Şimdi Ara

BAŞARABİLİRSİNİZ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
148
Favori
11.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sınavvardedilergeldik S kullanıcısına yanıt
    Sorunu göremedim özelden mi yazdınız acaba ?
  • yardımlarınız için saolun bir sorun olcaktı.üç ay boyunca sadece fi,şm kitap belgesel araştırma vs mi yapacağız yoksa bu süre içinde demi ders çalışacağız?sınava kadar sürekli bir yandan bu filmleri kitapları okuyarak mı ilerleyeceğiz biraz daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz ?
  • Çok iyi bir yazı olmuş teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç ay içinde tabiki sadece ders değil. Ancak bu üç ay en yoğun düşünsel zamanınız olacak. Bu size bağlı arkadaşlar. Sizin kapasitenize ve zamanınıa bağlı. Hukuk kazanan bir öğrencim bu üç ayı dersten uzak geçirirken Tıp kazanan canım kız kardeşim aynı zamanda ders de çalışıyordu. Kaldı ki bir öneri bu. Önce kendi süzgecinizden geçirin. Ama unutmayın ilk amaç sizleri düşünebilen, eleştirebilen bir birey yapıp sınav sürecinin ot gibi geçmemesi
  • Çok faydalı bir yazı olmuş umarım yazılarınızı devam ettirirsiniz belki de her zaman duydugumuz seyler ama bunları ustaca süzgecinizden geçirip bizimle paylaştığınız icin tekrar teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Sunumlar , bilgilendirmeler için hazırladığım yazılardan bir tanesi uyku tutmayınca biraz da ortamı yumuşatma gayesi ile paylaşayım dedim :) devamı gelecek inşallah
  • Üç aylık kültürel süreç önerime pek çok eleştiri geldi. Teşekkür ederim. karşılıklı bilgi paylaşımı güzeldir
  • Arkadaşlar sorunuzu çok özel olmadıkça buradan sorarsanız sevinirim. Çünkü her birinizin soruları aslında başkalarına da yanıt niteliğinde olabiliyor
  • Matematik korkusunu nasıl yenebilirim ? Masaya oturmaktan korkmuyorum matematik hariç tüm derslerle saatler geçirebilirim ancak yıllardır ilgisiz kaldığım matematiğin bana tokat atacağından korktuğum için çalışamıyorum, ne yapmalıyım ?
  • Matematik korkusunu yenmek için iki aşamadan gitmelerini isteriz öğrencilerden.

    1) Rehber çalışmalar : bu konuda kendilerini motive etmeye yarayacak kitaplar, başarı hikayeleri...

    2)Piyasada bulununan 0 matematik adlı kitapları almaları ve bunları çalışmaları

    Buna ek olarak İnsanın doğru bir öğrenme gerçekleştirebilmesi için öğrendiği şey ile reel bağlantılar kurabilmesi gerekir.

    Anlatım bozukluğu olabilir şöyle açacağım;

    Ya hocam köklü sayılar hayatta ne işe yarar ki ?

    Ya hocam İşlemde bir elemanın tersi ne saçma şey yaaaaa

    Ya hocam Kısmi integrali bilmesem hayatta ne gibi kaybım olur ki ...

    öncelikle öğrendiklerimiz ile reel hayatımız arasında bağ kuracağız. O şekilde beyin tüm matematik konularını rahat şekilde özümseyecektir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rehberlikuzmanı

    Çok ama çok teşekkür ederim. Hiç bahane uydurmayacağım. Hemen gidip onları bulup düzelteceğim. Teşekkürün için benden de teşekkür :) Bu arada Einsteinden öte teslayı öneriyorum.

    Özellikle mühendislik gibi bölümleri isteyen arkadaşlar tesla uykularınızı kaçıracak ( Şimdi sen diyeceksin ki bak bu adamı uyardım hala özel isimde küçük harfle başlıyor)

    KUSURLU OLMAYI SEVİYORUM. KUSURLARIMDAN KAÇMAMAYI DA. İşte bir mesaj :)

    Bizi biz yapan şey hatalarımızdır hocam. Önemli olan o hatayı sürdürmeyip ondan ders alabilmektir. Ben bu mesajı aldım dediğinizden. Sizin gibi bir rehbere sahip öğrenciler cidden şanslı kişiler olmalılar. Tekrardan teşekkürler.




  • Gerçekten çok yararlı bir yazı olmuş alanınızı çok iyi yansıtmışsınız bir psikologdan daha iyi diyebilirim ögretmen degilde yol gosterici olarak cok yardımcı oldunuzu(en azından bana) yazınızın tamamı cok guzel ama tek kelime ile ''kavga edin'' demeniz bile çogu kişiden farklı dusunerek ogrencileri anlamaya ve sınav ile reel hayatı bagdaştırmayı çok iyi sagladığınızı gösterdi yazılarınızın devamını beklemekteyim BAŞARILAR . . . BU ARADA ARKADAŞLARA SINAVA ÇALIŞMAK İÇİN ''KAMÇI'' GÖREVİ GÖRECEK BİRŞEY BELİRLEYİP ZOR ANLARINDA ONU DÜSÜNEREK DAYANMAYA ÇALIŞIP DEVAM ETMELERİ YARIŞTAN KOPMAMALARI AÇISINDAN UFAK BİR TAVSİYEM OLSUN .
  • GüzelGünlerBiziBekler G kullanıcısına yanıt
    .
  • Rehberlikuzmanı R kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bugün gece yada yarın yüzde 90 ihtimal açıklanacaktır tercih sonuçları. Bu arada konunun açılmış olduğu haberini aldım ve gerçekten mutlu oldum
  • GüzelGünlerBiziBekler G kullanıcısına yanıt
    Ne psikolog sertliği soğukluğu olmalı ne de rehber öğretmen rahatlığı diye düşünüyorum. Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rehberlikuzmanı

    Ne psikolog sertliği soğukluğu olmalı ne de rehber öğretmen rahatlığı diye düşünüyorum. Saygılar

    SALİM ÜNSAL HOCAM SİZ MİSİNİZ?
  • Rehberlikuzmanı R kullanıcısına yanıt
    Canım dostlarım sizlere tercihlerde genel eğilim, bu eğilimi belirleyen nedenler üzerine bir yazı paylaşacağım. Yorumlarınızı özelden yazmak yerine buradan cevap olarak göndermenizi rica ediyorum


    Üniversite Tercihleri...


    Dostlarım son yıllarda yeni meslek dalları türedi... Bunlardan birisi tercih uzmanlığı. Elbette ki bu ifadeyi bir eleştiriyi sunabilmek için , bazı şeylere tepki vermek için yazıyorum.

    Genellikle psikolog ya da rehber öğretmen geçmişe sahip olan bu insanlar sınavlardan önce bazı paylaşımlar yaparak bölümlerin o sene kaç ile kapatacağını tahmin yarışına girdiler. Bunun ilk amacı ünlü olmak idi. Çoğu amacına ulaştı siz sayın öğrenciler sayesinde. Sizin zayıf noktanızdan vurdular sizi...

    Hocam bu tercihe yerleşebilir miyim ? sorusu zayıf noktanız idi...

    Şimdi sizlere çok bilindik bir tahminin eleştirisi üzerinden bazı örnekler vererek yola devam edeceğim


    Arkadaşlar 2012 yılındaki tercih edebileceğiniz hukuk fakültesi kontenjanı 12 250 idi. 2013 yılına geçtiğimizde ise bu sayı 15 236 olmuştu. Yani 3 bin kişilik bir değişim söz konusu idi tüm üniversite toplamında. Bizim çok bilgili ve başarılı tercih uzmanlarımız 2013 yılı tahminlerini yaparken tüm hukuk kontenjanlarını 3+4 bin arttırarak göya ne kadar isabetli tahminler yaptıklarını göstermek istediler. Oysa öyle bir oyundu ki bu. o kadar basitti ki.

    Sizlerinde çok rahat şekilde yapacağı gibi bölümlerde ne kadar kontenjan artışı var ise onu üzerine dahil edip büyük üniversitelerde +500 +100 k üniversitelerde kontnejan artışı ve 5 k lık bir artışı ekleyerek kontenjanlar hazırladılar

    Şimdi size ünlü! bir kişiden bazı tahminler

    Adamımız Ankara Üni İktisat 33 000 ile kapatır demiş oysa Ankara Üni İktisat 41800 ile kapatmış

    Adamımız Çukurova Tıp 6500 ile kapatacak demiş 7800 ile kapatmış ( bu noktayı açaçacağım aklınızda iyi tutun )

    Adamımız Yalova Hukuk 20600 ile kapatacak demiş oysa 27 000 ile kapatmış

    Adamımız E.E. mühendisliğinde ki tahminlerinin yüzde sekseninde yanlış çıkmış...

    Ee hocam kontrol ettikte aslında adam çıkan sınırlar içinde tahmin etmiş diyeceksiniz. Ben de o zaman size diyeceğim ki bu tabloları sizde hazırlayabilirsiniz. Sizde artan kontenjanı üzerine ekleyip bir tablo oluşturabilirsiniz.

    Ancak mühim olan kontenjanı bir tarafa bırakıp İnsanların genel eğilimini tespit etmek, ülkenin siyasi ve ekonomik durumunun öğrenciler üzerinde nasıl etkileri olacağını tespit etmek buna göre bir tablo oluşturmak, var etmektir.

    2013 yılında 15000 tane hukuk kontenjanı var. Ve bunlardan sadece sekiz bin tanesi 25 k ve daha iyi sıralamaların girebildiği bölümler. O halde azıcık saygısızlık olacaksa da 2013 yılı hukuk kontenjanlarını 8000 olarak alalım. Ve en son yerleşen Tm 2 öğrencisinin sıralamasına bakalım

    30700...

    Ee hadi felaket tellalları mikrofon sizde. Koskoca 31 bin içerisinde sadece 8 bin kişi mi hukuk fakültesi yazmış.. Evet aynen öyle olmuş. Çünkü zaman geçtikçe hukuk algısı değişmiş, artık vatandaşların gözündeki hukuk 5 6 sene önce ile aynı değil

    Eskiden hukuk okuyan bir hanım kardeşimiz pamuk prenses olma hayalleri kurarken şimdi acaba 3 000 tl yi ne kadar sürede kazanırım diyor ?

    Eskiden hukuk okuyan bir erkek kardeşimiz altıma ne zaman jip çekerim derken şu anda acaba büromun kirası ve elaman ücretlerini tam olarak ödeyebilir miyim diye düşünüyor ?

    Oysa 2014 yılında yaşanan siyasal gelişmeler , Avukatlık yasasında meydana gelmesi muhtemel ve avukatların durumlarını zora sokacak gelişmeler, 17 aralık 25 aralık operasyonları , Hakim ve savcıların ülkenin binbir yerine çok kolay yerlerine sürgün edilebilmeleri telefonlarının dinlenmesi...

    Avukatların yerde sürüklenerek göz altına alınmaları...

    ee hocam sen siyaset yapıyorsun diyeceksiniz. Hayır dostlarım ben sadece vatandaşın algısına işleyecek algıyı değiştirebilecek sosyal ve siyaasi olayın üniversite tercihlrine nasıl yansıyacağını anlatıyorum sizlere.

    Evet gelelim müthiş tahminlere. hukuk daki kontenjan artışı bu sene 800 kişi. Yani meşhur hocalarımıza göre en düşük puanlı Devlet üniversitesi Hukuk u 31700 ile kapatacak.

    Evet var mısın bahse otoriteler ? Anadolunun Ankara , İzmir ,Eskişehir hariç tüm yerlerinde en az +2 , +3 k demem sizleri güldürüyor mu :)

    O zaman bekleyin ve görün kontenjana göre pdr oluşturma ustaları...

    Not: Bu yazı 30000. sıralarda olup Erzurum İ.ö yazan ve gelmeyeceği durumundan kesin emin olan forumdan Hakan adlı arkadaşımıza ithaf edilmiştir.




  • hayırlıişler H kullanıcısına yanıt
    Muhahaha ne demek ? cidden soruyorum. Yani dalga geçme ifadesi mi ? yoksa sadece gülmek olarak ifade edebilir miyiz ?

    Bu arada Adım salim değil. Soy adımda Ünsan değil
  • Rehberlikuzmanı R kullanıcısına yanıt
    Elinize, yüreğinize sağlık hocam
  • canlarım, kardeşlerim Özelden çok uzun nitelikte yazılar geliyor. Bu mesajları atan arkadaşlar hepinizi yüreğimde hissederek ve reel çerçevede yönlerdirme amacım olduğu için cevap verebilmem zaman alabilir. Sakın bu adam bizim mesajımızı okuyup dönmedi düşüncesine kapılmayın. Çünkü sadece cevap vermiyor aynı zamanda Aşağılık kompleksinin sınav başarısına etkisi adlı bir yazı da hazırlıyorum. Anlayışınıza sığınıyorum. Teşekkürler şimdiden
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.