Şimdi Ara

Bahceli mustakil ev icten yalitim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese, bircok konu okudum forumda ama guncel ve net bir bilgi edinemedigim icin konu acma gereksinimi hissettim. 120m2 4+1 bahceli mustakil evimiz var. Ev yapi olarak cok eski yaklasik 30 yillik bir ev. Dis yalitim icin 17 binlira gibi bi fiyat cikardilar. Ciddi bir fiyat oldugu icin vazgectim. Evi zaten 2 kisi kullaniyoruz. Bazen ev disaridan daha soguk oluyor :) abartmiyorum gercekten. Bende deneme maksatli kendi odama yaparak baslamak istiyorum. Kendi odam 26 m2 buyuklukte 2.70m yukseklikte kirissiz kolonsuz dikdortgen bir oda. Duvarlarda puturlu ve rutubet var. Hem rutubetten hemde isi yalitimi maksatli tadilat yapmayi degerlendiriyorum. Youtube dan ic yalitimla alakali cok fazla video izledim uygulamasi basit gorunuyor daha once ufak tefek siva cektigim olmustu becerebilirim diye dusunuyorum. Zeminde ahsap kapli ama alti bos cok ciddi soguk geliyor. Uygulamayi olandigim is planini paylasicam degisiklik yapilmasini uygun gordugunuz yada daha verimli olacagini dusundugunuz kisimlari ilgiyle takip edecegim.

    Is planim su sekilde olacak;
    Aydinlatma grubu, telefon hatti, priz yerlerini ve aydinlatma anahtarlari yerlerini belirleyip isaretledikten sonra subasman profilini montajini tamamlayacagim. Isi yalitim yapistirici harcimi hazirlayip 40mm izocam pembe foamboard cerceveleme teknigini uygulayip foamboardlarin montajina baslayacagim. Tavan ve yan duvarlarin montaji bitiminde foamboardlarin birlesim yerlerinden dubelleyerek kullanacagim isi yalitim harcin talimatina gore 2.5 3 cm kalinliginda uzerine isi yalitim sivasini cekecegim ve donati filesini yapistirip 1 cm kalinkiginda tekrar isi yalitim harcini cekecegim ve astarini cekerek 2 gun kurumasini bekleyecegim. Gerci havalar soguk kurumasi belki daha fazla zaman alir ama ufo koyvam odaya daha hizli kurusun diye. Kuruduktan sonrada dekoratif sivasini cekerek kuruduktan sonra puruzlu yerleri zimparalayip boyaya hazir edecegim. Aslinda dekoratif alci cekme konusunda tereddutdeyim yeni moda olan harc sekildemi biraksam diyorum bazen:)

    Tavan konusu cok kafami karistiriyor. Onu becerebilirmiyim diye. Tavan icin ayni uygulamayi yapmakmi daha mantikli yoksa zeminde yapacagim gibi tasyununu koyup profilleri sabitleyip uzerine alcipanlami kapasam kararsizim. Bunu yapacaginiz degerli yorumlara gore karar verecegim.

    2. Adim olarak ahsap zemini sokup yeri tamamen izocam tas yunu ile kaplayip 5x10cm kalaslarla profil olusturacagim. Daha sonrasinda uzerine kontraplak yerlesririp uzerine siltesini serip koyu renk halifleks ile kaplayacagim. Laminant pek sevmiyorum halifleks daha cok hosuma gidiyor ama belki yeni yapacagim mobilyalarima gore belki parkeyede donebilirim.

    Oda tasarimi olarak pencerem suanda beyaz renk pimapen ve cok buyuk 160x120ydi galiba bu kadar buyuk cama ihtiyacim yok. Daha kucuk icinden jaluzili birseyle degistirebilirim. Cunku perde kullanmayi planlamiyorum sevmiyorum cunku oyle seyleri.

    Bazam cok eski onun yerine yerden 30 cm yukseklikte yine 10x10 cmlik kalaslarsan profil yapip ortadan destekli alttanda cekmeceli(nevresimleri vs koymak icin) profil ustunu yine kontraplakla kapatip yatak alayim diyorum ustune. Yine yoruma acik. Yaninada ayni yukseklikte kucuk bir komidin. Komidin uzerine aydinlatmalari yakmak icin anahtar, priz ve usb hub koymayi planliyorum.

    Yataga paralel duvardada kullanilmadiginda katlanabilir basit bi oturma grubu yapmayi degerlendiriyorum. Misafirim gelirse orda agirlarim diye.

    55 inc televizyonum var yatagin karsisina duvara monte etmeyi dusunuyorum monte edecegim. Monte edecegim kisimi yalitim yapmaya gerek varmi bunuda ogrenmek istiyorum.

    Son olarakta fotograftan gordugunuz uzere ortada yan odaya acilan kapi var onu kaldiracagim oraya ytong ilemi doldurayim yoksa alcipan profilmincakayim arasinada izocam koyayim diyorum. Ne dusunursunuz?

    Daginik odamin fotografini asagida paylasacagim.

    Konuyla ilgili yorumlarinizi ilgiyle bekliyorum. Eger basarabilirsem param oldukca yalitim kismini tum odalara uygulayacagim. Olumlu olumsuz eksik fazla hatali dogru olan kisimlari bilsirirseniz memnun olurum. Unutmadan birde baska acilan konularda soyle birsey okudum hava almaz oda tekrar rutubet olabilir diye dogrulugu nedir? Bunun icin oneriniz nedir?

    Tesekkurler
    Mehmet KARACA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meymeth -- 9 Aralık 2016; 16:08:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Odanin fotografi



     Bahceli mustakil ev icten yalitim
  • Sanirim ilgilenen olmadi konuyla ilgili



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meymeth -- 14 Aralık 2016; 9:57:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evde ısıtma olarak ne kullnıyorsunuz ?
  • evin dıştan fotoğrafı var mı ?
  • kontraplak zeminde seni üzer zamanla eğilme ve kırılma yapar., duvarlarda aynı şekilde profil oluşturup strafor köpük ve kontroplak veya alçıpan. zeminde ise tahta kullanmalısın bence. tahtayı sildirip cilalarsan extra zemin kaplama masrafından kurtulursun. cama havalandırma için menfez taktırırsan rutubet probleminde ortadan kalkar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.