Şimdi Ara

BENZİN TÜKETİMİM NEDEN ARTMIŞ OLABİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba aracımda benzinli 1.2 TSİ motora sahip. Ortalama yakıt tüketimim 1-2 litre civarında arttı, ayrıca normalde rölantide anlık yakıt tüketimi 0,4 iken şuan 0,6 0,7 civarında. Bir çok yere gösterdim bilgisayarla test yaptılar şuan için herhangi bir arıza kodu yok. Herkes aracın normal olduğunu söylüyor fakat yakıt tüketim değerlerinin fazlalaşmasından dolayı ben öyle düşünmüyorum.

    Aracımın sensör değerlerine obd cihazi zaman zmaan test ettim:

    Oksijen sensörü 1. sıra 1 voltaj 0.94v

    Oksijen sensörü 2 sıra 1 Voltaj 1.28v


    Oksijen sensörü 1. sıra 1 voltaj 0.93v

    Oksijen sensörü 2 sıra 1 Voltaj 0.90v


    Oksijen sensörü 1. sıra 1 voltaj 0.78v

    Oksijen sensörü 2 sıra 1 Voltaj 0.81v


    Oksijen sensörü 1. sıra 1 voltaj 0.4v

    Oksijen sensörü 2 sıra 1 Voltaj 0.84v


    Oksijen sensörü 1. sıra 1 voltaj 0.88v

    Oksijen sensörü 2 sıra 1 Voltaj 0.21v


    farklı zamanda aldığım ekran görüntülerindeki oksijen sensörlerinin voltaj aralıkları bu şekilde. Ben araştırmalarım neticesinde aracımın genelde zengin yakıt karışımı ile çalıştığını düşünüyorum. Herhangi bir tavsiyeniz var mı? Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?








  • benzin aldığınız yeri değiştirdiniz mi hiç? bence sürekli aynı yerden alıp öyle deneyin.

  • Yakın zamanda bakım yaptıysanız normalden farklı bir yağ koyduysanız olabilir. Ya da bakım yapmadıysanız hava filtreniz tıkanmış olabilir. Artık hava filtreleri 2 bakımda bir değiştirilmeye başlandı çoğu yetkili servisde.

  • Hocam emin misiniz daha once 0.4 oldugundan. Dizel motorlarda 0.3-0.4 oluyor diye biliyorum. Benim aracta 1.2 Genelde 0.6 0.7 farlari kapatirsam aku iyice doluysa 0.5 goruyorum.

    Degerlere tekrar baktim. 2. Oksijen sensoru zaten katolizorun gorevini yapip yapmadigini olcuyor, onunla isimiz yok. 1. oksijen sensorunun ideal karsimda motor sicakken 0,45 olmasi gerekiyor. Aldiginiz degerler motor sicakkenmiydi? 0,9 a dogru zengin , 0,1e dogru fakir karisim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzini normalde Shell'den alıyordum belki düzelir diye tüm depoyu bitirdim ve bir aydır BP Ultimate kullanıyorum.


    Hocam hava filtresi 8 ay önce değişti, fakat usta bana sormadan motocar diye bir markanın filtresini takmış acaba filtre bilinmedik bir marka olduğu için kötü mü etkiledi aracımı?


    Okisjen sensörü değerlerine motor sıcakken baktım rölantide 90 derecedeydi motor. Ayırca yolda giderken de test ettim, zaman zaman voltajın düştüğü oluyordu fakat çoğunlukla 1. sensör 0,7 0,8 0,9 volt aralıklarında sensör çalışıyordu. Motorun neden zengin çalıştığını çözemedim ilk çalıştırmada da fazla benzin kokusu geliyor. İlk çalıştırmada benzin kokusu normal fakat benim araçta fazla rahatsız edici bir koku oluyor. Hatta bir kaç kere motor sıcakken camlar açık rölantide kırmızı işıkta beklerken dahi o kokuyu araçtaki diğer kişilerle birlikte hissettik. Değiştirmeyi düşündüğüm parçalar, hava filtresi, map sensörü ve oksijen sensörü fakat fiyatları yüksek olduğu için gereksiz yere parça değiştirmekten korkuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iboshow15 -- 30 Haziran 2022; 13:8:30 >




  • Hava filtresinin rolantide etkileyecegini sanmam, cok az hava cekiyor cunku rolantide. Çok tozlu yollarda kullandiysaniz tikanmis olabilir belki. Motocarin yag filtresinin iyi, hava filtresi de iyidir sanirim. Motor sicakken filtreyi cikarin o sekilde degeri kontrol edin derim, toz olmayan bir ortamda.
    Benim ilk aklima gelen maf sensoru, maf sensorunu maf sensor temizleyici veya yagsiz kontak sprey ile temizleyin. Balata spreyi guzel temizliyor ama zarar verebilir. Sensordeki telin parlak olmasi lazim. Daha once doblo da temizledigimde %30 yakit dusmustu, cekis de artmisti. Map sensorunu de temizleyebilirsiniz, benzinli araçta pek kirlenecegini sanmam ama. Map sensoru sicakligi cok dusuk olcuyorsa zengin calisabilir. Sicaklikla ilgili olan diger sensor degerlerini de kontrol edin. Oksijen sensorunun bozuk olacagini sanmam, deger fakli gorunmesi bozuk oldugu anlamina gelmez, sensor gorevini yapiyor.

    Bence yetkili serviste ariza tespiti yaptirin. Orada degerlere bakarak veya parca deneyerek sorunu tespit ederler. Ücret yuksek gelirse disarida yaptirirsiniz arizayi. Once hava filtresini deneyin ve maf sensor temizligi yapin.

    Bujilerinde veya bobinlerinde sorun olabilir.

    Stft ltft degerleri nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 30 Haziran 2022; 15:23:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hava filtresinden de yağdan da olabilir hocam. Ayrıca maf ve map sensörünün temizletilmesi gerekiyorsa temizletin derim.


    Benim aracım yetkili servis bakımlıydı, son bakımı dışarıda yaptırdım. Daha önce kullanılan GM filtrelerde hep rölanti 0.1-0.2 lt arası oynardı ve yakıtı makuldü. En son ki yetkili servise götürdüğümde GM dediler ama Eurorepar mı taktılar bilmiyorum 0.3 - 0.4 e çıktı anlık tüketimi ve yakıt arttı gibi geldi bana. Belki de yağdan da olabilir filtrenin de günahını almıyım. Yağa faturada shell yazmışlardı ama bilmiyorum ne koyduklarını.


    Neyse en son sanayide parçaları ben alıp ustaya yaptırttım. Mann marka filtre ve Liqui moly yağ koydurdum, şimdi maşallah diyim yine düzeldi 0.1 - 0.2 arası oynuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 30 Haziran 2022; 14:24:42 >
  • Klima sürekli açıkmıydı bu fark olmadan önce ?


    Bu havalarda özellikle klima kompresörü direkt elektirikle çalışsa dahi tüketimi etkiliyor...

    Dizel'de 100 kilometrede 1-1,5 litre, benzinlilerde ise 1,5-2 litre arasında yakıt sarfiyatı yapar...


    Klima performansını kontrol ettirin sağlıklı çalışıyor mu ? tam soğutuyor mu ?

  • STFT LTFT değerlerini hangi program ile ölçebilirim benim kullandığım programda yok sanırım o özellik.


    Yetkili servise gitmeden Liqui Moly'in maf sensörü temizleme spreyini alıp maf ve map sensörlerinin temizliğini yapayım diyorum.


    Birçok volkswagen özel servise gittim en son Bosch servisine gittim, tek yaptıkları bilgisayara bağlayıp hata kodu aramak oldu. Yetkili servise gittiğimde ne söylemem gerekli?


    Motor yağını Liqui Moly kullandık piyasadaki en iyi yağlardan diye biliyorum.


    Klima açınca zaten tüketim iyice artıyor, klima açılmamış değerler bunlar.

  • hava filtresi akla gelen ilk faktör, lastik basıncı, çekiş düşüklüğü var mı bakılmalı ayrıca uzun zamandır devirsiz kullanılıyorsa motoru iyice ısıtıp yüklenilmeli katalizör temizliği için ayrıca yakıt tüketiminde motor yağı da önemli bir faktör

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iboshow15 kullanıcısına yanıt

    Ben ford icin ona ozel yapilmis programla bakmistim vw icin hangi program gosterir bilmiyorum.

    Yetkili servise aracim su kadar yakmasi gerekiyorken bu kadar litre yakiyor deyin, yanmamis yakit kokusu geliyor deyin gerisini onlara birakin.

    10 sene once kadar dobloyu bosch dizel pompaciya goturdum, cekis dusuktu arabada. Babami taniyormus selam soyle falan dedi. Neyse bagladilar cihaza degerlere bakti maf sensoru az olcuyor dedi, degistirdik teste ciktik ayni gibi geldi. Aksam serin havada deneyince aracin cekisinin duzeldigini gordum, fena gidiyordu eskisi gibi. Yani adam hangi degerin ne kafar olmasi gerektigini biliyormus. Hatta programda bile su kadar olmasi gerekiyor diye gosterebiliyor. Yetkili servise ekstra bisey soylemenize gerek yok, onlar ne yapacagini biliyordur diye dusunuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.