Şimdi Ara

Ben sehit miyim, hain miyim ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Terörist olarak nitelendirdiğiniz o insanlar ve fikirleri belki de bugün senin, sizlerin yada hepimizin daha rahat bir yaşam yaşamasına neden oldu. Daha rahat düşüncelerimizi paylaşma, ifade edebilme şansına sahip olmamıza neden oldu. Birileri birşeye itiraz etmese, koyun gibi yaşasak çok mu daha iyi olacaktı? Bugün sizler, size ters gelen, uymayan konulara tepkinizi koyuyorsunuz. Başkalarının koyması suç mu? O terörist olarak adlandırdığınız insanlar kimleri öldürmüşler acaba? Bir Deniz Baykal gibi Menderes'in yakasına yapışıpta olayın popüliritesine kaçmadıkları için mi terörist olmuşlardır? Yada bir Tayyip Erdoğan gibi Necip Fazıl'dan imalı şiirler okumadılar diye mi terörist oldular?
  • hepinize tek tek cevap vereceğim. daha önce sanırım yine mydonezun açtığı bir topicte söylemiştim ama öncelikle bu konu hakkındaki genel fikrimi söyleyeyim:

    ben hangi gruba mensup olursa olsun, ister kürtçü ister konunist ister ülkücü ister islamcı ister atatürkçü olsun fikirlerini açıkça söyleyebilmelerinden yanayım. ama eğer birileri silaha sarılıp fikrilerini zorla halak empoze etmeye çalışırsa ve silahlı mücadele sonucunda birilerini öldürürse bu kişilerin de idam edilmesinden yanayım.
    bu bağlamda;
    APOyu asmama aşartı ile türkiyeye getiren ve verdikleri söz sonucu asmayan başta DSP - MHP - ANAP olmak üzere hala bu anlaşmaya uyan AKP suçludur.
    Hapisteki PKK lılara af çıkaran tüm partiler yanlış iş yapmışlardır. (buna AKP de dahildir.) ve bu iki konu hakkında topic açın ben de sizinle beraber AKP yi eleştireyim.
    ve bana kalsa AKP nin idamı kaldırmasına da karşıyım.
    birisini öldürdüğü kesinleşen her suçlu idam edilmelidir görüşümce zaten tüm PKK lı teröristlerin yakalndığı zaman cezalarının idam olması taraftarıyım.
    ama deplil milletvekilleri adam öldürdüğü için değil, askerimizle çatışmaya girdikleri için değil, fikirleri ve inançları sebebiyle hapse girdiler. bence girmeleri baştan yanlıştı zaten. 10 sene hapiste durdular çıkmalarına zaten 5 ay kala sembolik olarak serbest bırakıldılar. ve 5 ay sonra zaten apisten çıkacak olan fikir suçluları serbest kaldılar diye yargının verdiği karar üzerindn hükümeti hem de şehid kanlarını duygu sömürüsü yaparak yıpratmaya çalışmak hiç te doğru bir davranış değil.

    şimdi gelelim kişisel cevaplara:

    mydonez, odut, twsn06 ve hakkinen arkadaşlar,
    dediklerinizde temel olarak haklısınız. elbetteki bir yazı, yazarının kim olması, geçmişte suç işlemesi sebebiyle değerinden bir şey kaybetmez. eğer bu yazar hırsız olsa idi, tecavüzcü olsa idi ani adi suçlu olsa idi bu suçunu buraya yazmaz idim. çünkü vatan sevgisinin daha önce işlenmiş suçlarla bir ilgisi yoktur. ama burada durum farklı. adam 1972 yılında ordumuzla çatışmaya giren teröristlerin mücadelesini destanlaştıran ve bu hareketi sebebiyle hapis cezası alan birisi. ordumuzla çatışmaya giren PKKlı olmuş, TİKKO lu olmuş ya da HİZBULLAH çı olmuş. bir farkı var mı Alalh aşkına. Terörist teröristdir. bu adam kendi fikrinden olan teröristlerin mücadelesinin kitabını yazmış. PKKlı kendi fikrinden değil diye onlara cephe alıyor, yetmiyor bizi hükümete karşı şehidlerin anı üzerinden kışkırtmaya kalkışıyor. bu bence atlanacak olay değildir.

    yaramazkedicik,
    elbetteki dediklerin büyük bir kısmı doğru. ama bu doğrularından yanlış bir sonuca gidiyorsun. şimdi her ideoloji bir mücadele verir. ve herkes kendne göre haklıdır. ben sana buradan PKKlıların sitelerine, Ermenilerin sitelerine, yahudilerin sitelerine, hizbullahçıların sitelerine, ve o savunduğun Türkiyeyi maksist lenist bir çizgiye çekmeye çalışan Devrimcilerin sitelerine linkler vereyim istersen. herbirisi kendi teröristinden militan diye söz eder, mücadelelerinden övgüyle bahsederler. ama bu onları haklı kılmaz. ha kendi aralarında daha tutarlıları vardır. buna itiraz etmiyorum. ama bu gerçek onların terörist olduğu gerçeğini değiştirmez ki. o senin inançları için mücadele ediyor dediğin adamlar bu ülkede yüzlerce polis öldürmedi mi? sen neden bahsediyorsun ya adamlar buraya KARS kalesine RUS bayrağı dikmişler. bu mu savunduğun insanlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malcolm -- 24/6/2004 12:42:46 >




  • Şehit kanı üzerinden kışkırtılmaya çalışılıyoruz madem aziz hükümetimize; umarım bir şeyleri harekete geçirir de böyle yazılar, milletçe bir duruş sergileriz hükümet karşısında.

    Şu anki durum öyle bir vahamet arzediyor ki, şehitlerin kemiklerini sızlatıyor.
    Yakaladığımız elebaşı bir adada tatil yapıyor, avukatlarıyla her gün görüşüp emirler gönderiyor ve buna karışılmıyor.
    İleride onun da serbest bırakılmasına emsal teşkil edecek hukuki kararlar dış baskılarla çıkıyor.
    Adam yerine sayılmayacak adamlar başbakanlıkta düğün dernekle karşılanıyor.
    Tanınmaları bile onursuzluk sayılabilecek bu adamlarla pazarlık yapılıyor.

    Rıza Zelyut da pek sevdiğim bir yazar değildir; her kalıba giren cinsten bir adamdır kanımca.

    Atatürk'ün ülkenin içinde bulunduğu şu durumu görmesini istemezdim. 80 sene önce kurtuluş harbi vermiş bir miletin böylesine çöküşü
    O'nu da derinden yaralardı.




  • Arkadaşlar topicde tartışma çıkmasın lütfen yoksa kilitlemek zorunda kalacagız biraz daha dikkat
  • Bu ülkede bir takım vatansızlar insan hakları , demokrasi gibi adlar altında hainilk yapıyor. Ve isveç gibi bir avrupa ülkesi güney doğuda çocuklara binlerce kürtçe kitap dağıtıyor. Bu niye yapılıyor kimsenin sorduğu yok . Amaç kürtlerde ulus bilinci yaratmak böylece devlet kurmaları en doğal hakları olacak tabi. Nerede kurulacak bu devlet Misak-ı Milli sınırları içinde. Kürtler devlet kurmak istiyorsa defolsun gitsin kuzey ırakta kursun. Kimsenin demokrasiye sığınarak vatanı satmak hakkı olamaz. Hainlarin insan hakkı olamaz. Bu en medeni sayılan meşhur ab ülkelerinde de aynen böyledir. Bize demokrasi dersi veren ingiltere irlanda kurtuluş örgütüne en katı uygulamaları hayata geçirmiyor mu? İspanya eta'nın partisini kapatmadı mı ? Bizde maşallah bir siyasi parti terör örgütünü sivil kanadı gibi çalışıyor .teröristlere dağdaki askerlerimiz diyebiliyor. tarihi boyunca devlet kurmaktan aciz vatansızlar şimdi abye yanaşıp devlet kurma hayali kuruyorsa daha Türkleri tanıyamamış demektir biz o hakları adamın gözüne sokmayı biliriz.




  • Yorumları okumadım olayın bir de siyasi yönü olduğundan dolayı yorum yapmayacağım.Yalnız bir tek cümle söylemek istiyorum..
    OYUNA GELMEYELİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir_sevdalısı -- 24/6/2004 19:59:49 >
  • quote:

    Orjinal: Malcolm

    ...
    yaramazkedicik,
    elbetteki dediklerin büyük bir kısmı doğru. ama bu doğrularından yanlış bir sonuca gidiyorsun. şimdi her ideoloji bir mücadele verir. ve herkes kendne göre haklıdır. ben sana buradan PKKlıların sitelerine, Ermenilerin sitelerine, yahudilerin sitelerine, hizbullahçıların sitelerine, ve o savunduğun Türkiyeyi maksist lenist bir çizgiye çekmeye çalışan Devrimcilerin sitelerine linkler vereyim istersen. herbirisi kendi teröristinden militan diye söz eder, mücadelelerinden övgüyle bahsederler. ama bu onları haklı kılmaz. ha kendi aralarında daha tutarlıları vardır. buna itiraz etmiyorum. ama bu gerçek onların terörist olduğu gerçeğini değiştirmez ki. o senin inançları için mücadele ediyor dediğin adamlar bu ülkede yüzlerce polis öldürmedi mi? sen neden bahsediyorsun ya adamlar buraya KARS kalesine RUS bayrağı dikmişler. bu mu savunduğun insanlar?


    Bakın öncelikle şunu iyi anlamanızı isterim ki, benim bahsettiğim gruplar, ideolojiler değildir. Siz adı geçen yazarın zamanında bir kitap yazarak Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına destek çıktığını belirtiyorsunuz. Ben Deniz Gezmiş yada arkadaşlarının üye oldukları topluluğu değil şu an için onların adı geçtiğinden onları savundum. Siz bu şahısların bir kişi öldürdüğünü duydunuz mu? Şahsen ben şu an anımsamıyorum katil damgası yiyecekleri bir eyleme katıldıklarını. Belki yanlışım vardır, belki birilerini öldürmüşlerdir. Ancak bu insanlar insancıl yanları, düşünceleri ve ideollerine olan bağlarıyla ön plana çıkmıştır. Yukarıda geçen yazıdaki teröristler gibi eli kanlı insanlar olarak değil. Eğer eli kanlı insanlar olsaydı emin olunuz ki şu an bu insanlara sahip çıkılmazdı. Eğer zamanında katil damgası yedikleri bir olayları olduysada bu o günün şartlarının bir getirisidir. Neden derseniz sizde iyi bilirsiniz ki o günlerde toplumsal bir hareket vardı. Sağı, solu hepsi ayaklanmıştı. Ve açıkcası benim düşüncemde ortada bir can pazarı vardı. Bilirsiniz ki "önce can, sonra canan" denir. Dolayısıyla yaşam için herkes birilerini öldürebilir. Ama bu terörizm anlamında değildir.

    Öbür ideolojik gruplar yeraltında faaliyet gösteriyorsa ve topluma zarar veriyorsa terörist bunlardır. Kavram ayrımlarını iyi yapalım lütfen. Ve şunu iyi anlamanızı isterim ki ben ne sağı, ne solu savunuyorum. Ben insanı savunuyorum. Benim için siyaset değil, insan önemlidir. Oturup evimde TV'yi izlerken çıkan haberde öldürülen, ölmüş bir insana üzülüyorum. Benim bakış açım değerdir. Kolay değil bir insanın yetişmesi. Emek sarfedilir, büyür, okutulur, okullar bitirir, üniversiteler okur. Sonra gencecik bir fidan olarak gerçek dünyaya adımını atar. Ona sarfedilen emeklerin, ona verilen eğitimin, ona verilen vatan, millet sevgisinin artık harmanlanma zamanı gelmiştir. Aldıklarını ödeme vakti gelmiştir. İşte bu konumda varolan bir insanın ölmesi beni kahreder. Kolay değil. Bu millet, bu vatan sana birşeyler veriyor ve onun ürünü bekliyor. Sen onu ödeyemeden pisi pisine gidersen mok yoluna acırım. Umarım ne demek istediğimi anlamışınızdır. Ben siyaseti bırakalı 7-8 sene oluyor. İş siyaset yapmak değil, iş sana verileni ödemekten geçer.

    Yüzlerce vatandaşımı, kardeşimi, arkadaşımı öldüren insanlar ne benim yanımda yoldaş, ne önümde yol gösteren ne de ardımda destekçim olur. O insanlar her daim benim karşımdadır.

    O 80 olaylarında, öncesinde bulunmuş nice insan tanıdım. Ve hepside "biz zamanında gençliğimizin verdiği bir ateşle birilerine maşa olduk. Kapı komşumuzun gözünü yaşlı bıraktık. Siz, siz olun önünüze bakın. Ve size yüklenen sorumlulukları yerine getirin." şeklinde laflar etmiştir. Önümüzde örnekleri varken neden bir şekilde o günlere sürüklenmeye çalışıyoruz ki? Zamanında ayrımcılık yapıldıda ne oldu?




  • quote:

    Orjinal: yaramazkedicik

    Bakın öncelikle şunu iyi anlamanızı isterim ki, benim bahsettiğim gruplar, ideolojiler değildir. Siz adı geçen yazarın zamanında bir kitap yazarak Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına destek çıktığını belirtiyorsunuz. Ben Deniz Gezmiş yada arkadaşlarının üye oldukları topluluğu değil şu an için onların adı geçtiğinden onları savundum. Siz bu şahısların bir kişi öldürdüğünü duydunuz mu? Şahsen ben şu an anımsamıyorum katil damgası yiyecekleri bir eyleme katıldıklarını. Belki yanlışım vardır, belki birilerini öldürmüşlerdir. Ancak bu insanlar insancıl yanları, düşünceleri ve ideollerine olan bağlarıyla ön plana çıkmıştır. Yukarıda geçen yazıdaki teröristler gibi eli kanlı insanlar olarak değil. Eğer eli kanlı insanlar olsaydı emin olunuz ki şu an bu insanlara sahip çıkılmazdı. Eğer zamanında katil damgası yedikleri bir olayları olduysada bu o günün şartlarının bir getirisidir. Neden derseniz sizde iyi bilirsiniz ki o günlerde toplumsal bir hareket vardı. Sağı, solu hepsi ayaklanmıştı. Ve açıkcası benim düşüncemde ortada bir can pazarı vardı. Bilirsiniz ki "önce can, sonra canan" denir. Dolayısıyla yaşam için herkes birilerini öldürebilir. Ama bu terörizm anlamında değildir.

    Öbür ideolojik gruplar yeraltında faaliyet gösteriyorsa ve topluma zarar veriyorsa terörist bunlardır. Kavram ayrımlarını iyi yapalım lütfen. Ve şunu iyi anlamanızı isterim ki ben ne sağı, ne solu savunuyorum. Ben insanı savunuyorum. Benim için siyaset değil, insan önemlidir. Oturup evimde TV'yi izlerken çıkan haberde öldürülen, ölmüş bir insana üzülüyorum. Benim bakış açım değerdir. Kolay değil bir insanın yetişmesi. Emek sarfedilir, büyür, okutulur, okullar bitirir, üniversiteler okur. Sonra gencecik bir fidan olarak gerçek dünyaya adımını atar. Ona sarfedilen emeklerin, ona verilen eğitimin, ona verilen vatan, millet sevgisinin artık harmanlanma zamanı gelmiştir. Aldıklarını ödeme vakti gelmiştir. İşte bu konumda varolan bir insanın ölmesi beni kahreder. Kolay değil. Bu millet, bu vatan sana birşeyler veriyor ve onun ürünü bekliyor. Sen onu ödeyemeden pisi pisine gidersen mok yoluna acırım. Umarım ne demek istediğimi anlamışınızdır. Ben siyaseti bırakalı 7-8 sene oluyor. İş siyaset yapmak değil, iş sana verileni ödemekten geçer.

    Yüzlerce vatandaşımı, kardeşimi, arkadaşımı öldüren insanlar ne benim yanımda yoldaş, ne önümde yol gösteren ne de ardımda destekçim olur. O insanlar her daim benim karşımdadır.

    O 80 olaylarında, öncesinde bulunmuş nice insan tanıdım. Ve hepside "biz zamanında gençliğimizin verdiği bir ateşle birilerine maşa olduk. Kapı komşumuzun gözünü yaşlı bıraktık. Siz, siz olun önünüze bakın. Ve size yüklenen sorumlulukları yerine getirin." şeklinde laflar etmiştir. Önümüzde örnekleri varken neden bir şekilde o günlere sürüklenmeye çalışıyoruz ki? Zamanında ayrımcılık yapıldıda ne oldu?


    kardeş ben senin bu düşüncede olduğunu biliyorum zaten. o sebeple de sana ve fikirlerine saygı duyuyorum. bu konuyu daha da uzatmamıza gerek olmadığını düşünüyorum.




  • İÇİMİ PARÇALADIN BE KARDEŞ
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.