Şimdi Ara

Basit Çizim Programları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Basit tasarım programları globalde çok popüler olsa da, ülkemizde hala farkedilmemiş bir konudur. Ülkemizde bir çok dijital sanat ile uğraşan kullanıcımız bulunmakta, kimisi profesyonel kimisi amatör olarak bu işleri yapmakta ancak herkes Adobe Illustrator gibi piyasanın en pahalı ve en popüler programını kullanmaya çalışıyor. Halbuki bu programlar hem çok sistem gereksinimi istiyor, hemde pahalılar. Bunun yerine alternatif olarak piyasada bulunan orijinal olarak ücretsiz sunulan ve Adobe Illustrator programına göre daha az sistem gereksinimi isteyen programlar bulunmakta, işte bu programlara da basit çizim programı denilmekte.


    Ülkemizin maddi koşulları belli, çoğu kullanıcının bu tarz programları korsan kullandığını biliyorum, buna hiç gerek yok. Birazdan sizlere anlatacağım basit çizim programını da rahatlıkla çoğunuzun çizim ihtiyaçlarını giderecektir.


    1)Krita


    Açık kaynak kodlu ve tamamen ücretsiz olarak sunulan bir dijital çizim programı. Sistem gereksinimleri de çok düşük, Adobe programları ile yaptığınız tüm tasarımları da bir eklenti ile açmakta. Adobe Programının sunduğu neredeyse tüm özellikleri sunmakta, hatta Krita ile animasyonda yapabiliyorsunuz.


    2)Pixia


    Pixia programı da Krita programı gibi açık kaynak kodlu ve tamamen ücretsiz bir program. Sadece artık eskisi kadar sık güncelleme almıyor, ayrıca programın resmi sitesi yok, Microsoft Store üzerinden indirebiliyorsunuz ona dikkat edin.


    3)InkScape


    InkScape programı da Krita programı gibi basit çizim programı listesinde en popüler olan programlardan. Tamamen ücretsiz bir program ve bayağı iyi özellikleri bulunuyor.


    4)GIMP


    Basit çizim programı listesinde arasındaki en popüler program diyebiliriz. Bu programda açık kaynak kodlu, ücretsiz ve çok kaliteli bir program.


    Yukarıdaki bahsettiğimiz programların hepsi çoğunuzun dijital tasarım ihtiyaçlarınız karşılayacak nitelikte programlardır. Korsana yönelmek yerine bu tarz orijinal ve kaliteli programları tercih etmeniz daha sağlıklıdır.


    Daha detaylı bilgi için:

    colaker.net
    Basit Çizim Programları, Ücretsiz Teknik & Tasarım Türkçe Çizim Programı *2024 - COLAKER.NET
    https://www.colaker.net/programlar/en-iyi-basit-cizim-programlari/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muyendiz28 -- 11 Aralık 2023; 1:5:4 >







  • InkScape hariç 3'ünüde kullanıyorum.InkScape sezgisel değil. Bir corel alternatifi olamaz :)

  • asyagrafik kullanıcısına yanıt

    Haklısınız o konuda. Vektörel ve piksel tabanlı olarak ayrılıyor programlar.

  • Inkscape gayet işlevsel 'sezgisel' liğini bilemem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.