Şimdi Ara

Bayraktar TB2, Rus BUK hava savunma sistemini imha etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
8.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bayraktar TB2, Rus BUK hava savunma sistemini imha etti



    Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın beşinci gününe girildi. Bugün iki ülkenin yetkilileri müzakere için bir araya gelecek. Savaşta şu ana kadar Bayraktar TB2 İHA’lar büyük rol oynadı. Can kayıplarının insani boyutunu bir yana bırakırsak, Bayraktar TB2’nin ve Roketsan tarafından üretilen MAM-L füzelerinin operasyonel etkinliğini bir kez daha sahada görmüş olduk.



    Ayrıca Bkz.Bayraktar TB2'nin Rus konvoyunu imha ediş görüntüleri paylaşıldı



    Ukrayna Genel Kurmay Başkanı Valery Zaluzhny, Facebook hesabından Bayraktar TB2 görüntülerini paylaşmaya devam ediyor. Daha önceki paylaşımlarında Rus zırhlılarının imha edildiği görüntüleri paylaşmıştı. Son olarak dün akşam yaptığı paylaşım ile Bayraktar TB2’nin Rus yapımı BUK Hava Savunma Füze Sistemi’ni imha ettiği anların videosunu paylaşıldı. Bu video yabancı basında da ilgi gördü.






    Rusya yapımı BUK Hava Savunma Füze Sistemi bugün pek çok ülkenin ordusunda aktif şekilde kullanılıyor. BUK-M2 (9M317), her biri 690-720 kg ağırlığında dört adet füze taşıyor. Füzeler 3-50 km etkili menzile ve maksimum 25 km irtifaya sahip.



    Bayraktar TB2, Rus BUK hava savunma sistemini imha etti



    Bayraktar TB2 bugüne kadar Suriye, Libya, Irak, Ukrayna ve Dağlık Karabağ bölgesinde etkin şekilde kullanıldı ve çok sayıda düşman birliğini imha etti.



    Bayraktar TB2 özellikleri



    Bayraktar TB2, 27 saat boyunca havada kalabiliyor. 27030 feet irtifada uçuş gerçekleştiriyor. Operasyonlarda ise 18000 feet yükseklikte uçuyor. Üç yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisiyle tamamen otonom taksi, kalkış, normal seyir ve iniş kabiliyetine sahip.



    Kanatlarında Roketsan tarafından üretilen 4 adet MAM-L ve MAM-C füzelerini taşıyor. Yüzde 93 yerlilik oranına sahip. Faydalı yük kapasitesi 150 kg, maksimum kalkış ağırlığı ise 650 kg. Türk Silahlı Kuvvetleri için silahlandırılan sistem, keşif, sürekli havadan gözetleme, hedef tespiti ve imha imkânı sağlıyor.




    Kaynak:https://www.facebook.com/CinCAFU/videos/359600869365303







  • tb2 nin sahadaki başarısı zoruna gidenlerin bilinç altındaki gerçek şudur, bu aracı ak parti yada erdoğan bizzat tasarlayıp yapmış değil ama bir gerçek varki bu ülkenin beşeri sermayesi olan bizler yani Türk milletinin fertleri bu başarıyı geçmiş 80 yılda gösteremediyse bunun sebebi son 20 yılda çok zeki insanlar haline gelmemiz değil ülkenin yönetimine o yıllarda hakim olan bu tiplerin zihniyetinin hangi maske altında olursa olsun gerçekte batı mandacısı batının uşaklığını yapmakla görevli içimizdeki kadirov lar olmaları yüzündendi. Ülkenin insanına her alanda sadece destek olarak böyle şeyler yapılabildiği için bu yapılanların da bu tiplerin efendilerinin küresel çıkarına çomak soktuğu için efendileri adına saldırmaktalar. Erdoğan'ın yaptığı en mühüm iş bayraktar gibi teknoloji ürünlerini üretime geçirecek insanlara tüm sıkıntılarına rağmen destek vermesiydi, çok intihar edenler! oldu ama bu destekden vazgeçilmedi ülkesini seven hayati tehlikelerine rağmen bu milletin pek çok evladıda burada bu işi yapmayı seçti. Bu insanlar batılı ülkelerde çok rahat milyon dolarlara iş yapar intihar etmek zorunda kalırmıyım korkusu da yaşamazdı. İşte sizin gibi tipler sayesinde pandemi ile başlayan 3. dünya savaşına doğru giden sade vatandaş olarak canımıza okunan şu dönemde bile muhalefet toplamı yine kaybedecek ve hiç utanmadan yine millete hakaret edeceksiniz.
  • Her savaş TB2 nin şanına şan katıyor.

  • Helal olsun

  • inşallah dümdüz eder hepsini.

    yalnız ileride kısa pistlerden mancınık yöntemiyle uçurulabilir mi ?

    çünkü uzun pistler kolay hedef.

  • güzel haberler bunlar ama sanki Ukrayna bayraktar üzerinden Türkiye'yi savaşa çekmeye çalısıyor açıklamaları falanda sadece bizi değil dünyayı savaşa sürüklüyor gibi

  • radarın olduğunu veya çalıştığını gören var mı?

  • David Attenborough kullanıcısına yanıt
    Tb2 nin buk vurmasıyla ne alakası var la? Paranoyak oldunuz iyice

  • tb2 başarı gösterdikçe kuduranlar var çok garip.

  • David Attenborough kullanıcısına yanıt
    Noldu heryere yazmışsın yediremedin heralde haz mı zor tabi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gene başladılar muhalefete. La Erdoğan yapmadı bayraktarı AK Parti yapmadı bu ülkede yetişmiş bir birey yaptı böyle bakın bay çok bilmişler her şeye köstek olmayın artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gowlet -- 28 Şubat 2022; 15:2:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rusya sen şimdi naneyi yemedin mi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gurur duydum maşallah.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Süper haber. Valla bence böyle giderse, bu savaştan en karlı biz çıkabiliriz. Ama paralar saçmasapan yerlere harcanmadan.

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Sadece Türkiye değil bazen tüm ülkeleri kışkırtır gibi açıklama yaparak şaşırtıyorlar. Bakalım bu savaşın altından neler çıkacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 28 Şubat 2022; 14:59:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sahada başarılı olması çok önemli.
    savunma sanayinde her şey f/p değil. yeri geliyor parasıyla satın alamıyorsun.
    bu gelişmeleri günü birlik politikalar ile saptırmayın.
    ülkenin yararına olan her şeyi alkışlamak gerekir.

  • 34 şehid'in 2. yıldönümünde bir vesileyle Ruslardan hıncımızı aldık yine.

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Beyni yok fikri var, birde cahil demezler mi zırcahiller hiçbir şeyi bilmeden kulaktan dolma bilgiler ile.. aynen dediğin gibi sen inanmaya devam et bunlara, kasa para dolu aynen

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.