Şimdi Ara

BAZI SÜRÜCÜLER KOMPLEKSLİ VE SAYGISIZMI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • dedikodu, haşa alinmak da nereden cikti?? Konudan bazen cok sapiyoruz, haklisin. Ama burasi kimi sayfalarda onemli beyin firtinalarinin koptugu ve cok begendigim bir platform. Laf lafi aciyor nereden nereye geliyoruz iste.

    Tembellik etmemek zorunda oldugumuza dair dusuncelerine katiliyorum. Zor donemlerden geciyoruz. Yapmak istiyoruz, basarmak istiyoruz, ama bir kismimiz da eli kolu bagli oturup duruyoruz. Seyreden toplumdan, dusunen topluma gecisi homojen bir sekilde gerceklestirdigimizde, biz de hak ettigimiz bilimsel, teknolojik, sosyal, atilimci bir toplum profiline kavusacagiz diye umuyorum. Bu acidan bakinca, onumuzde cok buyuk problemler var. Bunlara burada hic girmek istemiyorum, cunku anlatmakla bitiremeyiz, anliyorsunuz.

    Buyuk sorunlar, kucuk adimlarla ilerleyerek cozulur !

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendis06 -- 4 Mayıs 2006; 16:57:20 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Muhendis06

    dedikodu, haşa alinmak da nereden cikti?? Konudan bazen cok sapiyoruz, haklisin. Ama burasi kimi sayfalarda onemli beyin firtinalarinin koptugu ve cok begendigim bir platform. Laf lafi aciyor nereden nereye geliyoruz iste.

    Tembellik etmemek zorunda oldugumuza dair dusuncelerine katiliyorum. Zor donemlerden geciyoruz. Yapmak istiyoruz, basarmak istiyoruz, ama bir kismimiz da eli kolu bagli oturup duruyoruz. Seyreden toplumdan, dusunen topluma gecisi homojen bir sekilde gerceklestirdigimizde, biz de hak ettigimiz bilimsel, teknolojik, sosyal, atilimci bir toplum profiline kavusacagiz diye umuyorum. Bu acidan bakinca, onumuzde cok buyuk problemler var. Bunlara burada hic girmek istemiyorum, cunku anlatmakla bitiremeyiz, anliyorsunuz.

    Buyuk sorunlar, kucuk adimlarla ilerleyerek cozulur !

    edit: imla


    +9999999999999999
    Doğru söylüyorsun, zaman artık çalışma zamanıdır. Oyalanma lüksümüz kalmadı.
    Herşeyden önce kendimize bakıp çekidüzen vermemiz gerekiyor. herkes kendini bir parça düzeltse, toplumsal olarak düşünüldüğünde çok büyük bir etkisi olur.
    sahile vuran milyonlarca deniz yıldızını tek tek denize fırlatan çocuğun hikayesinde olduğu gibi... "bu şekilde bişeyi değiştiremezsin!" diye çıkışan adama, bir tane alıp denize atarken "Bak, bunun için çok şeyi değiştirdim."diyor.
    herkes başkasını ve yetkilileri suçlamayı bırakmalı (Yetkililer çoğu zaman gerçekten kabahatli de olabiliyorlar ama suçlamakla bir yere varılmıyor) kendisinin neler yapabileceğine bir bakmalı. Çünkü hadisi şerifte "nasıl layık olursanız öyle yönetilirsiniz." deniyor. sen kendini düzelt, adam ol; gör bak zaman içinde yöneticiler de adam olacak.
    Konuyu saptırmadan şunu söyliyeyim: Istanbul'un tarihi meydanlarında ve tarihi camilerin avlularında gezdiğinizde (tahrip ve talan edilmeden hala duran birkaç tane) saksı veya kupa biçiminde kütük mermerden oyulmuş taşlar görürsünüz. Bu tarihi taş saksılar çiçek dikmek için değildir! Bunlara hayır taşı denir.
    günün muhtelif zamanlarında durumu iyi olup da hayır etmek, sadaka vermek isteyen insanlar bu taşların içine gönüllerinden koptuğu miktarda para bırakırlar. Akşam olup, el-ayak çekilip ortalık sükunete vardığında, ihtiyaç sahipleri gelip bu taşın içinde biriken paradan SADECE İHTİYACI KADARINI alıp geri kalanını diğer ihtiyaç sahiplerinin kullanımı için bırakarak gider. böylece ne veren alanı ne de alan vereni bilir. işte bizden evvelkilerin yükselttiği medeniyet çıtası bu. böyle bir toplum cihana hükmeder. bunlar uzaylı falan da değillerdir, ha! çok olsun 8-10 göbek evvelden babalarımız olurlar.
    Şimdi ise birbirinin hakkını gaspeden, çalıp çırpan, gördüğünü talan eden, emniyet şeridine giren (Bu önemli ), kaçak elektrik kullanan, hiçbir emanete sadakat göstermeyen, yalancı şahitlik eden, sözüne güvenilmez bir toplum var ortada. Bunlar da uzaylı falan değil. Ben de hiç arzu etmem ama sosyoloji bilimi böyle bir topluluğun sürüneceğini gösteriyor. şu an bulunduğumuz nokta, atalarımızın yükselttiği medeniyet çıtasının çoook çok altında.
    vakit kaybetmeden tedbir alınması gerekiyor. evet, eğitim şart ama onu bile başkalarından bekliyoruz. Hiç kendi kendimize ne yapabileceğimize bakmıyoruz. herkes kendi eğitimine gelişimine özen göstermeli, herkes kendine çekidüzen vermeli. Okul eğitime yardımcı unsurlardan sadece bir tanesidir ve tek başına asla yetmez. Eğitim=okul çok yanlış bir denklem olur. Yoksa bulduğu teknikler bugün bile tıp fakültelerinde okutulan İbn-i Sina'nın hangi üniversiteden mezun olduğunu düşünüyorsunuz, Oxford mu?
    Eğitim şart, herkes kendi kendini eğitmekle başlamalı!




  • İLGİNÇ Bİ YORUM AMA BİZ DAHA HAYVANIZ BİRAZ AĞIR KAÇMIŞ
    quote:

    Orjinalden alıntı: ricardozonta

    türk insanı gittikçe saygısızlaşıyor desek daha dogru olur sanırım.artık insanları sevemiyorum.dünyayı kirleten biz,savaşları çıkartan biz,insanları öldüren biz,her kötülüğü yapan biz,hayvandan bizi ayıran bir özellik var ;o da malesef biz daha hayvanız.

  • dedikodu sen kesin klavyeyi on parmak kullanıyorsun....
  • dün otoparktan çıkıyordum benim otoparktan çıkınca anacaddeye geri geri ve 90' ile girmek zorunda kalıyorsunuz ama çok trafik vardı 3-4dk bekledim çıkabilmek için o sırada bir bmw yol verdi. bende teşekkür ettim o adam olmasa 10dk daha bekleyecek gibiydim yani saygılı olanlarda var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkes1

    dedikodu sen kesin klavyeyi on parmak kullanıyorsun....








  • Kafamın yerinde oldugu sakin zamanlarda hep ekonomi giderim 5.vites 2000-2500 arası gezinirim.

    Ama stres oldugunda işler değişiyor
    bazen sollamaya çıktığım aracında hızlanıp benle bir gidip
    uyuz ettiği durumlarda hakkını veriyorum (kardesım ben senı solluyorum sen benı degıl)

    Kırmızı ısıklarda kornaya basılınca olabılecek en yavas sekılde kalkıyorum

    Aklıma gelenler bunlar.

    Trafık ısıklarında eger onum bossa 0-100 yapıp ondan sonra sagdan devam .

    Kımse ben bunları yapmıyorum demesın.Burası ınternet ama dısarsı Gercek Dunya orada ısler degısıyor.
  • ben ehliyetimi yeni aldığım için ekonomi falan düşünmüyorum seri hızlanıyorum ama hızlı gitmiyorum herkes nasıl gidiyorsa öyle ama devirli kullanıyorum :) özellikle sollarken vites düşürüp gazı kapıyorum ki yetişen olmasın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kornkrunded

    dün otoparktan çıkıyordum benim otoparktan çıkınca anacaddeye geri geri ve 90' ile girmek zorunda kalıyorsunuz ama çok trafik vardı 3-4dk bekledim çıkabilmek için o sırada bir bmw yol verdi. bende teşekkür ettim o adam olmasa 10dk daha bekleyecek gibiydim yani saygılı olanlarda var.


    Kesinlikle doğru. Bizdeki sorun, bu tarz insanların sayısının az oluşu ve bu tarz davranışların insanlarımızın büyük bir çoğunluğu tarafından enayilik olarak değerlendirilmesi. Aynı mantıkla da aksi davranışın açıkgözlük zannedilmesi.

    Boston'daki ilk günlerimde arabayla işe gitmek için bir yola yandan çıkş yaparak sağa dönmem gerekti. oralarda her iş kiralık arabayla döndüğünden ben de kiralamıştım, her neyse...
    Sabah saati, herkes işe yetişecek trafik yoğun ama vızır vızır akıyor. dur-kalk olsa tecrübeliyiz ama vızır vızır akan kalabalık bir trafik. Hasstr dedim kendi kendime, şimdi yarım saat uğraşırız bu yola girmek için. elalemin memleketinde yolverme yüzünden birileriyle papaz olmak da istemediğim için çekine çekine kullanıyorum. (ayrıca altımdaki 240 beygirlik hayvanın da hiç sağını solunu bilmiyorum.) Neyse, bir araba geçti, ikincisi cart diye durdu, eliyle buyur geç işareti yaparak yol verdi. Oh be, vicdan sahibi adammış, halimize acıdı da yol verdi diye düşünüp yola çıktım.
    çıktığım yol tek gidiş-tek geliş ama her iki yönde de vızır vızır trafiği olan bir yol. coğrafi durum bizim kemerburgaz, bentler, belgrad ormanı taraflarındaki tek şerit yolları olan, oramanlık ama yerleşime açık bir alan. neyse, vicdan sahibi adam yol verdikten 30-40 metre sonra, derenin üzerindeki köprüyü geçince soldan başka bir yola girmem gerekiyor. sola dönüş için, kaldırım taşı kullanmadan, sadece yol üzerindeki çizgilerle sola dönüş için cep yapmışlar, ışık mışık yok. cebe girip sol sinyalimi yaktım.
    Bu esnada karşı yönden sürekli araba geçiyor ve benim girmeye çalıştığım yoldan bir araba çıkmak ve sola dönerek benim bulunduğum istikamete gitmek istiyor (kesişiyoruz). İşte bu adam birden korna yaptı, ona baktım (genelde korna duymanız mümkün olmaz, çalmazlar.) ve bana eliyle bir şeyler tarif etti. El işaretleriyle; önce sen dön, arkandan ben döneceğim dedi. Ben de anladığımı belirten bir işaret yaptım. daha adam el işaretini bitirmemişti ki karşı yönden gelen arabalardan birisi durdu ve bize yol verdi. Anlaştığımız üzere önce ben geçtim hemen ardımdan o adam döndü ve biz kavşak ortasında çakışmadık. durup yol veren adam da 10 saniye bile durmamış oldu.
    İşte sabahın saat 8'inde 30sn. ile 1 dk.'lık bir süre içinde bu kadar yol verme olayı yaşadım. Ve o anda dünyanın bütün vicdan sahibi insanlarına rastladığımı düşündüm. neden sonra anladım ki bu tür davranışlar oralarda çoğunlukta ve toplumsal yaşam tarzının bir parçası.
    Biz buralarda benzeri bir tane örnek gördük mü, Allah razı olsun, iyi insanlar da varmış diyoruz.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.