Şimdi Ara

Ben topu ceza sahasına kadar getiririm, sonrası size kalmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Benim teknik direktör olarak görevim topu 1. bölgeden 2’ye aktarmak daha sonra da 2’den 3’e geçişlerde size bir şeyler anlatmak. Ben topu ceza sahasına kadar getiririm ondan sonrası sizin işiniz, size kalmış." - Pep Guardiola


    Arkadaşlar üzülerek görüyorumki aranızda BU TAKIM NE OYNUYOR YA şeklinde hocayı eleştirenler var. Arkadaşlar merak ediyorum bu takım daha ne oynasın???


    15 hafta itibarıyla;

    xG (Gol Beklentisi): 26.74 - Atılan Gol: 21

    xGA (Yenilen Gol Beklentisi): 18.14 - Yenilen Gol: 19


    bunlar dışında rakip ceza sahasında topla buluşmada vs pek çok istatistikte bu takım hep liste başı. çok merak ediyorum bu takım daha ne oynayacak? klopp gelse mesela xG 200 mü olacak? ne hayal ediyorsunuz siz tam olarak onu söyleyin lütfen.


    sorunumuz çok net bitiricilik. hatta o bile değil, sorun beceriksizlik. ama buna hoca ne yapsın? guardioala gelse bizim topçuların içine ronaldo mu kaçacak? senin xG vs yine aynı olacak ama altı pas içinden yine kaçıracaklar. fatih terim den beklenti nedir tam olarak söyleyin de bilelim.


    hayır yani bu takım kaleye gidemese diyeceğim ki haklısınız. ama hem diyorsunuz çok gol kaçırıyoruz hem diyorsunuz bu takım bir şey oynamıyor. arkadaşlar, bu takım bir şey oynamadan nasıl bu kadar fazla gol kaçırıyor? rakip mi ikram ediyor?


    sorun bitiricilik diyebilirsiniz, becerisizlik diyebilirsiniz, lakayıtlık, acemilik vs her şey diyebilirsiniz ama ortada oyun yok diyemezsiniz! yazık, emeğe yazık.


    bazılarınız da diyorlar ki tutturmuşsunuz bir xG bir istatistik... kardeşim çünkü ligde alınan skorlar şuan rasyonel değil, hakem müdahalesi çok açık. bu irrasyonel skorların gerçeği yansıtmadığını, takımın iyi oynadığını ya görüntülerle anlatacağım ki mümkün değil ya da bazı istatistikleri vereceğim. senin rakip ceza sahasında girdiğin her aksiyon didik didik acaba ne buluruz diye inceleniyor. son maç spiker bile dedi her yönden inceliyorlar diye.


    son marsilya maçında kerem in asistinde feghouli nin golünü hatırlayın. o golü ligde imkanı yok atamazdık. hemen var hakemi çağırır kerem topu kazanırken faul yaptı deyip topu rakibe verirlerdi. bak orda 3-0 yaptın ligde olsa 2-0 da kalırdın. sonra bir abuksubuk penaltı hadi cenaze namazına.


    Takım Allahtan avrupada başarılı da üstüne basa basa anlattığımız istatistiklerin rasyonel şekilde karşılığı alındı da anlatabiliyoruz. şunu anlayın artık guardiola da gelse sana marsilya maçında attığın gibi goller attırmayacaklar, faul diyecekler, kural değişti diyecekler ama bir şey bulacaklar, senin aleyhine olduğunda da tam tersini yapacaklar. klopp gelse senin xG 200 olmayacak hatta iddia ediyorum klopp gelse 3. maç tribüne yollanır.


    fb maçında berkanı 2 elle itiyorlar faul vermiyorlar, diagne premier ligde maguire nin üstünden vurduğu topun çeyreği kadar bile temas etmeden gol atıyor faul veriyorlar. çok merak ediyorum bu durumun oyunla ne alakası var? guardiola da gelse senin attıklarına bir şey bulup rakibe her şey mübah olacak. anlayın artık şu durumu.








  • Morutan iyi mi kötü mü?
    Avrupa da yaptığı asist oynadığı top türkiye de attığı goller.

    Bu adamı neden keser sürekli çocuk da heves bırakmadı, takımın en iyisi olan o şu an en çok ayağına top gelince heyecan veren o neden kesiyor.

    Trabzon maçında mükemmel şut çekti oyundan çıkardı adamı. Şut çekmeyen adam istiyor sanırım.
    Geçen malatya maçı rotasyon yapmış eee niye koymamış morutanı?

    Geçmiş olsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kartaltib K kullanıcısına yanıt

    kardeşim adam kimi oynatsa aynı oyunu oynatıyor işte. cidden derdiniz ne sizin? o zaman taraftar anket yapsın o isimler çıksın. hoca hiç form durumuna, rakibin taktiğine, sakatlık risk analizine vs bakmasın.


    gören de morutan yokken kaleye gidemiyoruz sanır. yine dominant oynuyorsun işte. moskova marsilya maçlarına oynamadı sonradan girdi yendin. dün yenemedin. ama yarın yenersin.


    teknik direktörün görevi tüm oyuncuları hazır tutmaktır. moskova maçına barış alper babel başladın yendin. kimse bunu konuşmuyor.


    ya biraz mantıklı olalım bir teknik direktör maçı kaybetmek ister mi? niye kötü olacak bir şey yapsın? demek ki var bir planı. ee bazen planlar tutmaz. bazen tutar. buradakilere sorsak barış alper babel başlanır mı der adam moskova maçına böyle çıkıp rakibi yordu sonradan giren kerem morutan ile işi bitirdi. size kalsa hoca o maç 11 i ile maçı sattı derdiniz.


    teknik direktörlük bir hamle işi. tüm takımın form durumunu yukarıda tutup rakibin her hamlesine hamle yaparsın. bazı hocaların bu hamleleri daha az tutar, başarısız olur bazıları da daha çok hamle tutturrur başarılı olur. fatih terim in başarılarını alt alta koyduğumuzda hamle-başarı oranının ne olduğu ortada.


    size kalsa kerem geçen sene niye oynamadı dersiniz. kerem e sorsanız hazır değildim onyekuru daha iyiydi benim oynamamam normaldi der.


    yani dediğim her şeyi de bilmeyin. hocalar bir hamle yapıyorsa vardır bir sebebi. siz kaybetmek istemiyorsunuz hoca istiyor yani öyle mi?





  • Doblolu Esnaf kullanıcısına yanıt
    Bir teknik direktör maçı yenmek istemez mi derken?

    Bu mu yani...

    O zaman tüm teknik direktörler yenmek ister diyerek bu bilinç ile iyi kötü direktör yoktur mu dememiz lazım.

    Futbol zevk vermiyor. Tempo yok tudorun oynattıgı takıma bakar mısın bir çat çat çat diye geliyorlar.

    Takım üzerinde sürekli deney yapıyor ama ben ta 3 4 yıl önce den beri söylüyorum alanya deplasmani öndeyiz rakip deli gibi bastırıyor oyuncu değişikliği yapmıyor fatih terim.

    2 0 miydi neydi maç 2 2 oldu oyuncu değiştiriyor. Allah'tan sinan son dakika girip attı da şampiyonluk geldi o sene.

    Fatih Terim şu an elinde ki kadro yu öldürüyor.
    Açık ve net bulunduğumuz sıraya bak.
    Trabzonun kadrosu bizden kat kat üstün mü hayır bu fark ne kardeşim kimi eleştireceiz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nasıl ki başarıda Allah Kerim Fatih Terim diyorsa GS taraftarı... Ve bu özellikle imPARATORUN gururunu okşuyorsa... Kötü dönemlerde de tabii ki Yallah Terim denilebilir. Abes bir durum yok.


    Adamın yaşadığı şampiyonluklar anılırken bile şampiyon yapan topçulardan çok kendisi ön plana çıkıyor. E şimdi de öne çıksın...

  • dikkat edersen hamle başarı oranı dedim. bu adamın yaptığı hamleler diğer teknik direktörlere göre daha çok tutuyor. daha çok hamle tutturan daha çok başarı elde ediyor. adamın geçmişi ortada. demek ki hamlelerinde iyi bir başarı oranı var.


    ayrıca dikkat ederseniz ben bu konuda büyük harflerle yazdığım şeyi eleştirdim. BU TAKIM NE OYNUYOR YA diyenleri...


    çünkü bu takım yeni kurulmuş olmasına rağmen, oyuncuları tecrübesiz olmasına rağmen, eksikleri olmasına rağmen, tff ye rağmen bence beklentilerin üzerinde oynuyor ve bunu marsilya gibi rakiplere karşı da oynuyor.


    ya gerçekten merak ediyorum iyi oyun kriteriniz nedir? her maç 10 gol atmak mı? var mı dünya üzerinde öyle bir takım? 40 kez rakip ceza sahasın girmişsin şu hoca gelirse 100 kez gireriz diyebiliyor musunuz? yine en fazla bu kadar girersin yani. işte teknik direktör seni oraya verimli bir şekilde sokmakla mesul. penaltılarını verseler 5'e yakın xG çıkarmışsın altay maçında. var mı dünya üzerinde 5 xG üzerine çıkan takım? cidden nedir yani kriter. kriteriniz skorsa yapacak bir şey yok. oyuncular altı pastan gol kaçırıyor hoca buna ne yapsın yani. eminim siz bile atarsınız pek çok pozisyonu. hakemin sana vermeyip rakibe verdiği penaltılara girmiyorum bile. yani bu kadar adaletsiz bir ortamda xG yi vs geçiyorum şu takımı ayakta tutabilmek bile başarıdır bence.


    bu yüzden biraz da insaflı olalım diyorum. skor yorumcusu olmayalım. sonuçlar elbet gelecektir.





  • Doblolu Esnaf kullanıcısına yanıt
    İlk cümleme cevap zaten geri de iken yada 0 0 iken koparan hamle yapıyor olamaz mı?

    Demek yapacağı hamleyi başta oynatmali diyorum.

    Trabzon da 2.1 öndeyiz 2 2 bitti neden iyi oynuyani çıkardığı için.

    0.0 iken iyi oynayanı beklettiği için sonradan alınca oyuna eh işte gol oluyor.

    İlk cümleni okudum sadece kusuruma bakma. Çünkü Fatih Terimi objektif olarak konuşmuyorsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • konu sahibine katılıyorum. Bu takım 10 da 10 yapmış olsa şuanda kimse şaşırmazdı. Şuan taktikle alakalı bir durum değil , takımın taktik süreklilik kazanması gerektiğini düşünüyorum.


    iyi bir 8 numara ile süreklilik yakalayabiliriz.

  • Ana konudada yazdım buraya da yazayım şimdiye kadar 24 resmi maç filan oldu heralde bu sezon takımın hâlâ birinci forveti belli değil. 3 maç üst üste 11 oynayan yok, geçtim 3 maçı 90 dakika tamamlayan forvet bile yok doğru dürüst. Bu şartlarda bitiricilik mı kalır ?

    11 istikrarı olmadığı sürece bulduğumuz gol pozisyonuna göre az gol atarız, verdiğimiz gol pozisyonuna göre de çok gol yeriz. En basit doğrularından birisi futbolun bu

    Yedline oynadığı ilk maçlarda sovmeyen yoktur sanırım ama bir şekilde maç formu sağlayarak aanholt kadar katkı verir oldu

    Keza morutan. Takıma yeni katıldığında bariz bir şekilde daha etkiliydi.

    Elinde Türkiye'deki tüm rakiplerine geniş bir kadro var. Hala en iyi 11i seçip ortaya koyamıyorsun.

    Hakemmis makemmis geçelim o işleri 15 maçta 9 puan kaybı nedir ya hem de 5 tanesi öne geçmişken yaptığımız puan kayıpları.

    Kayseri hezimetini filan saymıyorum. Hocanın varsa bir planı kullanmayacagi assuncaoyu aldırmayacak, yedekte curutecegi morutani aldırmayacak

    Farkında mısınız Euro 16 liraya dayandı. Başarısızlığa da sokağa atılacak paralara da tahammülümüz yok bizim. Maç başı galibiyet tribün gelirleri hariç 2.7 milyon TL. Tam 9 kez bundan feragat ettik.

    2-0dan Galatasaray nasıl maç verir. Galatasaray nasıl Kayseri'ye ezile ezile 3-0 yenilir.

    Geçmiş başarıları geçmişte kaldı Galatasaray burası 2 sezon şampiyon olamayıp takımın başında kalan bir hoca tarihte var mı bilmiyorum. Geçtiğimiz 2 sezonda 74 maçın 33unde puan kaybetmiş bir teknik direktör ismine bakılmadan kovulmaliydi. Yapmadık başarısızlığı odullendirdik sonucuna katlaniyoruz 15 maçta 9 puan kaybıyla.

    Galatasaray sportif açıdan en kötü dönemlerinden birini yaşıyor, hâlâ hakemmis suymus buymuş yapay gündemleri tartışıyoruz. Zamanında hakemi de çok yendik, play off getirdiler karanlıkta kupa vermek zorunda kaldılar. Ne siyasi irade farklıydı, ne TFF zihniyeti farklıydı. Hatta teknik direktör bile Terimdi. Sonuç olarak futbol değişiyor Terim de olsan, morunhio da olsak ayak uyduracaksin yoksa kendi vasatliginda debelenir durursun.

    Bırak şimdi xg'nin rasyonalitesini bana şunu açıkla; cicaldaunun bize gelmeden kornerden en az 7-8 asisti var, takımda hava hakimiyeti yüksek uzun boylu diagne, Mustafa, luyindama, marcao gibi isimler var. Neden biz duran toptan doğru dürüst şut çekemiyoruz. Yeri geliyor 20 korner/sıfır şut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sast kullanıcısına yanıt

    tekrar söylemiş olalım o zaman, bizim tepkimiz "bu takım hiç bir şey oynamıyor" diyenlere. çok gol kaçırıyorsak elbet ortada oynanan bir oyun vardır yoksa nasıl pozisyona gireceğiz diyoruz. bu takım pozisyona giremese sıkıntı büyük derim ama bu pozisyonlar yarın gol olduğunda herkes farklı konuşacak. kusura bakmayın ama türkiye de futbol sokra göre yorumlanıyor. skor elbette önemli ama kötü oynayıp ancak maç kazanırız. şampiyon olmak istiyorsak bu oyunun bile üzerine çıkmalıyız.


    kadro istikrarı noktasında ben de katılıyorum. takımın yarısı covid olsa daha çok maç kazanırdık. bu işin mübalağası tabi ama futbolda bu bir gerçek. istikrar = başarı. ama hocanın herkese şans vermek istemesi de anlaşılabilir bir durum. ama hep x i oynatsa niye y oynamıyor diyenler çıkacak. forumda hafta hafta anket yapsak sonuçlar hep değişir. falcao oynarken bile adem büyük oynasın diyenler vardı ki olabilir.


    hakemler konusunda ise bizim hakemleri yenme gibi bir zorunluluğumuz yok. hakemi 1 yenersin 2 yenersin tüm sezon böyle geçmez, her maç ben bu sinir krizine girmek zorunda da değilim, oyuncular hiç değil. zaten asıl mevzu hakem de değil. tff nin bize karşı negatif bir ayrımcılığının olduğu artık rakip taraftarlarca bile kabul görmüş durumda. çorumlu amir bile bu durumu tiye alır videolar çekiyor. o derece vahim bir durum var. bu ortamda istediğin kadar top oyna bu konu konuşulur. sen istersen maçlarını 10-0 kazan adamlar yine irfana 2 marcao ya 10 maç verecek, sergene 1 fatih terim e 6 maç verecek. ve bu adi kararları elbette oyununa yansıyacak. lütfen bunları da artık bir göz önünde bulundurun





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.