Şimdi Ara

Battlefield 4 Grafik Ayarları (FPS + Stabilite), Hata Giderme Rehberi [ANA KONU] (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
43
Favori
53.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aresmar

    -= BATTLEFIELD 4 GRAFİK DETAY AYARLARI + PERFORMANS İYİLEŞTİRME REHBERİ =-

    Merhaba BF4 severler. Yeni bir rehberle yine karşınızdayım

    Yeni hazırladığım video:



    Araştırmalarım sonucu ve yıllarca oyun oynamanın da getirdiği tecrübeyle sizlerde faydalanın diye grafik ayarları rehberi hazırlamak istedim.

    Burada BF4 için en çok performansı etkileyen ayardan en az etkileyen ayara doğru bir liste vereceğim. Siz de kendini sisteminiz göre ayar yaparken hangi ayarlara dikkat edeceğinizi belirleyebilirsiniz.

    RESOLUTION SCALE:
    Bu ayar aslında oyunu ekranınızın ölçüsünde değil daha büyük ya da daha küçük ölçüde render edilmesini sağlar. 100 seçerseniz tam ekranınız kadar oyun çözünürlüğü olurken küçültürseniz çok iyi performans kazanırsınız ama görüntü bozulacaktır. Laptopları olanlar bunu küçülterek en büyük kazanımları alabilirler.
    100'ün üzerine çıkarmak ise Anti-Aliasing yani köşeleri yumuşatma efekti verecek görünütüyü güzelleştirecektir. örneğin %200 yaparsanız aslında oyunu ekranınızın 2 katı şekilde büyütüp sonra küçültüyor o şekilde görüyorsunuz gibi düşünün. 2 kat makinenizi yoruyorsunuz da demek anlamına gelir. Tavsiye edilen ayar 100'dür.

    TEXTURE QUALITY:
    Kaplama kalitesi. Direkt olarak video kartınızın ram'ini ve gücünü ilgilendirir. Ekrandaki kaplamaların kalitesini azaltıp çoğaltarak uygun bir performans yakalayabilirsiniz. 2GB ramli kartı olanların High hatta Ultra oynamalarında bir sakınca olmaması gerekir. Ancak çok büyük performans düşüşü yaratabilir eğer kartın ram'i dolarsa. Ani ve kötü ekran takılmalarına yol açar.

    LIGHTING QUALITY:
    Işıklandırma, gölgeler gibi detayları belirler. En çok performansı etkileyen etkenlerden biridir. FPS kazanmak için düşürülebilir. Ayrıca çok parıltılı bir oyun istemiyorsanız da düşürebilirsiniz :)

    AMBIENT OCCULUSION:
    Anlatması en zor efekttir :) Bribirine yakın objelerin arasına gölge koyarak gerçek hayattaki gibi gölgeler oluşturmaya yarar ancak biraz görüntüyü karartır. Karanlıkta düşmanı seçmeniz zorlaşabilir. Eğer gerçekçi olsun derseniz açacaksanız, Nvidia kartlarda HBAO, AMD kartlarda ise HDAO seçin.

    ANTI ALIASING DEFERRED:
    Köşeleri kenarları yumuşatma özelliği. Performansa büyük etkisi vardır. Video Ram'inin kullanımını yükseltir. En iyi köşe yumuşatma yöntemidir ancak x4 yapınca kuvvetli bir kart gerektirir.

    ANTI ALIASING POST:
    Daha az performans harcayarak köşeleri yumuşatabilmeyi sağlar. Ancak üstteki yöntem kadar başarılı değildir yumuşatmaması gereken yerleri de yumuşatıp kaplamaları bulanık gibi gösterebilir. Ya üsttekini ya bunu seçin ikisini birden açarsanız bulanıklık çok artabilir kalite kötüleşir.

    MESH QUALITY:
    Yükseltebildiğiniz kadar yükseltin. Performansı yukarıdakiler kadar etkilemez. Oyunda özellikle uzaktaki düşmanları detaylı görmek için çok önemlidir.

    FIELD OF VIEW:
    Görüş açısı. Aslında genel kanı gibi ne kadar yüksek o kadar iyi demek yanlıştır. Açıyı büyüttükçe daha fazla alanı görürsünüz ama ekanın merkezi sizden uzaklaşır. En iyisi ekrana yakın oynuyorsanız açıyı büyük tutmak ekrana uzaksanız açıyı çok büyütmemektir. Performansa pek etkisi olmaz.

    MOTION BLUR:
    Ani hareketlerde ekranı bulandırır. Kesinlikle kapalı tutun! Gerçekçilik katacağım diye gözünüze yazık etmeyin. (Hala tüplü monitör kullananlar deneyebilirler.)

    WEAPON DOF:
    Kapatın. Ekran kenarlarını bulanıklaştırır düşmanı görmekte zorlanmak istemiyosanız kapatın en iyisi. O kadar gerçekçiliğe gerek yok.

    POST PROCESS QUALITY:
    Low da tutmanız tavsiye edilir. Ekstra ışık efektleri, derinlik bulanıklığı hareket bulanıklığı gibi gerçekçilik katmak için sonradan uygulanan efektlerdir. Yüksek tutmak isterseniz tutun ancak bence düşükte kalmaları gözlerinize daha iyi gelecektir.

    TEXTURE FILTERING:
    Uzaktaki nesnelerin kaplamalarındaki kırıklıkları düzeltir diyelim kısaca. Çok kötü performansınız yoksa Ultra'da bırakın.

    TERRAIN QUALITY:
    Yer şekillerinin düzgünlüğü. Yüksek tutun düşmanı daha düzgün görmek için faydalıdır performansı çok etkilemez.

    TERRAIN DECORATION:
    Yerdeki taş, çer çöp ot çalı detayları. Zevkinize göre yüksek bırakabilirsiniz.

    EFFECT QUALITY:
    Patlamalar, kan efektleri, su sıçrama efektleri gibi efektlerin detayını ayarlar. Çok düşüğe almayın mümkün olduğunca yüksekte tutun. Görmeniz gereken bazı efektleri göremeyerek dezavantajlı duruma düşmeyin.

    Şimdilik bu kadar. Zaman içinde sizden dönüşlere göre eklemeler de yapabilirim.

    İyi oyunlar yüksek FPS'ler dilerim.

    Örnek ayarlarım: Tabii ki her sisteme uygun olarak değiştirilmesi gerekir.
    (Sistemim: Core i5-750 OC:3.5 GHz. 8GB Ram, MSI Geforce 660Ti Power edition, 1680x1050 monitör, SSD sürücü. Windows 7 64bit. En son ekran kartı sürücüleri yüklü, CPU core parking iptal edilmiş durumda.)

    DİKKAT GÜNCELLENDİ! (11.01.2014)
     Battlefield 4 Grafik Ayarları (FPS + Stabilite), Hata Giderme Rehberi [ANA KONU]


    Not: BF4 yayını yaptığım youtube kanalımı ziyaret etmeyi unutmayın : Aresmar TV

    Önemli uyarı: İzin almadan kopyalamak alıntılamak başka bir mecrada yayınlamak yasaktır. Lütfen emeğe saygı gösterelim.



    Hocam sizden yardım istiyorum.altda resmini verdiğim hatayi alıyorum. Çoğu kişi alıyor. Battle in forumunda tam 35 sayfalik konusu var.cozumu nu msi after ile clock hızını düşürerek çözülüyor suan.benim yabancı dilim yok.sizden yardım istiyorum.nedir ne değildir diye.derdimize care olabileceğiniz bakalım. Saygılar.
     Battlefield 4 Grafik Ayarları (FPS + Stabilite), Hata Giderme Rehberi [ANA KONU]


    buda avrupada milleti perisan eden hatanın konusu.bf 4 forumlarında tam 35 sayfa.

    http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955065217714259404/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 25 Mart 2014; 10:03:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • s.a arkadaşlar bende şöyle bi sorun var oyunu çalıştırıyom enter diom oyuna giriyom resume game diyorum vidyo giriyor ilerlemeye başlıyor vidyo sonra donup kaliyor ne yapmam lazım acaba yardım edermisiniz
  • Oyunun ilk bölümünde patlatıcıyla duvarı patlatıp patikaya çıktığımız yerde kuşların uçuştuğu alana giderken zeminde titreme sorunu var. ayarları epey kurcaladım bir türlü çözüm olmadı..

    1920x1080p de oynuyorum. Ekran kartım asus rog mars nvidia geforce gtx760x2 4gb 512bit ne yapsam çözülmedi ne önerirsiniz ?
  • Benim sistem : Amd fx 8320; 8 gb ram(1600 luk) ; Asus gtx 650ti boost ve windows 7 sistemimde bf4 te ultrada 30 fps aliyorum. Ama bu kartla ultrada 50 fps almam gerekiyormus.Neden bu kadar dusuk fps aliyorum.Birde bazen takilmalar hatalar fln oluyor.Far cry 3 max ayarlar 50 fps iken (dusuk mu yuksek mi bilmiorum) ve crysis 3 ultrada takilmalar oluyor.Sorun nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtube de videoyu izlemiştim baktım burdada konusu varmış takip için yazıyorum dediğin ayarlarda 72-80 fps alıyorum birde kullandığın ultraayarları denicem teşekkürler konu için.
  • Bu konuda anlatilan herseyi yaptim ve zaten 15 olan fps degerim suan max 18 oluyor :D herseyi low yapiyorum yine ayni durum. Anlamis degilim. Yardimci olabilecek birisi var mi ? 1920x1080 cozunurlukte oynuyorum. Bf3 u mediumda kasmadan oynuyordum. Ekran kartim ati radeon 5570 fakat driver guncelleyince 6510 olarak gozukmeye basladi.

    Ati radeon hd 5570
    Intel i5 2400 3.10ghz
    4gb ram

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende suan msi gtx660ti pe kullanıyorum ve ultra detay msaa kapalı şekilde çok rahat oynuyorum
  • TheSentry kullanıcısına yanıt
    Bence çözünürlüğü düşürmelisin 1366x768 yada 1600x900 olabilir. En kötü ihtimal 24 fps den çok alman lazımki oyun oynanır duruma gelsin.
  • çözünürlüğü 1600x900 yaptım hocam 22fps gördüm max herşey low. BF3 ü nasıl mediumda oynadım 1920x1080 de onu anlamadım
  • Arkadaşlar lütfen yardım edin 4 gündür 2 defa format attım . Oyunu windows modunda açabiliyorum ama borderlans ya da fullscreen e alınca ekran siyah oluyor ve altta çıkan origin simgesi bir kaybolup bir geliyor ( ayni şekilde mause ta öyle ) denemediğim yol kalmadı ne yaptıysam düzeltemedim.Pencere modunda iken hiç bir sorun yok ama borderlans ve full screen da böyle yapıyor bir el atın lütfen 210 tl oyuna para verdim.Driverlarımın hepsi güncel.Win 7 64 bit kullanıyorum.Deli oldum resmen.
  • parking olayını kapatmak harbi işe yaradı
  • bf4 de laptoptan oynuyorm fakat nvidia sli olduğu için çakışma yapıyor. Çözümü varmıdır?
  • win7 64 bit - i5 4670 k-gtx760 ekran kartı-8gb ram ile bırakın oynamayı doğru düzgün görüntü bile alamıyorum


    oyun kasmadan başka bir şey yapmıyor
    reoladed sürümü kurlu bende hiç bir patc felan yüklemedim

    ekran kartının son güncellemesi mevcut ve experience ile oyunu optimize ettim lakin değişen bir şey olmadı

    bilgisi olan yardımcı olabilirmi?
  • acemi33 A kullanıcısına yanıt
    Güç planı yüksek performanstamı ?
  • Gerçekten çok faydalı böyle rehberlere ihtiyaç var teşekkürler
  • Thanks ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMBIENT OCCLUSION u bildiğim kadarı ile anlatayım bende tam emin değilim ama.


    Benim bildiğim bu özellik ışığa göre gölge yoğunluğu değişmesi bunu kapatırsanız heryerde gölgeler aynı olur eğer açık olursa. Gölge yoğunluğu değişebilir.

    Birbirine yakın objelerin arasına daha az ışık gireceğinden gölgeler daha koyu gözükür.

    mesela yerdeki bir çimin dibi daha karanlıktır neden? Çünkü daha az ışık gelir.


    Dediğim gibi tam emin değilim ama zamanında cryengine ile uğraşmıştım oradan biliyorum biraz.
  • Beyler ben 15 yaşındayım bf4 e giremiorum o kadar satın alıp yükledim origin yaşın yetersiz diyor battlelogda giriş yapmamı istiyor sonra oyun yine açılmıor napmalıyım
  • Ellerine saglık dostum. Bizzat aradıgım konu bunun bire biriydi :))) teşekkürler işimi gördü. yanlız birşeyde kafam takıldı ANTI ALIASING DEFERRED ve POST kısmında... ikisini birden açıyorum son ayarda fark goremiyorum. Post u kapatıyorum digeri fullde gine fark goremiyorum sence ne yapmalıyım ? diger ayarların hepsi fullde...
  • gtx 660 16 gb ram 3.5ghz sistemim var hangi ayarlar daha uygundur benım ıcın asus tytan cg 8480 .
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.