Şimdi Ara

benzinin pahalı olması mı,benzinli aracın çok yakması mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şu son zamdan sonra artık kendi kendime çok sorar oldum bu soruyu.Yani benzinli bir araç 4,5-5 lt yaksa ( forumdaki birçok dizel araç sahibinin bahsettiği şehir içi ortalamaları baz alarak yazıyorum bu rakamı ) yinede benzinin pahalılığından şikayet eder miyiz ? Veya yine dizele devam mı edersiniz ?

    Benim şahsi fikrim benzinli aracım şu an 6-6,5 lt ş.içi ortalaması olmasına rağmen 4,5 lira yakıt parası vermeye şikayetlenir oldum şu son zamdan sonra.
    Forumun görüşünüde merak etim açıkcası.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Only Gamer

    7lt/8,5Lt/10lt verilere sahip aracım var. araç: hyundai 1341cc 82bg 110nm admire otomatik. ayrıca 1,6 vergisi ödüyorum.

    az önce uzun yoldan geldim. normalde 110km ortalama ile gelir giderken 85km ile ortalama ile gittim. niye 7lt tutturmak için. 110la gidince 8,5lt görüyor rahat. 9lt gördüğü de oluyor. Bunlar şehir dışı. Şehir içi ise kaplumbağa modunda 9lt, normal 10lt yakıyor. 1,2tsi olacak fabrika verilerinin altına inerdim herhalde tam otomatik tork konvektörlü ile şehir dışı aynı, şehir içi 1lt az yaktırabiliyorum.

    şu mesajı okuyunca içim cız etti el oglu arabayı binerken nasıl keyif alacagını düşür bizde şu kadar basarsam daha az yakar daha fazla basarsam daha fazla yakar hesabındayız.. size degil sakın yanlış yere düşünmeyin.

    taktir edilecek bir durum ama bu hesapları yaptıranlar utansın.




  • benzinin pahalı olması
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Only Gamer

    7lt/8,5Lt/10lt verilere sahip aracım var. araç: hyundai 1341cc 82bg 110nm admire otomatik. ayrıca 1,6 vergisi ödüyorum.

    az önce uzun yoldan geldim. normalde 110km ortalama ile gelir giderken 85km ile ortalama ile gittim. niye 7lt tutturmak için. 110la gidince 8,5lt görüyor rahat. 9lt gördüğü de oluyor. Bunlar şehir dışı. Şehir içi ise kaplumbağa modunda 9lt, normal 10lt yakıyor. 1,2tsi olacak fabrika verilerinin altına inerdim herhalde tam otomatik tork konvektörlü ile şehir dışı aynı, şehir içi 1lt az yaktırabiliyorum.

    Vallahi siz mi karışık anlattınız yoksa vegiler mi sebebiyet verdi bilmiyorum ama bildiğim birşey var

    Şu rakamlara baktımda arabaya binmek için Matematik hocası olmak gerekiyor galiba




  • Sorun sürekli zam geldiği halde otomobil satışlarının da sürekli artması. Millet yemiyor içmiyor araba alıyor. Durumu olanda alıyor olmayanda. Bunu gören devlet de "az geldi galiba" deyip vuruyor kırbacı.
  • Benzinli araclar 4,5- 5 litre civarında yaksalar bu kadar ses çıkacağını sanmıyor.Ama neden yani Dünyanın en pahalı benzinini biz kullanıyor ne günahımız var insan sindiremiyor içine.Sadece benzin değil tabiki mazotu lpgsi dogalgazı .. fiyatlar bir alem..
    Yukarda arkadaşımız da dediği gibi başkaları şu araba böyle rahat şöyle rahatım diye düşünür biz kaç litre yakar hesabındayız.Ben her zaman anlık tüketim ne acaba diye bakmak zorunda mıyım ?

    Vatandaşın birisi araba almak ister sorar soruşturur bu daha az yakıyormuş yada hangisi az yakıyordur zaten fazla kullanmayacağım der ..Başka ülkelerde bizim çuval cuval verdiğimiz arabalara 3-5 hadi bilemediniz 10 aylık maaşını vererek Mercedes'lere binerler yetmiyormuş gibi rahat rahat gezerler ama bizz ??

    Ne diyim bizi bu durma düşürenler utansın..Merak etmeyin arkadaşlar biz alışmış toplumuz sesimiz çıkmıyor ama öteki tarafta hak yerini bulacak.
    Bakın yüce Başbakanımıza operasyonlar geçiriyor , rahatsız hasta ( bağırsak kanseri diyorlardı ) bize neler yaptı illaki çıkacak bir yerden ..




  • hayır
    devletin benzini gelir kapısı olarak görmesi 4 katı vergi ekleyerek pompadan satması ..

    vergisiz 1 tl cıvarı litre fiyatı

    ve biz son zamlarla beraber dünyada TEKİZ
  • ab ülkeleri içerisinde(ab üyesi değiliz ama olsun) petrol ürünlerine en çok vergi ödeyen ülkeyiz hamdolsun.nede olsa biz onlardan daha zenginiz,koymuyor bize
    ortalama litre başına 1.05 euro cuk.
  • Şu an 1.6 Benzinli bir aracın 10 litre(42-45 kuruş civarı) yakıyor olması çok pahalı
    Ama benzin 2 lira olsa 100 km'de 20 litre litre yakan bir araç BEDAVA

    Şahsi görüşüm 1 lira çoğu alışverişte para değildir ama 2 tane domatese 1 lira vermek çok pahalıdır.Yani araçlar çok yakmıyor.Benzin pahalı.Benim aracım 1200 motor ve uzun yolda 90ın üzerine çıkınca fazla yakmaya başlıyor.Ama verdiğim paranın karşılığı daha rahat bir yolculuk olmalıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 11 Mart 2012; 2:22:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

    Sorun sürekli zam geldiği halde otomobil satışlarının da sürekli artması. Millet yemiyor içmiyor araba alıyor. Durumu olanda alıyor olmayanda. Bunu gören devlet de "az geldi galiba" deyip vuruyor kırbacı.

    Yanlış düşünüyorsun.Kredi çekerek yada başka borçlara girerek araç alan kişileri suçlamışsın.Durumu olmayan zaten araba almıyor.Aylardır 4-5 bin lira para denkleştirmeye çalışıyorum ama olmuyor.Araba büyük ihtiyaçtır.Devletin bunu ranta çevirmemesi gerekir.
  • Benzin pahalı Arladaşın dediği gibi yabancıalr keyfini sürüyor,biz litre kuruş hesaplıyoruz yazıkklar olsun
  • devir ibresine bakmaktan yolu göremez olduk
  • Kesinlikle bezinin pahalılığından haklı olarak vatandaşın tak etti artık canına..... araba napsın 1.0 motor olsa bile her 10-15 günde bir zam dizel olsa onada zam yapıldı LPG ile birlikte
    Daha çok değil 10 gün önce zam yaptılar 1-2 gün önce gene zam bıktık artık arabanın suçu kesinlikle yok.
    Petrolün varil fiyatı artar tüm dünyada benzin fiyatı artar varil fiyatı azalır dünyada azda olsa indirim olur.Türkiye de gene artar hep artar akaryakıt fiyatları hamdolsun Allaha şükür .
    Yemin ediyorum su ile çalışan araba yapsınlar su fiyatları benzin gibi olur hemen zammı çakarlar suya ....millet suyun pahalılığından ne su içebilir ne banyo yapabilir
    nede evini temizleyebilir nede tuvalette taharet alabilir.Allahtan suyla çalışan araba icat etmediler.Yoksa suya gelen zamla pislikten bok götürür heryeri..Hamdolsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -REVOLUTİON- -- 11 Mart 2012; 6:27:17 >




  • Çok gezen bir kullanıcı için benzin fiyatları pahalı gelse de benim gibi fazla km yapmayan birisi için yürütme maliyeti yakıt kadar oluyor.
    Yani benzin bana pahalı gelmiyor.Çünkü yılda havaya ödediğimi 2500 tl civarı olan kasko,vergi,bakım vs parası ondan daha fazla :)
  • İnsanlari belki parasi degilde surekli fiyatlarin degismesi biktirdi. Bir depoda 5 lira farkediyor cogu zamdan sonra hadi 10 olsun.

    Sakin yanlis anlamayin ! Zamlara yandas degilim aksine bende karsisindayim fakat;

    Aramizda kac kisi sigara iciyor? Hangi marka iciyor? Bugun ben her gun veya 2 gunde 1 paket Marlboro aliyorum ve 8 lira.

    Gunluk, aylik her nasil zamlarsa artik, kendimi avutuyorum bir depo benzin alirken devlete de 1 paket sigara aliyorum diye.

    Hayatin zorlugu gunden gune artarken bizim ayak uydurmamiz zorlasiyor. Benden tavsiye her zamdan sonra buralarda yakinmak yerine, birseylerin onculugunun yapilmasi cok daha yararli olacaktir.
  • Çok yakan araç yoktur; dar gelirli binici vardır...
  • Aracın sınıfına ve litre olarak karşılığına bakmalı bu tür konularda. Mesela D sınıfı 7,5-8 lt ortalama yakan bir benzinli araç için çok yakıyor diyemeyiz anca tl karşılığı biraz kalın geldi diyebiliriz.
  • Valla geçen sene 95 oktan kurşunsuz benzin 3.75 civarlarındaydı çok iyi hatırlıyorum.

    Ben de okula gidip geliyordum 10lt yakıyordu aracım, 37 kuruş yakıyordu.

    Araç hala aynı yakıyor, ama şu anda kilometreye 45.3 kuruş ödüyorum.

    Siz karar verin benzin mi pahalı, yoksa araç mı çok yakıyor Litresine TAM 75 kuruş zam gelmiş 1 senede. Bu hızla devam ederse seneye bu zamanlar benzinin litresi 5.25 TL civarı olacak gibi.

    Ama bize koymaz o zaman da psikolojik sınırımızı 6 TL'ye çıkarırız olur biter
  • Hybrid olmadıktan sonra (günümüz saçma Türkiye şartları için konuşuyorum) benzinli araçlara "Az yakıyor" diyemeyiz. Çünkü siz ne kadar kasarsanız kasın tasarruf ettiğiniz 5 litre 1 gecelik bir zamla heba oluyor. O yüzden küfür edin rahatlayın ha bir de yurtdışı imkanınız varsa kaçın kendinizi kurtarın, hayat kısa 5 sene rahat edin en azından.
  • benzinli araba hem çok yakıyor hemde benzin pahalı

    mesela bende polo 1.4 tdi araç 45 lt depo ile 1000-1050 km arası yol yaparken arkadaşın benzinli 1.4 renault aracı 600-650 km yol yapıyordu aradaki fark.

    eskiden millet dizel arabadan korkardı arızası masrafı pahalı olur diye ama teknoloji geliştikçe yeni motor teknolojileriyle birlikte artık dizel popüler

    ama yine de dizel araba ile kötü bir hatıram var. sadece alalı 8 ay olmuştu 1.4 polo tdi ile Edirneye giderken L.burgaz gişeleri yakınlarında 130 / 140 km hızla giderken araba dengesizleşmeye başlamıştı sağa çektim yatak sarmış 4500 tl masraf açtı yağ pompa zincirinden dolayı

    ee işte sanayiye götürdük çorluda varmış iyi bir usta adam sorguya çekti beni ne iş yapıyorsun bu arabayla ne kadar yol gidiyorsun ayda filan dedi ben az geziyorum sadece işten eve gidiyorum bu arabayla dedim senin en büyük hatan kısa mesafede dizel araba kullanmak dedi dizel araba uzun yol arabasıdır kısa mesafede mutlaka problem çıkarır dedi al benzinli lpg taktır rahat et dizel problem dedi hala aklımdan çıkmıyor... arabaya binmeye korkuyorum artık arızalarından dolayı. o yüzden sıfır araç alıp şöyle 5 yıl garanti yaptırıp kafam rahat etsin istiyorum :)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.