Şimdi Ara

bazı oyunlarda ekranın kararıp geri gelmesi (gt420m)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba. Konunun sonunda isimlerini verdiğim oyunları açtığım zaman 2-3 dakika sonra örneğin yollarda veya arabaların üzerinde, su varsa eğer suyun üzerinde gölge gibi birşey çıkıyor gri renkli ve mat. Daha sonra oyun donuyor bazen ekran kararıyor geri geliyor devam ediyorum bazen ekran kararmıyor donuyor ve 10 saniye sonra geri geliyor 2-3 dakika sonra tekrar ediyor aynı sorun. Msi afterburner ile sıcaklık ölçeyim derken dikkatimi birşey daha çekti. Oyuna girmeden önce ekran kartının saat hızları 500/800 mhz oluyor ki normal olanı bu. Oyuna girdikten sonra eğer ekran kararıp geri geliyorsa veya donup geri geliyorsa ekran kartının saat hızları 200/400 mhz oluyor. bilgisayarı yeniden başlatmadan da saat hızları eski haline dönmüyor.

    Live For Speed (çoğunlukla arabaların üzerinde çıkıyor o gölge gibi şey ve ekran kararıp geri geliyor)
    The Sims 3 (genellikle ağaçlarda çıkıyor ve saat hızı düştükten sonra oyun oynanmaz hale geliyor 10 fps ile çalışıyor)
    Gta 4 (suların üzerinde oluyor genelde ancak çok nadir oluyor. ne ekran donuyor ne kararıyor oynanışı etkilemiyor sadece o gölge gibi şeyler geliyor suyun üzerine)
    Test Drive Unlimited 1-2

    üstteki oyunlarda sorun yaşıyorum. Ancak gariptir ki çok yüksek sistem gerektiren oyunlarda hiç sorun yaşamadan rahatlıkla oynayabiliyorum. Örneğin

    Crysis 1-2
    Dead İsland
    Metro 2033
    Battlefield 3
    Mw 3
    Black Ops 2
    Far Cry 3
    Assassin's Creed 3
    Euro Truck Simulator 2
    Nfs Most Wanted 2012
    Saints row the third

    ve daha bir çok sistemi zorlayacak oyunu rahatlıkla oynayabiliyorum. sadece üstteki beş oyunda böyle bir problemim var.
    işletim sistemim Windows 7 ultimate x64 nvidia geforce gt420m ekran kartı sürücüm 310.90 Packard Bell Nm-85 tk-111
    yardımcı olursanız sevinirim şimdiden yardımcı olanlara çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janset1604 -- 15 Şubat 2013; 14:55:13 >







  • Sorun çıkartan oyunlara ekran kartının geri dönüşümlü olarak desteğinin olmadığını düşünüyorum. En son ekran kartı sürücüsünü nvdia'nın sitesinden indirip kur ondan sonra oyunlara yeniden girip bir dene düzelmiyorsa değişik değişik ekran kartı sürücülerini eski versiyonlarını yükleyip denemeler yap uygun bir tane çıkmıyorsa eğer Ekran kartın bu oyunlara destek vermiyor ihtimali ağır basıyor.


    Şöyle bir şey var ki son model bazı ekran kartları çok eski sistem gereksinimi gülünecek kadar düşük olan oyunları açmayabiliyor. Sorun ise ekran kartında o oyunun ihtiyacı olan grafiği oynatacak donanımın olmaması. Demek istediğim kaseti sadece kaset çalarda çalabilirsin. O yüzden sorun çıkabiliyor.

    Ati ekran kartlarının bazılarının fifa 2012 veya fifa 2013'e destek vermemesi yüzünden grafik özelliklerinden birini mecburiyetten kapatmak gerekiyor yoksa oyun takıla takıla oynuyor. Bu gibi bilinen sorunlar mevcut piyasada.

    Ama umarım seninki donanımsal değilde yazılımsaldır.

    Yazılımsal olabilme ihtimali de var tabi eskiden o gri renkli desen sorununu nvida tabanlı sistemde yaşamıştım fifaya oyuna girince oyunun bir çok tarafında gri renkli çizgiler vs.. çıkıyordu. Sürücüsünü yeniledim ve sorunum düzelmişti.




  • Şu an aklıma geldi bilgisayarı ilk aldığımda bu oyunlarda hiç sorun yaşamıyordum. Sanırım ekran kartını güncelledikten sonra gelen bir sorun. Sürücünün 301.42 versiyonunu az önce yeniden kurdum ve en çok sorun yaşadığım Live For Speed oyununda hiç bir sorun çıkmadı.
    Çok teşekkür ediyorum yardımınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.