Şimdi Ara

Bass konusunda yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle iyi forumlar.
    2 yıldır bass gitar çalıyorum ibanez btb686 terra firma bas gitarım var. Üniversitede bas gitar ile jazz bölümü okuyacağım şu anda lisede de müzik okuyorum jazz için bir bas gitar arıyorum aklımda fender jazz bass american deluxe var bu fikir genelde jazzcıların elinde bu gitarı gördüğümden doğmuştur ancak ilk gördüğüm gitarıda almak istemiyorum nokta atışı yapmak istiyorum.

    sizce jazz müzik için bass gitarımı neye göre seçmeliyim:

    Ton nasıl olmalıdır ?

    Kaç telli olmalıdır ?

    Aktif veya pasif hangi manyetik sisteme sahip olmalıdır ?

    Ne tür bir ağactan yapılmış olmalıdır ?

    veya sizin önerebileceğiniz markalarada açığım.

    Birde ankarada bu tür gitarları nerden bulabilirim bildiğim birçok mağzaya baktım ancak çeşit sınırlı istanbuldan getirtebiliriz diyorlar fakat denemeden almak istemiyorum.







  • Merhabalar hazenaalbaay. Ne güzel iki yıldır bas çalıyorsun ve ayrıca lisedesin, özendim vallahi. Kocaman bir MAŞALLAH diyeyim :) 20-21 yaşında bas gitara başlayabildim, üniversiteydi-askelikti falan, ilk iki yıldaki verim eridi-gitti, son zamanlarda tekrar daldım müziğe, yaş da bu arada otuzu geçti :)
    Öncelikle, Ankara' da oturuyorsan ve eğitimine burada devâm etmek istiyorsan ilk tercihin belki Bilkent Üniversitesi olacaktır.. Bence esas adresin ise Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü olmalı. On yıl kadar evvel Ankara' da Kâmil Erdem gibi değerli bir müzisyen, bir bas gitarist ve Bilkent Üniversitesi' nde hocamız vardı, uzun zamandır Yıldız Teknik' te bas gitar derslerine giriyor. Bence Kâmil Erdem hem caz, hem de bas üzerine önemli bir fırsat olabilir senin için. Belki tâkip ediyorsundur, etmiyorsan bir araştır derim.

    Hâli hazırda elinde olan Ibanez geniş bir yelpaze sunuyor bence. Caz müzik de artık eskisi gibi swing, bebop, hardbob gibi türlerde gezinip de bas gitarın (daha doğrusu kontrbasın) yoğun bas tonuyla eşlik ettiği sound çizgisinde değil gibi.. Bas gitar da temel eşlik enstrumanı olmaktan ziyâde solo enstrumana doğru kayıyor. Demek istediğim, elindeki Ibanez ile yoğun bas sound çizgisinde eşlik de çalabilirsin, kuvvetli tizlerle solo yönünü de kullanabilirsin. Ayrıca, doğru hatırlamıyorsam kusurabakma, üniversitede mülâkata girdiğinde senden bir parça icrâ etmeni isteyecekler diye hatırlıyorum. Yine elindeki basla birçok teknik kullanabilir, tizlere de çıkarak solo bir icrâda bulunabilirsin. Bence okula gir, cazı da öğrendikçe sound arayışını daha belirgin kıl. Ha bana sorarsan dört telli pasif Fender caz bastan iki adım öteye geçmem. Ama dediğim gibi, elindeki basla yıllarca birçok türünde çalabilirsin, soloya da elverişli bir enstruman. Acele etme, üniversiteye gir, cazı tanı, sound anlayışını yalnız çala çala değil dinleyerek de geliştir, böylece daha doğru bas seçimi yaparsın. Nâcizâne görüşüm bu yönde. Çevrende illa vardır iyi müzisyen, muhakkak danış.
    Bunların yanı sıra yüzlerce caz çalan basçı var ve pek azı Fender veya benzeri bas kullanıyor..İşin aslı, akıldaki ton arayışının sonu yok gibi..

    Neyse, yazışırız daha :) Kolay gelsin, başarılar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.