Şimdi Ara

Bakaya ek bedel hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şimdi ben 2 sene kadar bakaya idim. Yeni lisans mezunu oldum ve bedelli için başvurdum. Ama ödemede ek bedel çıkmadı e devlette ve şubede yok o rakamı yatırın dediler.Bende ısrarcı olmadım normal bedeli ödedim. E devlettede bedelli ücretini yatırdınız sınıflandırma bekleniyor diyor. Sonradan bir sorun olur mu? Lisans mezunuyum diye o 2 yıl tecil oldu ve o şekilde mi çıkmaması acaba . Bir sorun olurmu diye merak içindeyim. Israrcı olsamıydım ek bedel çıkması lazım diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İki ihtimal olabilir.
    1. 2019 haziran öncesi (7179 sayılı askerlik yasası çıkmadan önce) kesilmiş bakaya ve yoklama kaçağı cezaları silindi. (bir önceki askerlik kanunu olan 1111 sayılı kanuna atfen kesilmiş cezalar) Benim de başıma geldiği için söylüyorum.

    2. Okul / mezun tecillerinde yaşanan aksamalar ve gecikmelerden dolayı sıkıntı olabiliyor. Mesela mezun teciliniz yapılması gerekirken yapılmamış, o ara bakaya / yoklama kaçağı gözükmüşsünüz.

    ASAL sistemde görünmediyse sorun yok. Bunun kaydını kuydunu tutması gereken onlar, siz değilsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana iki yıl boyunca yoklama kaçağısınız diye mesaj geldi. Yani ASAL sistem dediiiniz e devletteki sistem mi ? Orda cezam olsa ben bir beyanda bulunmadan hesaplanmış olurmuydu kesin onu anlamadım. Ben gittim durumu anlattım bakaya kaydınız yok bile dediler sözel olarak gidin e devlette be görüyorsanız onu yatırın dediler.Resmen başka şehirlerdeki şubeleri bile arayasım var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.