Şimdi Ara

BenQ-Siemens S81 Hakkında Her Şey ::..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
7.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BenQ-Siemens S81 İncelemesi

    *Bu inceleme 31.08.2006'da yapılmıştır.*


    13 mm inceliği ile BenQ-Siemens S81, dünyanın en ince üçüncü nesil cep telefonlarından biri olma özelliğine sahip.



    Cep telefonları üreticilerinin incelik yarışı, üçüncü nesil ürünlerinde de devam ediyor. BenQ-Siemens S81, 13 mm inceliği ve iF Tasarım Ödülleri 2006 tasarım ödülüyle dikkat çeken bir telefon. Ayrıca 13 mm inceliği ile S81, dünyanın en ince üçüncü nesil cep telefonlarından biri olma özelliğine sahip. Siyah ve gümüş renklerin hakim olduğu S81’in ağır bir havası var. Aldığı tasarım ödülünü sonuna kadar hak ediyor. Gereksiz ayrıntılardan uzak telefonun tuş takımı başarılı bir şekilde dizilmiş. Ana kontroller beş farklı yönde hareket edebilen joystick ile sağlanıyor. Joystick’in kullanımı rahat. Joystick’in ana gövdeden yüksekte oluşu ve üzerinde kullanılan kaplama kullanım kolaylığını artırıyor. Kaplama sayesinde elleriniz terli olsa bile parmağınız joystick üzerine tutunuyor. Kullanım kolaylığını artıran diğer özellikler arasında kısa yol tuşları geliyor. Telefonun sol yan yüzünde ses kontrollerini sağlayan tuşlara, sağ yan yüzünde ise kamera kısa yol tuşuna yer verilmiş. Ayrıca bekleme durumundayken joystick farklı yönlere hareket ettirilerek dört farklı fonksiyon için kısa yol tuşu olarak kullanılabiliyor.
     BenQ-Siemens S81 Hakkında Her Şey ::..

    13 mm inceliği ile S81, dünyanın en ince üçüncü nesil cep telefonlarından biri olma özelliğine sahip

    EKRAN
    Bu güne kadar incelediğimiz tüm üçüncü nesil cep telefonlarında olduğu gibi şu anki Türkiye şartlarında S81’in üçüncü nesil bağlantılarını desteklemesinin hiçbir artı noktası bulunmuyor. S81’in GSM telefonlarına göre bu noktada tek artısı ön yüzünde bulunan ikinci kamerası. Bu sayede kendi fotoğraflarınızı görerek çekebiliyorsunuz. BenQ-Siemens S81’de 262 bin renk desteğine sahip, 262 bin renkli TFT LCD ekran kullanılmış. 2 inç büyüklüğündeki ekran oldukça başarılı. Tüm ışık koşulları altında ekran sorunsuz görüntü sağlıyor. 30 MB dahili hafızaya yer verilen S81’de ayrıca microSD kart desteğine yer verilmiş. Hafıza kart yuvası telefonun yan yüzünde yer alıyor. Bu sayede daha önce incelemesini yaptığımız EF81’de olduğu gibi çıkartıp takmak için telefonu kapatmanız gerekmiyor. S81 maksimum 1 GB’lık microSD kart destekliyor.
     BenQ-Siemens S81 Hakkında Her Şey ::..

    BenQ-Siemens S81 müzik çaları gerek ses kalitesi ve ses çıkış gücü gerek özellikleriyle ortalamanın üzerinde başarı sağlıyor.

    MÜZİK
    MP3, AAC+, WMA ve AMR dosya formatlarını destekleyen S81’de kullanışlı bir müzik çalar uygulaması var. Müzik çalar uygulamasının en güzel yanı arka planda çalışabiliyor olması. Bu sayede telefon üzerinde siz farklı bir şey ile uğraşırken arka planda dinlediğiniz şarkılar çalmaya devam ediyor. S81, 10 farklı ekolayzır seçeneğine sahip. Ekolayzır seçeneklerini deneyerek ekolayzırın lafta kalmadığını görebilirsiniz. Ses çıkışı arka yüzde bulunan hoparlör üzerinden sağlanıyor. Bu ay incelemesini yaptığımız diğer bir BenQ-Siemens modeli EF51’de olduğu gibi hoparlörün herhangi bir yüzeyle teması halinde seste azalmalar meydana geliyor. Üstelik S81, EF51 gibi dik olarak duramadığı için telefonu hoparlör üzerinden şarkı dinlerken ters koymaktan başka bir yol yok. Tüm özellikleriyle değerlendirildiğinde BenQ-Siemens S81 müzik çaları gerek ses kalitesi ve ses çıkış gücü gerek özellikleriyle ortalamanın üzerinde başarı sağlıyor. Son olarak S81’in bluetooth stereo kulaklık desteğine de eklemek istiyorum. Multimedya özelliklerinin dışında; uçuş modu özelliği sayesinde SIM kart olmadan da çalışabilen ve POP3, SMTP e-posta standartlarını destekleyen S81, sürekli seyahat eden profesyonel kullanıcılar için de iyi bir seçim olabiliyor.
     BenQ-Siemens S81 Hakkında Her Şey ::..

    Dahili kamera telefonun arka yüzünde flaş ışığı ile beraber yer alıyor. Ayrıca ön yüzde kendi fotoğraflarınızı çekebileceğiniz bir VGA kamera var.

    FOTOĞRAF VE VİDEO
    BenQ-Siemens S81’de, 10x dijital zoom yapabilen 1.3 megapiksel dahili kameraya yer verilmiş. Dahili kamera telefonun arka yüzünde flaş ışığı ile beraber yer alıyor. Ayrıca ön yüzde kendi fotoğraflarınızı çekebileceğiniz bir VGA kamera var. Fotoğraflar hakkında yorum yapmak gerekirse S81 ortalamanın üzerine çıkamıyor. Çekilen fotoğraflarda ışık ve netlik problemi olmamasına rağmen fotoğraf boyutu büyüdükçe çekilen fotoğraflarda grenlerin oluştuğu görülüyor. Tersi şekilde de fotoğraf boyutu ne kadar ufalırsa ortaya o kadar başarılı sonuçlar çıkıyor. Video çekimlerine bakıldığında sonuçların pek değişmediği görülüyor. Videoların ses kayıt kalitesi harika fakat görüntülerin pek başarılı olduğu söylenemez. Çekim esnasında telefonun hareket etmesi halinde görüntülerde dalgalanma meydana geliyor. Tüm özellikleriyle değerlendirildiğine S81 kamerasının istenileni veremediğini fakat incelediğimiz ürünün bir mühendislik örneği olduğunu belirtmek istiyorum. Yani ürün satışa sunulduğunda bahsettiğim sorunlar düzeltilmiş olabilir. Sizlere tavsiyem eğer mümkünse S81 satın almadan önce kamerasını test edin.
     BenQ-Siemens S81 Hakkında Her Şey ::..

    Çekilen fotoğraflarda ışık ve netlik problemi olmamasına rağmen fotoğraf boyutu büyüdükçe çekilen fotoğraflarda grenlerin oluştuğu görülüyor.

    SONUÇ
    İncelemesini yaptığımız diğer üçüncü nesil cep telefonların da olduğu gibi S81’i de üçüncü nesil özellikleri dışında değerlendirdik. BenQ-Siemens S81 cidden şık bir telefon. Kendine has bir havası var. BenQ-Siemens S81 cep telefonu üzerinden MP3 dinlemeyi seven, seçimini kullanışlı ve taşınabilirliği yüksek kapaksız cep telefonlarından yana kullanmak isteyenler için önerebilirim.





    'MOBİMAG' ten alıntıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eP_362 -- 7 Şubat 2008; 21:19:45 >







  • DİĞER RESİMLER


     BenQ-Siemens S81 Hakkında Her Şey ::..

     BenQ-Siemens S81 Hakkında Her Şey ::..

     BenQ-Siemens S81 Hakkında Her Şey ::..

     BenQ-Siemens S81 Hakkında Her Şey ::..




  • bu da kısa zamanda bozulur garanti içinde ise ne ala sürünürsün, garanti bitince bozulursa çöpe atarsın, 10 yıl parça bulunmak zorunluluğu olan satıcı firma sana derki al bunu siemens kapandı artık vs. vs. vs.

    KVK servisi yok diyor ama satmaya da devam ediyor kvk menşeeli benq lar çok uygun fiyata satışta kullanıcının da aklı çeliniyor.

    Uzak durun kardeşim, pc sinden tut bir sürü aleti siemens olan bir vatandaş olarak bunu yazıyorum...

    Siemens in herşeyi sorunlu.

    Şikayetvar.coma filan girin bakalım siemens laptoplar nasıl veya bu forumda aratın.

    Veya sx1 lerle sorun yaşayanları....


    Siemens Tofaş gibi , bari Tofaşın arabaları hiç deilse yürüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 18 Eylül 2007; 18:30:26 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos
    bu da kısa zamanda bozulur garanti içinde ise ne ala sürünürsün, garanti bitince bozulursa çöpe atarsın, 10 yıl parça bulunmak zorunluluğu olan satıcı firma sana derki al bunu siemens kapandı artık vs. vs. vs.

    bu cihaz kısa zamanda bozulmaz. gayet iddialı bir cümle kuruyorum. bu cihaz öyle nanemolla bir cihaz değildir. ayrıca firmaların 10 yıl değil 7 yıl parça bulundurma zorunluluğu vardır. ayrıca madem 7 yıl parçasını bulundurması istiyorsunuz, demek ki o kadar kullanmayı hedefliyorsunuz. peki neden garantisi bitince çöpe atıyorsunuz. cihazın sorunu olsa da olmasa da siz telefonları garantisi bitince çöpe mi atıyorsunuz?
    quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos
    KVK servisi yok diyor ama satmaya da devam ediyor kvk menşeeli benq lar çok uygun fiyata satışta kullanıcının da aklı çeliniyor.

    kvk sattığı cihazları mobiltel den alır. servis için gerekli cihazları da siemens ten alır. eğer siemens kvk ya cihaz sağlayamıyorsa kvk gidip de rafındaki cihazı size vermez. bu kısma üstünkörü "banane versin kardeşim" demeyin, hiç bir firma yapmıyor, yapmaz da.çünkü mantıklı değil.
    quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos
    Uzak durun kardeşim, pc sinden tut bir sürü aleti siemens olan bir vatandaş olarak bunu yazıyorum...
    Siemens in herşeyi sorunlu.

    pc si arızalı olan bir markanın herşeyi arızalı o zaman. bu nasıl bir tümevarım, bir matematikçi olarak anlayamadım. siemens bugün bursa tramwayına kadar türkiyedeki büyük bir çok projede yer alır. dünyanın en büyük 3 mühendislik firmasından biridir. beyaz eşya ev elektroniği gibi kategorilerde en kaliteli markalardandır. ama bilgisayarları arızalı diye (ki onların da hepsi mi arızalı bu da tartışılması gereken ayrı bir konu) tüm siemens e fatura kesmek yanlış olur. ayrıca madem herşeyi sorunlu, niye 4 tane siemens cep telefonu kullanıyorsunuz?
    quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos
    Şikayetvar.coma filan girin bakalım siemens laptoplar nasıl veya bu forumda aratın.

    peki ben de sony cep telefonu alacağım zaman vaio laptopların şikayetlerini inceleyeyim o zaman.
    quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos
    Veya sx1 lerle sorun yaşayanları....

    sx1 lerle sorun yaşayanların en az iki üç misli de bu telefon için bayılanlar var.
    quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos
    Siemens Tofaş gibi , bari Tofaşın arabaları hiç deilse yürüyor

    yani araba ile cep telefonunu da karşılaştırdınız ya.. ne diyeceğimi şaşırdım valla. neyse

    saygılar




  • ya sen alıntı yapmışsın yapmışsın boşa.

    Siemens Sx1 forumdaki fanatiklerden başka kimse savunmuyor sen de fanboyluk yapıyorsun.

    ben bu cihazı aldığım zamanalr ki almamın nedeni o zamanlar burada anlatılan ballandırmalar, o zamanlar forumda yeniydik...

    Ki ben aldığım zamanlarda telefoncularda 2. el SX1 doluyu herkes satmış kimse memnun değil. Cihaz komple sorunludur, sürekli donar..

    Hele symbiana meraklıysan oyun yüklersin oynarken paso donar, kullanmak için baya bir usta olmalısın veya telefonu sadece alo demek için kullanmalısın o zaman sorun olmaz.

    SXG75 e gelelim kendi kendine durduk yere res atar, arkadaşında da aynı telefon vardır aynı sorunları o da yapar, ama sen zaten Siemens in bu olaylarına alışmışsındır.


    Yani Siemens telefonları savunan fanboylaırn olmasına şaşıyorum madem bu telefon iyi niye iflas etti ,zarar etti de Siemens bu bölümü kapattı ya Allahını severseniz komik ya komik...

    BSH - Bosch Siemens hausgerate dir, ve şikayetvar.com a git birçok kişi boş ve siemens in ürünlerinden şikayetçidir...

    Buzdolapları gürültülü çalışır çok sorunlu ürünleri vardır...


    Ben siemens almak ta inat ettikçe, insanlara ne kadar sorunlu olduğunu fanatiklik yapıp göz kapattkça, Siemens in ne kadar dandik ürünler ürettiğine bizzat şahit oldum...


    Siemens laptop dandik dediler, aldık hakikaten en dandik laptop markası.

    Siemens SX1 garantisi bitti durduk yere kendini iptal etti.

    Sxg zaten arada kapanır açılır donar kafaya göre takılır.

    S88 de sorun yok şimdilik ne de olsa Benq üretmiş onu belkide dandik olmaz ama o da belli olmaz...


    Siemens dandik bunu görün ben Fanboylarla tartışmak için değil internette okuyan vatandaş için söylüyorum.

    Makina mühendisi ve Alman teknolojisine saygısı olan biri olarak konuşuyorum uzak durun kardeşim... Sağda solda iki üç fanboya inanıp gaza gelmeyin




  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos
    ya sen alıntı yapmışsın yapmışsın boşa.

    Siemens Sx1 forumdaki fanatiklerden başka kimse savunmuyor sen de fanboyluk yapıyorsun.

    ben bu cihazı aldığım zamanalr ki almamın nedeni o zamanlar burada anlatılan ballandırmalar, o zamanlar forumda yeniydik...

    Ki ben aldığım zamanlarda telefoncularda 2. el SX1 doluyu herkes satmış kimse memnun değil. Cihaz komple sorunludur, sürekli donar..

    Hele symbiana meraklıysan oyun yüklersin oynarken paso donar, kullanmak için baya bir usta olmalısın veya telefonu sadece alo demek için kullanmalısın o zaman sorun olmaz.

    SXG75 e gelelim kendi kendine durduk yere res atar, arkadaşında da aynı telefon vardır aynı sorunları o da yapar, ama sen zaten Siemens in bu olaylarına alışmışsındır.


    Yani Siemens telefonları savunan fanboylaırn olmasına şaşıyorum madem bu telefon iyi niye iflas etti ,zarar etti de Siemens bu bölümü kapattı ya Allahını severseniz komik ya komik...

    BSH - Bosch Siemens hausgerate dir, ve şikayetvar.com a git birçok kişi boş ve siemens in ürünlerinden şikayetçidir...

    Buzdolapları gürültülü çalışır çok sorunlu ürünleri vardır...


    Ben siemens almak ta inat ettikçe, insanlara ne kadar sorunlu olduğunu fanatiklik yapıp göz kapattkça, Siemens in ne kadar dandik ürünler ürettiğine bizzat şahit oldum...


    Siemens laptop dandik dediler, aldık hakikaten en dandik laptop markası.

    Siemens SX1 garantisi bitti durduk yere kendini iptal etti.

    Sxg zaten arada kapanır açılır donar kafaya göre takılır.

    S88 de sorun yok şimdilik ne de olsa Benq üretmiş onu belkide dandik olmaz ama o da belli olmaz...


    Siemens dandik bunu görün ben Fanboylarla tartışmak için değil internette okuyan vatandaş için söylüyorum.

    Makina mühendisi ve Alman teknolojisine saygısı olan biri olarak konuşuyorum uzak durun kardeşim... Sağda solda iki üç fanboya inanıp gaza gelmeyin

    öncelikle bana fanboy diye hitap etme. ayrıca siemens hakkında ne kadar bilgin olduğu şirketin batmadığını bilip bilmemenden gözüküyor. belki foruma geç gelmiş olabilirim ama bu senden az bilgiye sahip olduğumu göstermez.

    BSH demişsin. volkswagen, audi, skoda aynı holdingin markalarıdır. aynı bosch siemens profilo gibi. peki skoda arabaların silecek motorları bozuk diye biz kalkıp audi dandik mi diyeceğiz? bosch un buzdolabı ses yapıyor diye siemens telefon almayın diyorsun. Allah aşkına bu cümle aklına yatıyor mu?

    ayrıca ben burada hiç kimseyi yanlış yönlendirmiyorum. yalan da konuşmuyorum. kimse de benim lafıma güvenip "gaza gelmiyor". ben burada şu modeli almayın dediğim durumlar da oldu. tamam sen markayı sevmeyebilirsin. sana sıkıntı yaşatmış olabilir. şikayet etmek isteyebilirsin. kesinlikle itirazım yok. ama bunları yaparken doğrular ile yanlışları da karıştırmamaya özen göstermen faydalı olacaktır.





  • @kahve
    sabrına hayret ediyorum, kendini şartlandırmış birine laf anlatmaya çalışıyorsun.
    adam sözde sorunlu 2 kalem ürün için bütün siemens i harcadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmert -- 19 Eylül 2007; 10:01:52 >
  • birkaç resimde benden ...
    birde cihazı kullanma fırsatı olan var mı ? menü hızı nasıl acaba ?

     BenQ-Siemens S81 Hakkında Her Şey ::..


     BenQ-Siemens S81 Hakkında Her Şey ::..


     BenQ-Siemens S81 Hakkında Her Şey ::..




  • benq bunu hep yapıyor, fıstık gibi tasarımın içine hiç bişey koymuyor. sadece görüntü.
  • cmert menü hızı diğer benq larla hemen hemen aynı. siemensin 65 serisi kadar hızlı değil ama yavaş da değil. ayrıca hafıza kartı dolu olunca telefonda yavaşlama olmuyor.


    diğer konu için de sağol



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahve -- 19 Eylül 2007; 16:38:54 >
  • hiç benq kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum ama yavaş değil diyorsan yavaş değildir
  • benq olan kırma siemensimiz ef71 yeterince hızlı...kıyaslamayı......s65,sx1,sxg75,cl75 'bizzat yaptım...aynı menu düzeni cl71,s81 ve cf61 de gördüm...belki aynı takılırlar........ha bu arada n70 den daha hızlı geçişe sahip...oda kıyaslanmıstır...n73 le hemen hemen aynı...tabi iç bellek harcamasını bilemiyorum bu telin..lakin n73 ve n70 nler baya dolu calışan teller bunu göz ardı etmemek gerekiyor...
  • zaten banlanmış....ne alakalı acıklamalar....ben sony de kullanıyorum motorolada..ilgimi ceken her teli denk gelince alıp kullanıyorum nasip olunca....ama cok paraya hep aynı özellikli olan noki sevmiyorum....su an az para olan ve cogu telde bulunmayan özellikler sahip ef71 kullanıyorum....ve biliyorum ki ''S'' series gercek bir iş yardımcısı teldir....daha önceki s65 den biliyorum...

    ama kızmamak gerek kullanamayan siemens zedeler ne yapsın....beceremiyorlar kullanmayı........
    ilk
    ilk (bişiler vardır...)
    ilk '' ''
    ilk renkli 7 satır tel
    ilk mp3'lü tel
    ilk kızaklı tel
    ilk cameralı tel(7650 demeyin o tr de nokinin ilki)
    ilk 3g tel(u1o,u15)
    ilk kartlı tel (s serisi)
    ilk fm vericili tel
    ilk tak calıstır webcam(belki,arastırmak gerek ama su an da bu)
    ilk olmayabilir ama 30 fps video kayıt(300 ytl baskaları 1200 ytl'den daha inmedi)

    ilk (gene bişiler vardır)
    ilk '' '' ''+

    daha vardırda ..........yoruldum...




  • telefon şuan hepsiburada'da 200YTL sizce alınır mı ne dersiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: faruk223
    telefon şuan hepsiburada'da 200YTL sizce alınır mı ne dersiniz?

    bence kesinlikle alınır. 200 e alınabilecek en iyi telefonlardan
  • Siparişi verdim inşallah memnun kalırım elime geçince yorumlarım...
  • Telefonu Yeni Aldım 1 Hafta Oldu
    Kısaca Müzik İyi Ses Gayet Tatmin Edici Ama Kamera Gelince Hiç De iyi değil Renkler NerdeySe Birbirine Girecek Gibi Çok Kötü Acaba Kamerada Mı Problem Var? Daha Önce siemens s65 Kullandım Kamerası kötüydü Garantiden Değişimden Geldi KAmerası Gayet İyiydi yenisinin 1.3 mp Bu Kadar da Kötü Değil Ama Maalesef bunda Kötü...
    Menü GAyet hızlı geçişler flan ama örneğin çektiğin resmi daha sonra bakınca ufacık gösteriyor zoom yapmıyor. ŞArjı Gayet iyi 900 mha lik batarya mp3 kamera vs ile 4 gün gitti ilk seferde... Telefonu Servise VEricem KAmera Çok Kötüü..
    Başka Sormak İStediğiniz merak ettiğiniz bişey olursa sorabilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkan07 -- 7 Ocak 2008; 18:38:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Erkan07

    Telefonu Yeni Aldım 1 Hafta Oldu
    Kısaca Müzik İyi Ses Gayet Tatmin Edici Ama Kamera Gelince Hiç De iyi değil Renkler NerdeySe Birbirine Girecek Gibi Çok Kötü Acaba Kamerada Mı Problem Var? Daha Önce siemens s65 Kullandım Kamerası kötüydü Garantiden Değişimden Geldi KAmerası Gayet İyiydi yenisinin 1.3 mp Bu Kadar da Kötü Değil Ama Maalesef bunda Kötü...
    Menü GAyet hızlı geçişler flan ama örneğin çektiğin resmi daha sonra bakınca ufacık gösteriyor zoom yapmıyor. ŞArjı Gayet iyi 900 mha lik batarya mp3 kamera vs ile 4 gün gitti ilk seferde... Telefonu Servise VEricem KAmera Çok Kötüü..
    Başka Sormak İStediğiniz merak ettiğiniz bişey olursa sorabilirsiniz...

    urunun kutusunun içinde data kablosu veyaa benzeri bi şi gelio mu pc ye bağlamak için????




  • Güncel fiyat listesi (10.01.2008):

    Hepsiburada.com: 199 YTL / 193 YTL (Havale indirimi)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ..Knight..

    Güncel fiyat listesi (10.01.2008):

    Hepsiburada.com: 199 YTL / 193 YTL (Havale indirimi)




    ayrıca ek olarak şu anda hepsi burada . com dan 15 ytl hediye çek kazanma fırsatı var ( sıcak fırsatlarda bakarsınız ) cihaz dahada ucuza gelecek
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.