Şimdi Ara

Benim cikamayacagim sekilde park eden arac (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım. Kimsenin arabasını çekiciyle falan çektiremezsiniz. Trafiğe kapalı alanlardaki park sorunları polisin görev alanına girmez. O konuyu oradaki güvenlikçi yada varsa otopark görevlisinin çözmesi gerekir. Seyir halinde tehlikeli araç sürdüğünü görüp 155'e ihbar edilen araçlara ceza yazılmaz.

    Yasal düzenleme yok herşey polisten bekleniyor. Sen çıkar yasayı polis gelip görevini yapmıyorsa o zaman hesabını sor. Ortada yasa yok, pratik çözüm yok, hak hukuk insani çalışma şartları yok, polisi ara gelmeyince bunlar zaten hep böyle de. Sanki tüm kurumlar işini dört dörtlük yapıyor, gidin bir araştırma hastanesine de tedavi olmayı deneyin, nasıl bir ortam var nasıl muamele görüyorsunuz gelin buraya anlatın.

    Haftasonu herkes pazarın içine kadar arabasıyla girer sonra arabasını cıkartamayınca bir tane polis yok, ölünce mi geleceksiniz der. İşe geldiğim güzegahta sabahları aşırı yoğunluk oluyor, bunun sebebi yoldaki planlama hatası. Sağdan gelenler sola soldan gelenler sağa girmeye çalışıyor doğal olarak trafik kitleniyor. Oraya bir batti çıktı yapılsa yada otoyol girişi 1 km ileriye alınsa trafik falan olmayacak. Biz ne yapıyoruz? Alo 155 mi 1 saattir burada bekliyoruz bir tane polis yok. Polis gelse ne yapacak yolu mu genişletecek? Yollar 20 sene öncesiyle aynı yol araç sayısı 20 sene öncesnin 10 katı. Bu işin içinden iki tane polis memuru mu çıkacak?

    İnsanlarda bilinç ve vicdan olsa polise gerek bile kalmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ön camın oralarda biyerde sürekli telefon numaram bulunur. Biçok kez de oradan ulaşmışlardır. Büyük kolaylık arkadaşlar yazın bi kenara numaranızı.
  • İspanya'da karşıdan karşıya geçmemi sağlamadığı için ( hızlıca sokağa girmişti adam acelesi vardı sanırım ) arabasını yavaşlattı camı açtı bana özür anlamında el işareti yapıp camdan birşeyler söyledi ve yoluna devam etti. Hangi şehire gittiysem trafikte saygı var abi. Bi şu ülkede varya asabım bozuldu yine. ne biçimiz ya cidden.
  • Lan bir benim başıma gelmiyor böyle şeyler.

    Büyükşehir'de yaşıyorsanız, daha pratik bir düzen kurmalısınız.

    - Ben haftasonları AVM'ye gitmiyorum. Asla gitmem.

    - Market alışverişimi kapalı otoparkı olan bir Migors'dan yapıyorum.

    - Meyve, sebze, et vs. Migros'da dandik olduğu için, eti iş çıkışı iş yerimin al sokağındaki kasaptan alıyorum. Sebzeyi de eve yakın kaliteli bir manav var, oradan telefonla sipariş ediyorum. Geriye kalan bütün ıvır zıvırı da bakkala telefonla sipariş veriyorum. Bitti gitti.

    Migros'da da beni deli-kibar adam olarak bellediler. Orada bile çileden çıkıyorum. Bir bulduğumu bir daha bulamıyorum. Hem ürünü düzenli getirmiyorlar (pazarlık imkanı için sanırım), hem ürünlerin yerlerini değiştiriyorlar. Yani, kloroplast çöp torbası aldı iseniz, bir sonraki sefer o olmuyor. Deliziya hardal aldı iseniz, bir sonraki sefer olmuyor...

    En son pil alacağım. Pil standının yeri değişmiş. Neyse, bütün migrosu gezdikten sonra buldum standı. AA pilde normal pil var. AAA pilde sadece şarjlı pil var... Kaç kişi AAA şarjlı pil alır aceba? Şalter attı. Müdürü buldum. Durumu anlattım. Çok sıkıldığımı söyledim. "Bundan sonra aradığım basit ürünleri sizin pazarlama numaralarınız sebebi ile bulamazsam, elimde ne varsa olduğu yere bırakıp çıkacağım, gidip Carrefour'dan alacağım. Bunlar 2000'lerin başlarında kalmış numaralar, ben de Retail Management dersi aldım, ne yaptığınızı anlıyorum. Artık karşınızda kolay kandırılabilir bir topluluk yok. Benim neslim geldi otuz yaşına, bence artık taktiklerinizi değiştirin. Yeni moda, düz, standart, elini attığın gibi ürününü bulabildiğin marketler. Göz hizasındaki raflardan gene ekstra ücret alın. Orada değilim; ama aradığımız basit ürünleri bulabilelim, bir de insanları gezdirmek için bazı kilit ürünleri gizliyorsunuz. Bir zahmet lavabo açıcıyı diş macunun yanına koymayın. Banyo temizlik ürünlerinin arasına koyun." dedim. Alışveriş arabamı adama "bir şunu tutar mısınız?" deyip çıktım. Aldığım onca ürünü yerlerine geri koymaya uğraşsınlar dursunlar. Benim gibilerin sayısının artması, markete maliyet. Raf sorumluları o ürünleri geri yerliştirecek falan. Bir sürü iş.

    Kısaca benim yurdum insanı ile bir alıp veremediğim yok. Ben onları böyle kabul ettim ve hayatımı ona göre kurdum. Yurdum insanı böyle. Park yeri bulamazsa gelir arkana koyar. Polisin anlattığınız durumda yapabileceği birşey zaten yok. Yetki alanında değil. "Kavga var" diye arasanız anında gelirdi. Ancak iş kavgaya dönmeden adamın yetki alanı değil.

    Ben kurumsal geçinen firmaların işletme inovasyonlarını çok geriden takip etmelerinden ve her nesil ile değişen alışveriş dinamiklerine çok geç adapte olmalarından mağdur oluyorum. Ve ilk defa bunu bir yöneticiye bu bodoslukla anlatma fırsatım oldu. Aynı mantıkla, müşterisine yeterli park yeri imkanı yaratmamış markete gitmeyin. Bir de anons ettiremezmişler ya, alsınlar marketlerini başlarına çalsınlar. Onlar size muhtaç, siz onlara muhtaç değilsiniz. Sizin rahatınızı sağlamak onların görevi. Umursamıyorlarsa, paranızı sizi umursuyana verirsiniz.




  • Arkadaslar herkese gorusu icin tesekkurler. Konuyu burada kapatirsak kimseyi kirmadan dokmeden iyi olacak sanirim. Herkese hayirli gunler, kazasiz, belasiz surusler diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi kere sizin gibi mahsur kalan araç vardı meydan avm nin orada. Görevliler 4 tekere bağlanan 4 ayrı aparatı tekere takıp aracı yükselttiler, aynı alışveriş sepeti gibi istedikleri şekilde götürebildiler. Bekleyen adam fazla vakit kaybetmeden çıkmış oldu. Bu tarz aparatları avm ler temin etse sorunların çoğu çözülür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AsDeRf_


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kripton37

    Böyle basit bir olay için polis neden gelsin ki?

    İsi bu degilmi? Toplum huzurunu bozan olaylara gitmeyecek de nereye gidecek?

    Hocam şuan yandaşların iş makinelerini korumakla , yurt , okul ve hastane basmakla, padişahın ailesinden biri gelecekse yolları trafiğe kapatmakla meşgul...

    sen vatandaş olarak kimsin ki gelip sana yardımcı olsun.

    pardon sen vatandaş olarak yolunacak tavuksun... cebini boşaltsın ki örtülü ödenekten harcasın...




  • bir video izlemiştim, adam yanlış park eden aracı çekip başka yere atıyordu.
  • Gitmeyin o markete evden çıkınca 50 tane market var artık.Parayla değilmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nero67


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tiramisu35

    Benzer bir olay benim başıma geldi ve çıkamayacağım şekilde park eden araç devlet arabasıydı üstelik bir telefon numarası dahi bırakmadan çekip gitmişti. O esnada eşim aradı ve oğlumuzun okulda bir kaza geçirdiğini ve başına darbe aldığını söyledi. Varın benim durumumu siz düşünün. Elim ayağım titredi resmen ben Nasıl yavrumun yanında olamam. Trafik polisleri çekici çağırdılar ama uzun Zaman gelmedi anons filan yaptılar . Adam suçunu biliyordu bir kere bile yüzüme bakamadı. Zaman zaten çok geçmişti ve eşim tekrardan aradı oğlumun kaşı yarılmış ve estetik cerrah gerekliymiş diye. Zaten Adamla hiç uğraşamadan Can'ımın derdine düştüm. Sonrası daha sinir bozucuydu. Dörtlüleri yakıp korna çalmama rağmen kimse yol vermedi. Dolmuş şöförlerine laf ediyoruz ama o da benimle birlikte korna çalıp milletten benim için yol istedi. Ama arkanda deli gibi korna çalıp selekttör yapan bir araç varken kırmızı ışıkta durmayı tercih etti önümdeki mallar. Neyse terbiyemi bozmayım çok üzücü ve bitkin düşürücü bir gündü. Ben şuna inanırım kardeş, kim kime yardım eder işini görürse o da işlerini kolayca halleder ve sıkıntı yaşamaz. Kim kimin işini zorlaştırır kötülük yapmaya çalışır yada görmezden gelirse aynı şey daha da misli olarak başına gelir. Benim hayat felsefem bu.

    Trafikte benzeri başıma geldi. Dedem fenalaşmış anneannem aradı ben trafikteyken dörtlüleri yaktım kornaya basmaya başladım yol boyunca bir Allah'ın kulu yol vermedi. Arabaya sığamadım resmen. Ne kenara çekiliyorlar ne geçmeme müsade ediyorlar. Kırmızı ışıkta önümde tek araba olduğu oldu direksiyonu sola kıraa yanaşsa az geçicem ona bile yol vermediler. Ne kadar kötü bir duygu olduğunu bilirim hocam onun. Allah kimseye yaşatmasın. Geçmiş olsun size de.

    Amin hocam sağolun size de çok geçmiş olsun. Aslında biz çok şey bekliyoruz. Ambulansa bile yol vermeyen bir ülkede yaşadığımızı düşününce maalesef böyle şeylerle çok sık karşılaşıyoruz. Ortanca kızım arabada düştü geçenlerde ve kafası yarılmış acayip kan akıyordu, onu o halde görünce zaten elim ayağım boşaldı yine dörtlüleri yakıp Kah kornaya basarak Kah milletin önüne arabayı kırarak zar zor hastaneye gittik. Hiçbir şey umurlarında değil ki. Çok şükür ölüm kalım meselesi yok ama nerden bilebilirsin belki de o araçtakiler çok zor durumda ne bileyim bir kalp krizi yada beyin kanaması geçiriyor olabilir doğum yapıyor olabilir empatimizi ne Zaman kaybettik insanlığımızı ne Zaman kaybettik bilmiyorum inanın yanımdan her ambulans geçişinde kendimi kötü hissediyorum dua ediyorum inşallah iyi olur diyorum elinden gelen tek şey yol vermek bunu bile yapmıyorlar hayret ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ortadoğuluyuz
  • aynı olayı 1 yıl önce ben de yaşadım, yol kenarındaki ücretli otopark kenarına yolun 1/3 ünü işgal edecek şekilde parketmiş araç yüzünden 2 araba çıkamadık.üstelik diğer arabadaki yaşlı adamın 20 dk sonra hastanede randevusu vardı.
    10. dk da 155 i aradım, memur kesinlikle birşey yapamayız diye geri çevirdi.
    20. dk da mobil ihbardan fotoğraflı ihbar gönderdim.
    25. dk il emniyet aradı bilgi aldı.
    30. dk ilçe emniyet aradı bekleseniz nolur, ne kadar olay çıkardınız diye.aslında haklıydı, yaşlı amca çoktan randevusunu kaçırmıştı.plakayı alıp ulaşıcaz dedi.
    45. dk emniyet telefonla ulaştık geliyor dedi
    60. dk şahıs elini kolunu sallayarak her ikimizin sözleri arasında hiçbirşey bir özür dahi dilemeden bindi gitti.
  • Arkadaşlar anın paniğiyle yaptığınızı biliyorum ancak kesinlikle hiçbir olaydan sonra , heleki düşme , çarpma gibi olaylardan sonra hastanızı arabaya atıp 4 lüleri yakarak gitme olaylarına girmeyin.Size yol vermek için kırmızı da geçen aralardakileri de riske atmış olursunuz.yapcağınız şey 112 yi arayıp hastayı kımıldatmamak.
  • şeytan diyo çiz arabayı boydan boya ama o zamanda sen suçlu olursun
  • Tiramisu35 T kullanıcısına yanıt
    Hocam yaşamayan bilmez bu durumları. Allah kimseye yaşatmasın. Dedem bu anlattığım olaydan yaklaşık 1 ay önce kalp krizi geçirmişti ve yine fenalaşmıştı. Ben yanlarına varana kadar kusmuş öyle açılmış. Kesin bir şekilde ambulansta istememiş o yüzden üstümde ki o stresi inanın unutamam. Bu olaydan bir kaç hafta sonrasında da kaybettik zaten dedemi. Mekanı cennet olsun. Çok iyi anlıyorum yaşadığınız stres ve gerilimi. Ama insanlar arabayı daha doğru düzgün sürmeyi bile bilmiyorken trafikte bu kadar anlayışsız ve sabırsızken böyle durumları anlamalarını da beklemiyorum. Aslında yazılacak çok şey varda sadece moral bozuyor. @Tiramisu35

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahhh avrupada olacaktı bu olay bak bakalım bir daha park edebiliyorlar mı...
  • bcf1234 B kullanıcısına yanıt
    avm dediğiniz yerin yol kenarı olduğunu farzedersek, sizin çıkamayacağınız şekilde arkanıza park etmişlerse o zaman yolun kenarına park etmiş olmuyorlar mı? yol kenarıysa yol demektir; o da polisin sorumluluk alanına girer.

    insanlar umursamaz, pişkin ve edepsiz. adamların size verdiği cevap dayaklık olduklarını gösteriyor.

    benim de başıma benzer bir olay kartal'da geldi. ayrıntı vermeyeceğim, çünkü çok asabım bozulmuştu zamanında. polisi çağırdım; 10 dakikaya kalmadan 4 ekip aracıyla sanırım 8 tane polis geldi. hal böyleyken millet sanki cinayet varmış gibi dönüp bakıyor falan. polisin biri de arabayı çekmiyorlar diye azarladı bunları. o sıra adamlardan biri pişkin pişkin gidip başka yere park etmemi söyledi, hem de polisin önünde. adamların hepsinin suratı bir karış. vay efendim niye polis çağırmışım. neyse aracın plakasından şoförü araştırdılar. 10 dakikaya kalmadan aracın şoförü bulundu, arabasını çekti, ben de gittim. demek ki en fazla 10 dakikalık bir işmiş. kimsenin uğraşmasına gerek de yokmuş. senden adam gibi ricada bulunulunca, sen de aynı şekilde karşılık verirsen sorun çıkmıyormuş. gel de anlat.

    polis zaten kafasına göre çalışıyor; kimse itiraz etmesin. ben iyilerine denk geldim, görevlerini yaptılar. herkes her zaman işini böyle yapsa bu ülkede derdimiz kalmaz.

    bir de, polislik mesele olmadığını demiş bir arkadaş. sokak herkesin malıdır. herkes yasalar çerçevesinde özgürce kullanabilir. eğer biri benim sokağı kullanma özgürlüğümü elimden alıyorsa, bu durumu düzeltmek polisin görevidir. mesele hukuk, adalet ve eşitlik meselesidir; sokak veya başka bir şey değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archerman11 -- 1 Mart 2016; 17:06:16 >




  • Simitçisi köpek tekmeler, dolmuşçu telefona bakacağım derken yayayı eze yazar, başka dolmuşçu duraktaki etekli ortaokul çağındaki küçücük kızın altına bakıcağım diye şekle girerken karşıdakine vura yazar.

    İşte bu sapıklarla, bu ahlaksızlarla, bu vurdum duymazlarla aynı ülkede yaşıyoruz. Kendisinden makam mevki olarak yüksektekine türlü yalakalıp yapıp alt kadrosuna zulmeden, kendinden güçlüyü görünce pısıp köpeklik ederken güçsüzü ezen bir toplumuz.

    Ancak etrafıma bakıyorum sanki azınlık biziz. Fırsat bulup çektirip gitmek lazım bu ülkeden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nero67

    Hocam yaşamayan bilmez bu durumları. Allah kimseye yaşatmasın. Dedem bu anlattığım olaydan yaklaşık 1 ay önce kalp krizi geçirmişti ve yine fenalaşmıştı. Ben yanlarına varana kadar kusmuş öyle açılmış. Kesin bir şekilde ambulansta istememiş o yüzden üstümde ki o stresi inanın unutamam. Bu olaydan bir kaç hafta sonrasında da kaybettik zaten dedemi. Mekanı cennet olsun. Çok iyi anlıyorum yaşadığınız stres ve gerilimi. Ama insanlar arabayı daha doğru düzgün sürmeyi bile bilmiyorken trafikte bu kadar anlayışsız ve sabırsızken böyle durumları anlamalarını da beklemiyorum. Aslında yazılacak çok şey varda sadece moral bozuyor. @Tiramisu35

    Kardeşim bilmiyordum başın sağ olsun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah dedenin.. Bilemiyorum ehliyet için 5 yılda bir falan başvuracaz ya belki birşeyler değişir diye düşünüyorum,yani sayı daha da azalır, yada ne bileyim bazı cezalar artar, millet olayın yanlış olduğunu anlamasa bile en azından ceza almamak için yapmaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.