Şimdi Ara

Bankanın, postanenin mesai bitimine yarım saat kala kapıyı kapatması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Saat:17.00 da mesai bitiyorsa 16.30 da kapıyı kapatıp içeriye alınmamamızın yasal dayanağı var mıdır ? Acaba kurum müdürleri kendince plan yapıp, 1 dk kala 10 kişi müracaata gelirse, 1 dk içinde işlemlerini yapamayacağımdan dolayı bazılarına "mesai bitti sizin işleminiz yarına kaldı" demek zorunda kalmayayım diye mi yarım saat kala kapıyı kapatıyorlar ? İyide kardeşim sen kapıyı kapatınca bana "mesai bitti sizin işleminiz yarına kaldı" bunu zaten söylemiş oluyorsun.

    Bu durumu öyle alışkanlık haline getirmişler ki ! içeride bir kişi var ve onun işlemini kısa sürede bitirecekler, sonrasında boş boş oturacaklar ama o kapı yarım saat kala ne olursa olsun kapatılıyor.




  • Sayım yapılıp hesap tutturulmaya çalışılıyor olabilir.

  • Sira varsa belli numaraya kadar islem durdurulabilir normaldir. Ancak keyfi fazla musteri yokken ypailirsa suc teskil eder cimere sikayet edebilirsiniz.

  • boş oturacaklarsa haksızlar, almak zorundalar, ama genelde içeride son yarım saatte işleri çözülebilecek müşteriyi tutup kapı kapatılır, o müşterilerle süre tamamlanır, ama içeride müşteri yok ve kapanmaya yarım saat varsa orada bir sorun var demektir

  • Saat 17:30' da vatandaş gelse de geri çevirmeyiz hatta kalır işini yaparız...

  • bu ülkede özellikle devlet kamu bağlantılı bir saçmalık görüyorsanız illa ki bir şey olmuştur anlamlı anlamsız bir sebebi vardır.


    kendi kurumumdan örnek vereyim açık lise kaydına gittiniz fotokopi isteriz ama unuttunuz bilmiyordunuz orada çektiririz falan dediniz yok yanınızda.son hafta kuyruk olur beklediniz bir ton geldiniz memur kovaladı evrakın eksik diye.yav burada çekelim o kadar bekledik demez misiniz ben olsam derim.işte bu yüzden kayıtlarda vatandaş sırasından çıkmasın mağdur olmasın diye fotokopilerini çektik normalde dışarıya çekmeyiz ve para alıp çekme yetkimiz de var halk eğitimler belge parası falan toplayabilir yönetmelik gereği ama 50 kuruşa çekiyorsan 50 kuruşluk makbuz kesmen lazım biz onun da kolayını bulduk çift taraflı koçan koparıp veriyoruz bir saat adres söyle telefon söyle diye dikmiyoruz vatandaşı.neyse sinirli bir vatandaş kafasındaki dünya mı uymadı gerçeğe cimer'e şikayet etmiş demiş ki boş boş yatıyorlar yapmamışız çünkü işini olmayacak bir şey istemiş minnet rica ile dönmez ki bu devlet kurumu.sonra demiş belge ve fotokopi adı altında bir takım paralar topluyorlar.dedik tüh arkaya garaj yaptırıyorduk şimdi biz bu ferrarileri nereye koyacaz?bir takım para nedir ya soyuyoruz sanki milleti belge paraları ben bu kuruma geldiğimden beri aynı kuruş zam görmedi 5 lira 10 lira açık öğretimde kurs bürosunda kursuna göre 250'ye kadar çıkıyor.dedik iyi o zaman biz bir daha çekmiyoruz fotokopi falan cevap yazdık.şimdi geliyorlar şurada çekiverin diyoruz yan tarafta bakkal var git oradan çektir.ne oldu cimer sizin için daha mı iyi oldu?bizim için daha iyi oldu.50 kuruşla mı köşeyi dönecektik devlet ne kağıt parası veriyor ne toner ne bakım ne arıza.


    vatandaş 16.59'da geldim diye 10 15 dakikalık işi yaptırabileceğini sanıyor ama memur 17 dedi mi çıkar çünkü devlet fazla mesaiye para vermiyor.verse ben dururum evde bir işim yok yazın 20'ye kadar dururum çünkü kuruma 22'de gelmiş bir idareci telefonlar çalıyormuş cumartesi pazar çalışıyor musunuz diyorlar vatandaşa 7/24 otursan sıkıntı yok.niye fazla mesai yok çünkü onun da cıvkını çıkarır bunlar demişler yalan değil yazar durur idareciler kim denetleyecek?millet olarak sahtekarız her işin şeyini buluyoruz o yüzden madalyona bir de diğer taraftan bakın.





  • Doğru yapıyorlar. İçeri alsan bu sefer işlemi yetişmeyince o zaman önceden yetişmeyecek desenize diye şuan konu açıyor olurdun. Uçuk olaylar yaşanırdı. İşlemi yapılmadığı için bankayı tarayan, bankacıyı, postacıyı döven insanlar türerdi. Olmayacak şeyler değil bunlar Türkiye'nin gerçekleri.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.