Şimdi Ara

Bankalar neden şubelerini kapatıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
5.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

Bankalar neden şubelerini kapatıyor?


(En Son Oy Tarihi: 13.2.2024)
Giriş
Mesaj
  • por favor kullanıcısına yanıt

    Migros bu dediğiniz olayı daha da arttıracaktı ama Twitter üzerinden kasiyerler örgütlenip işimiz elimizden alınıyor diyerek Migros a karşı yürütülen kampanya sonucu Migros o makinelerin çoğunu kaldırmak zorunda kaldı. Zaten o makinelerin başında da bir görevli duruyordu yine de ne olur ne olmaz hesabı yardımcı oluyorlardı ama bilmiyorum. Mesela benim olduğum yerdeki Migros da bu kasalardan eskiden vardı sonradan kaldırdılar.

  • Hesap açmanın online yapılabilmesi çok iyi oldu hocam. Pandemi öncesi bir bankada hesap açmam gerekti. 4.şubede ancak açabildim. (Maaş müşterisi hariç açmıyoruz, 2 otomatik ödeme + kmh + kredi kartı almazsanız açmıyoruz, en az 5000 TL vadelide 3 ay blokede kalacak vs her şube yanına bir şey vermeden açmadı. Son şube neyse ki bir şey istemeden açtı) Şikayetvar'da her bankada bu hesap açmama, bir şeyler isteme şikayeti çok fazla var. Yalan söylenerek zorunlu hesap açma parası yoksa açamıyoruz denilip haberi olmadan sigorta yaptırılanlar vs. Şimdi online bir şey istenmeden rahat rahat açılıyor neyse ki. Hatta bazı bankalar şubeye gidince buradan olmuyor online açın falan demeye başlamış

    Tam atm konusu da şu şekilde. Kamu bankaları ve PTT'nin atm anlaşması var. Bunlar birbirlerinin atm'lerini ücretsiz olarak kullanabiliyor. (Örneğin Ziraat müşterisi herhangi bir ücret ödemeden vakıfbank atm'sini kullanabiliyor. Anlaşma sayesinde diğer kamu bankaları ve PTT ile 20000'e yakın atm'ye erişebiliyor) Ancak ortak atm yapısı gereği sınırlı. Kartı taktığınızda sadece ön tanımlı hesabınız ile işlem yapabiliyorsunuz, farklı hesabınız varsa onları göremiyorsunuz. Para yatırma - çekme yapabiliyorsunuz ancak bakiye bile direkt gözükmüyor, ayrı menüden sorgulamak gerekiyor. Tam atm'de ise bankalar atm'lerine yazılım yüklüyor (Bu atm'lerin giriş ekranında tam atm görseli oluyor) Bu atm'lere kartı taktığınızda direkt kendi bankanızın ekranı açılıyor. Ortak atm değil de sanki kendi bankanızın atm'sini kullanıyormuş gibi kullanabiliyorsunuz Bu atm'lerin kimisi normal banka atm'si oluyor, örneğin vakıfbank atm'si ama dibine gidip ekranına baktığınızda tam atm görseli oluyor. Kimisi de ayrı oluyor, direkt tam atm logosu oluyor, banka ismi vs yer almıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • HSBC müşterisiyim, Türkiye bankacılık tarihinde en çok şube ve atm kapatan banka olmuştur büyük ihtimalle. 2000'lerde öğrenciden emeklisine kadar çoğu insanı müşteri yapan banka 2010'ların ortasında Türkiye'deki operasyonları kıstı büyük ölçüde. Bunun sebebi Türkiye'nin ekonomik koşullarından dolayı değil, Avrupa'daki operasyonlarını kısıp paranın büyük çoğunluğu Asya'ya kaydırması. En son geçen sene Yunanistan'dan tamamen çekildi ve Doğu Avrupa/Orda Doğu ülkelerinde operasyonlarını sürdürdüğü bir iki ülkeden Türkiye kaldı. Hep Türkiye'den çekilecekler diye söylenti var ama az müşteriye rağmen durumu iyi yönetiyorlar ve yatırım kısmı güzel işler çıkarıyor.

  • Vasıfsız işler böyle böyle yok olacak.

  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler yorumunuz için, evet tam atm lerinde kartı taktığınız banka hangisi ise onun ekranı yükleniyor mesela Ziraat ise Ziraat, Vakıf ise Vakıf gibi. Yani aslında yazılım aynı ama logolar farklılaşıyor.

  • Brotha B kullanıcısına yanıt

    Hatırlamaz mıyım... HSBC binası bombalanmıştı 2003 İstanbul bombalı saldırılarında. O binanın patlamış görüntüsü o dönemi yaşayan herkes için bir travmadır esasen. Sonra o binayı sattılar otel oldu galiba orası şu an bilmiyorum.


    O yıllarda çok yaygın şube ağı vardı.


    Not: Hedef Hsbc binası mıydı yoksa denk mi gelmişti bilmiyorum o kısmı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 18 Ağustos 2023; 16:11:59 >
  • Benim de hesabımın bağlı olduğu şube kapanacakmış mail atmışlar. O şubedeki hesabım başka bir şubeye aktarılacakmış. Daha önceden çalışmış olduğum şube hiç kapanmamıştı bu ilk oldu. Gitgide her işlem dijital kanallar üzerinden yapılabilir hale gelecek ve şubeye ihtiyaç kalmayacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • phoenix3434 kullanıcısına yanıt
    Yaşlı nüfusun bu kadar yüksek olduğu her geçen yıl doğum hızının düşüp hızla yaşlı nüfusun arttığı ülkede şubeler kapanmaz yer değiştirir nedenide dükkan sahiplerinin aç gözlülüğü.
    Örnek 50 bin kira ödenilen dükkana 150 bin istenirse çıkar ordan bankada olsa

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hendrickk H kullanıcısına yanıt
    Gitgide yaşlılar da dijital kanalları kullanabilir hale gelecek. Z kuşağı mesela ileride yaşlansa bile şubeden işlem yapmaktansa dijital kanalları kullanmayı tercih edecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başka bir şubeye aktarılacak demişsiniz ya hocam bu aktarım yapılacak şube size uzak mı yakın mı?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Kapanacak şube şehir merkezinde olduğu için o şubeyi seçmiştim hocam. Aktarım yapılacak şube ise bana daha yakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix3434 -- 7 Aralık 2023; 20:24:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • phoenix3434 kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı olsun hocam.

  • Bazı işlemler sonrası şubeye mecburiyet doğan durumlarda sıkıntı oluşturuyor bu durum. Hiçbir şekilde sorunu mobil veya telefon bankacılığından çözüme yanaşmıyorlar ama şubeler de azalıyor nasıl olacaksa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son dönemde nfc ile yapılan işlemler çoğaldı mesela ama nfc özellikli telefonun yok ise işlem yapamıyorsun ve şubeye git tarzında uyarılar verebiliyor uygulamalar.

  • online bankacılık artık.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.