Şimdi Ara

Baymak Kombi E01 Hatası Çözümsüzlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 4 ay önce eve Baymak duotec compact 24 yoğuşmalı kombi takıldı. 2 gün önce kombi E01 arızası verdi ekranda, ateşleme hatasiymis, kombinin içinden de su damlıyordu servis geldi suçu montaja attı yoğuşma giderinde sıkıntı var dedi resetlediler icini temizlediler gittiler sonra yine aynı hatayı verdi bu sefer de başka bir ekip geldi bu sefer de bacanin egiminde sıkıntı var dediler hakikatan bacayi baglanti yerinden açtılar içinden baya su akti.

    Şimdi sıkıntı şurada kombi çalışıyor bazen 1 saat bazen 3-5 saat sonra yine aynı hatayı verip kapanıyor bacayı yarın yapacaklar ama şimdilik geçici olarak bacayı ayarlayip gitmelerine rağmen yine aynı hatayı verdi. Sorun bacada olsa bile cihazin içinde de bir parça zarar görmüş ve buna o neden oluyor olabilir mi? Servis hiçbir şekilde cihazin içinde sorun olmadığını söylüyor. (Bu arada en son yine ayni hatayi verince cihazın kapağını açtım içinde herhangi bir su veya nem yoktu)

    Gerçekten ne yapabilirim kış günü kombisiz kaldik servis ilgilenmiyor kombinin montajini yapanlar sorumluluk almıyor. Daha önce yasayan veya konu ile ilgili fikri olanlar yardımcı olursaniz sevinirim... Baymak Kombi E01 Hatası Çözümsüzlüğü







  • bacanın içindeki sudan kaynaklı e01 vermez. yoğuşma gideri tıkalı ise yoğuşma suyu yanma odasına dolar ve ateşleme/iyon elektrotunu ıslatır ve e01 verir bikaç gün sonrada zaten fana su girer ve fan yanar(belki diğer parçalarıda ıslatıp onlarada zarar verebilir). yoğuşmalı kombide çok sık karşılaşılan arızalardan biri yoğuşma giderinin tıkanıp fana su girip fanı bozmasıdır.

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Hocam cevapladiginiz için sağolun. Bacanın egimi yanlışsa kombinin içine su akmış olamaz mi ? Çünkü sonradan aslinda giderin hava aldığı ve tikanmadigi anlaşıldı. Peki bu dediğiniz parcalarda sorun oluştuysa bu parçaların değişmesi mi gerekiyor çözüm için ?
  • specialagent4 kullanıcısına yanıt

    zaten bacanın eğimi kombinin içine su akacak şekilde olur. dışarı akacak sekilde olunca sıkıntı olur, 2-3 metre buz saçakları olur, sürekli alt kata su damlar vs vs ama yoğuşma gideri düzgünse kimseye bulaşmadan kanalizasyona atılır. yoğuşma giderindeki ençok tıkanmalar, yoğuşma giderinin donması sonucu olur, bazende içindeki balçık boruyu tıkar, bazende hortumu kanalın içine fazla sokunca ağzı boruya dayanıp kapanır vs vs her ne şekilde olursa olsun sebebinin tespit edilip ona göre önlem alınmalı. kirlenmişse temizlenir/değişmez, eğikse düzeltilir vs vs.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.