Şimdi Ara

Batum' dan İphone İpad Almak 2017 !!! iphone 7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
7
Favori
12.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar birçok arkadaşın merak ettiği bir konu hakkında bildiğim kadarı ile bilgi vermek istiyorum. birçok arkadaş batunda batum plaza içindeki apple mağazasını resmi applestore olduğunu sanarak yüksek fiyattan iphone sahibi oluyor.. halbuki burdaki mağaza RESMİ APPLE STORE değil.. araştırabilirsiniz.sadece tanındığı için herkes buradan alıyor. ben burayı tavsiye etmiyorum. neden ? çünkü burası Türkleri kazıklamaya yönelmiş.internet mağazasındaki fiyatlardan 100 lari daha fazlasıyla karşılaşıyorsunuz. neden diye sorduğunuzda o eski fiyat diyorlar..kesin bilgi sahibi olmadan buradan alışveriş yapmanızı tavsiye etmiyorum.( http://iplus.com.ge/ge/home ). Ayrıca favori birçok model ve renk Batum da bulamama durumuyla karşılaşabilirsiniz.. bunu göze alarak gidin. herşey toz pembe alıp gelirim diye düşünmeyin.önce internet üzerinden mağaza ile mail yoluyla iletişime geçebilirsiniz. apple iphone ge yazıp nette çıkan bir sürü site ile iletişime geçip batum mağazası olup olmadığını,istediğiniz ürün renk hafıza ve modelini yazıp olup olmadığını ve fiyatını mutlaka sorun....
    tavsiyem aşağıda adresini resimde gösterdiğim zurab gorgiladze caddesindeki i-technic mağazasına göz atmanız. burada fiyatlar plaza içindekine göre 150-200 tl daha uygun. ama dediğim gibi ürün varmı yokmu önceden sormak lazım.mesela 2016 aralık ayı batum plaza içi 6s plus 64 gb 2300 lari iken i-technic te 2000 lari idi. buda 400 TL civarı para eder. (http://itechnic.ge/ )

     Batum' dan İphone İpad Almak 2017 !!! iphone 7
    i-technic mağazası resimde batum plazanın 50 mt. gerisindeki kavşaktan sahil istikametine dönüp 4 cadde sonra sola dönerek yaklaşık 500-600 mtre ilerde solda.
     Batum' dan İphone İpad Almak 2017 !!! iphone 7
     Batum' dan İphone İpad Almak 2017 !!! iphone 7
    İ-technic mağaza resimleri.

    ayrıca nasıl alınır diye merak edenler. öncelikle batum içlerinde larinin en değerli olduğu yerde tl nizi lariye çevirin. (Dikkat!!! telefonu anlaşıp almaya karar verdikten sonra TL yi lariye çevirmenizi tavsiye ederim..zira ürün alamadan dönme durumunda geri TLye çevirirken 150-200 tl zararınız olabilir boşuna.)örneğin 2016 aralık ayı tl 0,76 idi. örneğin 2000 lari sahibi olmak için 2631 tl bozdurmanız gerek.. hesap şu şekilde yapılıyor. mesela ürün 2000 lari. "--2000 bölü (tl nin o anki değeri) 0,76 eşittir. TL değeri..--2631 TL". yani tl daha değersiz..

    TAX FREE: tax free denen olay o ülkenin aldığı vergiyi TR ye gidecek olduğunuzdan dolayı geri alma olayı. mesela gittiniz . 2000 lari verip telefonu aldınız. (öncelikle mağazanın tax free yapıp yapmadığını sorun.genelde camında yazar). mağaza ürünü kapalı kutu içinde evrakları ile size teslim eder. sizde sarp sınır kapısında yaya olarak sağ taraftan girip tax free bölümünde kapalı kutu ve evrakları yetkiliye teslim edip % 11 geri iadeyi tl olarak geri alırsınız. bu kadar basit.
    GARANTİ VAR MI: evet genelde 1 yıl uluslararası garanti olur. hem batum hem tr için 1 yıl garanti vardır. tabi bunu alırken sormanızda fayda var.
    TÜRKİYE KAYIT: Türkiyede 140 tl civarı maliyeye vergi yatırıp e devletten kayıt işi var. bunuda netten araştırabilirsiniz.bu son işlemdir.
    Bunlar dışında merak edilen ;
    -Pasaporta gerek var mı? gerek yok kimlikle 15 tl pul ücreti ödeyerek batuma geçebilirsiniz ( memurlar ohal döneminde kurumundan izin almadan çıkamaz.dikkat..!!!)
    -Orada kalmak gereklimi? hayır günübirlik alıp çıkabilirsiniz.
    -Kaç tane alabilirim.? kişi başı 1 tane telefon alabilirsiniz ve 2 sene içinde bir daha yurtdışından alma hakkınız olmaz.
    -Türkçe bilmesem olur mu? gerek yok. genelde mağazalardakiler sizi anlar. yada yazarak tarif edebilirsiniz.

    birazda olsa bilgi sahibi olmayan arkadaşlara faydam olduysa ne mutlu .... yanlışım varsa tecrübeli arkadaşlar düzeltebilir.







  • Güzel konu. Bilgilendirme için teşekkürler. Lazım olur.
  • hocam itechnicde tax free var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtechnicte tax free mevcut. Fakat arkadaşa şu konuda katılmıyorum. Mayıs ayının başında iplus'dan iphone 6s plus satın aldım ve internette ki fiyatlara kuruşu kuruşuna uyuyordu. İtechnic'in internet sitesinden fiyatları karşılaştırırsanız, iplustan daha pahalı olduğunu görebilirsiniz. Lariyi 68,5 ten aldım. Bulabildiğim en iyi fiyat buydu. Kapıda da %11 kadar vergi iadesi alıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2 aya gidecem batuma arkadaşlar

    avantajlımı batumdan telefon almak

    en rahat ve ucuz nereden hangi marka telfon almam avantajlı olacaktır

    teşekkürler
  • evet arkadaşlar ben de almayı düşünüyorum. Uluslararası garanti kalktı diyorlar doğru mu? Telefonu alıp burda kullanabiliriz değil mi bir sıkıntı olmaz. Teşekkürler.
  • Eraser0861 nolu kullanıcı ya çok teşekkür ediyorum.söylediklerini dikkate alarak gittim Batum a.sadece ilave edeceğim şu var.itecnic mağazası karşısındaki apple city mağazasına da bakın burada 30 lari daha ucuzdu itecnic ten ve tax free mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koksalsen K kullanıcısına yanıt
    Kardeşim hangi modeli ne kadar ücrete aldığını söyler misin? Garanti süresi söylendiği gibi 1 yıl mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam, kredi kartı geçiyor mu ? Lari almaktan daha uyguna gelir gibime geliyor.
  • koksalsen K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yolcu beraberi 2 yada 3 tane geçirme şansı ve bu cihazların tümüne tax free geri iade şansımız varmı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X fiyatı burada da belli değil

    iplus.ge'de 8+ 256 GB fiyatı 3155 GEL iken itechnic de aynı ürün 3195 GEL ama alternatif olma açısından faydalı bir paylaşım

    Tax free için burada da pasaport mu gerekli yoksa kimlikle Batuma gitsek de Tax alabiliyor muyuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßlaCKFOX -- 24 Ekim 2017; 17:38:58 >
  • ßlaCKFOX ß kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 13:21:34 >
  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 13:21:29 >
  • iplus konunuzdaki mesajları okudum yorum da yazmıştım hatırlarsanız bu da alternatif olarak aklımda bulunsun diye mesaj da yazdım bir de farklı mağaza olduğundan belki Tax evrağı düzenleyebilir diye düşündüm
  • birşey sormak istiyorum.

    1.ben kendime bir adet iphone alacağım kendi pasaportum var.

    ancak arkadaşlarıma da birkaç tane alamaz mıyım? gümrükte sorun olacağını sanmam çok bakmıyorlar zaten.

    Arkadaşlarım kendi pasaportlarına işletecekler.

    2.Diğer sorum vergi iadesi için pasaport şart mı?
  • Tax free için Pasaport gerekli diyen arkadaş ben pasaportsuz aldım taxfree mi sadece cihazın ambalajının açık olmamasına dikkat ediyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hkn.usta H kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 13:21:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Space.

    İçeriği biraz açarsan sevinirim. Ülke vs. Ben 1 ay önce gittim ve bana pasaport olmadan olmayacağını söyledi kadın.Özellikle sordum elimdeki tc kimlikle geçiş belgesiyle alabiliyormuyum diye. Benim uydurduğum birşey değil.

    Öncelikle seni kırdaysam özür dilerim beni yanlış anlama sana uyduruyorsun gibi bir şey söylemek istemedim.Ben cihazı batumdan aldım yaklaşık 1.5 sene önce aldığın yerde tax free varsa söylüyorsun aldığın telefonu aldığın yer paketliyor ve zımbalıyor kutunun taz freeyi alana kadar açılmaması gerektiğini söylüyor Zaten orda görevli türkiyeye geçerkende tax freeyi alıyorsun herhangi pasaport felan gerekmiyor ayrıca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hkn.usta H kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 13:21:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Space.

    Yok kırılmadım ne demek hocam benim hatam siz k.bakmayın. Dediğim gibi tax freedeki kadın ve mağazadaki kisiler hep pasaport gerekli dedi o yüzden öyle belirttim bende ilginç doğrusu.

    Ben 1.5 sene önce gitmiştim belki değişmiş olabilir yanlış yönlendirmek istemem gidecek arkadaşları ama ben gittiğimde gerekli değildi tax free için pasaporta dediğim gibi.

    Son olarakda alacak arkadaşlar aldığı yerde tax free olup olmadığına kesinlikle dikkat etsinler yoksa alamazlar.Ben tax free almaya gittiğimde geç saatte çıktığım için türk lirası kalmadığını söyledi bana ve lari olarak vermişti tax freeyi yani herşey istediğiniz gibi gitmeye biliyor gitmeyi düşünen arkadaşlar bunlarıda mutlaka göz önünde bulundursun.Kırılmadığıza sevindim herkese iyi akşamlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.