Şimdi Ara

bas gitara başlayacağım yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yanlış bir seçim yapmadan önce olabildiğince fazla kişiye danışmak istiyorum şu an bas gitarım yok yeteneğim olup olmadığını tam öğrenmeden bir hevesle de almak istemiyorum fakat klasik gitarım var video dersler ve kitaplarla klasik gitarımla pratik yapıp emin olunca basla devam mı etsem yoksa kurs özel ders vs. şart mı bir arkadaşım kendisi internetten video derslerle baya öğrendi o direk klasikle pratik yap zamanla anlar alırsın gitarını dedi ankarada öğrenci olduğum için de kurs ücretleri biraz sıkıntı yaratıyor açıkçası. önerileriniz nelerdir? şimdiden teşekkürler iyi forumlar!



  • ben de aynı durumdayım up
  • up



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salary -- 11 Mart 2015; 21:52:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teorik bilgisi yüksek, bildiğini karşısındakine karşısındakinin anlayabileceği şekilde aktarabilecek, çaldığı enstrümana değer veren bir basçıdan ders alabiliyorsan al. Ama gidip merdivenaltı, 4-5 enstrümanı da aynı hocanın öğrettiği kurslara gideceksen hiç bulaşma, paranı çöpe atmış olursun.
    Bas dışarıdan kolay gibi gözükebilir ama cidden zor bir enstrüman. Eğer internetten öğreneceğim diyorsan çok disiplinli çalışmalısın. 1-2 Gam öğrenip Seven Nation Army - Come As You Are filan çalmakla bitmiyor bu işler, nota bilginin yüksek olması lazım. Hele ileride grup kurmayı - grupta çalmayı düşünüyorsan müzik teorisine bayağı hakim olman lazım. Ayrıca 1-2 basçı tanıman da yararına olur, arada sırada yardım alman gerekebilir. Parmaklarını kullanmayı başta yanlış öğrenirsen ileride çok büyük sorun yaratır çünkü bir süre sonra refleks haline geliyor. Ama eğer zamanında birisi müdahale ederse hatanı düzeltip yoluna devam edebilirsin. O yüzden her aşamada birinin seni yönlendirmesi daha sağlıklı sonuç verecektir.

    Yani gözünü korkutmak istemiyorum fakat bas gitar 4 teli var, parmaklarınla tek tek vuruyorsun diye kolay bir enstrüman değil. Hele başlarda tek başına çalışacaksan o bas belli bir süreliğine ( veya ebediyen ) odanın köşesine kaldırılacak. En azından başlarda düzgün bir hocayla çalışmanda fayda var, hem öğrenim hem de motivasyon konusunda çok faydasını görürsün.




  • Aoi. kullanıcısına yanıt
    Öneriler için sağol öncelikle.Arkadaşlarımdan aldığım tavsiyeyle önce parmak egzersizi nota ve akor ağırlıklı çalışmayı düşünüyorum fakat klasik gitarla.Dediğin gibi bas gitarın bir köşede ebediyen kalmaması için önce klasikle bu egzersizleri internetten yaparak başlamayı düşünüyorum.Haftada bir iki belki stüdyoya gitme şansım olur orada da basla pratik yapabilirim.Gerçekten bu işi götürebileceğime inanınca da gitarı almayı düşünüyorum.Günde 2-3 saat çalışabilirim internetten.Kurs çok düşündüm fakat fiyatlar gerçekten pahalı geldi bahsettiğin merdiven altı kurslar da çöp.Başlangıcı böyle yapmayı düşünüyorum.Senin bir önerin var mı başlangıç egzersizleri için veya video ders kitap?
  • raghar kullanıcısına yanıt
    İnternette ders olayı ne durumdadır hiç haberim yok. Çok zaman önce öğrendim ben öyle internet filan hak getire. Ders almıştım bir abimizden. O yüzden kaynak konusunda yardımcı olamayacağım. Tek bildiğim ayrıntılı, düzgün ders veren çoğu sitenin ücretli ( veya kısmen ücretli ) olduğu. Sıkıntı çıkarabilir biraz ders işi, ama araştırırsan illaki bulursun.

    Başlangıç egzersizleri için bir şey demeyeceğim, klasikle başlamaya karar vermişsin. Çok hakim değilim klasiğe o yüzden spesifik olarak şunu şunu yap diyemem. Ama altın kuralı vereyim sana : Metronomla çalış. Ne yaparsan yap arkada metronom olsun, rastgele iş yapma. Bir egzersizi yaparken atıyorum 80 bpm ile başla, yavaş yavaş arttırarak git. Hem ritm duygunu geliştirir hem de parmaklarının gitar üzerindeki hakimiyeti artar.
    http://www.metronomeonline.com/
    Başlarda internette bu tarz siteler işini görür ama metronomu olan akort cihazlarından edinmen faydana olacaktır.




  • Aoi. kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler iyi forumlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.