Şimdi Ara

Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe] (69. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.420
Cevap
79
Favori
78.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LaciRomantik kullanıcısına yanıt

    Sizi cimere şikayet ettim Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe] 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaciRomantik

    Sevmeyi o kadar çok istedim ki. Videolarını izledim, incelemelere baktım. Sıra tabanlı oyundan nefret edeceğimi bile bile denemek istedim.


    Vee olmadı arkadaşlar. Cidden benim için ortalama bile olamayacak bir oyun sanırım. Çünkü en azından benim için ortada bir oyun yok. Sıra tabanlı tıklamalı oynanışa dayanamadım. Her savaşa girdiğim yerde öğk diyerek bitmez bu oyun. Sinematikler, grafikler, müzikler mükemmel. Rpg olayı da dibine kadar var, mesela oyunun direk başında Astarion lavuğunu tak diye öldürdüm. 10 tane video izlemişimdir en az, hiç bunu yapanı görmedim, ama yapılabiliyormuş bu cidden inanılmaz  


    Ama ben gerçek zamanlı aksiyonun köpeği olmuşum, yine de bana yardım edecek bak şunu şöyle yap diyen arkadaşların önerisini bekliyorum  

    Senin gibi pek çok kişi var.

    Sıra tabanlı, izoletrik, zar sallama. Sene 2023. Bende Türkçe olduğu için destek amaçlı orjinal aldım ama hiç beğenmedim.




  • LaciRomantik kullanıcısına yanıt
    Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe]

    Şaka şaka..Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe] 



    Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe]

    Bende oyunu aldım zamanında destek amaçlı. Bu kadar Hype ve iyi olacağını düşünmemiştim açıkçası hiç. İzometrik benim için sorun değil, Commandos ile büyüyen nesildeniz. Sıkıntı dediğiniz gibi turn-base olayı. Bir türlü içine çekemiyor beni. Oyunsuz kaldığım bir dönemde deneyeceğim fakat bu oyuna da yazık etmek istemiyorum.





  • Selamlar, PS5’te başladım ama oradaki konu çok aktif olmadığı için burada sormak istedim.

    Oyuna dün başladım. Paladin seçtim. Soluksuz bir 2,5 saat geçirdikten sonra bazı konularda tıkandım. Bir şeyi yanlış yaptıysam çok geçmeden yeniden başlayayım.

    İlk sorum; kendi karakterimde “düstur bozuldu” yazıyor. Araştırdım, alt sınıf seçimime göre yapmamam gereken bir şey yapmışım. Kampta “yemin bozan paladin” ile görüştüm ama çözemedim. Bu yeminimin bozulması hikayeyi olumsuz etkiler mi? Yeminimi tekrar geri kazanmaya mı çalışmalıyım, yoksa yemin bozan mı olmalıyım?

    İkinci sorum; partideki karakterlerden biri başka bir yerde kaldı. Partide gözüküyor. Onu yanıma nasıl alıyorum? Ayrı bir görevi mi var? Hikayeyi hep okuyarak takip ediyorum ama neyi kaçırdım çözemedim.

    Son olarak partiyi nasıl düzenliyorum? 5 karakterden 4 karakterle devam ediyorum. Kampa da döndüm ama ama karakterlerden birini nasıl değiştiriyorum bulamadım.

    Teşekkür ederim.




  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Benim gibi birilerinin olması içimi rahatlattı sağolun, utancımdan oyunu beğenmedim diyemedim uzun süre Sırf Türkçe diye diyaloglar için tekrar deneyeceğim ben de.
  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt

    Merhaba bazı verdiğiniz kararlar Paladin düsturlarına ettiğiniz yeminleri bozabiliyor. Bu paladinler için gizli bir alt sınıf. Size diğer paladinlerin düsturların aksine daha kötücül yola başvurmanızı sağlıyor ama ana hikayenizi etkilemez ona özel dialoglar açılır sadece. İsterseniz yemin bozan paladin ile 1000gp karşılığında yemininizi düzeltebilirsiniz.


    Diğer karakterler nerede kaldı ? Örneğin başka haritada veya çok uzakta kaldıysa yanlarına gidip grubu birleştirmeniz gerekli yoksa takibi bırakıyorlar.


    Partiyi düzenlemek istiyorsanız grubunuzdaki yoldaşları önce kampa göndermeniz gerekli ve yanınıza almak istediğiniz ile konuşup takip etmesini söylemeniz yeterli. Grup toplamda dört kişi olabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fautzin -- 1 Ocak 2024; 15:51:53 >
  • Fautzin kullanıcısına yanıt

    Merhaba, detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Yemin bozulması sorun olmayacaksa devam ediyorum.


    Partiyi bir araya getirmeyi buldum. Kontrol için de "grupla" gibi bir seçenek var. Onu seçtiğimde hepsi aynı anda hareket ediyormuş. Yanlışlıkla onu kapattım muhtemelen. Ama dördüncüyü değiştirmeyi bulamadım henüz.


    Konsoldan oynamam kaynaklı bazı farklılıklar var sanırım. İzlediğim videolarda ekranın altında bir panel var. Bende böyle bir şey çıkmıyor. R1 ve L1 ile menüde gezerek bu işlemleri yapabiliyorum. Bu yüzden aradığımı bulmakta zorlandığım bir başlangıç oldu ama yavaş yavaş alışıyorum.



    Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven_stiffler -- 1 Ocak 2024; 18:45:9 >




  • Konu çok aktif değil ama sorayım, mutlaka gören olur. 14 saati devirdim. Ethel Teyze görevi çok zorladı, artık oyunu silme noktasına getirdi. Zorluğu düşürmeme rağmen çok zor geçtim. Bir şeyleri eksik yapıyorum hissiyatından kurtulamadım. Spoiler sayılır mı bilmiyorum, spoiler içerisine alarak sorayım. Parti üyelerini değiştirmekle ilgili yine.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Lae'zel karakterini kurtarmıştım. Aramızda bir diyalog geçmişti. Kendi karakterim, Gale, Gölgeyürek ve Astarion ile ilerliyoruz. Lae'zel dilerse bana katılabileceğini söyledi. Nasıl olsa parti değiştirebiliyorum diye şimdilik gerek yok gibi bir cevap verdim. Fakat kampa döndüğümde Lae'zel'i bulamıyorum. Üzerinden birkaç görev geçti. Diğer üç ekip üyesi var. Yeminbozan şövalye var. İskelet olan eleman var. Lae'zel yok. Bir yerde hata mı yaptım acaba?




  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt

    4.üyeyi değiştirmeyi kampta yapıyorsunuz. Üyeleri kampa alın, değiştirmek istediğiniz üyeye ilk önce partimde yer vermeyi düşünmüyorum dersiniz, onu parti dışında bıraktığınızda açılacak boşluğa yeni ekleyeceğiniz üyeye gidip partime katılmanı istiyorum diyorsunuz. Bu şekilde oluyor. Gücü düşükse ekleyeceğiniz kişinin gücüde seçim yaptıktan sonra parti gücüne yükseltiliyor.


    Üyeleri sol tarafta partinin üzerine gelip grupla veya dağıt yapabiliyorsunuz. Gizlilik gereken yerlerde üyeleri dağıtmanız lazım zaten, her yere grupla girerseniz savaşmanız gerekmeyen yerlerde de savaşmanız gerekir çok uğraşırsınız.


    Sol tarafta üye resimlerinden bazı yerlerde zar atması iyi olan üyeyi zar atılacak yerler öncesi grup lideri yapabilirsiniz. Bu tarz yerlerde ikna kabiliyeti yüksek üyeyle gidersiniz.


    Saldırı öncesi grubu dağıtıp grup başkanı konuşurken diğerlerini saldırı avantajı sağlayacak şekilde tek tek seçerek konumlandırırsınız. İlerleyen bölümlerde bu çok önemli.


    Gameplay izleyip oyunun mantığını anladıktan sonra oynarsanız daha çok zevkli olur. Ben alır almaz oyuna direkt dalmıştım sonra ilerleyen süreçte pişman oldum. Oyun muhteşem bence, keyifli oyunlar.


    Edit:

    Lae'zel konusunda da ona şimdilik gerek yok dediniz de kampta beni bekle demediyseniz kampa gitmemiş olabilir. Partiye yeni üye katılacağı zaman kampa almanız lazım yeni üyeleri veya partiye yerleştirmeniz lazım.


    Birde sık sık save almanız iyi olur. Zorlandığınız yerde çok uğraşmayın büyük ihtimalle partinizin gücü yetmiyordur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbyram -- 9 Ocak 2024; 10:23:35 >




  • fbyram kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, bilmediğim bilgiler var. Ama kampta değiştirmem gerektiğini biliyorum. İzlediğim videolarda herkes kampta, birine "sen kampta kal" diyor. Onun yerine alacağını davet ediyor. Ben karakteri kafesten kurtarmama rağmen kampta göremiyorum. Türkçe pek kaynak yok. İngilizce kaynaklarda benzer durumu yaşayanları buldum. Sanırım farklı bir yerde tekrar karşılacakmışız. Muhtemelen oradaki diyalog seçimlerinde bir hata yaptım.

  • Size katılmasını reddettiyseniz, komple reddetmiş olabilirsiniz. Kampta olmamasının tek nedeni bu. Bana katıl ve kampta bekle gibi yapmamışsınız anlattığınızdan. Kafesten kurtardıktan sonra onu size katılmaya ikna etmeniz gerekiyor. Ettim bana katıldı diyorsanız mutlaka kamptadır. Olmadı kafesin oraya bakın bir daha. Yoksa dediğim gibi komple size katılmasını reddetmiş olabilirsiniz.

    @steven_stiffler

  • shupusbu kullanıcısına yanıt

    Hocam sırf bu yüzden baştan başlamaya değer mi bilmiyorum. Reddit ve IGN'de şöyle bir bilgi buldum.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    There are a couple of fates for Lae'zel if you choose. If you completely ignore Lae'zel or persuade the Tieflings to leave but don't free her, she will eventually escape by herself and make her way to the Gith'yanki patrol near the Mountain Pass. Here she will have another chance to join you if you're able to negotiate with the Gith.


    İkinci bir şansım olacağı yazıyor. Sadece Dağ Geçidi denen yere gitmek için seviyem düşük olsa da; bir save alıp bakmayı deneyeceğim. Olmazsa baştan başlarım muhtemelen, çok içime sinmedi. Oyunun gerçekten devasa bir dünyası var.


    Bu tarz bir oyuna alışık olmadığım için sürekli yanlış yaptığımı hissediyorum. Normal bir RPG oyunu gibi görevlere bakıyorum, görevler doğrultusunda ilerliyorum. Açık dünyasında keşfedecek çok şey var muhtemelen ama bazen boş boş gezdiğim de oluyor. "Söyle oynamalısın" dediğiniz bir yol var mı? Görevlere ve haritaya bakıp bu şekilde devam etmeli miyim? PS5'te oynamak gerçekten PC'ye göre zor.





  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Gemi düştükten sonra zümrüt korusuna gelmeden oralarda tutsak durumda oluyor hocam. Oradan kurtarıp kampa gönderin. Dağ geçidinden önce Lazelin ırkındakiler ile görüşülüyor. Lazel onlarla görüşüyor diye hatırlıyorum ama gruba almadan orada bulunur mu onu bilmiyorum.
  • Oyun baldurs gate değil.
    Onu bi geçelim.

    Diyaloglar Dragon age origins ya da swtor oynadıysanız aynısıdır.
    Oyunun grafikleride divinity original sin'in aynısı.

    Baldurs gate havası yoktur. Neverwinter nights 2 ne güzeldi yahu? Müzikler falan?

    Aynı alan içinde çok fazla ıvır zıvır görev var, bu durum oyunun bütünlüğünü bozuyor.
    Çok alternatif koyarken hikayeyi dağıtmışlar.
    Öyle orjinal tahmin edilemeyecek bir hikayede yok ortada.
    Rüyasına ak sakallı dede giriyo, sen söylesin, sen böylesin diye gazliyor. O kadar basit bir hikaye.

    Tabi 30 senedir RPG oynadığım için artık bana sıkıcı da gelmiş olabilir.

    Şahsen bunun yerine tekrar dragon age origins oynamak daha çok sarar, en azından combatları daha keyifli ve epic. Ya da fallout 2.

    Oynanmaz bir oyun değil ama o kadar paraya yazık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 21 Ocak 2024; 22:59:15 >
  • Colda C kullanıcısına yanıt

    Oyun baldurs gate değil mi bilmem. Eskileri oynamadım ama çok duydum bu oyun baldurs gate değil diyenleri. Muhakkak haklılık payları vardır.


    "Oyunun grafikleride divinity original sin'in aynısı." Bence çok daha fazla şey divinity original sin in aynısı. divinity original sin 2 bu oyundan daha çok beğenmiştim. Şahsi düşüncem combatı daha zevkliydi.


    Oyun kötü değil ama zevk ve eğlenme anlamında divinity original sin 2 beni daha çok tatmin etmişti.

  • shupusbu kullanıcısına yanıt

    Evet original sin güzeldi.

    Baldurs gate çok eski olduğu için sizi sıkabilir ama neverwinter nights 2 oynamanızı tavsiye ederim.

    Havasını hissedersiniz. İkisi de forgotten realms tir.

    Combatı original sin den daha keyiflidir, turn based değildir, durdurup komut verebilir ya da kendi haline birakabilirsiniz.

    Baldu

  • Arkadaşlar Nvidia kartlar için dlss mi kullanılmalı yoksa dlaa mı? İkisine aynı anda izin vermiyor çünkü. Önceliğim görüntü kalitesi.
  • Bu oyunu Huawei matebookta oynayabilir miyim? Ayarlar düşük olsa da sorun değil

    Huawei Matebook D 16 AMD Ryzen 5 4600H 8GB 512GB SSD Windows 10 Home 16.1" FHD Taşınabilir Bilgisayar

  • Daha önce RYO olarak God of War, The Witcher 3 ve Cyperpunk oynadım. Bu oyunda o tarz mı? Videolardan tam anlamadım oyunun mekaniğini.

  • Marcus Glory kullanıcısına yanıt

    Dövüş sistemi farklı, bg3 sıra tabanlı dövüş sistemine sahip. Rol yapma, hikaye, karakter geliştirme vs açısında üst düzey bir rpg.

  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.