Şimdi Ara

Bass gitar almak istiyorum yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bass gitara başlamak istiyorum, fakat daha önce hiç gitar çalmadım o yüzden neler alacağım hakkında hiç bir fikrim yok. Gitar temelim sıfır fakat üst düzey piyano eserleri çalabiliyorum. Bass gitar hakkında bilgili olan arkadaşlar neler alacağımı ve bas gitar çalmayı öğretebilecek bir site gibi şeyleri paylaşırlarsa çok sevinirim. Ve 400 ile 600 lira arası güzel bir bass gitar söylerseniz çok makbule geçer. Kısacası bass gitara yeni başlayacak birisinin neler alacağını ve öğrenebileceği kaynakları listelerseniz çok sevinirim. Teşekkürler.



  • Bass çalan biri olarak önerim öncelikli olarak Squier Jazz bass'tır ama malum dolar kurunun uçuşuyla pahalı şu aralar. Cort öneririm 1000Tl'nin altındaki en iyi basslar Cort'ta. Yine de kendin deneyerek almalısın sonuçta piyano çalıyorsun ve müzik kulağın gelişmiş.
    Amfin mutlaka kaliteli olsun çünkü iyi gitar kötü amfi soğutuyor. Amfini olabildiğince bütçeni zorlayarak kaliteli almanı öneririm 700Tl'ye Laney RB2 var çok memnunum ki Marshall MB15'ten geçtim Laney'e. Fiyat farkı neredeyse yok RB2 amfiyi al sonra da gitar al. 1-2 yıla gitarını değiştirirsin.
    5 ayda Slap tekniğine geldim ben başladıktan sonra. Önerim 6-7 ay bass dersi alman ardından da kendin ilerletmen çünkü diğer türlü hocanın verdiği bilgilere erişmen mümkün değil ki zaten temel de sıfırsa 6-7 veya 8 aylık bir eğitim seni ileri taşır TECRÜBEYLE SABİT
    Müzik öğrenmek için de ultimateguitardan 15Tl'ye aylık üyelik al gerçekten iş görüyor ben ömür boyu üyeliğe geçiş yapmayı düşünüyorum mesela. Para vermemek istiyorsan da Songsterr.

    İyi geceler




  • Tesla_Reyiz kullanıcısına yanıt
    Tavsiyelerin için teşekkürler kardeşim. Anladığım kadarıyla en azından 2, 3 ay gitar kursuna gitmek lazım çünkü sıfır temelim var gitar bakımından. Ayrıca bayada masraflı gibi gözüküyor :D. Ev masraflarından baya bir kısmam gerekecek sanırım güzel bir gitar ve dediğin gibi kaliteli bir amfi için. :) Ayrıca cortun Cort CM10B Bas Gitar Amfisi adlı bir anfisini buldum baya ucuz ne düşünüyorsun bu anfi hakkında?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre12121212 -- 16 Kasım 2015; 0:47:47 >
  • emre12121212 kullanıcısına yanıt
    Ucuzlaştıkça kalitesi düşüyor amfilerde. Dediğim gibi zorlayıp mb15 veya rb2 hiç olmadı Laney rb1 bile alabilirsiniz sahibindende ikinci el bulursunuz ben amfimi 2.el almıştım. Diğerlerini önermiyorum hem denemedim pek
    Amfin kaliteli olsun gitara göre. Bütçeniz dar ise 2. el piyasasını şiddetle tavsiye ederim. 900Tl'lik gitarı 500'e, 600'lük amfiyi 300'e almış biriyim.
    Bir akademi veya sanat merkezinden birebir ders olabilir ama ders alın hatta bulursanız orayla görüşün gitarı alma konusunda çünkü bana da hocam ayarladı gitarımı ki marka Squier Bass
    İyi günler. Sorunuz olursa hiç çekinmeyin hocam




  • Eyv kardeşim valla çok yardımcı oldun. Dediğin gibi ikinci el almayı düşünüyorum. Dijital piyanomu satıyorum 1200 ve 1300 lira bütcem var en fazla. Umarım sağlıklı birşey alırımda mağdur olmam. Eğer sen buralardaysan almadan önce seninde fikrini almak isterim çünkü etrafımda bass gitardan anlayan yok . Tekrardan teşekkürler ederim herşey için hocam.
  • Hocam piyanoyu sakın bırakmayın gerçekten eğer profesyonelseniz satmayın bence. Bass gitar hakkında recko iyidir ona da sorabilirsiniz.
  • Yok hocam evde yamaha b2 piyanom var. 11 yıldır piyano çalıyorum ve piyano bölümünde olduğum için piyanoyu bırakma gibi lüksüm yok ne yazık ki :D. Ama nasıl anlatsam ki şuana kadar elime gitar almadım ama sanki içimde bass gitarı daha önce çalmışım gibi hissediyorum yani elime alırsam gitarı sanki direk çalmaya başlayacakmışım gibi bir his var. Herhalde çok çalmak istediğimdende olabilir bilmiyorum :D. Ayrıca arkadaşın biri ibanez bass gitar önerdi ne düşünüyorsun hocam?
  • Hocam o bütçeye en uygun cort action gider ikinci ek. Orta şekerli de bir amfi buluruz idare eder başlangıç için. Nasılsın hocam @Tesla_Reyiz
  • Cortu her yerde övmüşler hocam dediğiniz gibi cort alıcam. Piyanoyu satabilirsem elimde 1100 lira gibi bir birikim olacak. 1100 liraya şöyle beni en az 1, 2 yıl götürebilecek bir amfi ve gitar alabilirsem süper olur. amfiyi sıfır mı almalıyım yoksa ikinci el olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre12121212

    Cortu her yerde övmüşler hocam dediğiniz gibi cort alıcam. Piyanoyu satabilirsem elimde 1100 lira gibi bir birikim olacak. 1100 liraya şöyle beni en az 1, 2 yıl götürebilecek bir amfi ve gitar alabilirsem süper olur. amfiyi sıfır mı almalıyım yoksa ikinci el olur mu?

    Eğer ki 1100 ayıracaksanız daha farklı modellere yönelebiliriz. Amfiyi ben ikinci el aldım ama sıfırda alınabilir güven durumuna göre. Zira elektronik cihaz olduğu için belli olmuyor ne olacağı ama iyi bir kontrolle sıkıntısız ikinci el alınabilir. Cort action benim eskiden kullandığım gitarlar arasında. Başlangıç için sanırım daha rahat bir gitar yok o kadar söyleyebilirim
  • Benimde aklıma cort action yattı aynı şekilde hocam. amfi konusunda önerebileceğin ucuz ama güzel ses veren birşeyler varmı? Yada alabileceğim ikinci el temiz bir yer hocam?
  • Cort Action + Laney RB1 veya Marshall MB15 iki amfi de kalitelidir mb15 kullanıyorum memnunum. Amfiyi görerek deneyerek 2. el almanı tavsiye ederim. ya da 600'e amfi + 500'e gitar alırsın amfi 0 gitar 2. el olur
  • Daha önce amfi hiç kullanmadığım için bilmiyorum nelerine dikkat etmem lazım ikinci el alırken hocam? Aynı şekil gitarıda alırken nelerine en çok dikkat etmem lazım? Mümkünse ikisinide sıfır almak isterdim ama malum öğrenciyiz çoğu zaman aç geziyoruz :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.