Şimdi Ara

Bayiden Sıfır Araç Aldık. Kaput Sök Tak, Sağ ve Sol Çamurluk Üst Vidalarından Ayarlı Çıktı. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
1
Favori
18.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hevesle aldığınız sıfır araçta böyle kafa karıştıran bir durum olması hoş değil; ancak pandemi döneminde üretilen araçlarda anladığım kadarıyla ciddi kalite kontrol kusurları var. Bence içinizin rahatlaması için tarcanlar veya düzce onay oto ekspertiz gibi işinin ehli yerlerde ekspertiz yaptırmanız sizi rahatlatır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cimifuloydhezılbenk

    Her araç alanın arabalardan anlama ihtimali olmayabilir. Nerede boya var nerede yok, vidalara ne olmuş airbag mi açılmış vs. Bir vatandaş sıfır km araç alıyorsa doğal olarak kusursuz olmasını bekler. Bunun dışında sıfır alınan araca bayiler ekspere sokma izni veriyor mu bu da ayrı bir konu.
    Götürdüğüm ekspertiz aracı çıkartmaya izin vermiyorlar dedi. Tek çözüm parayı ödemeye başlamadan önce elinde micron değerlerini ölçen bir alet ile işten anlayan bir usta götürmek. Böyle bir durumda bile aracı olabildiğince erken teslim almanız gerekiyor ki usta gördükten sonra geçen sürede aracın başına bir şey gelmesin. Benim durumumda bu tarz bir şey olma ihtimali bile var. Seramik kaplama dahil anlaşıldı. Hoş telefonda pazarlık yapınca hem biraz indirim hem de size seramik paket verelim demişti (hediye olarak). Seramik işlemi sırasında bile aracın başına bir şey gelmiş olabilir.

    Farklı bir konu seramik ve araba faturası benim ödediğim toplam tutara denk getirildi. Bu şekilde yapacaklarını söylemiyorlarda. Misal ben bunlari dava etsem ödediğim rakam ile fatura arasında 8 binlira fark var. Hesapta %80 dilime sokmamak için seramik faturası kesiyor. Bana %80 dilime sokmadığımız için kar ettine getiriyor. Aslında olan ise çok daha farklı. Araba zaten %50 dilimde. Hem arabyı 3-4 bin ekstra karla satiyor. Hemde 3-4 bin liraya sermik paket adı altında basit bir uygulamayı satiyor ve hediye bu diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan19866 -- 5 Mayıs 2021; 2:29:22 >




  • geçmiş olsun. hangi bayi acaba?

  • Hocam bayi ismi deşifre ederseniz bir çok kişinin daha sonra yaşayabileceği sorunların bir nebze önüne geçmiş olursunuz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasan19866

    Araç bulmak pek kolay olmuyor. İhtiyaçta var. Her gün araçlara zam gelmeside ayrı bir olay. Bu gün bunu sattım yarın aynısını alamayabilirim. Çünkü araç yok. Farklı bir konu araçta şuan soru işareti oldugu için durumu çözmeden aracı satmak gibi bir yük altına giremem. Aracı satmaya yeltendim diyelim. ilk önce olan biteni anlatırım. Alan kişi bilsin mevcut bilgilerle kendine yön çizsin. Ilk isteyeceğide herlade ispat ve indirim olur. 1 hafta önce arabayı al bir hafta sonra aynı arabayı almak için üzerine para ekle. Aracı teslin almaya gittiğim gün araçlara yeni zam geldiğini söylüyordu st.

    Bayi istemeye istemeye hareket ediyor. Tutum olumsuz. Bu kısım net. Eğer serviste problem yok derse ikinci bir ekspertize götureceğim. Tarcanlar olabilir. Tarcanların raporuna göre ilk ekspertize dava açmakta söz konusu olacak.

    Kesin olan birşey varsa o veya bu şekilde ugraşmam gerekecek.

    Hocam sağlam bir eksprese gidin. Parçaların tarihlerini de kontrol ederek kaputun değişip değişmediğini anlayabilir. Eğer diğer parçalarla aynı tarihliyse kaput ayar için çıkarıldığı anlamına gelir. Bu halde satmaya kalksanız ben bile acaba bir sorun mu var diyerek tereddütlü davranırdım. Aynısı benim başıma gelse emin olabileceğim bir ekspertize gösterir ve ayar için yapılmış dediği anda da sürmeye devam ederdim.





  • fotograf koy yoksa bunlar asla inanmaz hatta koysanda inanmayan çıkar... bazı markalar bazı parçaları sök tak yapabiliyor... genelde kapıları söküp takıyorlardı boyandıktan sonra iç döşeme montajı için... motor montajını yaptıktan sonra genelde motoru sökmezlerdi belki söküp takmışlardır...

  • iki üç vidaya takılmayın, arabaya illaki zamanla bir şeyler oluyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brother ToLGa

    Arabayı tarcanlar expertiz götürün bence , her gittiğiniz değil gittiğiniz %80 expertiz arabadan bir haber


    Zaten arabada boya yok ise bir şey talep etme hakkınız yok bence fabrika tekrar boyama hakkı varken tekrar cıvata somun sıkma hakkıda vardır herhalde


    Bu kadar üstüne düşmeyin bir şey arabanızda

    Tarcanlar her yerde yok ki
  • Neden cayma hakkınızı kullanmıyorsunuz?
  • Konu sahibine direk yazmıyorum, genel olarak yorum yaparsam geçmiş yapılan yorumlara göre;


    Siz aracı tanımadan almışsınız esas sorun burada. Bazı firmaların veya modellerin boya kalınlığı, kalite kontrol süreçleri farklıdır. Bazı araçların içi vidaları bile boyalı olur bazılarının boyasız, birleşim noktalarına adeta fırça ile boya çekilen modeller bile var görsen sanayide mi boyanmış dersin. Keza boya kalınlığı 60 mikron olan araçlar bile mevcut. 10 yıl boyası dayanırsa şükretmek lazım.


    Bu aracın kaputunda boya akması filan yok merak edenler için. Bagajı vernikli bagajın içi verniksiz boyası olan araçlar bile var. Keza birleşim noktalarındaki silikonları olduğu gibi bırakan veya boyayan firmalarda. Üstüne bir de araç kırmız renk olursa bu tür eksiklikler çok daha belli olur. Kısacası araç bu. Bana söylense almazdım, şunu niye demediler burada bir anlamı yok. Bunu sizin araştırmanız lazım. Bu neye benziyor, benim daha önceki aracı Rolls Royce olan kişi haliyle tüm araçlarını onun ile karşılaştırır. Önceki aracımda bunlar yok veya bunlar sıfır araçta olur mu demenin bir anlamı yok, çünkü oluyor.


    Seat araçların çoğunda incelerseniz buna benzer sorunlar göreceksiniz. Sorun mu tabi tartışılır ayrı konu sonuçta bu araçlar VW alt satış-pazarlama markası olarak geçiyor. İlla birşeylerden feragat edecekler.


    Millet burada şöyle avukata ver, böyle yap diye dolduruyor ama televizyonlara, internette yıllarca çıkıp mağdur oldum diye kişilerin çoğu aldığı aracı tanımadığı veya beklentisi çok üst düzey olan kişiler mahkemeye gidince istedikleri sonucu alamıyorlar dava dava derken uzuyor da duruyor.


    İlla aracınızı almadan önce kontrol etmek isterseniz, ben kimseye güvenmiyorum veya nasıl bir araç alıyorum bakmak istiyorum diyorsanız da, yapılması gereken aracın vergisi ödenmeden yani sigortası yapılmadan bayiye dersiniz ki aracı yıkayıp hazır hale getirdiğiniz zaman görmek istiyorum. İster boya makinası ister bir ustanız ile gelir araca bakar, incelersiniz eğer tamam derseniz paranın geri kalanını yatırır aracı alırsınız. Sonra araç bayide uygun bir yere çekilir, üstü örtülür ve kapıları kilitlenir. Zaten şase numarası belli teslim alırken de aynı noktadan size araç teslim edilir. ( zaman içinde biraz tozlanma olur onu da artık kabul etmeniz lazım). İsterseniz kmsinin fotoğrafını de çekebilirsiniz bu aşamada aracın.


    Aracın artık ruhsatı çıkmış, vergisi ödenmiş kontrol etmeniz çok da önemli değil artık. O dakikadan sonra zaten araç sizindir, ister evraklara imza atın ister atmayın. Aracı almazsanız zaten iş mahkemeye gider artık ne karar çıkarsa ondan sonra tabi bir sürü de sinir harbi.


    Bayiye güvendim aracı aldım çok farklı bir olay. Buradaki gibi sorunlar bayilik değil, üretim ile alakalı. Belki siz bunu söyleyinceye kadar fark etmediler bile. Çünkü bu bir sorun mu dediğim gibi. Eğer Seat'tan başka araç görmediyse bayide kişi değil der hali ile zaten aklına bile gelmemiştir böyle birşeyin eksik olarak düşünüleceği. Fakat çok farklı markalar ile tecrübesi var ise elbette daha farklı bakar olaya ama bu sadece size daha doyurucu bilgi vermesine yarar. Sonuçta siz beklentinize uygun olmayan aracı alırsınız, hem kendinizi hem size satış yapan kişiyi boşu boşuna gerersiniz. Baştan ne alıyorsanız mutlaka ama mutlaka bakın, bakmadan, görmeden araç almayın derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 5 Mayıs 2021; 1:20:2 >




  • Bir sorun çıktığında işi yokuşa sürmeden onurluca halleden bir servis görmedim. Her marka için geçerli bu
  • Bi keresinde sıfır araçları taşıyan tırın kazasını gördüm ee ne olacak bu araçlar şimdi hepsi sıfır olmaktan çıktı kazalı durumuna geldi ama az hasar ama çok. E bunları perte mi çıkaracaklar hurdaya mı tabiki hayır orasını burasını değiştirip düzeltip tekrar vatandaşa yamayacaklar sıfır diye. Sıfır arabayı expere sokmak gerekiyor ama adam gibi expere ( Düzce onay oto exp , tarcanlar exp gibi) Merak ediyorum yurtdışında oluyor mu böyle şeyler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hebeley

    Neden cayma hakkınızı kullanmıyorsunuz?

    Okuduklarımdan anladığım kadarıyla İşin ucunda araba gibi değerli bir şey olunca alın arabanınızı bedelini geri verin tarzı bir yaklaşım sergileyemiyorsunuz. İnternetten cep telefonu aldınız. Kargoyu teslim almasanız bile paranız bir müddet sonra geri yatıyor. Arabalarda durum farklı diye biliyorum. Öncesinde sözleşme yapılması gerektiğini söyleyen bazı yazılar okumuştum. O sözleşmede de kusur çıkarsa arabayı geri vereceğim diye belirtiyorsunuz. Bu şekilde olsa bile bayi arabayı geri almadıktan sonra yol mahkeme yolu. Zaten konundan doğan bu hakkınız var sözleşme yapmaya gerek var mı ? Tabi denk gelmemiş olabilirim. Eğer bu tarz örnekler var ise değerlendirebilirim fakat şuana kadar karşılaşmadım. Farklı bir bakış açısı aracı alıp memnun olmayan çok insan vardır. Bu arkadaşlar iade yolunu rahatlıkla seçebilse bayiler kısa süreli kullanılmış arabalarla dolup taşar.


    Benim şuan ki durumumu özetlersem bayinin zamanı varken doğru bilgi vermemesi sonucu kapanma öncesi aracı servise götüremedik. hal böyle olduğu için şuan için beklemek durumundayız.


    Bayi her fırsatta size yardımcı olmaya çalışıyoruz diyerek beni oyaladığı içinde aracı satarken söylediği ; hasan bey satış sonrası sizi arayacaklar değerlendirme yapacaklar. En yükse puanımız 5, 4 verseniz bile bizim primlerimiz eksik yatıyor. Cümlesinin gereğini 1 vererek yerine getirdim ve kimliğimin açıklamasını istedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan19866 -- 5 Mayıs 2021; 2:26:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sml_akyz

    Hocam sağlam bir eksprese gidin. Parçaların tarihlerini de kontrol ederek kaputun değişip değişmediğini anlayabilir. Eğer diğer parçalarla aynı tarihliyse kaput ayar için çıkarıldığı anlamına gelir. Bu halde satmaya kalksanız ben bile acaba bir sorun mu var diyerek tereddütlü davranırdım. Aynısı benim başıma gelse emin olabileceğim bir ekspertize gösterir ve ayar için yapılmış dediği anda da sürmeye devam ederdim.



    Alıntıları Göster

    Tarih konusunu not ettim. Şuan zaten bekliyoruz. Kendim bakmaya çalışacağım. Teşekkürler.





  • Moralinizi bozmak istemem ama 1 vererek en büyük hatayı yapmışsınız. O puanlama sistemi personeli değerlendiriyor. Takdir edersiniz ki personel ayrı şirket ayrıdır. Bu dakikadan sonra personel ilgilense de ilgilenmese de hiçbir önemi yok kendisi için. Primi yani parası gitti artık, yani sizin paranız kesilse uğraşır mısınız uğraşmazsınız. 5 vereyim mi yani ne demek istiyor diyebilirsiniz vermeseniz bile katılmayabilirdiniz. Ayrıca ana firma içinde 1 vermeniz hiçbir ifade etmez, oradaki kişilerin de tam tersi işini kolaylaştırmış oldunuz, topu servis müşteriye iyi davranmadı, ikna edemedi diye atıp geçerler. Bu dediğimi herkes sindiremeyebilir ama yaklaşık 10 yıldır servisler ile içli dışlıyım ( yani hem servisten hizmet alan hem de serviste çalıştım) realite bu. Yapılması gereken ana bayi müşteri hizmetlerine şikayet açtırmak ve oradan ilerlemekti. Bu durumda ayrıca yasal süreçte başlamış oluyor eğer haklı iseniz. Yani bizzat servise başvurmasanız bile süreç şikayet ile başlar. Artık top ana firmada olur.


    Personelin sizi oyaladığını da zannetmiyorum ayrıca. Çünkü kanunen sizi oyalamasının bir geçerliliği yok. Eğer sıfır araç serviste işlem gördü ise bu kadar kısa sürede zaman aşımı olmaz. Hatta garanti bitimine kadar bile makul süre olarak kabul eder mahkeme çoğunlukla. Yok ana firma ile alakalı bir durum ise ki bence öyle orada da aynı. Zaman aşımı yok.


    Ayrıca sıfır aracı eğer size ayıplı mal ( hasarı tamir edilmiş bir araç ) veya firmanın taahhüt ettiğinden farklı ise geri verme hakkınız var. Ama ben bu araç içime sinmedi, istemiyorum türünde cayma hakkınız mevcut değil.


    @hasan19866





  • Yapmanız gerekrn şey çok basit, aracın resmi PDI raporunu yazılı olarak servisten talep edeceksiniz. PDI ciddi bir sorumluluktur, sorun çıkartırlarsa hemen bu durumu markanın genel merkezine mail ile bildirin. PDI’da hataları belirtmek zorundalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FthGTI -- 5 Mayıs 2021; 3:12:36 >
  • Lego95 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş takıntılı olmakta çok haklı. piyasadaki araç rezaletlerini ve servislerin insanlara muamelesini okuyun. sıfır araç alacak olsam ben bu arkadaştan daha takıntılı olurum. para kolau kazanılmıyor
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Moral anlamında çok iyiyim. Eleştiriye açığım.

    Anketi cevaplarken sadece bayi için olduğunu düşünüp işin içine dalmıştım. Olayı idrak edemedim. distribütörde arada güme gitmiş siz söyleyince fark ettim. Bu benim için hata. Yarın bu konuda ne yapabileceğime bir bakmam gerekecek. Yazınıza baktığımda distribütör için önemli olmadığını anlıyorum. yanlışsam lütfen düzeltin.

    Hali hazırda anketin amacı yanlış giden bir şeyleri düzeltmek. Devam den bir düzeni düzeltmek zor olduğu için insanı cezalandırma yoluna gitmişler. Belli bir ilerleme kaydedebilirler ama yöntem doğru değil. Fakat yapacak bir şeyde yok. Şirketin kararı. Herhalde işe yaramadığını görüyordur. Görse de işine geldiği için uygulamaya devam ediyor olabilir.

    Benim için hayat demek doğruluk dürüstlük demek. Maç sonunda galip gelen değil doğru oyunu oynayan olmak isterim. Tutup eksik bilgi paylaşan, imzalayacağım bazı evrakları teslim gününde gösteren, sorun yaşandığında türlü türlü bahanelerle sorunu kabul etmeyen ama her fırsatta her konuşma başında size yardımcı olmaya çalışıyorum diyen bir zihniyet karşısında işimi görsünler diye sessiz kalmam. ( Bu arada arabayı gösteren ustaya biraz daha yüksek puan verdim. ) Hele ki ''bu fatura neden ödediğim tutar kadar değil faturamı düzeltin dediğimde'' düzeltiriz bizim için problem yok. Ama o zaman % 80 lik dilime girer fazladan 50 bin daha ödemek zorunda kalırsınız'' gibi bir açıklama ile karşıma geldiklerinde.

    Her zaman söylerim, bir insanın mevki, para, ünvan, yaş, diploma vs vs sahibi olması onu ''Eğitimli'' insan yapmaz ama o insan bunlara sahip olduğu için kendinin ''Eğitimli'' olduğunu zannetmiştir. Bakıldığında gelişemeyen ülkelerin ve insanların gerçek problemide budur. Benimle muhattap olan Bayii çalışanı arkadaşların problemide bu. Doğru olduklarını ve bu işin bu şekilde yapıldığını zannediyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan19866 -- 5 Mayıs 2021; 4:1:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FthGTI

    Yapmanız gerekrn şey çok basit, aracın resmi PDI raporunu yazılı olarak servisten talep edeceksiniz. PDI ciddi bir sorumluluktur, sorun çıkartırlarsa hemen bu durumu markanın genel merkezine mail ile bildirin. PDI’da hataları belirtmek zorundalar.

    Bu kısmı not ettim. Aracı servise şuan götüremediğim için biraz bekleyeceğim. Eğer bayiden istenecekse hemen yarın isteyebilirim.

  • Bayı saçmalığının artık kalkması lazım. Hem istediğiniz gibi aracınızı özelleştirip sipariş veremiyorsunuz hemde gereksiz masraf...

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.