Şimdi Ara

Bedelli askerlik hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, tüm internette olağanüstü bir bilgi kirliliği olması nedeniyle şu sorunun cevabını bulmak istiyorum. Benim gibi bu konuda birçok arkadaşımızın da sorusu vardı bilen biri varsa aydınlatabilir mi?

    23.12.2021 tarihinde tecilim bitiyor ve kullanabileceğim tüm erteleme haklarımı kullandım. Ayrıca sevk işlemleri de Mayıs/2022 olarak görünüyor. Ancak 2022 tarihinde birtakım işlerimin olması nedeniyle 2023de bedelli askerlik yapmak istiyorum. Bu nedenle 2022 Ocak ayının başında bile olsa ben bedelli başvurusu yapabilir miyim? Ayın 23ünden sonra bedelli askerlik hakkım yanıyor mu lütfen bu konuda aydınlatır mısınız? Böyle bir şey yaşayan oldu mu daha önce.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sistem şöyle işliyor dostum. Sen teknik olarak 23.12.2021 tarihinden sonra tecilin bittiği ve hala askerliğe başvurmadığın için bakaya kalmış oluyorsun.

    Bakaya kaldığında, bulunduğun yılın son gününe kadar karar verip ya askere katılmalısın ya da askere neden katılmadığına dair gerçeli bir sebep sunmalısın.

    Eğer geçerli bir sebebin yoksa, üstüne askerlik için başvuru da yapmıyorsan artık TSK nezdinde yoklama kaçağı oluyorsun.

    Yoklama kaçağı demek, TSK senin askere katılıp katılamayacağını dair herhangi bir bilgiye sahip olmamasıdır.

    Resmi olarak yoklama kaçağı isen, artık adına ceza işlemeye başlar. Eğer kendiliğinden askerlik için başvurursan, o güne kadar kaç gün yoklama kaçağı konumunda kalmışsan gün başına 5 TL ceza yersin. Kendin gitmeyip herhangi bir kimlik kontrolünde yakalanırsan yoklama kaçağı konumunda kaç gün kalmışsan o gün başına 10 TL ceza yersin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.