Şimdi Ara

Bagaj kapağı açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
22.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2005 model audi a4 b6 kasa aracımın bagaj kilidi ne kumandayla ne de anahtarla açılmıyor. Gitmediğim usta kalmadı. Kimse açamadı. Bir kaporta ustası bagajı keserek açmaktan başka yolunun olmadığını söyledi. Aracı kesip delmeden bunun açılma yolu yok mu? Bilgisi alan yardımcı olursa memnun olurum. Teşekkürler




  • Aracınızın bagaj kilidi elektrikli. Büyük olasılıkla yılların verdiği etkiden ötürü kabloları kırılmıştır. Aracı bilen biri bagaj döşemesini rahatça söker. Kilit de elektrik verilince veya tornavida ile açılır. Elbette aracınızda arka koltukların yattığını varsayıyorum. Opsiyonel olduğu için yatmayan modeli de olabilir. O zaman da koltuğu sökeceksiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 8 Ekim 2020; 22:8:36 >
  • BAGAJI KESEREK AÇMAK MI ? HAHAHHAHA...

    BUNU SÖYLEYEN ZAT’A LÜTFEN USTA DEMEK USTALIK MÜESSESİNE HAKARETTİR BENİM NEZDİMDE.

    HİÇ BİR ŞEY BİLMESEM BİLE ARKA KOLTUKLARI YATIRIP BAGAJA ULAŞIP İÇERDEN ELEKTRİKLİ OLDUĞUNU TAHMİN ETTİĞİM BAGAJ KİLİDİNİ SÖKERİM.
  • Hocam yetkili servise gotürün, bagajı kesecem demek ne demek.. ucuza kaçayım derken arabnın icine ıçacak sanayideki sozde ustalar
  • Bagaj arka koltuktan demir bariyer ve bakalit bir bölmeyle ayrılmış. Onları siprelle kesip içeri girmeye ustalar yanaşmadı. Hem araç LPG li tüpün tankı da koltuğun hemen arkasında. Yani bu gün anladığım aracın içinden bağaja geçişin olamayacağı. Başka yolu yok mu acaba 😀

  • Elbet denenmistir de benim aklima gelen ilk sey wd 40.

    Anahtar yuvasindan iyice boca etmek.
  • Elektriksel bir sorun olduğu kesin mi? Uzun süre güneşte kalıp yine çok uzun bir süre açılmayan aracın bagaj kapağı uzun uğraşlarla açmıştık. Siyah kenarlı conta resmen erimişti.
  • Aynı araç bendede vardı kapida ayni olay yaşandı sigortadan dolayı olduğunu tespit ettik çözüldü bizdekide 1.9 2003 modeldi
  • Arabayı yakın zamanda yıkattıysanız bagajla alakalı elektrik aksamına su girmiş ve kısa devre yapmış olabilir.Daha önce benim de başıma geldi.Genelde bu durumda kaporta ustası bagajın içine aracın içerisinden girip yıldız tornavida ile bagaj kapağını açıyor.

  • 1-sigortaya bakın.


    2-mekanizma oksit yapmıştır. arka koltuğun oradan girip açın. kilit yerine wd40 sıkın.


    3-bagaj otomatik ise tornavida ile yine arka koltultan manuel açın.


    bu 3 seçenekten biri olduğunu denerken anlarsınız. koltuklar yatar/yatmaz, bagaj oto/manuel farketmiyor. kilidi ustaya monte etmeyi unutmayın.

  • Adam içerden bagaja ulaşmak imkansız demiş halen aynı şey yazılıyor.
    Bu durumda arka camı çıkartmak-kırmak ve bagaja ulaşmak mümkün olacak. Sonra kilit nasıl açılır bende bilmiyorum.
    Kaporta kesmekten daha mantıklı bence.
  • Arka koltuktan bagaja ulaşmak imkansız ise bile bagajı içeriden açmak için bir ip vb bulunuyor olabilir. Değilse bile bagajı kesmek gibi bir saçmalığa kalmadan o araç açılır. Yani Audi mühendisleri bunu düşünmüştür. Ya iyi bir özel servise ya da yetkili servise danışın derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Arka koltuktan bagaja ulaşmak imkansız ise bile bagajı içeriden açmak için bir ip vb bulunuyor olabilir. Değilse bile bagajı kesmek gibi bir saçmalığa kalmadan o araç açılır. Yani Audi mühendisleri bunu düşünmüştür. Ya iyi bir özel servise ya da yetkili servise danışın derim.

    Dediğiniz doğru BMW'lerde bagaj kilitli kalırsa diye açmak için farklı bir yöntem daha var. Audi'dede mutlaka vardır yetkili servis bilir. En kötü ihtimal kitapçığında yazar aracın

  • Yok artik, kesmek nedir ya, el bombasi koysun olmadı öyle açsın! Servise götürün hocam
  • Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.


    Biraz araştırdım konuyu. Sizin aracın bagajı bir sac ile ayrılmış anladığım kadarıyla arka koltuk sırtlarından.

    Bulduğum 2 videoda o kısım gözüküyor. Birisi anahtarı bagajda unutmuş ve o sırt kısma gelen sacın ortasında kol dayamanın arkalığı gibi olan sacı kesip çıkarıyorlar ve bagaja ulaşıyorlar. Düzgün kesilirse yine düzeltilebilir heralde.


    Diğer bir videoda ise bahsettiğim yer gözüküyor, kapak gibi bir plastik var üstünde.


    1. video : How to get the keys out when locked in the boot of an Audi A4
    2. video: Audi A4 B6 (B4,B5,B7) Rücksitz Rückenlehne Limousine ausbauen / Sedan how to remove the rear seat


    Birisi ilk video için ( kesim olan ) "Eğer koltuğun altına baksaydınız bir acil durum kablosunun olduğunu görürdün" şeklinde yorum yapmış.

    Başka birisi de "sadece hoparlörleri sökebilirdin" şeklinde yorum yapmış.


    Belki işinize yarar bunlar.


    *Link eklemedim açılmaz falan diye, video isimlerini kopyala-yapıştır yapabilirsiniz.





  • Herkesin değerli görüşleri için teşekkür ederim. Bu gün dediklerinizi sanayide dolaşarak yaptım. Sikortalara baktırdım sıkıntılı olan çıkmadı. İçerden bagaja geçiş için bariyer, tüpün tankı falan çok zahmetli olduğu için kimse yanaşmadı. Arka koltuğun arkasından ve altından çeşitli kablolar geçiyor fakat bagajı açmaya yarayacak bir şey yok dediler. Yetkili servisle görüştüm getirin bir bakalım dediler. Yarın gideceğim. Ha bu arada sanayideki ustalar dan biri birisini önerdi. Ama adam usta değilmiş. Gel 10 dakikaya açarım dedi. Bakalım yarın önce ona gideceğim. Anladığım şu. Audi a4 b6 kasa aracın bagaj kilidini bozmayın😂

  • tüp her türlü sorun
  • Acaba tamponu sokerek ulasilabilir mi?

  • Sinan025 S kullanıcısına yanıt

    Hocam ne oldu acabildi mi 10 dkde?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.