Şimdi Ara

Bakan Şahin'in önünde kıyamet koptu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başbakanlıktaki toplantıda F.Bahçe Başkanı, #8216;Bu federasyona kimse güvenmiyor#8217; derken, G.Birliği Başkanı, #8216;Git artık#8217; diyerek, Ulusoy#8217;a bayrak açtı. Ulusoy da, #8216;Ne yaparsanız yapın, beni deviremeyeceksiniz#8217; cevabını verdi.

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, futboldaki şike ve teşvik primi iddiaları üzerine, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve kulüplerin temsilcileriyle dün Ankara#8217;da bir toplantı yaptı. Başbakanlıktaki zirveye Gaziantepspor ve Samsunspor dışındaki 16 Birinci Süper Lig kulübünün başkan ya da yöneticileri ile İkinci ve Üçüncü Lig Kulüpler Birliği#8217;nden 6 takımın temsilcisi hazır bulundu. Tarihi kararların alındığı toplantıda, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Bakan Mehmet Ali Şahin#8217;in önünde Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile söz düellosuna girdi. Başkanların büyük yankı yaratacak konuşmaları şöyle:

    CEMAL AYDIN: Arkadaşlar, hepiniz Kulüpler Birliği Başkanı olarak bana geldiniz, federasyondan, MHK#8217;den, Tahkim Kurulu#8217;ndan ve Disiplin Kurulu#8217;ndan şikayetçi olduğunuzu söylediniz. Federasyon hatalı işler yapıyor, dediniz. Ben gittim federasyonla konuştum, kötü adam ben oldum. Şimdi niye konuşmuyorsunuz?

    AZİZ YILDIRIM: Beyler, başkan haklı. İçeride başka, dışarıda başka konuşulmaz.

    İLHAN CAVCAV: (Ulusoy#8217;a dönerek) Bak kardeşim ben 70 yaşına geldim. Senin yaşın kaç bilmiyorum.

    HALUK ULUSOY: 46 yaşındayım başkan.

    İLHAN CAVCAV: Senin her türlü ekibinden şikayetçiyim. Şu ana bazı konularda faydalı işler yaptın. Ama misyonun bitti. Git artık.

    HALUK ULUSOY: Ben daha gencim başkan. Asıl misyonunu tamamlayan sensin. Yaşlandın, senin bırakman lazım, benim değil.

    İLHAN CAVCAV: Sayın bakanım. Biz konuşuyoruz, biz kötü oluyoruz. Biz bu federasyon ile önümüzdeki sezona başlarsak, küme düşeriz. Gençlerbirliği#8217;ni küme düşürürler. Kulüpler bu federasyondan korkuyor. İstemiyorlar bu federasyonu ama, korktukları için ses çıkarmıyorlar. Sayın bakan, yeni kanun çıkmadan yapmayın bu seçimi. Oldu bittiye getirmek istiyorlar seçimi de.

    AZİZ YILDIRIM: Ben 7 yıldır Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı yapıyorum. 7 yıldır da bu federasyonla çalıştım. 1 gün oy vermedim, vermem de bu federasyona. Kimsede güven kalmadı bu federasyona.

    HALUK ULUSOY: Ben, Ulusoy İmparatorluğu#8217;nu bırakıp, Türk futbolu için göreve soyundum. Sizi kimse mutlu edemedi, edemez de. Ama ne yapsanız yapın, beni deviremeyeceksiniz. Şenes Erzik bile mutlu edemedi sizi.

    AZİZ YILDIRIM: Naklen yayın gelirleri 600 milyon dolardı. Bu para 400 milyon doların altına düştü. 3 kuruş için devlet memurunu hapse gönderiyoruz ama, bu paranın hesabını soramıyoruz.

    HALUK ULUSOY: O günkü ekonomik şartlar altında sanki başka çaremiz mi vardı? Digitürk#8217;ün önerdiği o parayı kabul etmek zorundaydık.

    AZİZ YILDIRIM: Herşeye karışıyorsun. Kimsenin federasyona güveni kalmadı. Ne hakem tayinlerine, ne de federasyonun diğer kurullarına...

    HALUK ULUSOY: Genç, dinamik bir hakem kadromuz var. Hakem tayinleri doğru, Tahkim Kurulu doğru, Disiplin Kurulu doğru... Hepsi doğru işler yapıyor. Siz bunları karalamakla geçmişinizi inkar ediyorsunuz.

    AZİZ YILDIRIM: Tetikçi hakemlerin var. Versene Mutlu Çelik#8217;i Fenerbahçe maçlarına. O bir tetikçi, niye vermiyorsun?

    HALUK ULUSOY: Sen istediğin için vermiyorum. İşler öyle bir hale geldi ki, aleyhime yazan Erman Toroğlu bile MHK Başkanlığı#8217;na aday olsa destekleyeceğim. Ama o zaman bile aleyhime konuşulur.

    FİKRET ÜSTENCİ (Bursaspor Başkanı): Küme düşme hattındaki takımların maçları naklen yayınlansın.

    ADNAN SEZGİN (İstanbulspor Başkanı): Ligde teşvik primi var.

    AHMET TAŞPINAR (Altay Başkanı): Spora siyaset karışıyor.

    ULUSOY#8217;A SAVAŞ AÇTILAR

    Başbakanlıktaki tarihi toplantıda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, özellikle gidip Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav#8217;ın yanına oturdu. İki başkan, konuştuklarının anlaşılmaması için elleriyle ağızlarını kapattı. Aziz Yıldırım, kendisini Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ ile yan yana görüntülemek isteyen basın mensuplarını, #8216;Gerek yok, bunu istemiyorum#8217; diyerek, geri çevirdi. Toplantıda Atay Aktuğ ile Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın#8217;ın yan yana oturması da dikkat çekti.

    Kaynak: haberturk.com







  • Cemal Aydın: "Şimdi niye konuşmuyorsunuz?"

    Ligde sürekli haksızlığa uğradığını belirten bütün kulüplere güzel bir soru sormuş Sn. Aydın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.