Şimdi Ara

Başka ilden alınan araç plaka değişimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
65.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Noter soruyor. Plakayı değiştirmek istiyor musun diye. Evet dediğinde sisteme kayıtlı olduğun ilin plakasını alıyorsun. Hatta sormasına fırsat vermeden ilk başta plaka değişikliği istiyorum derseniz iyi olur. Unutur, sormaz vs. Sonradan değiştiremiyorsunuz plakanızı. O şekilde ruhsatta yeni plaka yazıyor.

    Çıkışta şoförler cemiyetine noterden aldığın işlem kağıdını verip plakanı bastırıyorsun. 60-70 lira birşeydir herhalde. ( alacağınız il/ilçe için öncesinde plaka basım yerini araştırmanızda fayda var Zamansal anlamda işiniz kolaylaşır.)

    Eski plakayı noter alıyor . O yüzden araçtan plakayı söküp notere girin.

    Ha bir de ne olur ne olmaz. Şehirler arası yolculuk yapacaksınız. Noterden çıkar çıkmaz sigortacınıza trafik sigortasını yaptırıp o şekilde aracı kullanın. Kasko sonradan da olur. Sigortacınız yoksa Noterlerin yakınında sigortacı oluyor genelde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloq -- 17 Ekim 2021; 17:58:40 >
  • eloq kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler ustam

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

    Sorulacak olay yok. Ankara'dan araç aldım, plakayı notere verdim, verilen plaka kağıdıyla şöforler odasına gittim,plakayı aldık geldik taktık devam ettik. Bursa 16 plaka bu arada. Ha ne olur , ben plaka seçeceğim deseydim Bursa emniyetten adına plaka rezerve edip öyle çıkardım. 10 gün önce yaptık.

  • Konu tam sistemin değiştiği döneme denk geldiğinden karışmış, güncel uygulamada sistem net.
  • aynen öyle oldu, sistem nasıl şler bilgim yoktu çünkü araç al sat işleri ile uğraşmıyordum. Noter eski plakayı aldı, bir fiş verdi aracı noterin orada bıkaktım, plaka basım atölyesine gittim taksi ile bir saat içinde yeni plakayı verdiler yol çıktım.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.