Şimdi Ara

Bedelli askerlik takip sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Mayıs 2021’de bedelli askerlik basvurumu yaptim. İlk gidebilecegim celpler icinde ocak 2022 var. Sureci e-devletten askerlik hizmet tercih islemleri sayfasindan takip ediyorum ama sormak istedigim askerligimin ne zamana cikacagi buraya mi dusecek? Ucretiniz yatmistir siniflandirilmaniz bekleniyor yaziyor ama aylardir bu sekilde yapmam gereken baska bir sey yok degil mi? Kontrol etmem gereken baska bir sayfa var mi? Bilgi eksikliginden dolayi bir sey kacirmak istemiyorum acikcasi. Tesekkurler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ocak ayı içinde burada açıklanacaktır. Ne zaman nereye gideceğiniz belli olacak.
    https://www.turkiye.gov.tr/msb-bedelli-siniflandirma-sonucu-sorgulama

    Burada bedelli celpleri ile ilgili duyuru ocak ayında çıkacaktır
    https://www.msb.gov.tr/Anasayfa/AsalDuyuruListe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu sene 22 Ocak günü açıklanmıştı sonuçlar. Zaten yukarda link verilmiş ordan takip edersin. Açıklama geldiği gün e-devlet üzerinden bedelli sınıf sonuçlandırma sekmesinden bakarsın. Yalnız şunu belirtelim 2021 yılında ilk celp Nisan ayında askere alındı. Bu sebeple öncelikli olarak Ocak ayını seçmek çok işe yaramıyor. Sonucun bile Ocak ayında açıklandığını düşünürsek Ocak ayında gitmek imkansız. Öncelikli ay seçmek çoğu durumda işe yaramıyor. Örneğin ben Ocak-Şubat-Mart-Ninsan-Mayıs gibi sıralama yapmıştım. Bana Eylül ayı çıktı. Bir çok arkadaşımda durum aynıydı.

  • Teşekkürler cevaplar için. Sınıflandırma çıktıktan sonra yapmam gereken bir işlem var mı peki e-devlet üzerinden?

  • Hangi ay gideceğin belli olduktan sonra oturup o günün gelmesini bekliyorsun. Sevk alma başlangıç tarihi geldiğinde gidip Covid-19 testi veriyorsun. Sonuç negatifse yol iznin başlıyor ve yol izin süresi bitmeden birliğine katılman gerek. Eğer testin pozitifse diğer celple gidiyorsun. Örneğin ben 18 Eylülde test verdim. Aynı gün pozitif çıktı. Otomatik olarak Ekim ayına ertlendi. Başka bir arkadaşım 18 Eylülde test verdi. Negatif çıktığı için 19 Eylül yol izni sayıldı. Sonuç olarak 20 Eylül günü gidip birliğine katıldı. Süreç böyle işliyor. Test verme olayı şöyle oluyor. Sevk alma başlangıç tarihinin sabahında e-devlet üzerinden ASAL sevk başvurusu sekmesinden 4 soruluk testi cevaplıyorsun karşına bir sağlık merkezi çıkıyor oraya gidip ben askerlik için test vermek istiyorum diyorsun. Zaten onlarda seni bekliyor olacak.

  • Bellli askerlikte içeri telefon sokabilirmiyiz ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ret_kit R kullanıcısına yanıt

    Gittiğin yere göre değişir dostum. Girişte ararken çok umursamayan yerlerde var didik didik edip bulup geri gönderen yerlerde var. Şansına kalmış. Bir çok yöntem deneniyor fakat genelde x-ray görüyor. İçerde yakalatman durumunda alıp askerlik sonuna kadar vermezler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.