Şimdi Ara

BAYRAMLIK GÜVENLİ SÜRÜŞ SOHBETLERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
7
Favori
2.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın Gökhan Göçer,

    Hem Türkçemize gösterdiğiniz özenden hem de verdiğiniz çok kıymetli bilgilerden ötürü size teşekkür ederim. Yazdıklarınızı uygulamaya çalışacağım. Size ve tüm sürücülere hayırlı yolculuklar dilerim. Saygılarımla.
  • Kazaların asıl sebebi bayramlık şoförler.Adamın aracı 364 gün garajda yatar,son bir gün marşa basar sonrası malum.Diğer etkenler her zaman mevcut,bayrama özel bir durum degil.
  • elinize emeğinize sağlık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halley yıldızı

    hocam konu çok güzel ama bir yere takıldım. "Biliyorsunuz köpeklere çarpınca kaput tampon çamurluk bırakmıyor. " diyorsun. Sanırım bir canlıya çarpmak kaput ya da tamponun zarar görmesinden daha önemli. Polemik yaratmak istemiyorum sadece insanlığımızı kaybetmeyelim.

    Dostum hic takilmayin, o tur bir zan yanlis olur. Cumleme yuklemek istedigim niyet "kopek canindan olur neyso o onemli degil de tampon gider" degil , sadece kopege carpilinca hasarin boyutlarini ortaya koymak. Hayvan sevgisi konusunda mutabikiz. Mukemmel bir hassasiyet ornegi segilediniz. Eksik anlatimimi tamamladiginiz icin tesekkurler. Hayvan sevgisi eksik olunca insanligu noksan birakan birakan bir erdemdir. (Insanligi kaybettirecegine katilmiyorum : hayvanlara kasten zulm etmek kaybettirir ama)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: egelidost

    Sayın Gökhan Göçer,

    Hem Türkçemize gösterdiğiniz özenden hem de verdiğiniz çok kıymetli bilgilerden ötürü size teşekkür ederim. Yazdıklarınızı uygulamaya çalışacağım. Size ve tüm sürücülere hayırlı yolculuklar dilerim. Saygılarımla.

    Kiymetli vaktinizi ayirip okumus ve degerli bulmussunuz; benim tesekkur etmem gerekir esas Dostum.Turkce candir. Ne yer alti kaynaklari ne de kasikci elmasi; paha bicilemez bir varliktir anamizin sutu kadar helal Turkcemiz. Sizlerin de bayrami mubarek; yollari acik olsun.

    Saygilar Bizden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: autograph

    elinize emeğinize sağlık...

    Guzel gonlune saglik aziz dostum. Yolun acik olsun. Okudugunuz icin tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faydalı konu, emeğinize sağlık.
  • Ellerinize sağlık hocam, çok güzel özetlemişsiniz. Bende bir şey eklemek istiyorum lütfen aracınızın far ayarını yaptırın ve çakma xenon farlarınız var ise onları söktürüp orjinallerini taktırın. Uzun yolda şehir içi yol gibi harici aydınlatma olmadığı için otomobilinizin farlarına mahkumsunuz. Ayarsız ve orjinal olmayan far (çakma xenon) hem sizin görüş kalitenizi düşürecek hemde karşıdan gelen sürücülerin gözünü alacaktır.

    No stop araç kullanmayın. 100 km dolmadan bir benzinliğe girin, soğuk suyunuzu alın hemde biraz yürüyün. Uzun süre otomobil kullanmak kan dolaşımını olumsuz etkiliyor.

    Lastiklerinizin havasını kontrol etmeyi unutmayın, ayrıca bagaja küçük bir battaniye ve yastık atın. Yolcular veya siz uyumak isterseniz boyun tutulmalarını önlemek için küçük bir yastık ilaç gibi geliyor.

    Stepne (yedek lastik) mutlaka havasını kontrol edin. Yolda lastiğiniz patladığında stepne ninde patlak olması gerçekten çok kötü bir tecrübe oluyor.

    Dar kot, köseli ayakkabı, parmak arası terlik, dar gömlek v.b kıyafetler giymeyin. Olabildiğince paçoz giyinin. Convers, bağcıksız yürüyüş ayakkabıları gibi son derece rahat ayakkabılar giyin. Şort, eşofman, geniş keten pantolanlar sizin daha rahat etmenizi sağlıyacaktır. Ne önemi var demeyin yolculuğa çıkttıktan sonra saatler geçtiğinde kısa yolculuklarda rahtsız etmiyen kıyafetleriniz sizi rahatsız edecek.

    Yol üstünde dinlenme tesislerinde yemek yemenizi tavsiye etmiyorum. Özellikle evli ve ailesi ile yolculuk yapan arkadaşlar. Hem pahlı hemde kalitesiz oluyorlar. Onun yerine Annenizin, eşinizin, yengenizin yapacağı börekler, sarma gibi yiyecekler çok daha iyi olacaktır.

    Bol sıvı tüketin.

    Uykunuz gelirse kesinlikle ama kesinlikle inatlaşmayın. Bir düşünün alacağınız bu saçma risk sizin ve başkalarının hayatını riske atmaya değer mi? Uykunuz geldiğinde etrafta insanların olabileceği (benzinlik, dinlenme tesisi v.b) gibi ilk güvenli bir yerde 1-2 saat uyuyun.

    Mümkün mertebe yol üstündeki akaryakıt firmalarından yakıt almayın. Şehir merkezlerine girin ordan yakıt alın. Yol üstündeki istasyonlar nasıl olsa adam geçerken uğruyor diyip hileli yakıt satabiliyorlar.





  • Arkadaşlar yolculuğun son kilometreleri her zaman en riskli olanıdır,her uzun yol yapışımda eğer başıma bir sorun geldiyse hep son 50 km içinde geldi.İnsanlar yol bitiyor az kaldı diye iyice kurallara uymaz hale gelip iyice gaza yükleniyorlar bunu aklınızda bukundurarak dikkatli olun:) Siz bir yere gitmek için acele etmeyin ki ,tanıdıklarınız da size yetişmek için acele etmek zorunda kalmasınlar Allah korusun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Mükemmel tavsiyeler. Çok istifade ettim. Teşekkür ederim.
  • Çok haklısınız. Konuya yaptığınız bu önemli katkı için teşekkür ederim. Uzmanlarca yapılan risk analizlerinde de yolculukların son aşamalarının kazaya gebe olduklarını görebiliyoruz. Buna ek olarak yine çok bilinen bir malumun ilanını yapacağım kusuruma bakmayın: akışın tıkandığı sonra da açıldığı zaman durarak kaybettikleri zamanı telafi için gaza yüklenenler de kazaya neden oluyorlar. Şahsen yol açılır açılmaz herkesle beraber hıza hücum etmekten kaçınıyorum.
  • Gercekten cok yararli bi konu ellerinize saglik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıymetli Dostlar,

    Yola çıkmadan önce kendime uyguladığım terapilerden birisini de sizlerle paylaşmak isterim. Bir araca hükmetmenin verdiği komplekslere ve gereksiz cesarete engel olabileyim diye aşağıdaki linkte paylaştığım videolardan seyrederim.

    Bu videoları "tüm trafik kontrolüm altında" "araç dediğimden çıkmaz ki! Ben ne istersem onu yapar" "İyi şoförüm ben bana bir şey olmaz" zehirlerine karşı bir aşı, bir panzehir olarak kullanıyorum. Eğer izlemek isterseniz :

    http://www.youtube.com/watch?v=NV6u2b9lbtA

    ayrıca youtube "dash cam accident" "fatal accidents" yazınca daha bir çok video daha veriyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan Göçer

    Çok haklısınız. Konuya yaptığınız bu önemli katkı için teşekkür ederim. Uzmanlarca yapılan risk analizlerinde de yolculukların son aşamalarının kazaya gebe olduklarını görebiliyoruz. Buna ek olarak yine çok bilinen bir malumun ilanını yapacağım kusuruma bakmayın: akışın tıkandığı sonra da açıldığı zaman durarak kaybettikleri zamanı telafi için gaza yüklenenler de kazaya neden oluyorlar. Şahsen yol açılır açılmaz herkesle beraber hıza hücum etmekten kaçınıyorum.

    Rica ederim asıl siz zaman ayırıp böyle güzel bir konu açmışsınız ben teşekkür ederim:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsini okudum gerçeken birçoğu başıma birçok kez geldi bir keresinde kör noktamda kalan arabayı göremedim yan ayna ve dikize bakmış olmama rağmen boş gözüküyordu sola bir kırdım adamın korna sesiyle kendime geldim adam tam arka kapıya kadar gelmiş aynadan felan gözükmüyor.Bir keresinde ise servis minibüsü önüme kırdı tahminim bende onun kör noktasında kaldım yada adam dikkat etmeden çıktı bilemeyeceğim gerçekten çok önemli.Yollarda hayvan çıkması ise sık sık yaşanıyor edirne otobanda gece önümde heykel gibi dikilmiş köpeği son anda farketttim gerçekten gözleri köreliyor far ışığında felan kaçamıyorlar köpeğe vurduğunuz an beton etkisi yapıyor.30 kg et parçasına çarptımda fırlatırım en fazla tampon iner diye düşünmeyin biçiyor arabayı gerçekten
  • güzel telekkürler.
    tünel sendromu :
    yüksek hızda göz dar açıyla ileriye odaklandığından yanlardan
    gelebilecek tehlikeleri geç farkeder yasal sınılar içinde kalmalı.
  • bayramda ben de uzun yol yapıcam, uzun yol yapıcak tüm arkadaşlara yola çıkmadan önce lastik hava basıncı kontrılü ve balans ayarı yapmalarını öneriyorum
  • Katkilarinizdan dolayi hepinize tesekkur ederim dostlar. Soyledikleriniz cok onemli seyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • On numara konu olmuş Sadece bayram için değil her zaman açılmalı böyle konular. Elinize sağlık
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.