksiyon tepkisi yeterli değil
    4)Şehir içinde kullanıma uygun,şehirler arası sakin hız yapmadan kullanabileceğiniz bir araç.
    5)Şu ana volkswagen dışında dizel motorların genelini Fiat yapıyor.Kendi multijen adında satıyor opel CDTİ adı altında satıyor.Yani bu segmentteki araçların motorlarının hepsi aynı Comman Rail Turbo Dizel
    Motora söz yok.
    6)işçilik teknoloji iyideğil
    7)ABS li versiyonu 100km/saat hızda 43m 'de durdurabiliyor.Sınır 40m bunu unutmayalım.
    8)fiyatıda hiç fena değil 25.000YTL'den başlıyor.

    BEN ALMANDAN VAZGEÇMEM GEÇEMEM GÜVENLİK BENİM İÇİN HERŞEYDİR.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: altrea

    Beni birçok tanıdığım kişi bu övgüvle söylediğiniz araçlardan satın aldı hiçbiri memnun olmadı.
    Palio Multijet için:
    1)yerden çok yüksek virajlarda güven vermiyor.
    2)Tır geçsin hopluyor.
    3)Direksiyon tepkisi yeterli değil
    4)Şehir içinde kullanıma uygun,şehirler arası sakin hız yapmadan kullanabileceğiniz bir araç.
    5)Şu ana volkswagen dışında dizel motorların genelini Fiat yapıyor.Kendi multijen adında satıyor opel CDTİ adı altında satıyor.Yani bu segmentteki araçların motorlarının hepsi aynı Comman Rail Turbo Dizel
    Motora söz yok.
    6)işçilik teknoloji iyideğil
    7)ABS li versiyonu 100km/saat hızda 43m 'de durdurabiliyor.Sınır 40m bunu unutmayalım.
    8)fiyatıda hiç fena değil 25.000YTL'den başlıyor.

    BEN ALMANDAN VAZGEÇMEM GEÇEMEM GÜVENLİK BENİM İÇİN HERŞEYDİR.




    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=8275399

    quote:

    Orjinalden alıntı: altrea

    Opel Corsa Modellerinde direksiyon kutusunda tamir edilemeyen bir arıza var.Garanti süresince servis değiştiriyor.Ama garantisi biterse 600€ ya değiştiriyorlar.Bir çok Corsa sahibinden bunu duydum.Opel Almanyada iflasını açıklayacaktı.Milliyetçi Almanlar borç batağından opel'i kurtardı.Opel bu kadar bir otomobil.




    altrea, hangi soylediginize hangi sebeplerle itibar etmeliyiz bu durumda? Gunumuzde otomobillerin pek de milliyeti kalmadi aslinda, eger bastan beri okuduysaniz ekonomik ulasim cozumleri pesindeyiz. Ilk yatirim maliyetiyle, yedek parcasiyla, isletme maliyetleriyle....Bilmem anlatabildim mi?




  • valla hondalar motor gücüne ve araba büyüklüğüne göre en az yakan benzinlidir.
    Golf ün ve opelin büyük benzinlisi azımsanmayacak kadar çok yakarlar.
    Amma golf dizel bir efsanedir,al bunu öp kokla sakla
  • vala şu an bende Getz 1.5 CRDİ var 88 by. 220 tork gerçekten kuvvetli asılıyor ama yakıtta multijetler kadar cimri değil ha paramız buna yetti getz aldık ama tabi paramız olsaydı 5.20 , C-max , eski kasa 1.9 TDİ passat (yeni kasaları hiç beğenmedim)hee kralı derseniz audi A6 2.5 Tdi üzerinede tanımam dizelde(benim nacizane fikrim)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: altrea

    Beni birçok tanıdığım kişi bu övgüvle söylediğiniz araçlardan satın aldı hiçbiri memnun olmadı.
    Palio Multijet için:
    1)yerden çok yüksek virajlarda güven vermiyor.
    2)Tır geçsin hopluyor.
    3)Direksiyon tepkisi yeterli değil
    4)Şehir içinde kullanıma uygun,şehirler arası sakin hız yapmadan kullanabileceğiniz bir araç.
    5)Şu ana volkswagen dışında dizel motorların genelini Fiat yapıyor.Kendi multijen adında satıyor opel CDTİ adı altında satıyor.Yani bu segmentteki araçların motorlarının hepsi aynı Comman Rail Turbo Dizel
    Motora söz yok.
    6)işçilik teknoloji iyideğil
    7)ABS li versiyonu 100km/saat hızda 43m 'de durdurabiliyor.Sınır 40m bunu unutmayalım.
    8)fiyatıda hiç fena değil 25.000YTL'den başlıyor.

    BEN ALMANDAN VAZGEÇMEM GEÇEMEM GÜVENLİK BENİM İÇİN HERŞEYDİR.


    senin tanıdıkların spor araba istiyor olmasın

    1- yerden yüksek olması bizim yollar için avantaj.70 bg ekonomi için tasarlanan arabayla 120 ile viraja giricek değilim.

    2-tır geçsin hopluyor ne demek.küçük araba bu.elbet rüzgardan etkilenir .ama abarttın gibi değil.buna emin olabilrsin.

    3-direksiyon tepkisi belki de sınıfın en iyi otomobillerinden biri diyebilirim.elektro servo değil.eski sistem ve çok iyi

    4-işçiliği de sınıfına göre gayet normal.bmw işçiliği mi bekliyorsun?

    5-sınır 40 m mi? al bakalım vw polo kaç metrede durmuş.arabam.com 42 m yazmış palio için
    http://www.auto-motor-und-sport.de/test_technik/vergleichstests/fiat_punto_renault_clio_und_vw_polo_gerne_gross.95865.d_ams_vtest_techdat.htm

    6-25 milyar liste fiyatı git bayiye indirimli fiyat al bir test et.




  • sınır 40 m mi? al bakalım vw polo kaç metrede durmuş.arabam.com 42 m yazmış palio için


    ona bakarsan getz lerin duruş mesafesi 39mt ve 1100 kg bu araç
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.