Şimdi Ara

Belediye Otobüslerinde Cep Telefonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Otobüste cep kavgası boşunaymış
    Mercedes marka yeşil İETT otobüslerinde cep telefonlarının araçların fren sistemine zarar vermediği ortaya çıktı. Yasaklamanın altında yatan gerekçe ise çok daha farklı.


    Büyük şehirlerin vazgeçilmezlerinden toplu taşıma araçları yıllardır çeşitli tartışmalarla anıldı. Kimi zaman rengi konuşuldu, kimi zaman sayısı yetersiz bulundu, kimi zaman da çevreye verdiği zarar sebebiyle tepki çekti.

    Bu sebeple hava kirliliğine yol açmayan doğalgazlı otobüsler bir anda yayılmaya başladı. Yeşile boyanıp çevre dostu olduğu vurgulandı. Ancak bir süre sonra bu otobüslerden de şikayetler yükseldi, içinde yaşanan kavgalar gazetelere haber oldu. Sebebi ise basitti. ‘Lütfen cep telefonunuzu kapatın.’ uyarısına uymayan vatandaşlar ya şoförün ya da yolculardan birinin ikazıyla karşılaşıyordu. Alevlenen tartışmaların karakolda bittiği oluyordu. Şimdi bu tartışmaların da boşuna yapıldığı anlaşıldı.

    Mercedes marka yeşil İETT otobüslerinde cep telefonları dalgalarının araçların fren sistemine zarar vermediği ortaya çıktı. Şahit olduğu kavgalardan bıkan duyarlı bir vatandaş, konuyu üretici firmaya aktarınca, Mercedes-Benz’den şu açıklama geldi:

    “Ürettiğimiz O 345 (yeşil otobüs) aracında fabrika çıkışı haliyle, günümüzde kullanılmakta olan cep telefonu veya telsiz kullanımının olumsuz bir etki yaratması, aracın sevk ve idaresini etkilemesi söz konusu değildir.”

    Olay, her gün işine toplu taşım araçlarıyla gidip gelen Şebnem Demir’in, otobüste cep telefonu yasağı konusunda mücadele kararı almasıyla başlar. Girişimi, Tüketici Hakları Merkezi tarafından ‘haftanın şikayeti’ olarak belirlenir. Demir, aynı marka özel halk otobüslerinde yasak olmayan ancak belediyeye ait otobüslerde konulan telefon yasağı hakkında İETT’ye de başvuruda bulunur.

    İETT'DEN GELEN CEVAP ŞAŞIRTTI

    İETT’den şu cevap gelir:

    “Otobüslerin içerisinde yer alan cep telefonları, dizüstü bilgisayarları ve diğer telsiz aygıtlarının kullanımı, otobüslerin elektrik/elektronik aksamlarında işlev bozukluklarına yol açarak, otobüslerin işletme güvenliğini tehlikeye sokabilmektedir. Bu durumu dikkate alan telsiz ve telefon üreticileri, bu tür cihazların dış antensiz kullanımlarını, birden çok aygıtın aynı anda kullanılabileceği ve bunun da otobüslerin elektonik sistemlerine elektro-manyetik girişler yaratabileceği düşüncesi ile yasaklamışlardır. Açıklanan nedenleri dikkate alan kurumumuz, yolcularımızın can ve mal güvenliğini sağlamak açısından bu cihazların otobüslerimizde kullanımını yasaklamayı uygun görmüştür.”

    Tahmin ettiği cevapla ikna olmayan Demir, bu sefer konuyu Mercedes firmasına iletir. Şebnem Demir’e açıklamayı Mercedes-Benz Türk AŞ adına Eyüp Ergün yapar. Cep telefonlarının belirtilen O 345 otobüslerinde kullanımının araçlara herhangi bir zarar vermediğini belirten Ergün, “Belirtilen araçlarımızda, fabrika çıkışı haliyle günümüzde kullanılmakta olan cep telefonu veya telsiz kullanımının olumsuz bir etki yaratması, aracın sevk ve idaresini etkilemesi söz konusu değildir.” cevabını verir.

    YASAKLAMA GEREKÇESİ FARKLI

    “Buna rağmen, cep telefonlarının kapalı alanda kullanılmasının özellikle kalp pili ve diğer tıbbî cihazlar taşıyan yolcular olmak üzere sağlık açısından olumsuz etkisi bulunabileceği sebebiyle cep telefonu ve telsiz üreticisi firmaların uygulamasına paralel olarak, şirketimiz de bu tür kapalı alanlarda cep telefonu kullanılmasını önermemektedir” diyen Ergün, araç içinde yapılacak telefon görüşmeleri nedeniyle şoförün konsantrasyonunu dağıtma riski açısından da sakıncaları olabileceğini belirtir.

    Kalp pili ve tıbbî cihazlara zarar verebilir endişesiyle konulan yasak yüzünden, otobüslerde her gün kavga çıktığını ve birçok insanın zarar gördüğünü söyleyen Demir, “Gerçekten kalp pili kullananları koruyorlarsa, yeşil otobüslere bu açıklama verilmeli ve halk bilgilendirilmelidir. Yoksa otobüste çalan bir telefondan sonra yolda durup, ‘Otobüs bozuldu, çünkü sen cep telefonunu açık bırakmışsın.’ deyip insanları zor durumda bırakmak doğru bir yol değil” diyor. (Mükremin Albayrak / Zaman)

    Link :http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=120008







  • Ben bunu hep söylüyorum zaten, kalp pili takan insanlar bile cep telefonu kullanıyor böyle saçma sapan birşey olabilir mi?
    Kalp pili ile ilgisi yok o saçma sapan cahil İETT yöneticileri Cep Telefonunun aracı bozduğunu sanıyorlar o yüzden bu yasak...
    Hatta Metrolarda da "lütfen telefonunuzu kapatınız" uyarısı vardı eskiden, artık BAZ İSTASYON var metronun içinde....
    Bu cehalet beni deli ediyor. Bazen şöförler böyle kaza falan atlattıktan sonra aracı saa çekip durdurup CEP TELEFONUNUZU KAPATIN KARDEŞİM falan filan diye aptal aptal bağırıyor. Kimi anlatıyor işte yolda gidiyordum adam telefonla konuşmaya başladı birden FRENLER TUTMAMAYA BAŞLADI YOK ARAÇ BOZULDU falan. Ya bu kadar mı HEM APTAL HEM CAHİL HEM YALANCI olabilir bir insanoğlu

    Ben MP3 dinliyorum telefonumla , kulaklıklı olduğu için telefon gelincede açıp konuşuyorum, biri birşey dediği zaman "BU ABS YE ZARAR VERMİYOR KANITLANMIŞ" kulaklık kitiyle kullanıyorum diyorum sap gibi kalıyorlar hede hödö diyip susmak zorunda kalıyorlar...




  • Hepsi yalan ya toplu taşıma araçlarında öküz gibi bağırarak konuşan denyolar çevreyi rahatsız etmesin diye böyle saçma sapan bir bahane elektronik beyine zarar veriyor denmesi.
  • geçenlerde herif acemimidir nedir yeşil otobüste şöför bi fren koydu abs devreye girdi otobüsün heryerinden tak tak sesi geldi daha sonrada suçu kendine bağlamıo telefonlara bagliyo kapatın şu talefonları diyo ulan sen fren koydu öle bide suçu başkasına atıyo öyle şöförleri eğitmek lazım daha frene nası basılır bilmiyo
  • bu tartışmanın manasız olduğunu senelerdir konuştuk konuşuyoruz konuşuruz daha bisüre

    hala kavgalar sürüyor otobüslerde insanlar anlamıyo işte..

    köprüden geçen bir otobüs o anda radarın öyle bi manyetik alanına maruz kalıyor ki herkes cep telefonunu açsa da konuşsa böyle bi güce erişemez..

    bu yasak gereksizdir. kalp pili takanlar sanki her girdikleri yerde telefonları kapattırabilecekler mi?
    sanki kendileri kullanmıyrlar mı?

    yaw geçin bu işleri boş işler bunlar boşş
  • Ya benim başıma gelen olaya ne diyeceksiniz:
    Bu yaz bir işim icabı şehir dışına çıkmam gerekti.Mevsim yaz olduğu için otobüsün çalışır vaziyette yolcuların binmesi ve hareket saati bekleniyor.Tabi haliyle klimalarda çalışıyor.Ben otobüs hareket etmeden önce her ne kadar bu ABS etkileme yalanına inanmasamda telefonumu kapatmak için cebimden çıkarttım.Kapatacakken bari annemleri arayıp otobüsün birazdan kalkacagını haber vereyim dedim.
    Aman ALLAH'ım hay etmez olaydım."Alo" dememle birlikte önlerden orta yaşlı bir adam bağırmaya başladı.Tabi ben telefonu ne oldugunu anlayamadan alelacele kapadım.
    Ben otobüsün daha hareket etmediğini ve bunun ne sakıncası oldugunu sordum.
    Ve adamın beni çılgına çeviren bahanesi:
    Otobüsün kliması dijitalmış ve telefon klimanın dijitallerini bozuyormuş.
    Tabi her nekadar bunun gerçek olmadığını anlatmaya çalışmama ragmen birtürlü inandıramadım.

    Buyur burdan yak.
    Şimdi bizim arabaya binerken ya klimayı ya telefonumu kapatıyorum.Malum dijitallerini bozuyor.




  • Arkadaşlar, Mercedes'te çalışmış birisi olarak dediklerinize katılıyorum. Cep telefonu ya da benzeri cihazların otobüs içerisindeki her hangi bir aygıta yan etkisi yoktur. Zaten her cihazın manyetik koruması mevcuttur. Asıl kullanılmama nedeni kalp pili gibi hayati ekipmanlar kullanan insanlarda verebileceği çok düşük bir risktir. Ancak bence yasak olması doğru bir davranış, acil tel oluyo konuşamıyorsun... cart curt ama, bizim insanı serbest bıraktın mı da rahat edemeyiz ki otobüste. Ama şoför'ünde kardeşim kapatmadın telefonu bak otobüs bozuldu demesi de garip tabiki.

    Sonuç olarak en iyisi kapatmak bence.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Ben bunu hep söylüyorum zaten, kalp pili takan insanlar bile cep telefonu kullanıyor böyle saçma sapan birşey olabilir mi?
    Kalp pili ile ilgisi yok o saçma sapan cahil İETT yöneticileri Cep Telefonunun aracı bozduğunu sanıyorlar o yüzden bu yasak...
    Hatta Metrolarda da "lütfen telefonunuzu kapatınız" uyarısı vardı eskiden, artık BAZ İSTASYON var metronun içinde....
    Bu cehalet beni deli ediyor. Bazen şöförler böyle kaza falan atlattıktan sonra aracı saa çekip durdurup CEP TELEFONUNUZU KAPATIN KARDEŞİM falan filan diye aptal aptal bağırıyor. Kimi anlatıyor işte yolda gidiyordum adam telefonla konuşmaya başladı birden FRENLER TUTMAMAYA BAŞLADI YOK ARAÇ BOZULDU falan. Ya bu kadar mı HEM APTAL HEM CAHİL HEM YALANCI olabilir bir insanoğlu

    Ben MP3 dinliyorum telefonumla , kulaklıklı olduğu için telefon gelincede açıp konuşuyorum, biri birşey dediği zaman "BU ABS YE ZARAR VERMİYOR KANITLANMIŞ" kulaklık kitiyle kullanıyorum diyorum sap gibi kalıyorlar hede hödö diyip susmak zorunda kalıyorlar...

    bak bu sefer çok haklısın kardeşim




  • bugun bi otobuse bindim yeşil yeşil ama yani hakkaten olay çok garip

    gözleri görmeyen çocuğu otobüse bindirdik yer yok şöförün yanında duruyoruz
    çocuğun cep telefonu çaldı herkes o garip ve suçlayıcı bakışlarını ona çevirdi. bu otobüsde yasak mı dedi? şöför evet dedi.. yeşil mi bu dedi evet dedi orda bi duraksadım ..

    her neyse ben dayanamadım atladım günlerdir bas bas bağırıyolar mercedes benz açıklama yapıyo hala ne yasağı dedim? zaten birisine patlıycaktım şöföre iyi bi söylendim.

    şöför de dedi ki mercedes hatalarını kabul etmiyor ki? bisürü hata çıkıyo kabul etmiyo
    bu da bozuluyo onu da kabul etmiyolar ... dumur olmuştum sonuçta tlf yine kapandı..

    bi de giderken şöför amcam eğlenceliydi. oyuncak gibi bişey bu dedi.
    düğmeye basıyomuşun sonra gaz fren..
    önüne gelenler nasılsa kaçıyo diye eklemeyi de unutmadı ki araba kullanırken gösterdiğim hassasiyeti maksimuma daha fazla yanaştırmalıyım.. hehe kaçıyolar nasılsa sonra güüüüüüüüüüm...

    amcam neşeliydi ama türkiye gerçeği devam ediyor..




  • birde su geyikler wardır:
    -beyfendi tel.inizi kapatırmısınız, otobüsün frenlerine zarar weriyor!?
    -tamam ben otobüs duracağı zaman kapatırım

    bir diğeride:
    -aynı istekle muavin birkez daha adamı uyarır!!
    -adam karşısında telefonla konuştuğu kişiye şöyle der: otobüste tel. yasakmış frenleri mi bozuyomuş ne?
    kapatayımda sen beni ara!!!




  • AAAAAAAAAAA


    AKLIMA GELDİ Bİ AMCAM OTOBÜSTE AYNEN ŞÖYLE

    TEYZE: "- BEYEFENDİ TELEFONLA KONUŞMAK YASAK"

    AMCA : "-OTOBÜSTE TELEFONLA KONUŞMAK YASAKMIŞ, SEN KONUŞ BEN DİNLİYORUM.."

    TAKSİM DEN ZEYTİNBURNU OTOBÜSÜNDE YAŞLI Bİ AMCA YAPTI BUNU...
    BANA FIKRA GİBİ ANLATTILAR BUNU BEN YERLERE YATTIM ..

    VAR BÖYLE ADAMLAR..


    bi de geyik var

    telefonla konuşmak yasak

    ben telefonla konuşmuyorum ki karımla konuşuyorum..
  • ya aslında boşuna konuşuyoruz sıkıysa tartışmaya girin hayır bu böyleymiş sizin dediğiniz gibi bozmuyomuş deyin...laf anlatamatacaksınızki insanlar cahil koyun sürüsü... birisi söylüyo bu böyle olduğundan yasak diye herkes kuzu gibi inanıyo ve araştırmadan körü körüne kabullendiği şeyi bide kavga ederek savunuyo...zaten eğer bozsaydı şu ana kadar bir sürü absli bilgisayarlı arabalar var onlarda da sorun olurdu... saçmalık ya vallahi en başlarda baya kavga ettimde artık kısıyorum sesini... işin aptalca tarafı kaza yapınca da telefon açık olduğundan yapılıyomuş tabi körü körüne bağlanılmış ya kazada yapsa bozulsada şöförün bi suçu yoktur muhakkak telefondandır canıııııııııııııııııııımmm...




  • zuahahahhaha koptum ya adam süper şahsiyetmiş. ahahah ben birine böle bişi desem adam dönüp telefonda konuştuğuna
    "-OTOBÜSTE TELEFONLA KONUŞMAK YASAKMIŞ, SEN KONUŞ BEN DİNLİYORUM.." dese 250 kontör alırım sevabına :) neşe neşeeee ambilüans ambiansss
    quote:

    Orjinalden alıntı: can_247

    AAAAAAAAAAA


    AKLIMA GELDİ Bİ AMCAM OTOBÜSTE AYNEN ŞÖYLE

    TEYZE: "- BEYEFENDİ TELEFONLA KONUŞMAK YASAK"

    AMCA : "-OTOBÜSTE TELEFONLA KONUŞMAK YASAKMIŞ, SEN KONUŞ BEN DİNLİYORUM.."

    TAKSİM DEN ZEYTİNBURNU OTOBÜSÜNDE YAŞLI Bİ AMCA YAPTI BUNU...
    BANA FIKRA GİBİ ANLATTILAR BUNU BEN YERLERE YATTIM ..

    VAR BÖYLE ADAMLAR..


    bi de geyik var

    telefonla konuşmak yasak

    ben telefonla konuşmuyorum ki karımla konuşuyorum..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: can_247
    şöför de dedi ki mercedes hatalarını kabul etmiyor ki? bisürü hata çıkıyo kabul etmiyo

    bu doğru!
  • Bence sebebi ne olursa olsun yararlı bi uygulama.öbür türlü herkez birbirini dinlemek zorunda kalıyo.
  • Ankarada da EGO'da O 345 war hiç yasak değil. Aynı otobüs İstanbulda olunca mı bozuLuormu$.. Ha bide O 403lerde felan durum nasıl?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasanyuceer

    Ankarada da EGO'da O 345 war hiç yasak değil. Aynı otobüs İstanbulda olunca mı bozuLuormu$.. Ha bide O 403lerde felan durum nasıl?

    Hakkatten Ankarada Çatır Çatır Konuşuluyor...
    Yasak Diye Yazıyordu Ama Sökmüş Millet Kimse Bişey Demiyor...
    Konuşuyorum ama cevremdeki insanları rahatsız etmeden...
  • ya halk otobüsleri var onlarda neden uygulanmıyo o zaman... bi tek 0345 ve belediye otobüsleri yok ki... saçmalık işte nasıl başlarsa öyle gider ya aynen öyle işte...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.