Şimdi Ara

Bekçilere Silah Verilmemeli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
4.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
146 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bekçilere ilkokul mezunu diyorlar ama Bekçiler içinde ilkokul mezunu yok hatta çoğu üniversite mezunu.

    Bekçiler eğitim almamış diyorlar ama Bekçilerin alım sürecinden tut mesleğe adım atana kadar Sağlık , Spor , Yazılı sınavların ardından yatılı olarak Polis okullarında eğitim gördüklerini yani Polislik alımları ile aynı olduğunu bilmezler.

    Bekçilik diye meslek olmasın niye çıktı ki diyorlar ki Bekçiliğin 1987 yılından beri olduğunu bilmeyen cahil kitlenin yorumlarının ciddiye alınmaması gerektiği buradan bile belli.


    Her zaman diyorum ortalığı karıştırmaya çalışan , olaya siyasi bakan , Bekçileri şuan ki iktidar partisinin çıkardığını sanan insanların yorumları sadece burada yazı olarak kalacak değer kazanmayacak çünkü değerli yorum olacak bir insan vasıfları yok. Bekçi ve Polis her zaman var olacak. Üç beş kendini bilmezin siyasi nefretlerini her zaman bu yollardan gösterdiğini hep biliyorum gördüm.


    Uyuşturucu satıcısı olur Bekçi zor kullanır aaa Bekçi terörü başladı derler ama bir yerleri tutuştuğunda Mahallemizde uyuşturucu satıcısı olmasın bunları temizleyin derler . Adamlar 40 kişi kumar oynar Bekçiye ve Polise sopayla bıçakla saldırır olay mahalleye iner dışarıdan biri videoyu hemen almaya başlar videonun öncesi olmayıp o anda başlar ama olayın öncesi olduğu ihtimalini düşünmeden provakatör kitle yorumları çok değer kazanacakmış gibi Bekçiler olmasın silahı alınsın der. Oldu paşam :))


    Arkadaşlar tamam atın içinizde ki kin ve nefreti ama dediğim gibi sadece konuşur durursunuz. Hakaret edenlere gelecek olursak çok delikanlılarsa çıksın karşılarına söylesin.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    Akp'nin oluşturduğu tüm yapılar gibi başıboşluk ve kokuşmadan payını alan diğer bir birim.

    Akp dönemi yeniçerilerinden ne bekleniyor ki ?

    İşte akıl şey değil ki senin gibilere gösterelim. :))


    İlk olarak 24 Nisan 1914'te 'Çarşı ve Mahallat Bekçileri Hakkındaki Kanun' ile başlayan idari kolluk personeli hizmeti, 14 Temmuz 1966'da 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri kanunu ile yeniden düzenlendi.


    Biraz araştırın klavye delikanlıları.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alex59

    Daha videonun başında kolluk güçlerine mukavemet var itiş kakış artınca havaya sıkıyorlar. Kamera göstermiyor ama sağ tarafta saldırıda oluyor polise anladığım kadarıyla video sonunda sağdaki gurup tekme tokat saldırırken kadraja da giriyor. En önemlisi bu taşkın gurubun ağzında maske olmadan kalabalık dolaşması kuralları yasakları hiçe sayması ayrıca facia.


    Asıl sen düşünmeden yazma yasaklarda ağzında maske olmadan böyle kalabalık dolaşmaları bile müdahale gerektiriyorken işini yapan insanların günahını almayın.



    Alıntıları Göster

    Hocam bu provakatörlere bir şey anlatamazsın bunlar içindeki siyasi nefreti kusuyor bunlardan Vatana Millete hiç bir zaman hayır gelmedi gelmemiştir gelmeyecektir





  • Niye bekçi diye meslek var ki polise ne olmuş da bekçi gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Düşbaz

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    ilk olarak biraz daha terbiyeli olmaya davet ediyorum sizi.


    ikinci olarak görmemişim o yalanlamayı kusura bakmayın.


    üçüncü olarak ta bekçi diye bir kolluk kuvveti grubunun oluşturulmasının altında ben iyi niyet aramıyorum o da ayrı konu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Düşbaz

    İşte akıl şey değil ki senin gibilere gösterelim. :))


    İlk olarak 24 Nisan 1914'te 'Çarşı ve Mahallat Bekçileri Hakkındaki Kanun' ile başlayan idari kolluk personeli hizmeti, 14 Temmuz 1966'da 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri kanunu ile yeniden düzenlendi.


    Biraz araştırın klavye delikanlıları.



    Alıntıları Göster

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Mahalle_bek%C3%A7isi


    oku tarihçesini , o zaman ki sistem farklı.Şimdi ki ise yeniçerilik.





  • Düşbaz kullanıcısına yanıt

    Çoğu üniversite mezunumu ? Bakanlığın açıkladığı 2020 yılı rakamlarında 20 bin lise , 3 bin yüksek okul , 4 bin lisans , 29 kişide yüksek lisans.Hadi önlisansıda lisanla beraber sayalım 7 bin nerde 20 bin nerede çoğu lise mezunu , lise mezunu adamı fabrikalara işçi olarak ancak alıyorlar.Devlet memuru statüsüne girebilmek için lisans eğitimi tamamlayan insana kpssyi zorunlu tutuyorsun ama lise mezunu bu vatandaş seçmece olarak memur oluyor.Bekçi kadroları genellikle lise mezunu olanlara daha yüksek oranda açıldı alımlara bakarsanız görürsünüz.Üniversite mezunu polis 8 ay eğitim alırken , lise mezunu bekçi 3 ay eğitim alıyor.Kaldı ki ilk alınan bekçiler 41 gün eğitim aldı , sizce bu süre yeterli bir süre mi.Daha eğitimli olan 8 ay daha eğitimsiz olan topluluğa 3 ay.Polis alımlarını lisans düzeyine çıkarmaktaki amaç geçmişte alınan lise mezunu nasıl davranması gerektiğini bilmeyen bir kitle oluşmasını engellemekti , tabi o polislerden içlerinde işini hakkıyla yapan yokmu tabiki var ama geneli böyle olduğu için şartlar değişmişti.Yarın bir gün memurluğa geçişlerinin önü açılırsada al sana 80 ler 90 lar.Memlekette binlerce üniversite mezunu işsiz var , kadrolar daha yüksek oranda açılmalı bu vatandaşlara.Bu kişiler özel sektörde asgari ücrete çalışıyor aylık 4-5 bin maaş alıcağı bekçiliğe neden girmesin.





  • Çok cahiller lise mezunu vs diye küçümsemek istemiyorum bu yüzden çok eğitimsizler diyorum , yani polisin tepki vermediği yerde bunlar 2-3 kat fazla tepki veriyor ne gerek var


    Zaten 3-5 birlikte geziyor gece ve bekçinin dolaşma amacı önleme bu yüzden silaha çok ihtiyaçları yok bence , çünkü geçende bir tanesi kendini kaybetmişti videoda hatta ne yapıyorsunuz diyen vatandaşa AMK korum dedi tekme salladı adamın başını belaya sokar bunlar kendini öldürtür


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel bir gıcığım var bu meslek grubuna, kafamızda hep o şaban filmlerindeki bekçi karakteri geliyor isim itibariylede sanki parkta çim sulayan adamdan başkası bekçi olamaz gibi geliyor. Birde üstüne vasıfsız dün köşebaşında bekleyen tespih sallayan çakalı bugün bekçi yapıp eline birde silah verince kendini arşı ala emniyet müdürü zannediyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de Bekçiliğin şöyle bir avantajı var.


    Tayin yok , Şark hizmetin yok. İstanbul da bekçi mi oldun , görev süren boyunca İstanbul İl sınırları içerisinde bekçisin... !!!


    Polis Memuru hep düşünür , Şark çıkarsa ne olacak , acaba nereye gidecem , tam kurulu düzen yapmışım vayy tayin geldi. Kaplumbağa gibi evi sırtında gezer görev hayatı boyunca...


    Bir çok Polis tanıdığım var , Polis çocuğu olan arkadaşlarım var. Çocukların okul hayatları bile 2-3 il değiştirerek geçmiş. Hep içlerinde uhde kalmış yerleşik bir yerde büyüyememek.


    Bence Bekçilikte de Tayin gelmeli , iki sene istanbulda mı çalıştık , hadi Şark hizmetini tamamlamaya.....

  • mantar tabancasımı verilseydi. 

  • Küçücük ilçelerde bile tonla polis görev yapar. Hiç bir mantığı olmamasına rağmen uzun mesailer yazarlar.
    Köy kadar yerde, 8 polis arkadaş aynı anda nöbette olur. Peki bunlar yetmiyor muydu da bekçileri aldılar?
    Neredeyse her hafta çevremizdeki sitelere hırsız giriyor. Çalıntı bisiklet işi sektör olmuş durumda. Devriye bile attıkları yok. Ki devriye ve yol çevirmesi ile asayiş sağlanamayacağını herkes bilir de...
    Maksat üzüm yemek değil. Herkes de bunun farkında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekçilerin silahlarının alınması değil komple bekçilerin kaldırılması lazım. Bekçi nedir ya? Tabi bekçiliği kaldırdık deyip mevcut bekçileri polis yapmasınlarda...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: babus0606

    mantar tabancasımı verilseydi. 

    hiç olmamalılardı. illa olacaklarsa da "eğer amaçları" toplum güvenliği ise de non-lethal silah verilebilirdi. mantar tabancası olmasa da biber gazı, jop, taser, bean bag, kauçuk mermi gibi seçenekler de var tabi. ama gördüğüm kadarıyla 3 şarjör altında gezen bekçi yok şu an.

  • sıkıntılı bir oluşum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dış Güçler Temsilcisi -- 21 Haziran 2021; 22:0:12 >
  • Bu zihniyet iha ve sihalara da karşı çıkıyordu.
    Bekçiler demek, devletin bek kemiği demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Colda

    Bu zihniyet iha ve sihalara da karşı çıkıyordu.
    Bekçiler demek, devletin bek kemiği demektir.
    ne sacmalamissin. bekci yoktu ulkede uydurma meslek. polis varken bekci ne ise yariyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ilkokul mezunu cahile değil silah, düdük bile verilmemeli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bekci silah güvenlik kuvveti bir insan neden güvenlik kuvvetlerınden rahatsız olabilirki

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.